Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

 

Så VANSINNIGT snygg skjorta du har på dig! Letar febrilt efter lite nya jobbkläder då jag börjar jobba snart efter ett år av föräldraledighet. Var har du köpt den? <3

Åh men eller hur! Jag dog när jag hittade den. Såg den i ett plockreportage, minns inte var, och klickade hem den direkt. Tyckte jag fick unna mig en ny jobbskjorta nu. Här hittar du den och denna liknande tycker jag också är fin (annonslänkar). Vill dock varna för att den är ganska genomskinlig, men funkar ju bra med linne under! <3

 

 

 

Åh herregud, lemonadglasen är mina drömglas!!!!! Finns dessa att köpa någonstans?

Then you are in luck för de är från ett så exotiskt ställe som Ikea! Här hittar du dem!

 

Stort grattis!! en fråga bara, du sa att du hade planer på att plugga (som ett alternativ på vad du skulle göra härnäst) – vad hade du tänkt att plugga då? programvis? ? /nyfiken läsare som själv funderar på att plugga igen men känner mig för gammal (29 år) och behöver inspo.

Helst av allt hade jag typ blivit veterinär, läkare eller barnmorska, men en så lång utbildning orkar jag inte ge mig på nu. Drömmer mardrömmar ibland om att jag av misstag glömt göra en tenta och liknande, så jag har nog fortfarande en del pluggstress i mig.

Jag sökte in till logopedprogrammet och sen sökte jag kurser som verkade spännande. Bland annat sexualitetens idéhistoria. Haha. Det tog emot att tacka nej till logopedutbildningen då det varit någon form av back up plan för mig i säkert 10 år. Men sen började jag googla om yrket och kände att njäee, det är nog inte som jag föreställer mig ändå. Så jag lägger den tanken på hyllan för alltid nu. På Hyper Island tänkte jag köpa en utbildning inom digital strategi som hade kursstart häromdagen.

Men du! Man är ju faktiskt aldrig för gammal för att börja plugga. Låt inte den tanken hindra dig. Du ska antagligen jobba minst 30 år till. Det är sjukt lång tid. Gör nu det du alltid velat göra. Heja!! <3

 

Får man vara riktigt basic bitch och fråga vad du har för favoritte? Du skrev nyligen att du planerar om dagarna vad du ska dricka för te när myskvällen kommer och då blev jag nyfiken och började fundera på om du är en snobbig tedrickare (jag är det, föredrar löste från en riktig tebutik och ser till att temperaturen är perfekt) eller bara kör på Ica Basic earl grey typ… ?

Men JA. Basic bitcha på bara! Ja, jag är ganska snobbig om jag får välja och vill ha te i lösvikt från en välsorterat tebutik. Men får jag inte välja är jag inte den som är den, något te är bättre än inget te liksom.

Jag föredrar vitt eller grönt te. Dricker helst vitt om det är på kvällen då det innehåller minst koffein. Under dagen dricker jag gärna grönt och på morgonen svart. Gillar rött te minst, trots att det smakar mest. Så weird egentligen? Mina favoritsmaker är fruktiga och citrusiga. Gillar blomsmak minst och att dricka pepparmint-te eller lakritsrot-te ge mig samma känsla som att tugga på en glasspinne. Ryser bara jag skrev det där. Gillar inte direkt Earl Grey, men en favorit vad gäller påste är Friggs gröna Havtorn och Mango, eller Ginger Lemon från Yogi Tea. Jag kan föredra påste ibland pga bekvämlighet.

Och ja! Det är ju apviktigt med temperaturen. Skulle aldrig göra grönt te på 100 grader. Och får paniiiiiik på dom som aldrig tar ut sin tepåse ur koppen. Får du också? Blir på riktigt stressad bara av att skriva det. Varför förstöra tet så?

 

 

Och i Stockholm sitter Mikael som fick alzheimers för två år sedan när han var 50 år och förlorade jobbet som pilot och körkortet och vet om att han kommer dö för det finns inget botemedel och hans hjärna krymper. Men hey en vagel är jobbigt.

Ingen fråga, men blev så irriterad av denna kommentar. Så orättvis, förminskande och taskig. Självklart vet jag att min vagel inte är en big deal och självklart likställer jag inte det med något så hemskt. Jag har aldrig påstått att jag har det värre än någon annan vad gäller någonting.

Men det är väl just det som är grejen. Det finns alltid någon som har det värre. Betyder det också att Mikael inte får tycka att hans situation är jobbig? För det finns ju människor som har det värre. Eller var drar vi gränsen? Vad får vi lov att ”gnälla” om och inte? Kan du skriva en guide tack?

Ett helt absurt argument enligt mig. Man får lov att tycka saker är jobbigt trots att någon annan har det värre. Sen fattar jag ju att det kan vara provocerande om jag hade agerat som att det här med mitt öga vore världens grej och att det var såååå hemskt. Då hade ni gärna fått ge mig lite perspektiv. Men det gör jag ju inte. Ja, jag vill ha bort den och är frustrerad över väntetiderna, men de tror jag att de flesta hade varit efter att ha haft den i ett halvår. Här på min blogg skriver jag om mitt liv. Om allt möjligt som jag tänker på och som händer mig. Det vore supermärkligt att utelämna allt om mitt öga.

 

Grattis!!! Jag började till och med gråta när jag läste detta (men började även gråta av en intervju med en familj som skulle till Cypern, men som nu fått resan inställd pga Thomas Cooks konkurs, så möjligt att jag är lite känslig idag ?) hur som helst – stort grattis! Känns som att det verkligen blev precis det som du tänkt dig. Så spännande att utvecklas genom nya utmaningar ❤️ Angående att vara influencer, vad jag förstått har du ganska aktivt valt att inte satsa på yrket fullt ut – exempelvis tackat nej till mycket erbjudanden och hållt dig på hemmaplan och inte i Stockholm där det mesta influencriga centreras. På Nellys 15-årsfest kom jag att tänka på om du ofta blir inbjuden till sånt numera eller om du fortfarande aktivt avböjer? ? Kram till Sveriges bästa bloggare. ?

Haha åh <3 Tack snälla! Ja, men precis. Har fått många erbjudanden genom åren som krävt flytt till Stockholm, men jag har alltid tackat nej. Det närmsta jag egentligen varit ”den världen” var när jag arbetade som chefredaktör på Devote (på distans) och pendlade dit ofta och var på massor av events. Jag har även haft en massa saker på gång som tv och youtube men alltid fegat ur. Men som det ser ut nu är min stjärnglans borta (haha BUHU), den är i alla fall inte lika stark som den var typ 2011. Jag blir alltså knappt bjuden på grejer (bland annat Nellys fest som du nämner). Men är okej med det! Har ju tackat nej till det mesta i 10 år, så jag får skylla mig själv.

Jag är väldigt nöjd med att jag kan vara ”influencer” när jag känner för det, men vanlig person för det mesta. Jag vet att jag inte hade mått bra i den världen. Jag är helt helt övertygad om det. Så jag är glad att jag behöll fötterna på jorden och litade på magkänslan.

 

Pics från när jag va queen in the influencer-world.

Puss och kram ha en fortsatt härlig onsdag!

 

114 gillar

Kommentarer (34)

 • Emma

  |

  Hade en kompis som tog använda tepåsar, stoppade dem i munnen å lät dem ligga därinne + tugga på dem. Som en karamell eller mint. Vidrigaste någonsin, ej vän med honom längre iaf så slipper den synen numera?

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Mikaela

  |

  Hej!
  Intressanta svar! Som logoped undrar jag varför du inte valde att bli just logoped! Vad var det med yrket som inte var som du trodde? ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag kan faktiskt inte helt sätta fingret på det. Googlade igen för att ge ett svar. Det var nog bara småsaker och intrycket jag fick. Jag känner mig taskig mot dig om jag drar upp mina tankar då det kanske är fördomar. Kanske var det så att jag innerst inne ville tacka nej ändå och letade efter negativa saker ?

   Svara

 • Robert

  |

  Puss, puss! 😉 Väldigt vad du samlade på priser där under några år. Inte glömt det kom jag på nu när jag blev påmind. 😛 😉

  Svara

 • Sara

  |

  Klart man ska få klaga! Herre!
  ”Bara för att jag inte mår lika dåligt som du betyder det inte att jag mår bra ” brukar jag säga. O väntetiderna är ett skämt. Min kille får vänta över ett år på specialisttandvård. Det är jobbigt! Förstår dig!

  Svara

 • Nathalie

  |

  Alltså kommentaren du fick om ”Mikael som fått alzimer” gör mig fan förbannad! De är ju inte som att du har påstått att ditt problem är värre än någon annans, sen är det ju din blogg så du får ju klaga bäst du vill!… Helt jäkla absurd kommentar… De är ingen tävling om vem som har det värst!.. ?

  Svara

  • Evelina

   |

   Håller med! SÅ dryg och orättvis kommentar. Finns ett citat jag gillar som passar bra in. ”Att säga att någon inte kan må dåligt för att det finns andra som har det värre är som att säga att någon inte får må bra för att det kan finnas andra som har det bättre!”

   Svara

 • Johanna

  |

  Vad ledsen jag blev av kommentaren om ditt öga. Jag levde efter den principen förr. Och det är såå dumt! Jag fick två missfall och tänkte att det finns folk som har varit med om värre, fått fler, inte kan få barn osv. I samma veva gick både min mormor och morfar bort. Tänkte fortfarande att det finns folk som har det värre trots att min morfar är den utan tvekan största förlusten i mitt liv. När vår förstfödda sen fick epilepsi vid 8 månaders ålder och jag fick höra att ”ja men det är ju inget farligt” (fast jo det är det) och ”ja men tänk att det finns barn som får cancer, då är ju detta mycket bättre”, då bestämde jag mig för att det var nog! Man måste ju få må dåligt över saker som händer i sitt liv trots att det kunde varit värre. Man måste ju få ta itu med sina problem och känslor och inte hela tiden sopa dom under mattan för att man ”inte har rätt” att må dåligt för att någon annan har det värre. Dessa tankarna gjorde så att jag till slut kraschade för att jag inte tog tag i hur jag verkligen kände från första början. Jag fattar också att ditt öga i det stora perspektivet inte är någon större grej. Men det gör ju inte det mindre jobbigt för stunden, tycker det är skönt för din skull att du snart ska få hjälp med det!! Ha en fin onsdag! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️❤️

   Svara

  • Krista

   |

   Kloka tankar ?

   Svara

 • Mia

  |

  Vilka fina glas. Där ser man vad bra inredning ikea har. Kram.

  Svara

 • Kari

  |

  Rött te är egentligen inte te har jag hört och dessutom koffeinfritt.

  När jag mådde dåligt och även när jag mådde skitdåligt så tyckte jag det var skönt med alla som delade med sig av sina ”normala” liv. Jag ville heller höra om en plågsam vagel eller problem med att få biljetter till en efterlängtad konsert framför att älta mitt eget elände. ❤

  Svara

 • S

  |

  När man ändå är inne på fråge-spåret… Hur ser din hudvårdsrutin ut för tillfället? Vad har du för morgon- och kvällsrutiner och nån gång i veckan-rutiner? Har hittat några av mina hudvårdsfavoriter tack vare dig (som jag aldrig ens hade tänkt prova om jag inte läst tips här) men man kan ju alltid hitta fler! ?

  Svara

 • Anna Maja - Littermentärt

  |

  Inser hur länge jag läst din blogg när jag ser att det står 2010 på statyn och jag vid första anblicken tänkte att det bara var några år sedan..

  Hade gärna hört mer om hur du tänkt kring logopedyrket. Det är nämligen något som jag själv funderat på att söka några gånger. Men tvekar då det dels är en bit att pendla då jag bor i Halmstad, och dels så är utbildningen så himla lång! Och jag har redan en kandidatexamen i ryggsäcken.. Och inser nu att jag knappt googlat något på hur det faktiskt skulle vara att jobba som det. Men var på en föreläsning av en logoped en gång och tyckte det var så himla intressant! Det är snart fyra år sedan så hade jag hoppat på det på en gång då hade jag snart varit klar…

  Svara

  • Simona

   |

   Hej! Jag jobbar som logoped och kan berätta att det är väldigt brett yrke. Man kan jobba med människor i alla åldrar som har olika typer av funktionsnedsättningar gällande tal-, språk-, röst-, kommunikation- och sväljning. Det är en tvärvetenskaplig utbildning där du förutom logopedi, läser bland annat anatomi, psykologi och pedagogik. Du kan till exempel arbeta på skola/kommun, sjukhus/region eller i privat regi. Men ja, utbildningen kändes rätt lång tyckte faktiskt jag också! ? Så hur det är att jobba som logoped beror hur som helst på vad du sen hamnar inom för område. Ett tips är att kika på platsbanken och få uppslag på olika inriktningar, om du vill veta (ännu) mer. ?

   Svara

 • Mila

  |

  Åh älskar att du också är total tenörd och att vi har typ samma tesmak! 😀 Jag föredrar också te som smakar citrus eller fruktigt. Har svårt för chokladsmakande te… Rött gillar jag dock, perfekt på kvällen. 🙂 Ett favvo just nu är lussete från Tehuset i Lund, trodde det skulle vara äckligt men besatt av det sedan förra vintern…

  Svara

  • Egoina

   |

   Yaj så kul! Då kan vi tipsa varandra ? Älskar tehuset i Lund! Ska prova lussete ??

   Svara

 • I.

  |

  En nära anhörig till mig har överlevt cancer men fått biverkningar som ödem, dålig balans och hjärntrötthet. Det är lätt för oss andra att säga ”men var glad över att du har livet i behåll!” och att det är småsaker i jämförelse. Hur glad och tacksam hon än är över att leva, är hon förstås ledsen och arg ibland över den försämrade livskvaliteten och saker hon inte längre klarar av. Vem orkar _alltid_ tänka att det kunde varit värre, att andra har det värre?

  Svara

 • Linda

  |

  Kommentaren om ditt öga.. Jag orkar inte! Vad är det med folk? Är det någon typisk svensk grej, någon form av omvänd jantelag? ”Tro inte att du har det värst!”.
  Att du mår dåligt över ditt öga betyder inte att någon annans alzheimer eller cancer gör mindre ont.. Det har du ju heller aldrig påstått! Man kan bara utgå från sig själv. Med rätta. Stå på dig!

  Svara

 • Hanna

  |

  Glasspinnekänslan! Så bra beskrivet. Känner exakt samma, som att tugga på en bit trä. Usch!

  Svara

 • S

  |

  Om man inte får må dåligt över något för att någon annan har det värre, får man då inte heller må bra för att det förmodligen alltid finns någon som har det bättre? ???

  Svara

 • Karolina

  |

  Åh är också tenörd, blir alltid så besviken på cafén (caféer?! hjärnsläpp nu), restauranger eller hotell som har typ Lipton som enda utbud? Whats up med det liksom, kom igen. Älskar dock lakritste mest av allt i hela världen!!!!! Otroligt gott är det!

  Svara

 • Josefine

  |

  Om man inte får må dåligt för att andra har det värre, då får man ju inte må bra heller för att andra har det bättre. Sen jag läste det någon gång insåg jag hur jäkla dum den tankegången är.

  Svara

 • Claire

  |

  Åh jag blir så arg på sånna kommentarer som den du fick om att ”han har det värre”, som att du mår mindre dåligt för nån annan har det värre, den logiken är ju helt absurd! Min pappa gick bort i våras, om en vän till mig då har ont i magen t.ex, ska jag inte ha empati för denne för att jag ”har varit med om en värre sak”? Usch för sånna kommentarer, bra att du står på dig! ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Jessica

  |

  Jag har nog tänkt på dig mer som bloggare/skribent än influencer, på tal om influencer-frågan. Och det menar jag är något positivt. Gillar att din blogg handlar om vardagliga saker med en underton av humor och genomarbetade texter istället för att läsa om event och plåtningar som jag tycker är skittråkigt ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

  • Jeanette

   |

   Håller med!

   Svara

 • Sara

  |

  Självklart har man rätt att tycka att något är jobbigt även om andra har det värre! Varje gång något sådant kommer på tal, tänker jag på en händelse i grundskolan. Jag var med två klasskamrater och en av dem råkade ”skada” sig så att hon fick ont. Då fräste den andra kamraten att hon minsann varit med om något som gjort mycket, mycket ondare (minns inte längre vad det var) och att hon minsann inte skulle klara. Jag minns att jag tänkte att hon hade fel, men kom inte på hur jag skulle formulera det.

  Svara

 • Rebecca

  |

  Meeeen jag orkar inteeeee kommentaren om Mikael i Sthlm. Snälla nån. Känns som en så typisk svensk kommentar? En liten skitsak kan ju faktiskt förstöra väldigt mycket och vara väldigt jobbigt även om man har större problem. Mikael hade säkert tyckt en vagel var jobbigt också. Och LÅT FOLK TYCKA ATT SAKER ÄR JOBBIGA. Bra svar av dig och bra att du inte lät den kommentaren glida förbi obemärkt.

  Du är den enda influencer jag följer (trots att jag inte ser dig som influencer utan som bloggare) och jag talar väldigt ofta gott om dig bland mina vänner. Det som är det bästa med dig är att du aldrig bidrar till dåligt samvete över hur ofta man äter snacks eller hur ens kropp ser ut. Det är så befriande att se alla dina tips och utvärderingar av godis. TACK för att du finns. Jag har läst din blogg i tio år och jag är fortfarande lika glad över att jag hittade den.

  Kram!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️❤️

   Svara

 • Mikaela

  |

  Åh vad jag blir sur på sånna kommentarer. Man måste få älta och må dåligt över det som är jobbigt i livet. Annars skulle man snabbt krascha. Klart andra kan ha det värre, men vem har det värst? En enda människa i hela världen borde ju kunna få vara nere och älta sitt problem då. Så funkar det ju inte riktigt.
  Vi har haft ett tufft år, eller två tuffa år, min familj och jag. Och jag har varit riktigt nere, gråtit och ältat. Nu ser vi ljuset men hade jag inte fått ge utlopp för alla känslor så hade jag nog behövt vård vid detta laget.

  Svara

 • C

  |

  Du som tycker du är för gammal för att plugga, neeeejdå! Jag är lika gammal som du och har en 3,5-års utbildning i bagaget, men funderar nu på att läsa en ny på lika lång tid då jag vill byta bana ? När jag läste min utbildning var ca 10% i min klass över 40, och de var alla jättenöjda att de hade pluggat nytt 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv