Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

Hur har de gått med din rädsla för att köra bil förresten? Vet att du sålde din bil och var lättad över de då men kan du överväga att skaffa bil igen när tågen strular?

Nä. Att köra bil till jobbet är värre än att tågen strular. Om kollektivtrafiken står still har jag i alla fall min telefon, om motorvägen står still går tiden zååååå sakta. Min dröm är att nästa jobb har cykelavstånd. Vill cykla till jobbet!

 

 

HUR har man tid att se samma serie mer än en gång? ? Undrar verkligen på allvar alltså. Ska jag kolla på en serie som har fler än typ två säsonger (typ som nu, började precis se Bron) så tar det typ ett halvår att se färdigt ?? Men oavsett om man betar av dem lite snabbare så måste det ju vara tiotusen gånger mer spännande att välja en ny serie än att se en där man vet exakt allt som händer, när man ändå ska lägga tiden liksom? Jag menar, det finns ju redan fler serier som man skulle vilja se än vad man faktiskt har tid att se? Det kanske bara är jag? ?

Sant. Men jag tror liksom det är…tryggt? Så är det för mig i alla fall. Om jag är nere och inte känner för att se något nytt utan bara vill ha sällskap sätter jag på Vänner (HAHA så kul om det inte var vänner med stort V va ? ). Har alltid varit så. När jag var liten hade jag tre serietidningar som jag läste om hela tiden.

Vad gäller just GoT så är den serien så invecklad att jag förstår mer för varje gång. Haha. Det är speciellt intressant att se om nu när jag sett hur den slutade och kan se alla ”tecken” som jag missat.

 

Var köper du falafel i Helsingborg och är den god?? Finns typ inga bra ställen. Toppfalafel öppnade här också (funnits hur länge som helst i Landskrona) men sist jag kollade hade de tillfälligt stängt för att de skulle byta ägare. Alla andra som jag besökt använder färdiga falafel ?

Köper på Shawarma! Så god och prisvärd! Finns vid knutan och på söder. Kul förresten att ”shawarma” typ betyder kött, men vi trodde att det var kedjans namn, så vi beställde ”en shawarma-falafel, tack”. Killen i kassan bara ”ehhh menar du falafel OCH kött?” och jag bara ”va nää”. Så förvirrat. Haha. Men nu vet jag!

 

 

Egoina!! Jag är i en sån knepig sits och behöver din input.
Jag var i ett förhållande för flera år sen som inte slutade bra fastän vi båda upplevde nån typ av väldigt stark kärlek mellan oss. Jag kunde inte ens va i närheten av honom och blockade honom överallt där det gick och vad honom i princip att dra åt helvete.
Nu har det gått sju år, han har hållit sig borta och jag fick en övertygande känsla av att vilja förlåta honom. Sagt och gjort så kontaktade jag honom och han berättade att han hatat sig själv hela tiden och inte ens kunnat gråta. Vi började skriva till varandra mer och mer, och det sjuka är att känslorna finns kvar för oss båda (vi har pratat om det). Problemet är att han är i ett förhållande sedan flera år tillbaka och hon ska bo hos honom i sommar. Han vill inte göra slut förrän vi sets irl för att se om det känns lika bra då. Han mår fruktansvärt av situationen, och ärligt talat gör jag det med.
Jag vill ju bara att han ska lämna henne för gott och va med mig istället medan han säger att han inte kan göra så mot henne (jag vill heller inte såra henne!!), men hur ska jag stå ut hela sommaren av att veta att de delar säng när jag mest av allt bara vill spendera varenda sekund för resten av mitt liv med honom?!? Han har inte lovat nånting vilket jag förstår, men samtidigt ger han hela tiden vibbar om att han planerar att lämna henne bara vi träffats först. Har INGEN att diskutera detta med.
Är jag en idiot som går med på detta?
Kan det verkligen va riktig kärlek efter allt vi gått igenom?
Ska jag verkligen acceptera att de delar säng hela sommaren även om han gör slut med henne?
Åhhh får panik..

Kan tillägga att han jobbar utomlands i perioder vilket innebär att vi inte kan ses nu, utan får vänta till mitten av sommaren. Men vi pratar/skypar/skriver så gott som hela dagarna alla dagar.. dessutom var egentligen planen att han skulle flytta ihop med sin nuvarande och de skulle börja med att bo i hans nuvarande boende tills de får sitt gemensamma (vilket han nu ger vibbar om att han inte tänker flytta ihop i höst pga mig).

Gaaah. Känner spontant att detta inte är okej. Stackars tjej och stackars dig. Han får bestämma sig NU. Punkt. Om inte får han bryta all kontakt med dig (och eventuellt också göra slut med den han är ihop med om han är så osäker?). Jag skiter i att han är utomlands. Om han nu tydligen *måste träffa dig först* får han göra det NU. Inte sen. Inte i mitten av sommaren. NU. NU NU NU.

Vet hans nuvarande om allt det här? Vill hon verkligen stanna kvar med honom i så fall? Hon förtjänar bättre och du med. I alla fall. Jag vet inte om du är en idiot, om det är riktig kärlek och det här är en sån där ”i kärlek och krig är allt tillåtet” situation. Men känner spontant att man inte vill vara med en sån velig människa som kan göra så mot sin partner. Förlåt. Är vanligtvis en hopplös romantiker. Men känner spontant SPRING. Önskar dig det bästa, men gå på magkänslan <3

 

Mvh/ så jävla trött på veliga dudes.

 

Jag förstår hur du tänker med att du blev lurad i samarbetet, antar att du tänker att om de köpt en reklamplats i ex en tidning som gett samma resultat hade det fått betala mer än 4000 kr. Men samtidigt, att skriva fyra inlägg är ju inte en jättestor ansträngning för 4000 i jämförelse med många andra jobb. Vill inte alls vara nedvärderande men undrar bara hur du tänker kring detta? ? av ren nyfikenhet!

Bakrundsstory för den som inte hänger med: skrev om ett samarbete jag hade för många år sedan där jag fick 4000 kronor i månaden för 4 samarbetsinlägg och att jag blev lurad. 

Det finns två aspekter i det här. 1) Ersättning för reklam baseras inte på effort. Den baseras på räckvidd, varumärke och en massa andra saker. Oavsett om jag bara skulle trycka på publicera måste jag ju ta betalt utifrån hur många jag når och vilken genomslagskraft det har. I detta fall kraschade servern och alla jeans sålde slut = väldigt bra marknadsföring för dem. Att jag endast tog 4000 kronor för 4 inlägg (500 kronor per inlägg efter skatt och avgifter) är för lite. 2) Med ditt resonemang glömmer du ju allt det andra jag gör. Om jag bloggar 45 inlägg i månaden och 2 av dessa inlägg är samarbeten. Vad ska då betala resterande av det arbete jag gör?

Hoppas du förstår hur jag menar! Tycker att det är kul att du frågar! Kram ?

 

106 gillar

Kommentarer (28)

 • Kattis

  |

  Kan han göra såhär mot tjejen han har nu kan han såklart göra så mot dig. Alltså även om ni inte vill såra henne så går han ju bakom ryggen på henne? Och det kan han göra igen. Förra gången slutade er relation dåligt och nu behandlar han den här tjejen riktigt illa. Det är typ allt du behöver veta. Spring.

  Svara

 • Mila

  |

  Hmm får en känsla av att jag känner den veliga snubben. Kommer han sluta på det där jobbet om 4 månader och söker ett där han slipper jobba utomlands? Bor vid havet? I vilket fall som helst låter situationen såå frustrerande! Varför sitta och vänta på någon som verkar kunna såra både dig och en till tjej? Hitta en schysst kille som inte går bakom ryggen på sin blivande sambo istället. Starka känslor är inte allt, utan hur empatisk och snäll någon är spelar faktiskt större roll i längden. Om ni blir ihop hur vet du att han inte börjar prata med denna tjejen igen sedan?

  Jag ser också gärna om vissa serier. 🙂 Sex and the city tjejerna känns som mina kompisar. Är så skönt att skökolla när livet känns lite tungt.

  Svara

 • L

  |

  De går ju båda bakom ryggen på henne, även om det är bakom ursäkten ”the love of my life”.

  Hon pratar ju med någon som hon vet är i ett förhållande, de har redan gått över en emotionell gräns för vad som är okej (beroendes på vad för gränser man har i sitt individuella förhållande)

  Men jag kanske är lite subjektiv för jag har varit den ovetande flickvännen.

  Svara

  • Emma

   |

   Håller med om allt. Har också varit den ovetande flickvännen. Speciellt ovetande var jag iof inte, man känner ofta på sig att något inte står rätt till. Vidrig situation att vara i, som jag inte önskar någon.

   Svara

 • Lisa

  |

  Jag har säkerligen sett Scrubs 20 gånger och jag kollar alltid om mina favoritserier för då slappnar jag av. Har jag en dålig dag slår jag bara på min Blu-ray och så är dagen räddad.

  Ser även på nya serier men jag slappnar inte direkt av att se på Dark en fredagskväll om jag är nedstämd och inte mår bra.

  Svara

 • Marie

  |

  Greys, downton Abbey och satc är mina serier. Kan se dom om och om igen.

  Svara

 • Maja S

  |

  Håller med de andra ang killen som vill ses först. Vadå först? För att kunna gå från ett till annat förhållande. Näää
  Nej nej nej…

  Svara

 • Viktoria

  |

  Absolut inte okej att prata med någon som är i ett förhållande! Du skriver att du inte vill såra hans tjej men det gör du när du pratar sådant här med hennes kille. Han vet att du har känslor och han får bestämma vad han väljer att göra utifrån det. Bryt helt på en gång och om han gör slut med sin tjej får han ta kontakt med dig.

  Kanske hårda ord men tycker otrohet är det absolut värsta som finns och otrohet är inte bara fysisk.

  Svara

 • Therese

  |

  Angående se samma serie om o om igen..
  Jag kollar ALLTID på Modern Family innan jag somnar. 1-2 avsnitt. När jag sett alla avsnitt börjar jag om igen haha. Helt sjukt egentligen. Men känner mig trygg med serien, vet handlingen så gör inget om jag somnar ifrån den. Och den är inte spännande så behöver liksom inte se nästa avsnitt heller.
  Jag har på riktigt sett alla avsnitt 9-10 ggr.
  Hade Vänner innan som ”innan-jag-sover”-serie men bytte när jag ledsnade.

  Svara

  • Annie

   |

   Haha åh jag har också Modern family som en backup de dagar jag känner att jag inte kan somna… Tagga höst när säsong 10 kommer på NF!

   Svara

   • Therese

    |

    Jaaa längtar så mycket! Läste att det är sista säsongen dock ? vet inte om det stämmer.. absolut bästa feel-good serien jag vet! I ❤️ Cam ?

    Svara

 • Robert

  |

  Jag gillar också att se samma filmer eller serier upprepade gånger. Ibland kan det skapa en viss känsla i en att kolla även om man vet vad som händer. Måste börja kolla (eller börja sätta på, höhö) Vänner nångång. 😉

  Svara

 • Anna

  |

  Ditt läppstift ~ varifrån?

  Svara

 • Sarah

  |

  Gällande reklam/samarbeten. Jag tänker även att det jobb du har gjort i flera år för att bygga upp din blogg och alla följare också är något du får betalt för när du har samarbeten. Alltså inte mer än rätt att du får bra betalt för dina samarbeten.
  Dessutom bästa bloggen ju ??

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️?

   Svara

 • Alice

  |

  Tack för din respons!
  Har diskuterat detta med honom och vi ska ses asap, när jag sa att det var svinigt mot hans nuvarande insåg han nog det själv också (även om man borde insett det själv).
  Detta behöver ett slut.
  Diskuterade även att jag blir osäker på om han kan göra likadant mot mig i framtiden, men han påpekade att det är en sån speciell situation just pga vår historia.
  Jag skulle vilja säga att han inte är ett svin, att detta bara är pga en ovanlig situation, att detta är för att han är den enda som nånsin förstått min själ utan att jag behövt förklara. Det betyder mycket för nån som levt i hela sitt liv med PTSD som ingen förstått sig på.
  Han säger att om det blir vi nu är det hans livs sista förhållande. Jag är förmodligen en idiot som går på detta trots alla invändningar. Skulle säga att jag normalt sett är en som tar andras känslor före mina egna, men i den här situationen bara går det inte. Det måste bli vi.

  Svar till kommentarer:
  1) du kanske känner personen i fråga, fast han bor inte nära nåt hav. I guess att det finns oändligt många veliga killar där ute ??‍♀️
  2) Japp, håller med om att det är svinigt. Inte ok alls. Deras förhållande är ”öppet” så hon träffar ju andra killar också, men det gör det ju inte mer okej.. önskar jag kunde säga nåt som förmildrar det, men förmodligen är jag en idiot som går på detta och förmodligen är han en idiot som kan göra såhär mot nån som betyder så mycket för honom som han säger.

  Svara

 • Linda

  |

  Jag gillar att du är så ärlig med körkortet och dina känslor. Jag har haft mitt i två år nu och har blivit riktigt duktig, men är fortfarande nervös inför vissa sträckor. Då föredrar jag att ta det lugnt, åka på bra tider osv. Jag får alltid massa kritik för detta, för man ”ska” ju inte vara nervös. Man ska vara kaxig och självsäker. Ofta är det äldre män som säger så till mig. Jag håller verkligen inte med! Jag kör korrekt, följer alla regler, ligger i rätt fart osv. Detta kan jag göra just för att jag får ta det i min takt, och välja när/var jag ska åka! Det känns så skönt att se att jag inte är ensam om att våga lyssna på magkänslan 🙂

  Svara

  • ab

   |

   Sjukt att du får kritik för det, tycker snarare det är bra att du tar ansvaret bakom ratten på allvar.

   Svara

  • Krista

   |

   Undrar vem som är mest sannolik att orsaka en bilolycka, du eller de hetsiga testosterondrivna förarna ?

   Svara

 • Jasmine

  |

  Åh! Så sällan jag kommenterar något här (fastän jag följt denna blogg konstant i typ 10 år), men reagerade så på frågan om förhållandet. Först och främst: du ger alltid så bra svar Regina, rakt och ärligt som av en bra vän <3 jag ska försöka göra det jag med nu..

  Att du som skriver väljer att fråga om detta här tyder på att du nog känner dig rätt osäker själv. Någonting verkar inte kännas 100%, även om du hoppas och vill väldigt gärna. Fundera över det han gör mot sin nuvarande flickvän, han fortsätter vara tillsammans med henne ”som reserv” ifall det inte skulle kännas bra med dig och om han håller sina planer att göra slut med henne när ni träffats så har han helt enkelt varit oärlig emot henne hela sommaren. Och gör han inte slut med henne så har han ju inte varit ärlig med dig heller. Att få känslor för någon annan kan man kanske inte alltid hjälpa, men man kan välja hur man ska hantera dem och vara ärlig emot alla inblandade. Som Regina säger, han får bestämma sig nu och ni bör inte ha kontakt förrän han gjort det. Allt annat är oärligt emot både henne och dig. Sedan tänker jag på hur jag själv skulle känna i en liknande situation, och jag tror ärligt talat inte att jag kunnat släppa rädslan över att han pratar med någon annan bakom min rygg om jag visste att han gjort så tidigare. Fundera i så fall över hur du skulle hantera det (rak och ärlig kommunikation med honom kommer vara viktig i sådana fall!). Hoppas det hjälper dig lite att läsa allas kommentarer. Ta hand om dig och kom ihåg att både du och hans flickvän är värda bättre än situationen ni är i just nu! ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   <3

   Svara

 • Alice

  |

  Egoina!! Tack för ditt svar (igen). Efter några timmar av skräck vågade jag säga ifrån till honom, och jag förklarade hur ledsen jag hade blivit om han skrivit som har gör med mig till nån annan om vi vart tillsammans. Att han inte kan leva med henne och skriva med mig. Jag skrev att om du väljer henne, så förlorar du också rätten att ens skriva till mig. Jag skrev att han inte har lång tid på sig innan jag inte ens är ett alternativ längre. Han får en chans, den är nu, velar han så tar jag det som ett nej och går vidare (och blockar honom igen).
  Jag kan andas igen!! Detta har pågått i 2 månader!!! Äntligen får jag luft. Så tack!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Bra! så glad för din skull! Oavsett vad som händer nu så kommer det bli bra! <3 <3

   Svara

  • Malin

   |

   Känner mig orimligt investerad i ditt kärleksliv nu, du får gärna uppdatera oss med hur det går! Håller tummarna för att killen gör ett vettigt val! ❤

   Svara

  • Mli

   |

   Åh, du måste nästan återkomma med hur allt gått sen! Mega-lycka till med allt och kom ihåg ditt egna värde <3

   Svara

   • Egoina

    |

    Håller med! Du måste återkomma ❤️ lycka till!

    Svara

 • Julia

  |

  Hej och tack för svaret på min fråga om betalningen för samarbetet med jeansen ? Kan verkligen förstå hur du menar! Tror jag ibland varit kvar lite i hur det var när jag började läsa din (och andras) blogg/ar. Då var ju ofta bloggen ett intresse vid sidan om för de flesta eftersom man gick på typ gymnasiet. Men det är såklart helt annorlunda när det sedan blivit att en del har bloggen som sitt jobb!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv