Follow my blog with Bloglovin

Skulle du helst…

Att fundera kring dilemman är bland det roligaste jag vet och är ett återkommande ämne jag lyfter på middagar och kompishäng. Tycker det är så kul med människors resonemang kring sånt här. Så här kommer några! Men viktigt: en regel med frågeställningar likt dessa tycker jag är att inte hitta kryphål och lösningar. Då förstör man ju hela leken.

Då kör vi! Skulle du helst…

Alltid vara 15 min försenad eller alltid 30 min för tidig?

Med tanke på att det är helt totalt omöjligt för mig att vara annat än i tid vet jag inte hur jag skulle lyckas med att vara 30 minuter tidig alltid. Hade fått göra en hel livsstilsförändring. Får också ångest över hur tråkigt mitt liv kommer bli med all väntan. Men har ju telefonen, så det är väl okej. Väljer alltså att alltid vara tidig. Det hade ställt till för mycket att alltid vara sen.

 

Aldrig mer borsta tänderna eller aldrig mer tvätta händerna?

Alltså hemskt vs hemskt :O Men måste nog välja att inte tvätta händerna. Det hade varit fruktansvärt, men hade inte stått ut med att lukta rumpa i munnen.

 

Alltid vara i god fysisk form, eller alltid ha gott om pengar?

Vad är pengar värt om kroppen inte mår bra tänker jag? Behöver inte vara snygg, men hade varit stor lättnad att alltid vara i god fysisk form.

 

Sitta i fängelse i fyra år för något du ej gjort eller komma undan för ett brott du har begått men leva i rädsla för att bli tillfångatagen?

Hmm, hade ändå varit lite spännande att sitta i fängelse. Sen hade jag skrivit en bok om det hela.

 

Flyga i 24h eller vara osynlig i 24h?

Detta är ju bara FÖR KUL. Då jag tyvärr inte tror det är så kul att flyga i praktiken som i teorin (tänker det är kallt och väldigt blåsigt?) så väljer jag att jag osynlig. Skoja inte så mycket bus jag hade hittat på!

 

Ha obegränsat med pengar eller obegränsat med tid?

Tid såklart. Hade gjort vad som helst för obegränsat med tid.

 

Aldrig mer behöva gå på toaletten, eller aldrig mer behöva duscha?

Att duscha är ju det bästa som finns, så jag väljer bort toabesök. Tänk så skönt att vara på konsert, dricka två öl och inte behöva köa en halvtimme till toaletten. Eller slippa bli akut kissnödig mitt inne i ett spännande samtal, eller aldrig behöva gå på toaletten på natten. Tror generellt livet vore bättre utan toabesök.

 

Alltid behöva kisa, eller behövt fisa var tionde minut?

Haha stay away från mig, hade aldrig orkat kisa. Det är det värsta jag vet.

 

Endast kunna lyssna på en enda låt i resten av ditt liv eller alltid äta samma måltid?

Låten! Hade dött om jag behövt leva på samma mat. Unpopular opinion kanske, men hade lätt kunnat leva ett liv utan musik. Det som ställer till det är dock om jag inte får vistas på platser det spelas musik heller. Men väljer att tro att jag bara inte hör den.

 

Alltid ha känslan av att du är på väg att nysa, eller ha konstant hicka resten av ditt liv?

Fy tusan vad jobbigt, men väljer nog ändå att vara på väg att nysa.

 

Aldrig kunna prata igen, eller aldrig kunna läsa igen?

Väljer bort att kunna prata. Kan leva helt digitalt, no worries.

 

Nu undrar jag. Vad är era bästa dilemman? Älskar sånt här! Ge mig någon som är riktigt svår att välja på.

 

 

59 gillar

Kommentarer (32)

 • Ewe

  |

  Frågan är hur det skulle vara möjligt att aldrig tvätta händerna? Måste man ha påsar över dem när man duschar då eller :O Fy vilka hemska frågor haha!

  Svara

 • BB

  |

  Haha jag är helt tvärtom, hatar såna frågor! Samma med typ “skulle du välja blind eller döv?” Å jag ba NÄR i livet skulle man hamna i en situation där man får välja själv?! Men de verkar bara vara jag som inte gillar sånt :O

  Svara

  • Ellen

   |

   Haha, så skrev jag exakt den frågan precis! Jag tänker att det inte är sannolikheten att man någonsin kommer behöva välja som är i fokus, utan hur man värderar och tänker kring olika saker. Ett tankexperiment helt enkelt 🙂

   Svara

 • Ellen

  |

  “Pest eller kolera-frågor” känner jag dessa typ av frågor som. Fast behöver ju visserligen inte vara mellan två dåliga alternativ.

  Oki, här kommer några:

  – Att aldrig mer få vistas i Sverige eller aldrig mer på platser utanför Sverige?
  – Leva resten av ditt liv som döv eller som blind?
  – Hoppa fram 20 år i livet eller tvingas leva om 20 år?
  – Att tvingas ha helgul outfit för resten av ditt liv eller för alltid ha dåliga hårdagar?
  – Aldrig mer ost eller aldrig mer choklad?

  Påminner förresten om leken “bro bro breja”, då man i slutet av ramsan ska välja mellan två saker (typ guld eller silver) och sen ha dragkamp mellan sidorna om någon minns? 🙂

  Svara

  • Milla

   |

   Det var länge sedan men minns när typ hela klassen körde den ibland på rasterna.

   Svara

 • Ebba

  |

  Haha jag frågar typ ALLTID nya människor: “Om ni får välja att förlora en arm eller ett ben vad väljer ni?”. Det FINNS ett rätt svar till den här frågan tycker jag. Bara ett som är rimligt alltså.

  Svara

  • Egoina

   |

   Vill ha kvar båda benen såklart! Var det rätt svar? ?

   Svara

   • Alva

    |

    Tänker att det är lättare att ha benprotes än arm?? Hade nog valt båda armarna kvar

    Svara

    • Ebba

     |

     Jaaa Alva har ju rätt!! Mycket bättre benproteser än armproteser! Tänk alla fingrar och sånt. Jag hade lugnt haft kvar båda armarna!

     Svara

 • Robert

  |

  Jag brukar alltid tänka att det är skönt att man aldrig behöver välja. Ungefär så kul är jag. Tror dock min dröm är att vara osynlig. Hade varit “intressant”. 😉

  Svara

 • Felicia

  |

  Att ha obegränsat med tid tycker jag låter hemskt haha. Hade nog blivit extremt oproduktiv, allt kan ju skjutas upp då! Obegränsat med pengar hade jag mycket hellre haft!

  Svara

 • Madde

  |

  Men det finns ju massor med tuggummi och munskölj så en kan bli fräsch i munnen utan att nödvändigtvis borsta dom. Men tänk om en råkar ta i någons bajs eller spya och inte få tvätta bort det…..???

  Svara

  • Caroline

   |

   Tänkte samma. Tuggummi ?

   Svara

 • natali

  |

  Att ha världens bästa partner/vara fruktansvärt kär resten av livet men inte ha några vänner. Ha dom bästa vännerna som ger dig så mycket glädje som bara vänner kan, men du kommer aldrig träffa någon. (inte ens ett engångs ligg)

  Svara

 • Lina

  |

  Jag väntar med spänning på uppföljningen av inlägget som redogör dina 24 timmar som osynlig, tack! ???

  Svara

  • Emmy

   |

   haha jag också!!!

   Svara

 • Sofie

  |

  Men om man har obegränsat med pengar så behöver man ju inte jobba alls om man inte vill, och därmed får man typ obegränsat med tid också. Win – win liksom ?

  Svara

 • Emelie

  |

  Provade denna på min sambo. Blev roliga svar, dock fick jag inspiration av en annan kommentar och frågade,
  Välja bort öl eller chips.
  Han vägrade svara på det. ??

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Emma

  |

  Få 1 miljon men den du hatar mest i livet får 10 miljoner eller inte få något alls?

  Och varenda gång jag drar den (pga folk tar alltid miljonen, puckon..) så är det den man HATAR. Typ tänk ifall din partner är otrogen mot dig med din bästa vän. Eller någon mördar ens förälder. Vi pratar hatarrrrr

  Svara

  • Mila

   |

   Jag tänker det är lättare att tänka sig någon som faktiskt finns som man hatar och alla kanske inte har en sådan person? Jag har faktiskt ett ex som jag hatar. Han är narcissist och verkligen en hemsk person. Att tänka sig honom njuta av 10 miljoner är för vidrigt, så nej då väler jag hellre bort pengarna. 😛

   Svara

 • Evelina

  |

  Alltid behöva ha på dig cyklop och snorkel eller alltid behöva använda simfötter som skor? ?

  Svara

 • Victoria

  |

  Jag tycker också sånna dilemman är lite kul att tänka på. Tycker dock det är SJUK tröttsamt när människor ska försöka hitta kryphål ”jag väljer det OM man får göra såhär och såhär”. Dom har inte fattat grejen och allt faller bara ??‍♀️

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha JAAA eller hur! ?

   Svara

 • Mikaela

  |

  Jag älskar sånna dilemman men min sambo blir galen på mig när jag “tjatar” om sånt, eftersom det tydligen är fullständigt orimligt att man skulle behöva välja så… 😛

  Svara

 • Gabrijela

  |

  Men hallå: alltid vara i god fysisk form, eller alltid ha gott om pengar? Klart att man väljer att ha gott om pengar för då kan du skaffa dig en PT som håller dig i form. Eller göra plastikoperationer ?

  Svara

 • Pernilla

  |

  Vara 50cm kort eller 3 meter lång?

  Vakna upp med en tunga på samma ställe som näsan egentligen skall vara eller vakna upp med massa näshål på samma ställe var ögonbrynen egentligen är?

  Alltid lukta bajs ur munnen (du känner det inte själv) eller alltid känna bajssmak när du pussar din partner? ?

  Svara

  • G

   |

   Tänk så spännande hångel.. med en torr tunga haha. Nä men hellre det än snor i ögonen?? 😛

   Svara

 • Hanna

  |

  Får panik av såna här dilemman. Måste alltid ha alla förutsättningar klara för mig för att kunna lägga fram mina argument, typ ”får man använda flourskölj, tuggummi osv?” ”Får man typ torka av händerna på något sätt…?” Och bla bla bla ? Hatälskar det dock. Jag och min syster kan komma in i riktigt djupa resonemang, och ofta är det i grunden en ”oseriös” fråga som ändå leder till en seriös diskussion. Även typ ”hur mycket (pengar) skulle du ta för att göra….” och det kan verkligen vara VAD som helst. Typ äta hundmat eller whatever. Att faktiskt sätta ett pris på olika saker är svårare än man tror, och tydligen underhållande att diskutera ibland, utifrån min systers och mina samtal att döma ?

  Svara

 • K

  |

  Konstant mat- och kroppsångest eller bli tjatad på/ utskälld för att du äter för lite resten av livet sex gånger om dagen?

  Svara

 • Ella d.ä

  |

  Min favorit är:

  Klä ut dig till en riktigt äcklig gubbe (tänk oklippt hår, solkiga kläder, skum lukt, hår i öronen etc etc) på halloween, men ingen fattar att du är utklädd. Eller. Inte klä ut dig alls och alla tycker att “din utklädnad” är helt galet obehaglig.

  Svara

 • Madde

  |

  Men alltså att slippa behöva gå på toa, har precis varit gravid så det hade ju varit himmelriket ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv