Hjälp är nära + 3 andra bra saker

Åh, jag är så glad nu! Jag har ju ringt till varenda ögonklinik i södra Sverige för att försöka få tag i en tid så fort som möjligt för att ta bort min vagel. Nu äntligen har jag hittat en privat läkare som kan ta emot mig den 11 oktober!

Det är ju ingen big deal, jag vet det. Men jag är så glad att jag snart slipper den där tryckande känslan över ögat och att jag slipper gå till mitt nya jobb med en bula på ögonlocket. Förresten, om någon tänkt omskola sig kan jag rekommendera att bli ögonläkare. Verkar ju vara stor brist?

Andra saker som gör mig glad:

👉🏼 Det finns havremjölk igen! Min favorit Ikaffe från Oatly har ju varit slut överallt både på café och i affär i veckor. Men nu så. Det firade jag och mamma med att dricka finkaffe på café idag.

👉🏼 Jag har en och en halv vecka ledigt innan jag börjar mitt nya jobb, så då tänkte jag passa på att åka till Norge. Ska bli så mysigt!

👉🏼 Greys börjar igen denna vecka! Just nu följer jag Greys, Younger, Idol och PH. Hoppas att en norsk säsong av PH börjar snart förresten, gillar det mer. Marcelo och Jeppes SR-tåg liksom? Jag spyr.

 

55 gillar

Comments (37)

 • Emma

  |

  Fast Greys har ju varit igång nu ett par veckor? ☺️

  Reply

  • Egoina

   |

   Vaaaa? Nej det börjar väl imorgon?

   Reply

   • Emma

    |

    Tror det varat i tre eller fyra veckor nu.. Hoppas du kan se ifatt det någonstans!

    Reply

   • Delia

    |

    Jodå den senaste säsongen har premiär imorgon och jag längtar sååååååå mycket 🥳🤩🤩

    Reply

   • Lovisa

    |

    På dplay finns alla avsnitt förutom typ dom 2 sista som släppts i usa 🙂 vet inte om alla ligger kvar fortf dock men kolla

    Reply

  • Sandra O

   |

   Enligt Grey’s officiella insta-sida börjar nya säsongen på torsdag. Så Emma, sluta ljug för oss 🤫😜

   Reply

   • Emma

    |

    Haha! Sorry 🙈
    Jag kollar bara på de från femman och där är de på säsong 15 avsnitt 24 imorgon, men ni kanske menar att det släpps en ny säsong på någonannanstans än femman 😅

    Reply

    • Delia

     |

     Det har premiär i USA kl 20 lokal tid så man får streama :))

     Reply

 • Frida

  |

  Tyckte jeppe var ok tills jag såg hur han snackade med Camilla när hon ville sova med Paulo. Med den blicken och tonen blir jag inte förvånad om han har eller kommer slå en tjej i framtiden. Fick riktigt creepy vibbar.

  Reply

  • Egoina

   |

   Tycker dom är så taskiga mot Camilla. Visst hon är lite crazy, men man ska inte behandla henne så ändå :/

   Reply

  • En annan Frida

   |

   Jag såg Temptation Island för två år sedan då Jesper och hans dåvarande tjej var med. Redan då hade han noll respekt för tjejer. Minns hur han kastade en drink på en av tjejerna när han inte fick som han ville typ. Jag blev orolig att han skulle slå någon annan om han skulle få ett större utbrott. Nej fy, äcklig kvinnosyn och Marcelo orkar jag inte ens gå in på. Största manssvinet jag sett på länge….

   Reply

  • Therese

   |

   Jag har tänkt exakt samma tanke om Jeppe! Så sjukt obehaglig och kontrollerande. Älskar att Helen ”satte dit han” på pandoras ask tidigare! Som han behandlade Camilla.. spyr alltså!

   Reply

   • Första Frida

    |

    Helen är så bra! 👊♥️

    Reply

 • N

  |

  Hej!! Jag kollar också PH men ingen annan jag känner. Kan du inte skriva någon recension eller diskussion så man kan få ventilera lite??

  Reply

  • Egoina

   |

   Kör på i kommentarerna bara! 🤗

   Reply

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Reply

 • En annan Emma

  |

  Greys har visst varit igång typ 4-5 veckor på Kanal 5!! Det kan vara nästa säsong som börjar i USA idag? Men Emma ovan ljuger ICKE!! 😤😾

  Reply

 • En annan Emma igen

  |

  På kanal 5 går just nu säsong 15, började 22/8. Säsong 16 har premiär i USA idag! Så, då var det utrett ☺️

  Reply

  • Emma

   |

   Haha tack för backupen Emma 😄
   Blev lite orolig också för att jag tittat på gamla avsnitt?! Men puh, då vet jag att det kommer en ny härlig säsong! 🤗

   Reply

 • eva

  |

  SR-tåg?

  Reply

 • Maria

  |

  Nu vet jag att du inte bor i Sthlm men jag behövde ögonläkare och fick tid dagen efter (!!). Så om det skulle kännas megaakut och du kan åka har vi fritt vårdval och du har rätt att få tid även utanför din egen stad.

  Reply

 • Sara

  |

  Obs! Tänk på att skriva in dig på arbetsförmedlingen mellan jobben, så du inte förlorar din SGI!!

  Reply

  • Egoina

   |

   Whaat? Vad är det? Är det någon mening i det verkligen?

   Reply

   • Sara

    |

    Fett värt! Jag missade det en gång och då nollas ens SGI, dvs man får ersättning på minimumnivån om man blir sjuk/tar ut föräldrapenning. Tar väl 240 dagar att arbeta upp ny SGI baserad på ens inkomst. Ej kul om något händer under den tiden!

    Reply

   • Camilla

    |

    Ja! Mkt viktigt, SGI = sjukpenninggrundande inkomst. Den nolla om du inte reggar dig på AMF så gör det!

    Reply

   • Jonna

    |

    SGI står för sjukpenninggrundande inkomst, och svaret är nej. Min mamma jobbar på Försäkringskassan och hon babblade på ett långt svar men för att sammanfatta så, nej. Du kan ju ringa FK för att rådfråga så du får det mer utförliga svaret hehe, men det var inte nödvändigt eftersom du börjar din nya tjänst inom en månad.

    Reply

    • Egoina

     |

     Okej bra! 😅 Har fått så många olika svar här, så jag blir sjukt förvirrad. Aldrig hört om detta.

     Reply

   • A

    |

    SGI= sjukpenning grundande inkomst. Dvs det som din eventuella ersättning beräknas på fall du blir sjukskriven eller ska gå på föräldraledighet. Skriv in dig för säkethetsskull, om du inte tar ut semester exempelvis.

    /Med vänlig hälsning, en som jobbar på FK.

    Reply

    • A

     |

     Men SGI skyddet har du i tre månader! 🙂

     Reply

  • Carro

   |

   Nej, det behöver du inte alls göra. Din SGI är skyddad i fyra månader efter avslutad anställning 🙂

   Reply

 • Anna

  |

  Tips. Oatly havredryck deluxe är ännu godare i kaffe tycker jag 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Ska prova 😍

   Reply

 • Michaela

  |

  Men hjäääääälp vart kollar ni på Grey’s säsong 15? Hittar det fan ingenstans. Och vart streamar man nyaste säsongen? Mvh / Förvirrad tjej_90

  Reply

 • Amy

  |

  Åh får så dålig känsla i magen av paradise hotel, slirigaste och mest kvinnoförnedrande hittills känns det som? Rekommenderar love island!! Lite gulligare och mysigare än PH 😂😂

  Reply

 • Felicia

  |

  Tips!
  Prova Valios nya ”ikaffe” den heter Barista & är trot eller ej både godare & billigare( där jag varit)

  Reply

 • Monica

  |

  Kan du inte “knåda” på din vagel med en tops efter dusch? Så kanske den poppar? Och köpa en salva på apoteket, minns ej namnet men receptfri och kostar under 100 kr!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tro mig, har provat allt. Funkar inte 😕

   Reply

Leave a comment

Arkiv