Follow my blog with Bloglovin

Finbesök från Norge, matmarknad & dagstur till Helsingör

I onsdags fick jag finbesök från Norge! De skulle åka till Gekås och passade på att ta en tur till mig också när de ändå skulle köra så långt.

 

Vi gav oss ut på sightseeing direkt, men fastnade mest på matmarknaden. Köpte lite macarons och annat gott.

 

Sedan åt vi på Pinchos. Mathias ville så gärna äta på ”cirkusstället” jag pratat om. Vi skulle gjort det förra gången de var här, men då var det fullbokat.

Denna dessert var SJUK. Chokladfondant med vaniljglass, salt kolatopping och mandelflarn. Dog typ av att bara skriva det där. Måste dit igen redan ikväll tror jag.

 

Avslutade dagen med att tävla om vem som kunde springa upp för alla Kärnans trappor snabbast. Jag vann inte, haha.

 

Ny dag och dags för frukost!

 

Och mojitos! When on vacation osv.

 

Efter frukost åkte vi på dagstur till Helsingör! Strosade runt, tittade i affärer och lunchade.

 

Provsmakade så mycket sprit?? Alla skrek på oss att prova ditt och datt. Danmark alltså. Haha. Denna lakritslikör var så god att vi alla köpte en flaska. Ska visa all min shopping sen!

 

Det fick bli en typisk dansk lunch. Öl och tre smörrebröd. Jag beställer alltid det i Danmark, tycker det är så kul att bli överraskad och slippa välja. Inte ett koncept som gick hem hos de andra dock. Ingen gillade någonting. Så fail.

 

Några timmar senare efter arga getingar, massor med shopping och en båtfärd tillbaka var vi i Helsingborg igen och det var dags att äta igen.

 

Matmarknaden var kvar! Här sitter jag fullt upptagen med min italienska kaka med nutellafyllning. Märker inte ens att jag blir fotograferad eller att F pratar med mig. Så dedikerad.

 

Avslutade dagen med att ta med gänget till Tropical. Man måste bara hit och ta en drink när man är i Helsingborg. Vit sandstrand och havet som utsikt. Blir det bättre liksom. Sedan gick vi hem, drack en mojito och sov. Dagen efter åkte de hem igen.

Så mysigt spontanbesök! Ett litet besök är alltid bättre än inget. Ibland behöver inte grejer vara så stora och planerade. Bättre att det faktiskt blir av  ☀️

 

124 gillar

Kommentarer (6)

 • Jen

  |

  Mysig familj. Härlig känsla. Min pappa är norsk å vara älskade å se dina stores å få höra språket!

  Svara

 • Robert

  |

  Den där efterrätten såg ”farlig” ut. Kanske tur att man inte har smakat hur den smakar. 😉

  Svara

 • Mila

  |

  Åh smörrebröd är verkligen ingen hit… Torrt bröd med märkligt pålägg liksom… Men gud vad mysiga bilder! Älskar stranden i Helsingborg.

  Svara

 • Mathilda

  |

  Jag och min sambo tänkte turista i Helsingborg nästa vecka när vi passerar på vår semester. Du kanske redan har gjort nåt tipsinlägg som jag har missat, men annars: vad ska man inte missa? Alla typer av tips uppskattas!

  Svara

 • Filippa

  |

  Det LYSER om det fina lilla paret <3 Så gulliga!

  Svara

 • Martina

  |

  Hej! Har du möjlighet att skriva några tips på vad man måste se/göra i Helsingör lite kort? Ska dit för första gången imorgon! Har ju såklart googlat lite men tycker aldrig att såna där ”det här måste du se”-listor är lika bra som tips från vänner osv ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv