Follow my blog with Bloglovin

Ögonvittne saknas

 

Vaknade såhär med ett ömt och svullet ögonlock. Så märkligt. Vet inte om det är en vagel, eller kanske allergi. Eller så kanske jag hamnade i ett slagsmål igår som jag inte minns? Näää. Kanske har skadat mig i sömnen?

Hade planer på att dra till stranden idag, eller se Pride-tåget, men dissade allt det och stannade hemma. Så skönt att tillåta sig själv att vara osocial trots 30 grader. Jag får inte ångest längre. Det är helt ok att vara inne om man vill, man måste inte carpa varje dag.

Dessutom har jag varit väldigt social både fredag och lördag, så jag behövde ladda batterierna. Och vila mitt öga, heh. Hoppas det blir bättre snart. Bilderna tog jag imorse och nu är det värre. Någon som vill hobby-diagnostisera och tipsa om en husmorskur? ?

 

83 gillar

Kommentarer (45)

 • Sara

  |

  Kan vara en vagel, prova smörjande ögondroppar, det kan lindra. Det försvinner av sig självt. Kram

  Svara

 • Julia

  |

  Nu kanske du redan hunnit få massa svar som inte syns än, men tips googla ögonlocksinflammation! Vanligare dock att man får det på båda ögonlocken tror jag. :/

  Svara

 • Sofia

  |

  Jag skulle gissa på vagel, hade liknande för några år sedan. Det blev också bara värre tills det började bli svullet och rött även under ögat. Pratade med vårdcentralen som skickade till ögonkliniken på lasarettet. Fick ögonsalva som tog bort det 🙂

  Svara

  • Anastasia

   |

   Vilken salva fick du??

   Svara

 • Malin

  |

  Ser väldigt mycket ut som en vagel. Osannolikt att allergier skulle påverka bara det ena ögat.
  Googla hur man behandlar vaglar. Jag brukar köra med varma tepåsar på ögat med tea tree oil men det tar tid.

  Svara

 • Robert

  |

  F kanske är skyldig på nåt sätt? 😉 Annars kan vara en vagel. Säger det ifall ingen annan nämnt den teorin men nu kommer den från mig istället. 😉

  Svara

 • Hanna

  |

  Om det är en vagel kan du testa att stirra ner i en olivolje-flaska. Låter skumt, men en kompis från Japan tipsade om det och sen dess kör jag på oljestirr så fort jag känner att en vagel är på gång. Funkar bra! Brukar sätta det ”sjuka” öga så nära så möjligt och stirra ner i flaskan i typ 15 minuter. Andra ögat kan kolla på mobilen om man lägger den nära flaskan ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha vaaa? Så konstigt! Måste prova ?

   Svara

 • Elsie

  |

  Jag brukar koka en kopp med vatten och sen ”kika” ned med ögat över koppen en stund. Har läst ett tipset på typ familjeliv för flera år sen och inbillar mig att det fungerar.

  Svara

  • Egoina

   |

   Får prova det!

   Svara

 • Malin

  |

  Jag hoppas att ditt öga blir bra snart och att du slipper samma öde och skräckhistoria som jag själv drabbats av. För mig började det som en vagel på ena ögat, slutade med kronisk ögonlocksinflammation (ja eller vad det nu är) på båda ögonen. X antal läkarbesök, X antal salvor och droppar, en operation och såhär snart ett år senare är det fortfarande inte bra och fortfarande under utredning. Men jag verkar vara helt unik i det här fallet så tror inte du behöver vara orolig.

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej men usch vad hemskt! Hoppas du slipper det där snart ??

   Svara

 • Caroline

  |

  Ögonlocksinflammation!
  Vaknade upp så i måndags, samma dag jag skulle göra nytt pass. Heh. Thank god för smink.

  Min svullnad var nere efter två dagar och nu har jag bara en hård kula kvar i ögonlocket.

  Håller tummarna för dig!

  Svara

 • Julie

  |

  Det ser ut som en vagel. Detta är en drastiskt tips för den som saknar tålamod tills lindrande krämer skall får bort vageln. Hitta vagelns ”huvud”, den brukar se ut som en finne och spräck den som en finne och töm ut all äckligt däri. Den kommer va borta på max två dagar men det gör jävligt ont men man slipper vageln iallafall! Släng även ditt ögonsmink, speciellt mascaran!

  Svara

  • Egoina

   |

   Har tittat noga men kan inte se ”huvudet”. Så konstigt :/

   Svara

   • Julie

    |

    Försök känna efter med ett rent finger. Det kan vara så att vageln är så inflammerad att det är svårt att hitta direkt. Men känn efter, där det gör mest ont brukar vara där huvudet finns. ??

    Svara

 • Sara

  |

  Det är inte ögoninflammation?

  Svara

 • Sofia

  |

  Svårt att veta, men ser kanske ut som en vagel. Har fått små vaglar (?) tidigare och då har jag baddat dem med varm vatten och bomullspad. Efter några dagar försvann den, men mina har inte varit så stora… men tyckte det lindrade att ha varmt vatten på. ☺️ Hoppas du blir av med det snabbt. ❤️

  Svara

 • Marias bokhylla

  |

  Min ena dotter fick sådär i samband med en förkylning. Tydligen inte alls särskilt ovanligt att ögonlocken inflammeras, antingen bara det ena eller båda. Kan vara det. Kan vara allergi. Kan vara en vagel. Mvh/hjälpsam. ?

  Svara

 • Sandra

  |

  Ögoninflammation!! Gå till doktorn/kry och få salva utskriven. Hade exakt sådär förra året!

  Svara

  • Egoina

   |

   Går det inte över av sig själv? ?

   Svara

   • Sandra

    |

    Om det är ögoninflammation tror jag man behöver salva faktiskt för att få bort bakterierna. Det är väldigt smittsamt också så jag fick rådet att byta ut allt ögonsmink efter detta för att inte få tillbaka det. Skulle verkligen rekommendera att ta kontakt med läkare om det inte blir bättre för att undvika att det sitter i länge eller kommer tillbaka fort igen.

    Svara

 • Rakelspektakel

  |

  Tröst är iallafall att min första tanke utan att läsa texten var : vilken fin nyans på ögonskuggan ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahah faktiskt! Skulle haft på båda ?

   Svara

  • Hanna

   |

   Jag tänkte samma sak ? ”Vilken snygg färg på ögonskugga! Men undra om hon missat att det är väldigt ojämnt ?”… tills jag läste inlägget och förstod att det inte alls var någon snygg ögonskugga ?

   Svara

 • Teresia

  |

  Det kan vara allergi. Jag får allergiska reaktioner mot nytt smink, nya krämer etc.
  Det tar ett par dagar innan reaktionen uppstår så det är ibland svårt att veta vad det är som orsakat den. Även om jag använder sminket/krämen på båda ögonen så är det alltid ett öga som är värre än det andra.

  Testade du inte nytt smink häromdagen?

  Jag hoppas ögat redan är bättre!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jo, just det ? Men testade inget nytt till ögonen iofs.

   Svara

 • Lisa

  |

  Inget myggbett? Det fick jag en gång på ögonlocket och då såg jag ut så.

  Svara

  • Egoina

   |

   Kanske! Det kliar dock inte.

   Svara

   • Lisa

    |

    Det gör det inte alltid. Det finns en salva på apoteket som heter LHP och den är väldigt bra. Sedan kan du även använda aloe vera för det är jättebra mot svullnader.

    Svara

 • Åsa

  |

  Som någon tidigare sagt här, badda med så varmt vatten som du pallar på ögonlocket. Håll rent. Kläm inte! får du en inflammation och infektion vid ögat så är det inte roligt tro mig! Eller tro min sambo snarare, han såg ut som odjuret i Skönheten och odjuret (tjockt mellan ögonen ?)

  Svara

 • Jessica

  |

  Koka upp en kopp the med kamomill, ta ut tepåsen och låt den svalna (tepåsen kan vara lite ljummen) och lägg på ögat. Kamomill lindrar ganska bra och brukar få ned svullnaden 🙂 Det där tvingade iaf alltid min 90-åriga mormor oss till och det fungerade faktiskt varje gång. Lycka till!

  Svara

 • J

  |

  Det är nog en vagel. Suttit i drag eller ac mycket? Jag får alltid en liten vagen på sommaren pga ac i bilen. Har haft vagel ofta och mitt bästa tips är att bara låta den vara. Inte använda smink utan låta det vila. Brukar försvinna efter en vecka

  Svara

 • Agnes

  |

  Exakt sådär blev mina ögon av the ordinarys blodmask, reaktionen kom ofta flera timmar/en dag efter användningen.

  Svara

  • Egoina

   |

   Men va? Hur? Man använder ju inte den ens i närheten av ögonen ??

   Svara

   • Amanda

    |

    Hahaha va sjuk. Jag googlade svullna ögonlock o kom in på den här sidan. Har vaknat med ett svullet ögonlock och även jag använde Ordinarys Blodmask för ett antal timmar sen 🥵 Vid läggdags kände jag att det kliade på ögonlocken o även på vissa ställen i ansiktet. Sen poff så va ögat svullet.

    Svara

   • Amanda

    |

    Hahaha va sjuk. Jag googlade svullna ögonlock o kom in på den här sidan. Har vaknat med ett svullet ögonlock och även jag använde samma blodmask för ett antal timmar sen 🥵 Vid läggdags kände jag att det kliade på ögonlocken o även på vissa ställen i ansiktet. Sen poff så va ögat svullet.

    Svara

 • Jennie

  |

  Som några skriver, om det är en vagel: badda med en varm bomullstuss ofta och länge. Håll rent, spräck inget. Min försvann på två dagar 🙂

  Svara

 • Karro

  |

  Såå skönt att inte känna dåligt samvete för att man stannar inne under fina dagar. Har också slutat bry mig, hur det gick till vet jag inte. Mvh ligger i sängen

  Svara

 • Bella

  |

  Ser att de flesta skrivit vagel eller ögonlocksinflammation (även kallad blefarit). Såg även att du skrivit att du ej kan finna ett ”huvud” på den eventuella vageln, det tyder på att det sannolikt är blefarit. Drabbar ofta båda ögonen, eller växelvis mellan de båda ögonen (dvs ena ögat blir friskt och sedan blir det andra sjukt). Det är inte ovanligt att detta är ett kroniskt tillstånd, eller i alla fall ett väldigt, väldigt långdraget tillstånd som återkommer under flera år.

  Egenvård; tvätta ögonen med milda produkter. Om du får krustbildning/skorpor/torra ögonlock så är det viktigt att blöta och badda ordentligt och tvätta rent. Gnugga inte hårt, det gör ofta jätteont. Tvätta gärna morgon och kväll, gärna oftare om du känner att det behövs.

  Jag har dels erfarenheter av detta genom mitt arbete som sjuksköterska, och dels har jag själv gått med blefarit som kommer och går med ca 2 veckors mellanrum, har gått ca 1,5 år sedan första ”insjuknande” och börjar vara ganska less.. Har testat några olika krämer men det ger inte så mycket effekt, vilket inte är ovanligt. Ha tålamod och ta det försiktigt med ögonsmink som har en tendens att vara svårt att tvätta bort.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha gud. Peppigt ? Kanske är det, men tycker nog inte att symptomen stämmer. Det är inget var och själva franslinjen samt ögat är opåverkat.

   Svara

 • Karin

  |

  Äckligaste tipset men om det är en vagel så ta lite saliv och stryk på några gånger om dagen.
  Vet inte varför det funkar men det gör det ?

  Om det är ögoninflammation så går det oftast över av sig själv. Men ögonen kladdar sjukt mycket vid det så det borde du lagt märke till isåfall, oftast vaknar man med ögat ”igenklistrat”.. Hoppas det går över fort vad det än är ?

  Svara

 • Malin

  |

  Som jag sa ovan så är det nog en vagel. Jag har själv haft sådana.
  Ett tips är tyvärr att vara försiktig med ögonsminket. Använd inte samma penna/mascara för båda ögona. Du kan lätt passa över bakterierna till andra ögat. Jag lyckades få 3 st vaglar inom loppet av 2 veckor och på båda ögonen. Gick inte över förrens jag rensade ut mitt ögonsmink.

  Svara

 • J

  |

  Prova noviform! Haft det hur mycket som helst och är bättre än dropparna man får av läkare 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Ser ut som en vagel under ögonlocket, förmodligen därför du inte ser själva huvudet. Svullnaden kommer förmodligen dra ihop sig till en kula/bula i ögonlockets ytterkant om någon dag. Bulan kan bli kvar länge, be om att få antibiotikadroppar samt kortisonsalva det brukar skynda på läkningen av inflammationen ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv