Follow my blog with Bloglovin

Min midsommarafton

Igår var det midsommarafton! Jag känner mig ofta nedstämd inför högtider som midsommar. Det känns som att det är så höga förväntningar och folks lyckliga, blommiga bilder på Instagram ger mig ångest. Vet inte varför? Kanske för att jag inte haft en familj att fira med (förutom mamma) under min uppväxt och känt mig utanför eller avundsjuk, eller kanske för att det är en sån press på att allt ska vara perfekt. Jag vet inte.

Det är i alla fall skönt att bli äldre och känna att det är helt okej att inte ha planer eller göra något stort. Man kan bara rulla ner, se en film och ha en vanlig kväll. Och låta bli sociala medier.

Men det blev en supermysig midsommar för oss till slut! Vi var ett litet gäng som firade hemma hos Hannah:

 

Vi började med min favoritdrink på sommaren – Hugo!

Man gör den superenkelt på flädersaft, pressad citron, myntablad, lime, bubbel och sodavatten ?

 

Här är mitt midsommargäng. Frédéric, Emelina, Niklas och Hannah. Emelina och Niklas väntar bebis som kommer närsomhelst. Som vi längtar!

 

Hade på mig min prickiga klänning!

 

Och Hannah också. Haha. Snart har alla mina vänner en sån. Kul om vi alla gått ut med den samtidigt, som en liten klubb.

 

Till förrätt blev det frasiga våfflor med creme fraiche, stenbitsrom, rödlök osv. Jag har ju ätit detta hela veckan, så det kändes givet. Så himla gott.

 

Sen blev det silltårta! Som att äta hela midsommarbordet på en gång.

 

Och vi avslutade med jordgubbstårta ?

 

Han älskar att vara med på bild.

 

Nåja. Han tycker om att pussas i alla fall.

 

Sedan spelade vi Vad gör jag, random-pong (som beerpong fast utan öl), hade allsång och pratade tills klockan blev 01.

 

Så mysig midsommar!

?

119 gillar

Kommentarer (14)

 • Nathalie

  |

  Åh så mysigt ni ser ut att ha haft det! ?
  Jag känner igen det där med ångest över högtider. Jag växte också upp som ensambarn och utan släkt. Var och är nog också lite avundsjuk på andra, men det är ju som du skriver att man kan och får göra sin egna grej. Kram ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

  • Sandra

   |

   Känner precis samma! Du är inte ensam! Jag tog en paus nu från insta och Facebook för att inte bli så triggered och börja jämföra mig! Helt sant att man faktiskt inte måste göra värsta grejen. Måste säga att det är så bra att du är öppen med dessa känslor på din blogg, det hjälper verkligen att höra att andra också känner så.

   Svara

 • Lisa

  |

  Jag har under 32 år firat midsommar med mina föräldrar. Jag har ingen stor vänkrets och är singel men jag är glad för allt jag har ändå. Och kom ihåg: Instagram och andra sociala medier förvränger alltid verkligheten. Du vet inte hur de har det bakom den så kallade perfekta bilden.

  P.S. Du är jättefin som alltid! ❤

  Svara

 • Carro

  |

  Åh, varifrån är klänningen? Så fina ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! MQ ?

   Svara

 • Emelie

  |

  Måste fråga om du skulle kunna fråga Frédérics byxor är ifrån? Om han orkar länka så skulle det vara ännu bättre Min sambo har nämligen letat efter sådana ?

  Svara

  • Egoina

   |

   N07, modell ”Marco” säger han ?

   Svara

   • Emelie

    |

    Super tack så jättemycket för svar ??

    Svara

 • Sara

  |

  Tycker också att det är så höga förväntningar inför midsommar – och även nyår och valborg – och har flera gånger varit besviken, eftersom jag aldrig har varit med på något stort midsommarfirande, medan många andra verkar ha jätteroligt på midsommar. Nu börjar jag dock släppa sådant.

  Svara

 • Robert

  |

  Nä, usch. Att läsa om ”lyckade högtider” är inget för mig heller. Känns ju så konstgjort på nåt sätt. 😛

  Svara

 • Sabina

  |

  Kan du inte förklara era lekar ni spelade? Lät kul men förstod inte riktigt ?

  Svara

 • Mila

  |

  Jag känner igen mig i att vara lite utanför på det viset. Mina föräldrar är invandrare så det var alltid bara jag, de två och ett syskon. Resten av släkten är kvar i hemlandet och sedan mor- och farföräladrarna dog blev det få besök där. Kan känna nu efter 30 att jag saknar en stor och tight familj. Många vänner samlas med sådär 20-40 personer och det verkar så mysigt. Lustigt nog kommer min sambo från en familj där man inte umgås så mycket så i år blev det bara vi två på midsommarafton! Men det var jättemysigt och kul ändå. Men jag undvek att logga in på Instagram… 😉

  Svara

 • Denise Taylor

  |

  Jag var själv med mina djur på midsommar. Städades, duscha hunden och sen på kvällen blev det filmmys. Unnade mig extra god mat iallafall 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv