Follow my blog with Bloglovin

När jag skulle testa BUS

Tanken var att detta skulle vara ett ”Regina testar brun utan sol-inlägg”. Men resultatet blev kaos. Ett resultat är dock alltid ett resultat, så jag tänkte göra en recension ändå. Men när jag förstod att det antagligen handlar mer om just min hud än produkten kändes det orättvist för tillverkarens del.

Vi tar det från början. För två veckor sedan provade jag brun utan sol. Det blev jättefint! Förutom att det blev fläckigt vid armveck, handleder och fötter blev det SÅ fint. Mycket bra resultat med tanke på att jag är nybörjare i alla fall. Jag som inte varit brun på evigheter kände mig så snygg! Menar såklart inte att man inte är snygg som vit, men det är lite som att ta på sig ett poppigt läppstift, det är kul med förändring.

 

Men efter någon dag började färgen spricka!

 

Det blev bara värre och värre. Färgen sprack, blev melerad, eller lade sig som mörka prickar i hårsäckar. Det såg inte klokt ut.

Jag förstår att detta beror på att jag är torr. Jag borde varit bättre på att smörja in mig. Jag smorde dock in mig dagarna innan BUS:en och även lite efter. Men när det väl börjat spricka fanns det ingen räddning.

Idag gjorde jag en egen skrubb av socker, honung och olivolja för att försöka få bort färgen och stod i duschen i säkert en timme och skrubbade järnet, men den sitter verkligen stenhårt.

 

Såhär ser min arm ut nu.

Antar att jag får ha tålamod tills den försvinner av sig själv.

Jaha. What to do? Tror inte jag vågar mig på det här igen. Någon annan torrboll som lyckats få bra resultat av BUS? Hur då? Eller är det bara att inse att jag är menad att vara vit som snö alltid ?

 

98 gillar

Kommentarer (35)

 • Pila

  |

  Tänker att det kanske har något att göra med att du duschar så ofta? Då tar du bort alla oljor hela tiden…kanske därför du är så torr och varför färgen inte blir jämn…

  Svara

  • Egoina

   |

   I know! Har dock blivit bättre på det. Duschar ”bara” en gång om dagen. Det borde väl vara ok? 🙂

   Svara

   • Emma

    |

    Jag kan inte ens duscha en gång om dagen pga att jag är torr. Utan jag duschar varannan dag (men tvättar under armarna och underlivet dagligen). Dessutom använder jag duscholja istället för någon duschtvål. Samt använder en fet lotion dagligen. Med allt det lyckas jag kunna ha BUS utan att det blir som du beskrev.
    Använder dessutom en BUS från Clarins som är väldigt återfuktande i sig 🙂

    Svara

    • Malin

     |

     Håller med Emma. Har man torr hud så har man torr hud. Jag tycker ofta det är komiskt med folk som säger sig ha torr hud och smörjer sig med en lotion. Det hjälper inte. Har man torr hud kan man INTE duscha dagligen, man kan inte använda tvål på hela kroppen utan måste använda duscholja, sedan måste man efter varje dusch smörja med en riktigt fet kräm som inte sjunker in i kroppen på någon minut.
     Jag är en riktigt torris men har inte hållit på så mycket med brun utan sol. Dock har jag testat den gradvisa varianten som Dove hade förut, och det gick superbra trots att jag är torris. Så Regina, det är absolut möjligt för dig också! Preppa och var noga både innan och efter, och testa någon du kan bygga upp gradvis så slipper det bli sån stor grej om du får svårigheter som detta! 🙂

     Svara

 • Sara

  |

  Hej,
  En torris här där det tog ett tag innan det blev rätt med brun utan sol! Jag antar att du skrubbade, rakade, och smörjde in dig? Vilken brun utan sol använde du? Detta kan ha en stor betydelse speciellt för torrisar. Tyvärr för att hålla färgen fin och jämn så måste man smörja in sig varje dag efter man smort sig med brun utan sol speciellt om man är extra torr? jag har också funnit det bättre om man skrubbar och smörjet in sig dagen innan som instruktionerna men sedan smörjer in sig lite lätt någon timma innan man tar på brun utan sol just för att vi är så torra! Smörj aldrig in dig med en kräm som innehåller olja om du gör det måste du duscha av dig innan du smörjer in med brun utan sol? men som sagt spelar stor roll vilken brun utan sol du använder?

  Svara

  • Egoina

   |

   Japp, det gjorde jag! Använde Ida Wargs. Tar emot att säga det då jag vet så många som ääälskar den, så vill liksom inte ge dålig reklam. Men den funkade uppenbarligen inte för mig. Vilken använder du? 🙂 Tar gärna emot tips!

   Svara

   • Sara

    |

    Jag är en torris och kan bara använda BUS som är i hudkräm, alltså inte ren BUS. Niveas lotion med bus i är den bästa jag provat. Bra resultat som man gradvis bygger upp och det håller huden i schack vad gäller torrhet. Aldrig blivit besviken på den.

    Svara

    • Sara

     |

     Fan Dove är den ifrån, inte Nivea ?? Sorry

     Svara

   • Lovisa

    |

    Exakt samma sak hände för mig när jag använde Ida Wargs! Det såg ännu värre ut vid armvecken, helt sjukt. Jag använder vanligtvis BUS från St Tropez och då blir det inte alls sådär. Det har aldrig blivit så från något annat märke heller, åtminstone inte så snabbt. Så synd för jag gillade verkligen formulan och att den typ inte luktade någonting.

    Svara

   • Elin

    |

    Måste inflika här att Ida Wargs BUS är den bästa jag någonsin använt! Så att ni inte skrämmer någon som tänkt testa. På mig blir det den mest perfekta solbränna och då varken smörjer jag mig eller peelar eller någonting. Men är väl som med alla produkter – funkar på vissa och inte på andra. Trist med detta resultatet såhär i barbenstider dock!

    Svara

    • Mathilda

     |

     Måste göra som Elin och flika in här med. Läskigt att ditt resultat blev sådär. Men jag har testat många BUS. Men Ida Wargs är den absolut bästa jag någonsin testat. Behöver inte återfukta mig och göra det till världens projekt innan. Men alla är vi olika. Förstår dock att den är svår att få bort för den håller verkligen länge 🙂

     Svara

 • Mila

  |

  Oj! Jag har varit med om fläckar vid knän och armbågar men inte på det viset du har. Jag har dock endast använt Doves ”gradual tan” som är hälften BUS och hälften fuktkräm. Den har gett mig fin lagom färg. Dock stor varning på att den verkligen STINKER. Den luktar så illa att jag inte kan sova på natten om jag använt den på kvällen…

  Svara

  • Egoina

   |

   Använde den mycket när jag var yngre. Kommer ihåg hur det stank….haha ?

   Svara

 • Felicia

  |

  Allting beror på märket! Mvh van BUS:are med torr hud. Skrubba dig i duschen innan, smörj på body lotion och låt det sjunka in, sen på med antingen St tropez (de har en spray som är fantastisk, du sprayar lite Random på, sen tar du en busvante och smörjer in det) eller Cocoa Brown (finns på Rusta och större Ica bl.a) som också är skitbra och billig jämfört med tropez. Du tar en busvante, på med en skvätt mousse på den och smörj in tills allt är täckt. Men viktigast, 1. Skrubb, 2. Återfuktning, 3. VANTE och en bra bus.

  Svara

 • Sophie

  |

  Helt ärligt så var det bad med superåterfuktande badbomber som gjorde den stora skillnaden för den här torrisen. Smörjer in mig varje dag med Cetaphils lotion. Skaffade den först till supertorris-barnet jag jobbar med vars hud spricker, men den funkade så galet bra att jag började använda den själv också haha. Efter det går det jättebra med BUS för min del! Måste dock vara noga och smörja med lotion varjevarjevarje dag annars blir det så där sprucket och konstigt.

  Svara

 • Annica

  |

  Är också en riktigt torrboll! Men har försökt mig på BUS på massa olika sätt, och det som funkar bäst på mig är att framförallt välja en som bygger upp en bränna långsamt, samt som är återfuktande. Doves Summer revived funkar alldeles utmärkt för mig 🙂 Sen skrubbar jag alltid bort döda hudceller med en skrubbhandske, då håller den längre. Smörjer även in mig med något riktigt återfuktande 30 min innan jag applicerar BUSen 🙂

  Svara

  • Emma

   |

   Håller med! Duves summer revived kör jag med på våren/försommaren varannan kväll och vanlig lotion för torr hud varannan kväll. Ger ju inte sådan effekt direkt som vanlig BUS utan denna byggs upp sakta. Men för en torrboll som mig så funkar det mkt bättre ?

   Svara

   • Emma

    |

    Kom på ett tips till som jag köpt denna sommaren! Yves rochers torrolja monoi, lite glittrig torrolja som ger en så fin och lyxig riktigt solkysst färg. Ett stort plus är ju helt klart den underbara doften! Inte något jag använder jätteofta, men kul att ta på armar, ben och dekoltage när man vill va extra fin nån sommarkväll ?

    Svara

 • Sara

  |

  Jag är precis likadan, SÅ torr. Men sen hittade jag den som funkar!! Vichy Ideal Soleil Self Tanning. Testa om du vågar, den e verkligen suuuuper bra!!

  Svara

 • Elinor

  |

  Är lika som dig. Tror och blek haha. Det som funkar bäst för mig är Clarins self tanning milky lotion (viktigt att det ej är den som heter gel). Den är det bästa jag testat för min torra och bleka hy då den är återfuktande i sig själv och den blir inte orange. Älskar den för att du kan bygga upp den färg du önskar och sedan bara hålla efter ca var 3/4 dag. Stort plus att den luktar gott! Jag smörjer alltid med vante och de dagar jag inte använder bus brukar jag ändå smörja mig med bodylotion så här aldrig upplevt att den spricker eller lir fläckig när den ”tvättas bort”.
  Säger en sak: TESTA DENNA!

  Svara

 • Robert

  |

  Aldrig testat men det där var skumt. 😛 Annars matchade naglarna snyggt med huden där på översta bilden, haha. 😉

  Svara

 • Kari

  |

  Huden är kroppens största organ. Är man torr på till exempel benen skall man ändå smörja heeela kroppen, fukten dras till det torra . Dessutom betyder mat och dryck en hel del. I första hand behöver vi fukt inifrån. Rätt kost och bra med vätska (alkoholfri ??) är a och o.

  Svara

 • Signe

  |

  Jag är ganska torr av mig men tycker att kicks funkar bra. Det är en mousse som man tar på med sån handske och sen tar det 8h innan den mörknat helt.

  Svara

 • Sara

  |

  Men om vi ska se något positivt med den så verkar den ju sitta i och hålla länge?? på mig försvinner färgen supersnabbt, men jag gör kanske fel, är inte en van BUSare ?‍♀️

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja på en icke torrboll är den nog super ?

   Svara

 • elma

  |

  skrubba med kaffesump, mycket mer effektivt, och sen smörjer du in dig med babyolja någon dag innan….När du väl BUSar så tar du en bomullsrondell (direkt efter du smörjt in dig, innan det torkat helt), och duttar i veck som vid fötterna, armvecken, vid händerna, knän och bakom knän, för att slippa missfärgningar…

  Svara

 • Emilia

  |

  Skrubba bort med rakskum som får sitta på en stund! 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Jag är också ny BUS:are. Testade en från ACO för några veckor sedan och det blev superbra verkligen. Jämnt och fint resultat, men jag tyckte att den stank rätt mycket BUS så jag mådde typ illa när jag skulle sova med den. Så häromdagen testade jag Ida Wargs för att folk snackat så mycket om den och det blev SÅ DÅLIGT. Det blev extremt fläckigt på mig. Plus att den sitter som berget så nu ser det helt knäppt ut. Den var verkligen inte för mig. Är också en torris precis som du och kommer nog gå tillbaka till ACO. Så det är ett tips om du står ut med stanken haha!

  Svara

 • Malin

  |

  Jag använder Cocoa Brown, den funkar toppen för mig! Trots att jag också är en torris 😀

  Svara

 • Josefin

  |

  Hej!
  Här kommer tips från en torris som äntligen lyckats få ett bra resultat!
  Efter att ha dragits med fläckar och skarvar och lite orange färg så testade jag ett nytt knep igår. Jag smorde nämligen in mig kanske 30 min innan jag BUSade på armar, ben, händer och fötter. Återfuktad och klar så gick jag loss med IDA WARGS Instant tanning (skitbra för man ser vart man har smort) och istället för att vänta 3h innan dusch så gjorde jag det redan efter 2h pga. superblek och det blir sådan stor skillnad annars. Idag ser jag ut som att jag har varit utomlands en vecka, är inte torr och inga skarvar. Tipssss!

  Svara

 • Jasmine

  |

  Ansiktsvatten är super för att få bort bus. Åtminstone Garniers micellar water.
  Om du ska använda bus igen så skrubba inte bara samma dag utan flera dagar innan. Smörj dig också varje dag några dagar innan du kör busen. Använd inte produkter med olja i när du väl kört busen. Tex hudkräm med olja i. Det kommer göra att busen försvinner fortare.

  Svara

 • Louise

  |

  Testa sådan brun utan sol som gradvis bygger upp färg! Aco har en bra både till kropp och ansikte! De är min räddning på sommaren då jag precis som du hatar att sola men vill ändå se ”somrig” ut. Lycka till!!

  Svara

 • Linnéa

  |

  Jag är också en riktig torris och mina steg är:

  1. Duscha och skrubba hela kroppen med skrubbhandskar
  2. Smörj in fotleder, knän, armbågar och händer med bodybutter
  3. Jag använder sedan Bondi Sands eller Le tans bus med en bus-handske från Le tan
  4. Sen sover jag med BUS, men innan sängdags smörjer jag mig med body butter och på morgonen smörjer jag hela kroppen med body butter igen och lite senare på dagen duschar jag och smörjer med body butter. Då spricker den inte ? Solar typ aldrig men är solkysst året om. Bilder finns på IG användarnamn: linnea.s.andersson (skrubbhandsken är det bästa hjälpmedlet för att få bort busen innan nästa omgång) ???

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv