Follow my blog with Bloglovin

Tre lager läppstift

Jag fick ett munsår igår kväll. Så lägligt då jag skulle på ett viktigt möte idag. Det tillsammans med mitt öga gjorde att jag inte kände mig supersnygg direkt. Det är såklart en liten och obetydlig grej egentligen, men inte kul när man vill ha självförtroende och göra bra ifrån sig. Men det gick bra ändå. Tog tre lager läppstift.

Efteråt fikade med mig själv och sedan tog jag tåget hem och har jobbat undan. Nu väntar jag på att F ska komma hem så att vi kan börja med middagen.

 

Alltså kolla så gullig. Den är en ekorre som luktar på blommor för att avgöra vilken som är godast <3 Fotografen heter Dick van Duijn och kommer från Österrike. Den med den gula blomman är nu min nya bakgrundsbild på telefonen.

 

101 gillar

Comments (26)

 • Cissi

  |

  Miffo? Wow, fräscht språkbruk. Trodde ändå du var så pass påläst som visste att det är ett otroligt nedvärderande ord.

  Reply

  • Egoina

   |

   Är det? Varför? Jag vill på riktigt veta. I min värld är det ett gulligt ord utan negativa konnotationer, blir jätteförvånad nu.

   Reply

   • Cissi

    |

    För det första – det är en förkortning av ordet missfoster. Missfoster används så vitt jag vet inte längre för att beskriva någon som sticker ut från den ”normalfungerande” normen. För det andra – i ditt sammanhang används det i en negativ kontext.

    Reply

    • Egoina

     |

     Oj! Visste inte att det var en förkortning för det. Trodde på riktigt att det bara var ett oladdat ord, typ som att se knasig ut. Fast det är väl nu jag får veta att även knasig typ är förkortning för något ?

     Tack för infon. Jag ändrar!

     Reply

     • Nilla

      |

      Älskar att du genuint undrar varför och sedan tar åt dig av informationen. Så himla sällsynt idag att människor överlag tar in vad en annan säger och sedan ändrar. ❤️?

     • Egoina

      |

      ❤️

   • Maria

    |

    Jag undrar också. Miffo är väl inget fel. Skillnad om Regina skrivit mongo. Men det gjorde hon ju inte.

    Reply

   • Josefine

    |

    För mig har det också negativa konnotationer. Vet inte *varför* eller om det har någon egentlig betydelse, men det är liksom ett sånt ord folk kallade varandra i skolan och man bara lärde sig att det är ett negativt ord som inte bör användas. ??‍♀️

    Reply

   • Annika

    |

    Miffo används som en nedsättande förkortning av ordet missfoster .

    Reply

   • Jenkan

    |

    Har heller aldrig uppfattat miffo som ett ”otroligt nedvärderande ord”. Enligt min SAOL (2015) står det ”miffo [mif´o] substantiv ~t ~n
    • person som gjort bort sig”

    Undrar också hur pass påläst man bör vara för att egentligen veta det? 5 års universitetsstudier? ?‍♀️

    Reply

    • Maria

     |

     Håller med. Språket förändras och även om grundbetydelsen är en sak är det inte vad ordet står för nu.

     Reply

  • Hanna

   |

   Jag har också upplevt ordet som nedvärderande, en synonym för “freak” eller någon som är annorlunda och sticker ut från det “normala”. Det kanske uppfattas och används olika beroende på vart i landet som man bor?

   Reply

 • Robert

  |

  Vilka fina bilder! 🙂 Det är en grundläggande regel att allt kör ihop sig vid fel tillfälle. Går aldrig att överlista den regeln heller. 😉

  Reply

 • Jessica

  |

  Håller tummarna om det var för ett jobb 🙂 !

  Alsolsprit – räddaren som torkar ut munsår. Har haft riktigt hemska munsår, vi snackar storleken av minst en gammal femkrona – no more. Baddar med alsolsprit på en tops i tid och otid när det börjar kännas på g och tills det lagt sig helt, har inte fått munsår nu på drygt två år, och det känns nästa som att man fått livet tillbaka. Ni som oxå lider av munsår – ni vet ;).
  och also, släng läppstiftet nu då det bär på smittan 🙁 🙁

  Reply

  • Egoina

   |

   Japp det slängs. Var ändå typ inget kvar, så det var tur ☺️

   Reply

   • Julia

    |

    Men hallå både Regina och Jessica, be läkare på vårdcentralen om recept på Valaciclovir! Det har förändrat hela mitt liv! Får också munsår men de här tabletterna tar man såfort man börjar känna av ett munsår (sådär killigt obehagligt första känslan) och sedan igen 12 timmar senare och munsåret försvinner innan det ens bubblat upp! Fungerar FANTASTISKT bra och har förändrat mitt liv!

    Reply

    • Egoina

     |

     Wow! Coolt om det funkar! ?

     Reply

 • Rebecca Andersson

  |

  Hahah, jag har också sparat ner den bilden! Så himla söt. ? Ett av mina största intressen; kolla söta djur på Instagram och terrorisera min mamma med att skicka dem vidare till henne haha!
  /tönt

  Stor kram,
  Rebecca

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha bästa intresset ju ?

   Reply

 • Ella

  |

  Du måste googla ”harvest mouse”! Det är små små möss som myser ner sig i blommor och är otroligt söta!

  Reply

  • Egoina

   |

 • Sandra

  |

  alltså börjar nästan gråta av den översta bilden på ekorren, SÅ fantastisk

  Reply

  • Egoina

   |

   Jag vet ?❤️

   Reply

 • Cecilia

  |

  Hajade till när du skrev miffo, ändra ordet till något mer passande. Det är ett ord som använts nedvärderande mot personer med funktionsvariation.

  Reply

 • Julia

  |

  Vet du, jag fick EXAKT samma för ett par veckor sedan innan jag skulle åka och hälsa på min pojkvän som jag inte sett på FYRA månader. Först en vagel, som jag aldrig fått förut, och sedan begynnelsen till ett munsår… men jag lyckades avvärja munsåret och vageln hann försvinna innan jag åkte. Men I feel your pain. Köpte ögonsalva-grej från apoteket, om du inte redan provat det så kanske det kan funka + ring kry och be dem skriva ut tabletter mot munsår så kanske det går över snabbare? Alternativt så har du en kur hemma inför nästa episod. KRAM tack för världens bästa blogg sedan urminnes tider!!

  Reply

  • Egoina

   |

   Så typiskt när det blir så ? Tack!! ??

   Reply

Leave a comment

Arkiv