Follow my blog with Bloglovin

En utbytbar tavelvägg

Mitt dumma öga vägrar ge med sig. Vaknade svullen och har suttit med varmt vatten på det hela dagen, men ingen skillnad. Får nog ge mig ut och leta rätt på en salva.

I alla fall. Till något roligare:

Ni minns de där tavellisterna jag satte upp för ett tag sedan? Nu har jag äntligen blivit klar och tavlorna är på plats! Lovade er att visa slutresultatet. Är väldigt nöjd, tycker det blev så fint!

 

Såhär såg det ut innan för att fräscha upp minnet. Fint det med, men tröttnade fort på motiven och nu när skänken är borta känns rummet mycket mer rymligt.

 

Med tavellister kan jag flytta runt tavlor och motiv precis som jag känner för.

 

Jag tänkte svart, vitt, grafiskt när jag valde motiv och blandade svarta ramar med träramar.

 

Tycker det är fint att blanda med växter och andra små prylar från exempelvis loppisar också. Tror den där tavelväggen kommer vara dynamisk beroende på humör.

 

Bildkälla.

Jag hittade dessa bilder på Pinterest och övervägde först att ha listerna mer tätt så att jag kunde ha böcker och lite mindre prylar, men bestämde mig för att hellre ha färre lister med mer mellanrum istället så att jag kunde ha större motiv. Men så fint det med! Älskar att listerna är målade i samma färg som väggen dessutom!

Är i alla fall helt såld på tavellister. Så lustigt för att bara för några månader sedan tyckte jag att tavellister var hur mossigt som helst och hade aldrig kunnat sätta upp någon. Haha. Har nog trauma från tidigt 2010-tal. Men det finns så många användningsområden och så mycket man kan göra! Kolla här och här exempelvis.

 

66 gillar

Kommentarer (26)

 • Kj

  |

  Känner du inte att du vill ha några personliga motiv? Du tar ju mycket bilder som skulle bli fina tavlor 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh tack! Ja, men kanske. Så svårt att välja bara 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Smart och snyggt på samma gång. Kanske vore nåt att satsa på. 🙂

  Svara

 • Marielle

  |

  Jag menar inget illa med det här alls, blev bara väldigt fundersam. Det här var ju reklammärkt på din Instastory, borde det inte vara det här också? Det är ju ett samarbete med Desenio även om du inte nämner företagets namn i blogginlägget. Fast kanske inte? Svårt att göra reklam för ett företag som inte finns med i texten.

  Ursäkta mitt babbel. Känner att jag som läser och följer dig i flera kanaler blev lite förvirrad av detta bara ???

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, men exakt – svårt att göra reklam för något som inte ens nämns. Är det reklam för Ikea då också? Och Plantagen? Haha. Desenio har inte betalt för att synas här och jag nämner inte ens dem, så nej då märker jag inte ut det som reklam. Hade kunnat nämna dem utan att det var reklam också, men känner att det ändå vore ett gränsfall och därför gjorde jag inte det, för precis som du säger har jag ett samarbete på Instagram.

   Som sagt, Desenio och jag har ingen deal om ett blogginlägg, jag får inte betalt för det här och dessutom finns många av deras poster-motiv på andra sidor också. Så nej, det är inte reklam. Kram 😀

   Svara

   • Marielle

    |

    Tack Regina! Jättebra förklaring och jag är helt med nu. Kram! ❤️

    Svara

    • Egoina

     |

     ???

     Svara

 • Nathalie

  |

  Så himla snyggt!! ? Själv är jag helt värdelös på att få ihop något sånt där. Det ser i stället bara extremt rörigt ut varje gång jag försöker ? Kraam

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! ? Haha nejdå, gör lite riktlinjer först så blir det lättare att hitta sen och prova dig fram 🙂

   Svara

 • Hanna

  |

  Å vad fint! Och väldigt många bra tips. Är nog också lite skadad sen eran då tavellister slog igenom. Men det kan ju bli hur snyggt som helst!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha exakt. Tack! 🙂

   Svara

 • Ella

  |

  Fint! Boka vc för ögat så får du en salva så är det borta snart. Jag fick också så där men bokade inte tid på vc. Tog 2 veckor innan det försvann helt av sig själv.

  Svara

 • Carolina

  |

  Ring läkare via Kry eller liknande App istället för att springa till vårdcentralen. Det funkar ju perfekt att visa upp det stackars ögat genom ett videosamtal.
  Så smidigt!

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller så bara går man till apoteket 😉

   Svara

   • Lina

    |

    Finns inget bra receptfritt tyvärr, du måste nog ta dig till en vårdcentral ?

    Svara

 • Julia

  |

  Min kille får vagel i ögat ibland och han fick tipset att köpa antibaktriella små wipes som han baddar ögat med morgon och kväll. De finns på apoteket.
  Han tycker iallafall att vageln går över snabbare.
  Kram

  Svara

  • Sara

   |

   Blephaclean kanske? Dessa tycker jag funkar jättebra när jag har problem med mina ögonlock.

   Svara

 • Sophie

  |

  Tycker det var väldigt snyggt att blanda svarta och träramar. Har inte tänkt att det är ok men kändes väldigt självklart och snyggt nu när jag ser det 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Fick samma insikt, haha 🙂

   Svara

 • Fisk

  |

  På förskolor använder vi tavellister till allt möjligt, de är lagom breda till massa olika små barnsaker. Vi använder dem även som “bilvägar” på väggarna. Skruva upp i lite olika vinklar och lutningar på väggen så kör ju den lilla rallybilen en hel bana av sig själv, nedför väggen. Förutsatt att man tänkt till innan man skruvat fast alltså..

  I vår lilla hall (hemma, inte på jobbet) har vi skruvat in små krokar under och använder tavellisten som nyckelhylla. Nyckelknippan hänger under på krokarna och solglasögon, plånbok ect ligger ovanpå. Smidigt när man bor trångt

  Svara

 • Manu

  |

  Fint du har det! Är du nöjd med soffan? Är den skön att sitta i. Letar efter en skön och mjuk soffa men den ska samtidigt se bra ut. Tycker det är så svårt. Just nu har vi en från Mio som är så hård att sitta i. Har provat Kivik från Ikea. Den var skön men den är kanske inte världens finaste 🙁 haha

  Svara

 • Josefin

  |

  Alltså har precis haft en tankevurpa om tavellister eller icke. Men såå snyggt ju! Självklart ska jag ha det ser jag nu! Men har du de vanliga från Ikea eller några djupare när du får plats med krukor också eller är det väldigt små krukor? Jättefint att blanda in lite växter!

  Svara

 • Josefine

  |

  WOW vad snyggt! Var skeptisk när du skrev om projektet men det blev ju riktigt riktigt bra! Blev sugen på att göra en sån själv nu haha 😀

  Svara

 • Mli

  |

  Bästa inspon!!! Att jag inte tänkt på tavellister! Har haft sån ångest över att göra tusen hål i väggen pga vill ha tavelvägg, haha. Detta är ju så smart!!

  Svara

 • Jenny

  |

  Hej! Vart har du köpt din lampa över matbordet? Och vet du vad den heter? ?

  Svara

 • Fanny Andersson

  |

  Hur långt har du mellan tavellisterna? 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv