Follow my blog with Bloglovin

VECKANS

Det var längesedan vi körde några veckans här så det är väl på tiden. Lite som hände i veckan:

Veckans konstiga: Har fått några mejl på sistone från elever som har “min text” som underlag till en skoluppgift. Det händer då och då. Så kul ju! Men det konstiga är att just denna text har jag inte skrivit?! Tydligen har de fått en uppgift om att reda ut vad jag “egentligen menar” (haha så kontaktar de mig direkt och frågar, såna fuskare), men det är inte jag som skrivit krönikan. Läraren måste satt fel namn eller något. Så märkligt.

Veckans störiga: Mitt munsår som dök upp ovälkommet. Alltså det är ju kanske det mest frustrerande ever (förutom en permanent vagel då…eh). Men har kommit på hur man får munsår att läka lite fortare! Om man gör hål på blåsorna innan de spricker och liksom klämmer ut vätskan hoppar man över till sårfasen direkt! Obs obs att man måste vara väldigt noga med att inte få vätskan någonstans och att göra rent ordentligt osv. Sen ska man rengöra med jämna mellanrum och badda med alkohol, honung eller vinäger (eller annat bakteriedödande) och hålla det återfuktat. Det här har säkert noll vetenskapligt stöd, men funkar för mig.

 

 

Veckans nyhet jag testat: Coca cola med smak av kanel! Den smakade exakt som jag trodde. Som cola med en snäll smak av kanel. Gillar den massor. Hoppas det blir en standard julsmak.

 

 

Veckans mysterium: På tal om nyheter provade jag även dessa chips. Märkligaste chipsen någonsin. Jag nyser varje gång jag äter ett chips?? Mitt rekord är att kunna äta tre i rad utan att nysa. Kryddan går rakt upp i näsan oavsett hur man gör. Konstigaste upplevelsen. Jag rekommenderar inte då de är så störiga, men rekommenderar kanske lite ändå…som en upplevelse. Prova äta utan att nysa. Berätta hur det gick! Haha.

Veckans insikt: Jag använde ordet “miffo” i ett inlägg häromdagen och ni reagerade. Tydligen är ordet miffo en förkortning för missfoster. Jag känner mig så dum. Hade verkligen ingen aning! I min värld har inte det ordet varit nedsättande, taskigt eller negativt överhuvudtaget. Jag har tyckt att miffo är ett gulligt ord. Hade jag haft en hund hade jag kunnat kalla den för Miffo, på den nivån. Tror till och med jag brukar kalla F det? Haha. Shit. Känner mig så dum. Tack för att ni upplyser!

 

 

Veckans storkok: Vi har fixat matlådor för hela veckan idag! Ugnsrostade rotfrukter och grönsaker med tsatsiki blev det. Mm längtar redan till lunchen. Megatips om du bor i Helsingborg och vill ha bra utbud och pris på grönsaker och frukt är att gå till Alfo Gross på söder. F visade mig den affären idag och jag ville aldrig gå hem.

 

98 gillar

Kommentarer (12)

 • Alva

  |

  Hej! Gällande detta med munsår – en liknande taktik är mitt bästa tips för vagelproblematik. Jag har stora besvär med mina ögon vilket gör att jag har några vaglar i månaden i alla fall, men de flesta små. Vid ett gäng tillfällen har jag dock haft stora varav ett par kapslats in så som du beskriver. Tagit bort på sjukhuset. Så, till tipset. Det gäller att irritera vageln så pass att den spricker istället för att akta den för då hjälper ögat till (tack snälla för det; inte) och kapslar in det. Alltså, om vageln sitter lyxigt till typ i undre Fransraden och exponerat kan en sterilisera en pincett eller nål och peta. Var extremt försiktig givetvis. I övre fransraden är det bara att irritera efter bästa förmåga. Enklast är att ta ta varmvatten på en frottéhandduk och gnugga, gärna flera gånger om dagen. Kanske har du fått tips om detta innan men heja på med att störa dom tills dom spricker ifall du ska ha otur och få fler!!! Också viktigt att byta örngott etc för att slippa vaglar men det vet säkert du som är så renlig haha. Annars är viktigaste att återfukta ögat, finns massa bra återfuktande på apoteket en kan hjälpa ögat med. Vagel = ansamling av talg pga torrt/inte uppoljat. Vet hur hemskt det är så hoppas du får hjälp snart och slipper fler!

  Svara

 • Johanna Grahn

  |

  GAH, måste prova den smaken, så fäztligt med kanel + Coca cola ju!

  Svara

 • Robert

  |

  Haha, plockade med mig sådana chips från affären igår eftersom jag aldrig sett dem förut. Kom dock aldrig så långt att jag öppnade. 😉 😮

  Svara

 • Klara

  |

  Fråga!! Ska på bröllop i Helsingborg i helgen så jag och min man har egentid (med minsta bebisen med) och passar på att ta en weekend där! Vill gå och fika, äta på restaurang, gå mysig promenad osv. Har du tips???

  Svara

  • Hanna

   |

   Jag åkte till Linneas trädgård (efter tips från regina såklart) sist jag var där, sååå mysigt ställe ?

   Svara

  • Evelina

   |

   Inte Regina men Helsingborgare som langar lite tips 🙂
   Linneaträdgården är som Hanna skriver väldigt trevligt med mysig restaurangdel och trevlig butiksdel 🙂 Fika på Ebbas fik på bruksgatan, 50-tals inspirerat fik med GIGANTISKA bakverk. Vill ni ha lyxigare fika finns Chocolatte som har fantastiska praliner och gott kaffe. I närheten finns god lunch på K-gränd (husman), Tugg (hamburgae) eller kanske Linnea och Basilika (thai) eller Roys i Norra hamnen (fisk/husman). Den godaste restaurangmiddagen jag har ätit här hemma har varit på Nabo – lite dyrare men såå gott.

   Promenera i Pålsjö skog och ta en kaffe/våffla i Pålsjöpaviljongen. Har ni bil kan jag varmt rekommendera att åka till glumslövs backar för fin natur 🙂 Ha så trevlig i vår fina stad!

   Svara

 • H

  |

  Helt off topic, men jag vill bara säga att jag är så glad att din blogg finns och att du delar med dig av så mycket som händer i ditt liv. Du är så klok och ser på saker på ett sådant “down to earth” -sätt. Din blogg har lugnat och hjälpt mig flertalet gånger, nu senast ditt inlägg och alla bra kommentarer kring utomkvedshavandeskap. Jag har tyvärr gått igenom samma sak nu i dagarna.
  Tack för att du finns Regina ❤

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla! ❤️❤️ Tråkigt att höra ? Hoppas du mår bättre snart! Massa kramar!

   Svara

 • evelina

  |

  Jag vet att du inte bad om tips så jättestörigt att tipsa men nu gör jag det ändå eftersom jag tycker det funkar så himla bra med mina munsår. Får det ett par ggr per år och har provat allt inklusive ditt knep som också är bra! Men det som jag tycker funkar absolut bäst är att låta det vara helt och hållet och se till att det håller sig så torrt som möjligt från, alltså inget vatten, salva, tvätta eller något. Låter det liksom torka ut så fort det går så blir det iof en vanlig sårskorpa men tycker det känns så mkt fräschare än det här kladdiga såret som det annars är 😛 Tar typ 1-2 dagar från det kommer tills det bara är en liten sårskorpa istället som sedan läker och ramlar. När jag använder salva eller tvättar eller såna där munsårsplåster så är det kvar i typ 2 veckor men om det bara får torka försvinner det mkt snabbare för mig 🙂 Sorry för icke efterfrågat tips 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Måste prova nästa gång ??

   Svara

 • Emma

  |

  Håller med! Jag klämmer munsåret som en finne typ och dränker det i handsprit med jämna mellanrum sen. Enda som hjälper, annars ser jag ut som en sne läppförstoring

  Svara

 • Ingela

  |

  Ang. “miffo” blev jag förvånad över att du använde ordet, men så hade det tydligen helt olika betydelse för oss. Aha 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv