Follow my blog with Bloglovin

En dag i Åhus

I torsdags vaknade vi i Åhus. Vi hade bokat ett rum på ett litet hotell som heter Briggen. Vi hade tur och fick tag i det sista hotellrummet i hela Åhus. Ibland så!

Här satt vi länge, såg på reportage om svampplockning på Nyhetsmorgon och åt upp all melon.

 

Sen var det dags att upptäcka Åhus!

Hade på mig en klänning från Zara, sandaler från H&M och min väska i högsta hugg. Som jag för övrigt INTE rekommenderar att sightsee:a med. Gud vad tung och otymplig den var.

 

Vi gick och gick och gick för att hitta stranden, men den kom aldrig. Till slut gick vi förbi en kvinna som vi frågade och hon sa att vi skulle gå igenom skogen.

 

Jahapp bara att traska på då.

 

Vilken skog!! Trotsade myggen och tog bilder.

 

Skulle ta en bild på F, men exakt då utbrister han KOLLA! Det prasslade bredvid oss i skogen och ut sprang två rådjur bara några meter framför oss!

De sprang fram och tillbaka lekfullt, nästan som om de inte var rädda för oss alls. Hotellägaren berättade sen att de nästan är tama(!) då människor som bor i stugor i skogen matar dem. Gah! Vill bo i stuga i Åhus nu.

 

VI HITTADE STRANDEN!

 

Och jag badade! Eller hehe om vatten upp till knäna räknas som att bada? Jag tycker.

 

Sen gick vi lite mer. Tog bild på någons gräsmatta och sådär.

 

Visste dock inte det förrän efteråt. F pratade med en kvinna som var i trädgården i huset bredvid och hon berättade att den stora gräsmattan var någons tomt. Så random ändå att sköta om sin gräsmatta så fint, men inte bygga något? Det kommer väl.

 

Sen var vi hungriga. Eller jag hade varit hungrig i typ tre timmar redan. Den där personen på bilden är så störig för han blir ALDRIG hungrig.

Aja. Dags för mat. En liten båt körde oss till en restaurang tvärsöver vattnet.

 

Hungrig tjej mycket nöjd. Beställde fish & chips och iskall cola på Äspets Rökeri.

 

Sen gick vi igenom Gamla stan (som var 10000 gånger mindre läskigt i dagsljus och utan dimma, haha).

 

Och avslutade Åhus-äventyret med en glass såklart!

Det här är vad Tre kulor kallar EN kula. Helt sjukt? Folk framför oss i kön fick enorma glassar och jag fattade ingenting. Vem beställer 5 kulor glass liksom. Då berättade en tjej att en kula motsvarar minst två. Så då var vi smarta och beställde två ”halva” kulor. F valde fläder-lime och viol och jag valde choklad och ägglikör. Mums!

Sen var vi trötta i fötterna och utmattade av värmen och tog buss-tåg-tåg hem till Helsingborg igen. Så mysig miniresa!

 

106 gillar

Kommentarer (9)

 • Robert

  |

  Så otroligt smarrigt det såg ut där. 😉 😛

  Svara

 • C

  |

  Åh, nu vill jag åka till Åhus!
  Min man är för övrigt aldrig hungrig heller. Och jag jämt. Känner mej alltid som jordens matvrak. Värst var i början (vi träffades när jag var 19 och då tyckte jag det var pinsamt att vara hungrig av sig), då gick jag hungrig tills jag nästan svimmade en gång ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Sven

  |

  Det kallas för Åhuskulor…

  Svara

 • Kaltrina

  |

  Hej!

  Jag såg ditt häfte till din 30 års fest undrar om du skulle kunna mejla till mig exemplet ska nämligen ha en överraskningsfest till min vän nästa månad hade velat ha en sån så perfekt. Min email. kaltrinaa@live.se jag vill försöka göra en själv men är nt alls duktig på med datorn.

  Svara

 • Jez

  |

  Så mysigt! Men nej att gå i till knäna är att doppa fötterna, EJ att bada haha sorry

  Svara

 • Nathalie

  |

  Ursäkta men hur mysigt?? Vill bo i Åhus hela somrarna nu baserat endast på detta inlägg

  Svara

 • Elin

  |

  Hej! Blev sugen på en utflykt till Lund efter ditt inlägg för en tid sedan. Kan du ge dina bästa tips? Även gatan där ni besökte loppisarna? Tack på förhand! ?

  Svara

 • Hanna

  |

  Älskar när de inte snålar! Så tråkigt att få typ två teskedar av varje smak. När jag jobbade i en kiosk öste jag på som tusan, ”vad har jag att förlora på att ge glassugna gäster ordentligt med glass?” tänkte jag alltid ? Speciellt när det ofta redan är ett ganska högt kul-pris, och så kommer det en familj med tre barn som ska ha det strösslet och den toppingen och hela kalaset går på vad man hade kunnat få en middag för. Då kan jag bara inte med att räcka fram en liten fjuttig glass ??

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv