Ny väska: Marc Jacobs shutter camera bag

Läste att någon på en skvallerblogg tycker att min blogg bara handlar om konsumtion numera. Så då får jag väl bjuda på ännu mer konsumtion! För vet ni. Jag har köpt en väska!

 

Har ju velat ha en liten svart väska länge, men inte hittat någon jag tycker om.

Så ironiskt att vi pratade om det häromdagen och jag sa att jag slutat leta. Sen hände det bara. Vi var på dagstur i Kristianstad och tittade lite i butiker och där stod den!

 

Det är en Marc Jacobs shutter camera bag i svart.

 

Med två fack, rött tygfoder och avtagbar tofs.

Vill ni veta något sjukt? Det var mycket rea i butiken, men på just denna väska var det inte rea. Jag googlade modellen och såg att det var på 50% rabatt på den på Bubbleroom, men den var slut. Detta gjorde mig osäker, så jag bad om att lägga undan väskan för att tänka lite.

 

 

Den var slut överallt på hela internet, så till slut bestämde jag mig för att köpa den ändå till fullpris. Jag gick tillbaka till butiken och väl i kassan småpratade jag lite med kassörskan och nämnde att det var rabatt på den online. “Vänta lite”, sa hon och gick iväg.

Hon var borta ett tag och sedan kom hon tillbaka och sa att hon inte var säker, men att hon kunde sälja den till mig för halva priset! Alltså hur snällt! Vilken tur jag hade!

 

Så hej och välkommen min nya väska 👋🏼 Vilket kap du blev!

 

199 gillar

Comments (35)

 • Victoria

  |

  visst köpte du en tommy hilfiger väska 2016? Vad hände med den?

  Reply

  • Egoina

   |

   Ingenting? 🤗

   Reply

  • Sara

   |

   Så man får inte lov att äga två väskor eller vaddå? 😂😂😂

   Reply

 • Josefine

  |

  Men vad kul! Vilken fin väska! Grattis!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack! 😍

   Reply

 • Behöver hjälp

  |

  Vilken tur du hade!
  Jag har en fråga till nästa inlägg du svarar på frågor. Jag har hamnat i en knivig situation. Efter mycket om och men skulle jag och min kille köpa lägenhet tillsammans, efter år av universitetsstudier, föräldraledighet och väntan på fast jobb så gick det äntligen. Ingen var gladare än jag då vi lever hos min killes föräldrar med vår 2 åring vilket inte är lätt, jag vill bo med enbart min egen nya lilla familj och få göra precis som jag vill. Men per telefon av bankkvinnan fick jag veta att min kille tagit flera blancolån och efter tårar och snack med honom så fick jag veta att han spelat bort mängder med pengar. Då jag har hela insatsen och får låna ganska mycket i och med min lön efter universitetsexamen så sa bankkvinnan att han kan vara med ändå på bolånet men vi får inte låna så mycket som jag tidigare trott. I och med att personen jag levt med i flera år sviket mig så brutalt så vågar jag ju självklart inte köpa ihop med honom nu, och jag vill att han ska reda upp sin ekonomi och ta tag i sitt spelberoende. Jag älskar honom och han är pappa till mitt barn, men jag vill skydda mig själv och mitt barn. Det hade varit så enkelt om inga känslor hade varit inblandade, eller om jag visste att jag skulle få ensam vårdnad. För nej, jag kan inte lita på honom efter det här, och tidigare saker som hänt gör att jag inte litar på hans familj med min son. Så jag vill inte alls ha delad vårdnad. Det skulle inte bara varaa en mardröm ur ett “jag kommer sakna honom” perspektiv utan jag vet att min son inte skulle ha några rutiner alls boende hos sin pappa och hans familj, han skulle inte köras säkert inte bilen, han skulle få äta socker dygnet runt, titta på tv/youtube konstant och knappt få gå ut, och det är inget liv för en 2 åring. Jag känner mig så splittrad, men vet att jag alltid kan flytta hem till mina föräldrar och spara större delen av lönen för att kunna köpa helt själv. En del av mig skulle vilja kapa bort min kille från den ekonomiska och juridiska beslutsdelen av mitt och min sons liv, men fortfarande ha honom som min pojkvän och delaktig pappa. Att han får vara skriven hos sina föräldrar men ändå tillfälligt kan bo med oss om det funkar. Kan jag göra så? Hur funkar det juridiskt sätt? Det enda jag gjort i mitt vuxna liv är att satsa så mycket på att göra allt att jag nästan gått in i väggen under universitetstiden, jag har sparat massa pengar både då och nu, med hjälp av extrajobb och ekonomisk hjälp av mina föräldrar och är så glad att de verkligen är mina. Flyttar jag ihop med honom (sambo på pappret, nu är vi skrivna på olika adresser även om vi bor ihop) och han fortsätter, och kanske till och med hamnar hos kronofogden, då kanske det är mina möbler eller liknande som de kommer och hämtar och utmäter och nån sån risk vill jag ALDRIG ta. Även om lägenheten helt kan stå på mig så kan dom ju tro att den är fylld med hans saker, eller? Jag vill skydda mig och min son, framför allt ekonomiskt. Min kille vägrar berätta för sina föräldrar vad han har gjort och skyller på diverse saker som att han är orolig för att dom skulle få hjärtinfarkt och dö om han berättar, men har gått med på att lösa ut blancolånet med hjälp av banklån och ev. gå i egen eller parterapi. Vad gör jag? Några tips?

  Reply

  • Jenny

   |

   Först och främst – fy vilken ledsam sitts att hamna i. Förstår verkligen att du känner dig sviken.
   Tycker du resonerar väldigt klokt kring det hela i varje fall. Jag hade nog också valt något liknande spår som du är inne på om jag vore du.
   Tänkte iaf bara flagga för att om du någon gång köper en lägenhet och står på den själv, men låter din kille flytta in, så tänk på att sambolagen gäller. Vilket betyder att ni också måste skriva ett samboavtal som säger att han inte har någon rätt till lägenheten. Det räcker alltså inte att du står själv på köpekontrakt och lån.
   Hoppas allt ordnar sig för er <3

   Reply

  • Amanda

   |

   Skaffa en hyresrätt.

   Reply

  • Jessica

   |

   Åh blir så ledsen av att läsa vad du är med om för jag har själv varit i ungefär samma situation. Mina barns pappa spelade bort alla sina pengar och innan jag hann märka något hade han spelat bort mina också. Kom sedan även fram att han köpt saker på faktura genom att använda mitt personnummer och namn och sedan kastat räkningarna utan att betala dem. De hann gå till kronofogden innan jag upptäckte något. Jag hoppas verkligen att du kan hitta styrkan att gå vidare utan honom. Jag själv hade också en tvååring när det hände mig och var även höggravid med vårt andra barn så det var jättetufft att bli ensamstående och även att behöva lämna ifrån sig barnen till honom trots att jag inte litade på att han tog ansvar när de var hos honom.

   Mitt tips är att separera men att gå på samarbetssantal hos familjerätten. De kan hjälpa till med upplägg för boende, hur er relation ska funka osv. Sedan vill jag påpeka att vårdnad och umgänge inte är samma sak. Man kan ha gemensam vårdnad men att barnet ändå bor hos enbart en förälder, och man kan ha ensam vårdnad men ändå bo varannan vecka. Vårdnaden handlar om vem som ansvarar för barnet, inte hur barnet bor eller har umgänge.

   Du kan ansöka om ensam vårdnad men det ska ganska mycket till för att en förälder ska förlora vårdnaden. det går också att behålla gemensam vårdnad och få hjälp av familjerätten med umgängesschema. Du kan även göra en orosanmälan hos soc och på så vis få en utredning om hur det är bäst för barnet att bo. Men jag skulle starta hos familjerätten och se om ni kan komma överens utan att soc går in och bestämmer.

   Även om det är svårt när känslorna spelar in så mycket så hoppas jag verkligen att du har styrkan att inte låta honom komma i närheten av din ekonomi igen. Hjälp honom inte på något sätt med pengar och se till att du byter alla dina koder så att han inte kommer åt att använda ditt kort, internetbank eller BankID. Kan vara så att han vet om din kod utan att du gett honom den. Var även mycket vaksam med ditt bankkort så att han inte tar koden på baksidan. Om du sparar till din son vill jag också uppmana dig om att göra det i ditt eget namn så att ingen annan har tillgång till de pengarna. Och ett sista tips är att berätta för folk vad han gjort. Om andra vet så är det svårare för dig att rättfärdiga eller släta över när du känner dig svag.

   All styrka till dig, kämpa på i denna jobbiga situation! För mig är det drygt 6 år sedan det hände och det var tufft i början, och kring barnen är det fortfarande tufft ibland men mitt liv blev snabbt så otroligt mycket bättre när jag lämnade. Jag och barnen har ett tryggt och bra liv och jag är gift med en ny man som är trygg och pålitlig och helt fantastisk mot både mig och barnen!

   Reply

  • Lovisa

   |

   Hej! Jag är inte Regina men jag pluggar juridik. Köper du en lägenhet själv men med avsikten att din kille ska bo där med dig så kan den, och allt bohag ni införskaffar för gemensam användning, ändå räknas som samboegendom och ska då likadelas vid en eventuell bodelning. Tänk i sådana fall på att skriva samboavtal. När det kommer till vårdnaden om barnet så kan jag nog inte svara på vad som är den bästa lösningen utan det vet du bara själv. Det går att skriva avtal även där, eller gå till tingsrätt för ett beslut. Som ett förstasteg kanske det kan vara värt att få hjälp med samarbetssamtal via kommunen? Regina kan nog svara bättre på den moraliska/känslomässiga delen vilket hon är grym på, men undrar du kring just juridiska frågor så kan man få kostnadsfri rådgivning via många hemsidor. Jag själv ger råd på Juridik Till Alla. Lycka till!

   Reply

  • Caroline

   |

   Alltså en stor kram till dig! Inga goda råd att ge, mer än att du och sonen kanske skulle flytta hem till dina föräldrar en period för att få lite distans till allt och kanske få honom att inse att du menar allvar med att han måste ta tag i sina problem?

   Reply

  • Rebecca

   |

   Oj, låter fruktansvärt jobbigt! Om ni flyttar ihop kommer ni att räknas som sambo och då är hälften av de saker som köps in efter det också hans, men det som var ditt innan är fortfarande ditt (om jag minns rätt). Man kan skriva samboavtal men jag vet inte om det går att avtala bort den delen? Låter som att du borde prata med en jurist om vad som är bäst. Att bo på en plats och vara skriven på en annan är inte lagligt, man ska vara skriven där man spenderar flest nätter. Men detta är det rätt många som inte följer. Det kan antagligen bli problem i ert fall om Kronofogden skulle bli inkopplad i framtiden.

   Ifall du är med i en fackförening, kolla om du har tillgång till familjejurist via dem. Vissa fackföreningar har detta gratis för hjälp med t.ex. samboavtal.

   Terapi för spelberoendet låter som en nödvändighet. Där kan ni säkert få hjälp i huruvida ni bör gå tillsammans eller om det räcker att han gör det själv.

   Kanske någon annan här som är jurist och har bättre råd att ge.

   Reply

  • Milla

   |

   Jag tror du behöver prata med någon som är juridiskt kunnig, t ex brukar kommunen kunna erbjuda gratis rådgivning vid kriser som denna. När det gäller relationen är det nog bäst med parterapi som du säger. Och hoppas din partner visar vilja till förändring genom att söka hjälp för sitt missbruk. Lycka till!

   Reply

  • Emma

   |

   Gå och prata med en jurist och hör vad ni kan göra, är ju bra om din kille får se vilka konsekvenserna blir när han agerat som han gjort!

   Reply

  • Mila

   |

   Åh vilken jobbig situation! Beklagar verkligen att han gått bakom ryggen på dig. Jag tycker att du först och främst ska prata med en jurist eller juriststudent, kanske har du någon i din närhet som känner en sådan? Jag är inte juridiskt utbildad, men tänker spontant att samboavtal och självständig ekonomi kan lösa biten med att du vill flytta ihop men själv äga boendet och inte riskera att dina pengar används till skit (spel). Ni har då helt separat ekonomi och han kan inte nå dina pengar/ditt huslån eller liknande.
   Ni kanske också skulle kontakta Familjerådgivningen i er kommun? Det är kostnadsfritt och de som socionomer ska kunna ge tips om hur han får hjälp med spelmissbruket också. Säg att dessa problem riskerar att splittra er men ni vill lösa det för ert barns skull. De ska hjälpa familjer med sociala problem och liknande och strävar efter att ni ska kunna samarbeta vare sig ni väljer att separera eller fortsätta tillsammans.
   Tänk också på att ta hand om dig själv i detta läge. <3 Prata med någon du har förtroende för, gråt ut, och var snäll mot dig själv.
   Kram!

   Reply

  • Katta

   |

   Du köper ALLT i ditt namn.
   Pratar med bankkvinnan och en advokat!
   Han ska inte ha sin adress hos dig.

   Reply

  • B

   |

   Låter som någon man inte borde flytta ihop även om lånen inte fanns. Om du inte kan se er isär med deladvårdnad för att han inte klarar de så låter de inte som någon man ska leva ihop med heller.

   Reply

  • S

   |

   Blrjade skriva ett längre svar med min egen erfarenhet av en man med spelberoende, men insåg att det var irrelevant. Du har ett val att göra. Bestäm dig om du vill leva med den här mannen. Spelberoende är en sjukdom som kan förstöra mycket. Tror du han klarar sig ur ”träsket”? Kan du lita på honom? Om du väljer att hålla ihop, separera er ekonomi. Han bör få någon som förvaltar hans pengar (vem i er närhet är mest lämpad?). Registrera honom på spelpaus.se.
   Ta stöd av kommunen, både för spelmissbruket men även för stöd i hur ni ska fortsätta som familj.
   Lycka till!

   Reply

  • Charlotte

   |

   Jag tycker att det låter mellan raderna som att du vill lämna honom. Att det handlar mycket om att få vara familj med honom, men att känslorna kanske inte riktigt är där. Kanske är sveket för stort? Oavsett borde hans beteende få konsekvenser, att du flyttar hem till dina föräldrar och reder dig själv. Du har kommit så himla långt med dina studier, sparande och det låter som att det går bra för dig! Vill han vara en del av ert barns och ditt liv, måste han ändras och gå i terapi för sitt beteende. Det gäller att vara stenhård så att du inte blir medberoende i hans sjukdom. Låter så hårt, men det är verkligen så. Jag önskar dig all lycka till!

   Reply

  • Marielle

   |

   Jag lever själv med en person med missbruksproblem. Narkotika i hans fall. Blev lurad på pengar och han ljög om allt. När det uppdagades gick min planerade framtid upp i rök precis som din. Du har fått mycket bra råd om lägenhet och så. Mina råd är:

   Stanna inte om han inte berättar om det som hänt för sin omgivning OCH tar hjälp. Hos Anonyma Narkomaner (NA) kan man gå på möten och få hjälp med alla typer av missbruk, inklusive spel. Tolvstegsprogrammet har varit min sambos räddning. NA har även öppna möten dit man kan gå som anhörig. Han kommer aldrig bli frisk men han kan sluta missbruka om han vill ta emot hjälp. Ta hand om dig ❤️

   Reply

 • Robert

  |

  Hej på väskan! Ser jättesnygg ut. 🙂

  Reply

 • Lisa

  |

  Jag ser inga problem med att diskutera konsumtion. Konsumtionshetsen förstör vår planet och det syntes tydligt i dokumentären om modeindustrins smutsiga historia där inga sjöar finns kvar på grund av bomullsplantagerna och gifter som sipprar ut i haven och som ger människor hälsoproblem med tuberkulos och cancer.

  Reply

  • amanda

   |

   Håller med 100 %. Konsumtionen måste ner radikalt och vi kan inte hålla på som tidigare om vi vill ha vår planet kvar till våra barn att leva på.

   Reply

 • Emilia

  |

  Så snygg väska! Toppen att du fick den billigare också!

  Reply

 • Frida

  |

  Åh! De har alltid så bra service på Cenino & Donna. Så avis på dig som lyckades haffa den till halva priset! Vilket kap!

  Reply

 • Emma

  |

  Så fin!

  Får man fråga vilken butik du fick sådan service i? 😃

  Reply

 • lanja almlöf

  |

  wow vilket kap! grattis! 🙂

  Reply

 • Ellen

  |

  SÅ FIN VÄSKA!!! Du gjorde rätt i att köpa den!! Kram <3

  Reply

 • Maria

  |

  Fin väska. Men är så nyfiken vad kostade den. Den kommer du nog gilla i många år.

  Reply

  • Ida

   |

   Tvåtusen.

   Reply

 • Emma

  |

  Fanns där fler av denna? Är ju typ bud på att köra dit haha! Har letat efter denna väska i ca ett halvår nu och hittar den inte i svart nåååågonstans!

  Reply

  • Egoina

   |

   Det var tyvärr den sista! 🙁

   Reply

 • Bubbleroom

  |

  Hej Egoina! <3 Vad trist att den var slut hos oss men väldigt roligt att du fick så fin hjälp i butiken. Hoppas du får en fin första arbetsvecka! 🙂

  xoxo,
  Team Bubbleroom

  Reply

 • Linnea

  |

  Undrar verkligen vem det är som tycker att DIN blogg handlar för mycket om konsumtion :p håller inte alls med..

  Reply

Leave a comment

Arkiv