Kvällen innan eller samma morgon?

Går ni också upp i vikt innan mens? Jag tror jag gör det. Vet inte då jag aldrig väger mig, men nästan alla kläder blir för små. Hela jag svullnar upp känns det som. Inte nog med att man redan känner sig osmidig och mår dåligt så ska allt sitta åt obekvämt? Blir så trött på det.

Jag lägger alltid fram kläder kvällen innan och dessa dagar kan det ta en evighet på kvällen att hitta något. Får psykbryt och vill helst elda upp alla kläder jag har. Kan man inte gå till jobbet i morgonrock???

 

 

Aja. Tacka oversize skjortor. Hur gör ni förresten? Lägger ni fram kläder kvällen innan, eller bestämmer ni er samma morgon?

Jag har aldrig förstått mig på det sistnämnda. Visserligen har jag en morgonrutin på under 10 minuter innan jag går hemifrån, så hade inte hunnit. Men oavsett om jag haft längre tid hade detta klädval gjort mig så stressad. Bättre att redan ha det klart tänker jag.

Vad tänker ni? Kvällen innan, eller samma morgon?

 

67 gillar

Comments (43)

 • Sara

  |

  Försöker alltid lägga fram till mig själv kvällen innan…så har jag “bara” barnens kläder att plocka fram på morgonen. xD Skulle jag plocka fram åt dom kvällen innan skulle det jag valt antagligen inte duga (viktigt att få bestämma själv när man är 3 och 1,5 tydligen), so why bother? 🙂

  Reply

 • Rakelspektakel

  |

  Går också upp i vikt varje gång innan mens, alltså ca en vecka innan. Alla kläder blir försmå och mina övriga kollegor brukar ibland påpeka att man gått upp i vikt :p man känner sig hemsk och ful men med mena appen så vet man ju att den är på gång och kan trösta sig med de finns en orsak

  Reply

  • Egoina

   |

   Men idioter till kollegor?? 😦

   Reply

 • Josefine

  |

  Jag svullnar också upp väldigt, vilket gör att många byxor blir tillfälligt för små. Det är förmodligen bara vätska för sen är allt som vanligt 3 dagar senare, men det är sjukt störigt.

  Vad gäller kläder så har jag svårt att lägga fram kvällen innan. Ibland gör jag det, mest för att veta ungefär vilken riktning jag vill gå åt på morgonen, men jag kan liksom aldrig “hugga det i sten”, för ibland tänker jag att “imorgon ska jag rocka pennkjol och högklackat” och så vaknar jag och ba “nä mammajeans och sneakers-dag”. Så jag brukar ta det som jag känner för på morgonen, men det tar aldrig mer än 10 minuter från att jag öppnat garderobsdörrarna tills att jag är påklädd. 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Fattar vad du menar! Jag lägger fram flera alternativ ibland 😂

   Reply

  • Mika

   |

   Precis så! 😅

   Reply

 • Elin

  |

  Hela min garderob är utvald så att allt passar med allt, så på morgonen kollar jag hur vädret ser ut och plockar ut något på måfå från rätt väderleksdel ur garderoben (alltså byxor om kallt osv). Det fungerar väldigt smidigt och det enda som tar tid kan vara att få av saker från galgen 😂

  Reply

  • Egoina

   |

   Men gud! Är så imponerad. Kan du komma hit och styra upp min? 🙈

   Reply

   • Elin

    |

    Det är lathet blandat med ett ointresse för mode och att shoppa, hahah. Cirka allt är enfärgat i basfärgerna, förutom några klänningar, så det är inte det mest moderiktiga eller spännande en kan ha på sig. Det hjälper dessutom att ha få kläder, då är det mindre jobb att hitta saker som passar in, heh. Märkte för ett par år sedan att allt mönstrat och svåranpassat som jag hade låg längst in oanvänt, trots att det är fint, och det är bara för att det enligt mig tar för lång tid att matcha. Skulle aldrig frivilligt lägga mer än 2 min på att välja kläder och klä på mig, tycker det är fett orimiligt. Så det är verkligen bara ren och skär lathet :’)

    Reply

  • Fia

   |

   Det där är så sjukt att jag knappt kan kommentera det. Alltså på ett bra sätt 🙂 HUR GÖR MAN?

   Reply

   • Elin

    |

    Eeeh okej, ska försöka skriva en guide!
    Steg 1: Inse att du undviker mönster och gälla färger för att de är svåra att matcha.
    Steg 2: Ge upp på att köpa sådant för att de ändå aldrig används.
    Steg 3: Köp bara neutrala kläder som automatiskt passar med allt (svart och marinblått rekomenderas).
    Steg 4: Sortera garderob efter typ av klädsel.
    Steg 5 (frivilligt men starkt rekomenderat) : Inse att du egentligen inte gillar att shoppa och är 0% insatt i mode så att du bara byter ut saker som går sönder.
    Steg 6: Klar!!! Bara att låta latheten ta över!
    (On a serious note, jag såg dokumentären om minimalism på Netflix. Tycker själva dokumentären var sådär, men de nämnde project 333 i den. Det projektet går ut på att en under 3 månader ska använda enbart 33 olika plagg (inklusive väskor, smycken osv). Jag körde det för typ 6 månader sedan och det fick mig att inse hur mycket jag föredrog att ha en enkel och matchande garderob med fler val. Sök på project 333 för mer information! Om du tycker det är för restriktivt så kan du ju alltid anpassa det så att det passar dig (jag räknade inte in smycken pga använder samma varje dag), utan att gå ifrån meningen med projektet (alltså att inse att en inte behöver så mycket som en tror) för mycket!)

    Reply

  • Nina

   |

   Är också otroligt nyfiken och imponerad! Skulle gärna kopiera 😀

   Reply

 • Josefine

  |

  Pluggar, så går upp olika tider varje morgon och det beror på hur mycket tid jag har helt enkelt. De dagar jag börjar kl 8 förbereder jag exakt allt som går att förbereda dagen innan (vatten och kaffe i kaffekokaren, kläder framme, väskan packad, osv). Börjar jag vid 13 så har jag ju gott om tid innan och förbereder ingenting. Har ofta ett hum om vilka kläder jag vill ha på mig dock.

  Reply

 • Strumpan

  |

  Lägger fram kläder kvällen innan för att hinna med allt annat på morgonen. Trots att jag planerar kläder innan kan jag ibland uppleva identitetkris på morgonen och hata alla mina kläder 😁

  Reply

 • Carro

  |

  Jag svullnar också upp innan mens. :(mår dåligt över det varje gång. Nackdel att ha arbetskläder då. Då sitter det åt haha.

  Reply

 • Robert

  |

  Kan inte komma på att jag skulle ha haft det där mensproblemet, men annars är jag den oorganiserade ordningsmannen så det blir nog bra med kläderna även om det går på en höft. 😉

  Reply

 • Lisa

  |

  Bestämmer varje morgon på grund av vädret. Och äter även piller med progesteron så går rejält upp!

  Reply

 • Emma

  |

  Blir också väldigt svullen vid mens och brukar gå upp nåt kilo eller två för att sen gå ner igen direkt. Lustigt hur det kan bli.. När det gäller kläderna så är jag helt hopplös och rotar runt varje morgon och har ingen aning om vad jag ska sätta på mig. Slutar oftast med att jag rycker nåt på måfå ur klädhögen på sängen. Ibland har min kille mage att påpeka hur slarvig och oplanerad jag verkar vara med mina kläder och då pekar jag in i garderoben och skriker: “But there´s nothing here for who I am supposed to be today”!!

  Reply

 • Michelle

  |

  Jag jobbar förvisso på förskola så det jag alltid får klura på är om kläderna jag har på mig är tillräckligt smidiga och bekväma för att spendera på golvet och marken större delar av dagen. Det slutar alltid med leggings och en kort hoodie eller klänning och strumpbyxor. Jag saknar att få klä upp mig till vardags och att behöva planera haha.

  Reply

  • BB

   |

   Eller hur! Tycker de är så tråkigt att ha så mycket kläder jag “inte kan” använda. Blir nästan alltid träningskläder på jobbet, då kan jag röra mig bra och klarar kladd men åh vad jag också vill kunna ha snygga kläder på jobbet.

   Reply

  • Jorå

   |

   Jobbar också på förskola och har alltid stuprörsjeans och skjorta. Bästa kläderna att krypa runt på golvet, sitta i sandlådan och kladda med färg. Tåliga och lättvättade 🙂

   Reply

 • Josefin

  |

  Alltså, jag är nog lite extrem men varje söndag så gör jag en plan för kommande vecka (måndag – fredag) med vad jag ska äta till frukost, lunch och middag, vad jag ska ha på mig resp. dag samt andra viktiga saker som behöver göras de olika dagarna. Allt för att försöka bespara mig ångest över att behöva fundera och göra massor av val varje dag. Supersmidigt på ett sätt men blir också lite trött på mitt kontrollbehov… 🙈

  Reply

  • Egoina

   |

   Imponerande! 👌🏼

   Reply

  • Sofia

   |

   Det händer att jag gör såhär också men inte lika utstuderat kanske… Om jag kommer på en nice outfit jag är sugen på idag så skriver jag upp den i mobilen i mina anteckningar där jag har ett veckoschema 😉 Där kan också måltider etc bli uppskrivna så när torsdagen kommer kan jag kika om jag redan har planerat åt mig själv, eller inte 🙂

   Reply

 • Tuttlisa

  |

  Jag svullnar mest runt bysten. Har redan stora bröst till liten kropp, men vid pms sväller dom två kupstorlekar. Känner mig supervulgär som spränger skjortor och förvandlar mina vanliga bhar till push up.

  Lägger aldrig fram kläder. Har gott om tid på morgonen och tycker om att långduscha, koka ägg, dricka te, meditera lite och sen stå och fundera och prova framför garderoben. 100% morgonmänniska och har inga problem med att stiga upp 04.30 för att ha en långsam och mysig morgon. Ja, det är sjukt, jag vet.

  Reply

 • Amanda

  |

  Har för mig att jag läst någonstans att det är supervanligt att man lägger på sig i vätska innan mens som man sen kissar bort. Himla tråkigt och onödigt är det iaf!

  Jag lägger alltid fram kläder kvällen innan. Hade aldrig fixat att stå och välja på morgonen, fy fasen vilket stressmoment det hade varit!

  Reply

 • Maja

  |

  Jag lägger alltid fram kläder på kvällen om jag ska upp tidigt. Vilket inte är så ofta. Byter kläder direkt när jag kommer till jobbet så det är inte så svårt 😂

  Reply

 • Jackie

  |

  Jag bestämmer på morgonen vad jag ska ha på mig beroende på vädret. Å ena sidan har jag arbetskläder på jobbet, å andra sidan ser jag mina kläder som “resekläder” och kan ibland ha samma hela jobbveckan, ingen ser dem och jag har på mig dem totalt 2h/dag. Direkt när jag kommit hem åker de av och mjukisarna på! 😄

  Reply

 • Hanna

  |

  Plockar fram dagen innan! Har lärt mig efter varje gång jag ska ut nånstans och det tar typ 20 minuter att välja. Lika bra att göra bort det valet dagen innan!

  Reply

 • Rebecka

  |

  Plockar alltid fram kläder, smycken osv dagen innan och hänger upp det utanför sovrummet, så jag bara kan kliva upp och gå ut från sovrummet o stänga dörren så jag inte stör min man. Ställer i ordning matlåda, frukost o mellanmål i kylen så det bara är att ta fram o stoppa i väskan. Det har definitivt hjälpt till med att reducera stressnivån på morgonen!

  Reply

 • Paulina

  |

  Jag går upp mellan 2-4kg runt mens. Börjar ca 1v innan och är nere på normal-vikt igen ca 2-3 dagar efter den är över. Går upp nästan 2kup-storlekar under den veckan. Med en mens på 7 dagar är det tufft, men löser det genom att ha en del olika storlekar i garderoben 😅 Går även ned strax innan min ägglossning.
  Har nog aldrig lagt fram kläder kvällen innan, men har nog mer med min ”gå upp”-ångest att göra att jag liksom vill ”leva kvar” i att det är kväll och min egna tid så länge det går! 🙂

  Reply

 • Sigg

  |

  Jag har läst att man kan pendla upp till 4 kg under månaden pga hormoner. Eller ja, är ju vätska. Jag hade behövt en annan jeansstorlek dagarna innan mens..

  Reply

 • Dolores

  |

  Vet inte om jag går upp innan mens, ett par kilo hit elle dit märks inte så mycket på mig. Däremot brukar jag aldrig bli nöjd med mitt utseende när jag har pms! Håret blir dåligt, sminket failar och plötsligt passar inga kläder ihop längre? Har som väl är kommit på att det är hormonerna som är problemet och har löst det genom att inte stå för länge framför spegeln, bara typ snabbt kolla så inget är helt uppåt väggarna, och genom att tänka “den här outfiten har funkat innan, den funkar nu med”.
  Lägger alltid fram kläder dagen innan! Går upp tidigast i familjen och vill inte väcka de andra, så de ligger på en stol i köket och väntar! Det är typ arbetskläder, så kräver ingen större hjärnverksamhet dagen innan! 😊

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja men exakt så! Allt känns bara fel 😫

   Reply

 • Johanna

  |

  Jag svullnar också upp. Min mage blir alldeles rund och hård. Det ser på riktigt ut som att jag är gravid i vecka 25 vissa gånger. ( Har två barn så har jämfört bilder 🙈😂 ). Men ja det är hemskt, jag blir sååå bitter. Varje gång. Lär mig aldrig. Blir nästan chockad varje månad. Hur kan det vara så? 😅

  Reply

 • Fannie

  |

  Kläder framtagna redan på kvällen… eller snarare, klär av mig i hallen när jag kommer hem från jobbet. Har speciella arbetskläder & duschar efter jobbet, så kläderna till och från jobbet är mest resekläder som används 2-3h/dag. Kan utan vidare ha samma kläder hela veckan till & från jobbet utan att skämmas. Tacksamt eftersom det inte blir mycket tvätt (förutom underkläder… phju!).

  Förbereder så mycket jag kan så jag kan lämna hemmet på 5 minuter, helst innan jag vaknat. #snooze!

  Reply

 • Jessica

  |

  Jag lägger (oftast) fram kläder kvällen innan de dagar min man är ledig pga. har garderoben i sovrummet och vill inte störa honom.
  Men det är ju inte ovanligt att jag glömt något, inte vill ha de kläderna jag bestämt etc så jag istället får smyga in med ljuset från mobilen och rota fram något nytt 😀

  Reply

 • Mona

  |

  För alla som svullnar några kilo, vill jag rekommendera att köpa ett par “mensplagg” som passar de dagarna. Då behöver en inte känna sig osnygg pga kläderna sitter dåligt på kroppen. Utmaningen är dock att lyckas shoppa några kläder de aktuella dagarna 😅

  Reply

 • Matilda

  |

  Jag brukade hata alla klädval jag skulle göra när jag gick ifrån att vara student till att börja jobba. så jag började googla runt hur andra gjorde och kom över någon artikel med Matilda Kahl som har exakt samma kläder varje dag på jobbet.
  Så efter det gick jag och köpte samma vita skjorta i fem exemplar plus att jag har den i några andra färger också. Så ser jag ändå okej ut på mitt jobb varenda dag men spenderar inte så mycket tid på vad jag ska ha på mig. Tycker det är så skönt och har inte ångrat mig det senaste året iaf 🙂

  Reply

 • Louise

  |

  Jag lägger på mig vätska ca 1-3 dagar innan mens, så att tajta kläder sitter något obekvämt och jag känner mig stelare och klumpig… Sen inom ett dygn eller 2 efter att mensen är igång kissar jag KONSTANT i en hel dag tills jag ser ut som innan xD tror det är ganska vanligt, man borde kanske skaffa 2-3 outfits enbart med mensdagar i åtanke ^^

  Reply

 • Ida

  |

  Oj jösses vad jag inte alls känner igen mig. 😂 Tar mig max 1min att dra fram kläder och hoppa i dem på morgonen. Går ALDRIG upp mer än 10min (20 om jag ska duscha) innan jag måste vara utanför dörren, och har aldrig lagt fram kläder kvällen innan. Men sen har jag typ sjukligt behov av att vara effektiv och att saker ska gå snabbt!

  Reply

 • Mila

  |

  Jag är nog lite som personen ovan där alla mina kläder funkar ihop… Arbetar administrativt inom vården så känner inte jag kan ha på mig för uppseendeväckande kläder. Har två neutrala kjolar jag oftast använder och sedan ett antal toppar som också är neutrala. Så njä, jag lägger sällan fram kläder på kvällen till nästa dag, däremot på morgonen bara tar tag i två plagg i garderoben och så är det klart på 30 sekunder. 😛

  Reply

 • Malin

  |

  Betydligt lättare att fixa kläder kvällen innan. Om vädret ändrats helt eller jag mår skit kan det hända att jag ändrar mig på morgonen men annars brukar jag köra på det jag bestämt kvällen innan. Vill se representanel ut i mitt jobb men inte stå framför spegeln 30 minuter på morgonen, så jag tycker kvällen innan är den smidigaste stunden att välja kläder. Gör detsamma med sonens kläder till förskolan.

  Reply

Leave a comment

Arkiv