Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

En sån dag

 

Jag har en dålig dag. Jag sov för länge, har haft svårt att komma igång och är ledsen. Dessutom har det regnat hela dagen vilket gjorde att jag helt fick tänka om angående några bilder jag skulle ta till ett samarbete och allt blev bara blööö, men jag har inte tid att göra om det.

Har planerat AW med några kompisar om en timme och vill helst av allt ställa in. Har varit nära på att lämna återbud hela dagen. Vill bara dra täcket över huvudet. Men jag har bestämt mig för att gå dit ändå. Känner inte för att vara social, men ska pusha mig själv lite idag. Får snylta energi av dem om inget annat, hehe.

Min ögonstatus då? Svullnaden i ögonlocket har lagt sig och nu ser jag att det är en inre vagel. Detta gör mig så stressad för sist jag hade en sån gick knölen aldrig bort och det slutade med att jag fick operera. Jag väntade över ett halvår, men den försvann aldrig. Hoppas inte det händer igen. Minns att vårdcentralen inte hade tid på EVIGHETER och istället bokade jag tid hos en privat ögonläkare och prutade på priset(!) och opererades sedan i hans källare. Haha vem var ens den tjejen. Avdelning saker jag inte hade gjort idag.

 

Här ser ni vageln. Med smink är det helt ok ändå, ser mest ut som att mitt ena ögonlock hänger lite.

 

Har inte sminkat mig på hela veckan, så känner mig så snygg nu. Haha.

Jaja. Då ska jag gå och försöka ha kul. PUSS hoppas er dag är bra!

 

101 gillar

Kommentarer (15)

  • Robert

    |

    Håret var snyggt i vilket fall som helst. 🙂

    Svara

  • Agnes

    |

    tjaa!! Hade likadan vagel som övergick till chalazion (hårda pricken), den satt i ett halvår MEN fick då tips av ögonläkare att morgon + kväll köra varmvattenskompresser på området, och sedan ”massera” ögat med babyschampoo. Ta två fingrar och tryck lite lätt, massera fram och tillbaka över ögonlocket i ca en minut.

    Svara

    • Egoina

      |

      Gjorde det sist utan att det hände något. Men får prova mer flitigt denna gång! 🙂

      Svara

  • Jessica

    |

    Men ofta man är sådär snygg med en vagel! ?? ??
    Hoppas att kvällen blir bra och att du blir av med ”dra täcket över huvudet”-känslan!

    Svara

  • Sara

    |

    Åh hade oturen att få såna som inte går bort av sig själv, dessutom två stycken samtidigt – en på ögonlocket och en nedanför (?) ögat, såg inte klok ut haha! Som pricken över i:et var det dessutom precis innan jag skulle ta studenten…? tack och lov fick jag en tid att ta bort dem någon vecka innan?

    Svara

  • Ida

    |

    Åhh min erfarenhet av vaglar är att hålla så rent i ögat så mkt som möjligt och inte peta! Alltså inget smink osv på ett tag 🙁 hoppas den försvinner snart!!

    Svara

  • Sofia

    |

    Hej!
    Jag jobbar på en ögonklinik. De behövs ingen remiss från vc för att boka tid. Kostar 350 kr och ingår i högkostnadsskyddet. Så testa att ringa till någon ögonklinik. Jag jobbar dessvärre i Stockholm annars hade du kunna bokat hos oss ifall du skulle behöva. Hoppas de går över snart!

    Svara

  • D

    |

    Vaa?! Berätta om källaroperationen PRONTO!

    *och hoppas du slipper det denna gång ?*

    Kram!

    Svara

    • Egoina

      |

      HAHA! Det var faktiskt bättre än det låter och gick bra, men blev riktigt orolig när jag kom dit.

      Svara

  • Hanna

    |

    Åh vad drygt, hoppas det går bort! Du ser i alla fall VÄLDIGT fabulous ut trots vagel i ögat.

    Förresten jag har en fråga till nästa frågor & svar som du kanske kan hjälpa till med:
    Förra året bodde jag i en stad där jag knappt kände någon, jag mådde inte bra psykiskt och jag jobbade över varje kväll och varje helg för ett jobb som jag inte ens gillade. Hursomhelst, jag tog steget och sa upp mig, nu bor jag i en stad där flera av mina vänner bor. Jag har ett jobb som jag trivs med och mår tusen gånger bättre än för ett år sedan. Så skönt, livet löser sig ibland trots allt!

    Men (finns ju alltid ett men) jag känner mig rätt stressad över livet utanför jobbet. Numera bor jag i samma stad som min syster som har social fobi. Hon har inga vänner så hennes enda sociala umgänge utanför sitt jobb är att umgås med mig. Jag planerar alltid in att umgås med henne minst 2 ggr i veckan varav en gång är något lite mer ”kul” än bara ta promenad eller hänga hemma hos någon av oss. Om jag gör något annat, till exempel är iväg med vänner över helgen, får jag alltid så dåligt samvete för då vet jag att min syster är helt ensam en hel helg. Hon anmärker ibland att hon tycker jag spenderar mer tid med mina vänner än med henne. Sedan har jag en vän som gärna vill träffas flera gånger i veckan. I vårt kompisgäng är vi två de enda som är singlar därför ser hon oss två som lite partners in crime. Om jag inte orkar följa med ut på en lördagkväll eller om jag går hem från en AW vid 22.00 så tycker hon att jag är ”tråkig” vilket hon gärna säger till mig.

    Båda personerna i mitt liv tar mycket energi från mig, jag tänker alltid hur jag ska planera veckan eller helgen utifrån vad de vill göra. Sedan har jag ju andra vänner som jag vill umgås med, jag vill hinna träna, gå på nån tinderdejt ibland och allt annat som man brukar göra. Som en rätt introvert person som jag är, känner jag mig stressad och blir ängslig av att mina kvällar och helger bokas upp i förväg hela tiden. Mina vänner vet inte om min systers diagnos eller att hon inte har några vänner vilket gör att särskilt min kompis som vill ses hela tiden, inte har mycket förståelse för att jag umgås så ”ofta” med min syster.

    Oj nu blev det här en hel uppsats haha.
    Min fråga är egentligen: Hur gör man för att inte låta andra människor komma före än själv när det gäller att planera sin tid? Jag vet såklart att de båda två är vuxna människor som ansvarar över deras egna liv men eftersom jag alltid gjort mig tillgänglig och anpassat mig efter dem är det skitsvårt att ändra på det nu. Även om jag hade mått bättre av att ibland tänka först vad jag vill göra och sen på dem. Har du eller dina läsare några tips? <3
    Förlåt för uppsatsen, kram!

    Svara

    • I.

      |

      Jag har egentligen ingen lösning utan snarare samma problem (fast med min mamma och två vänner). Till mina vänner (som alltid hänger som ett par men vill att vi ska vara en trio som förr) har jag sagt att jag inte orkar, att jag behöver vara själv mer. Deras reaktion på det gör mig ledsen och irriterad, de lyssnar inte alls utan förminskar det jag säger. Min mamma är ett kapitel för sig, krävande och negativ och suger musten ur mig – men hon är sjuk och jag orkar inte, vill inte, ha en konfrontation…

      Det jag tänkt på ibland, och tänker på när jag läser din kommentar, är att det verkligen inte är snällt att _kräva_ andra människors tid och uppmärksamhet, anklaga och skuldbelägga dem. Det gör verkligen inte att man blir mer pepp på att umgås…

      Svara

  • Emmy

    |

    say whaaat? måste man ta bort dom? jag har kvar en sån knöl efter en vagel jag hade för ca. 1 år sedan. dock ganska liten. borde jag alltså operera bort den??? /hon som aldrig blivit opererad

    Svara

    • Egoina

      |

      Nejdå! Så länge du inte besväras är det lugnt. Det är inget farligt. Jag ville ta bort min för att den tryckte lite mot ögat och för att jag tyckte den var kosmetiskt ful 🙂

      Svara

  • Marielle

    |

    När jag får en vagel brukar jag dela en vitlöksklyfta på mitten och pressa den försiktigt mot vageln. Dagen efter brukar den vara borta! Men det svider som attans haha!

    Svara

  • Jj

    |

    När min sambo fick en sån där vagel på ögat så googlade jag att man skulle dutta med äppelcidervinäger på den. Han hade kanske haft den i 2 veckor då. Så han gjorde det en gång sen poff försvann den dagen efter! Vi köpte eldorados på Willys för 13 kr, så det kan väl vara värt att testa? ?

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv