Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Minneskort från 2010

Jag rensade i gamla väskor för ett tag sedan och i en av dem hittade jag ett bortglömt minneskort i ett fack. Har varit så nyfiken på vad som skulle gömma sig på detta minneskort och det visade sig bli en resa tio år bak i tiden. Vi kikar!

 

Vi börjar här, i London. Det här var min första sponsrade resa jag fick på grund av bloggen. Har fått en del resor och kul grejer genom åren, men NÄR ska alla de där glammiga resorna till Dubai dyka upp? Väntar fortfarande.

 

Vi gjorde ett resereportage och besökte en isbar och matade ekorrar bland annat. Så kul!

 

Mamma <3

 

Vi hoppar fram. Jag är hemma hos mamma och hjälper henne ta bilder till sin blogg, tror jag. Kolla stark!!

 

Det här var nog till hennes header. Så originella vi är med spegel-idén va : ))

 

Hur bilderna till ett recept kunde se ut på den tiden. Herre. Gud.

 

Och selfisarna! Ingen skärm att vinkla så långt ögat kunde nå. Man fick försöka pricka (och överleva megablixten) bara.

 

Min ”oseriösa blogg” vann pris. Woho!

 

Hur det kunde se ut när jag bloggade 2010.

 

Minns ni Style by Tyra? Jag ville ha allt därifrån! En gång beställde jag hem smycken och fick med jordnötsskal i smyckespåsen. Tyckte detta var lustigt och bloggade om det och folk trodde genast att jag ville starta bloggkrig med Tyra. Haha.

 

Min inredningsstil var ju…speciell. Skor på hyllan och aluminiumfolie(?) som jag ramat in. Okeeej.

 

Hade hemmafester nästan varje helg.

 

Jacob!

 

Dagens outfit. Haha.

 

Var mycket för ringar. Ju mer ring desto bättre tydligen.

 

Det här är på riktigt bilder som jag tagit till ett samarbete. Jag var alltså nöjd med dessa. Snacka om att livet som bloggare var enklare 2010. Lade ju ner cirka 0% tid.

Tror dock inte att jag berättade att det var ett samarbete. Det var väldigt oklart hur sånt skulle göras då och vilka regler som fanns. På den här tiden var det fult med reklam. Läsarna blev irriterade om man berättade att något var reklam, eller om det verkade som att något var reklam och bloggare ansträngde sig därför för att mörka det. Och det uppskattades! Jag tror att regeln var att istället för att reklammärka skulle ett köpt inlägg vara såpass ”reklamigt” att läsaren förstod att det var reklam. Därav denna inställning.

De där jeansen blev superpopulära förresten. Minns att servern kraschade och att alla sålde slut. Tror vår deal var 4000 kronor i månaden för minst ett inlägg i veckan. Snacka om att jag blev lurad.

 

Hejdå 2010. Ses aldrig igen!

 

140 gillar

Kommentarer (30)

 • Elin

  |

  Åh! Allt med bilden på dagens outfit är så 2010! Både kläderna och hur du står. ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ja ??

   Svara

 • Johanna

  |

  Åååååh vilket roligt inlägg ?
  Jag ÄLSKADE det här med svarta/svarta och mönstrade strumpbyxor och miiiiinikjol eller miiiinishorts. Det var absolut det snyggaste som fanns. Kul att jag hade det på mig när jag jobbade i reception på vårdcentral ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ???

   Svara

 • JUNITJEJ

  |

  Så kul att se gamla bilder. Jag minns Style by Tyra,, men ag beställde inget därifrån. Jag tycker inte att år 2010, känns särskilt länge sedan men så mycket som har hänt under den korta tiden.

  Svara

 • Robert

  |

  Var på den tiden din mamma gick på gym och skulle springa halvmara. Härligt med gamla bilder så. Åren går dock snabbt. 😉

  Svara

 • Julia

  |

  Jag förstår hur du tänker med att du blev lurad i samarbetet, antar att du tänker att om de köpt en reklamplats i ex en tidning som gett samma resultat hade det fått betala mer än 4000 kr. Men samtidigt, att skriva fyra inlägg är ju inte en jättestor ansträngning för 4000 i jämförelse med många andra jobb. Vill inte alls vara nedvärderande men undrar bara hur du tänker kring detta? 🙂 av ren nyfikenhet!

  Svara

  • Elin

   |

   Jag håller inte med här! Det är klart att man kan tycka att det fysiska arbetet inte är så stort i förhållande till summan pengar, men man får ju inte glömma det personliga varumärket långsiktigt för bloggaren. För varje reklaminlägg en bloggare gör blir kanske läsarna liiite mer irriterade. Om läsarna sedan köper en vara som de också är missnöjda med men som bloggare gjort reklam för får ofta bloggaren kritik eller kan sjunka i anseende för att de ”står bakom” varumärket. Med dessa faktorer inräknade vill en bloggare kanske göra ett begränsat antal reklaminlägg – på så sätt föds konkurrens och ersättningen kan stiga.

   Svara

  • Martina

   |

   Fast det resonemanget bygger ju på att alla andra inlägg skrivs på fritiden, inte som ett jobb. Ska en bloggare kunna leva på sin blogg måste ju reklamintäkterna täcka all arbetstid, även för de vanliga inläggen. Precis som att annonserna i en tidning betalar även journalisternas löner, inte bara annonssäljarnas.

   Svara

  • Lina

   |

   Fast det är inte en jättestor ansträning för aftonbladet att lägga ut en reklambanner heller? Här når ju företaget målgruppen direkt dessutom. Marknadsföring är och ska vara dyrt.

   Svara

   • Julia

    |

    Tack för era tankar! Jag har egentligen ingen stark åsikt i frågan utan funderade lite fram och tillbaks runt det. Antar att det förändrats med tiden med iom att det inte var så vanligt att man försörjde sig på bloggar när det var nytt.

    Svara

 • Sabina

  |

  9 år sedan.. sjukt!! Var ju nyss ni var i London

  Svara

 • Therese

  |

  Gud vilket roligt inlägg!!! Haha skrattade åt ”samarbetet”, jämför med idag liksom haha. Har följt dig sen du började blogga typ så kommer igår mycket!
  Kram

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • minns

  |

  Är det inte Nils som sitter i soffan? Var det inte du och han som körde högläsning ur någon gammal bok hahah dog när jag såg den videon ? Så charmiga!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jo ?

   Svara

 • Catharina

  |

  Wow vad tiderna förändras! Kommer ihåg att jag också hade en massa stora ringar och att bloggvärlden såg helt annorlunda ut. Känns ändå inte som att detta var så länge sedan. Kul inlägg!

  Svara

 • Emilia

  |

  Visste typ exakt vilka jeans det var på bilden så var tvungen att söka efter reklaminlägget – du fick mig till att köpa dem 😉 Men alla reklaminlägg var från 2012, återanvände du bilderna eller hade du exakt samma strumpor på dig är frågan ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jaså! Nej då är det nog från 2012. Med andra ord var de första bilderna på minneskortet från 2010 och de sista från 2012 ?

   Svara

 • Marie

  |

  Men alltså bästa….inramad alufolie ???.
  Ett gott skratt förlänger livet, nu fick jag några år extra, tack!!
  Ha en skön midsommar ☀️

  Svara

 • Amanda

  |

  Ååååh vilka nostalgikänslor jag fick av detta inlägg. Saknar typ 2010 nu ??

  Svara

 • Sabina

  |

  Okej inser nu att jag fotar outfits som att det var 2010 :’D Oh well!

  Svara

  • Egoina

   |

   ???

   Svara

 • Alice

  |

  Egoina!! Jag är i en sån knepig sits och behöver din input.
  Jag var i ett förhållande för flera år sen som inte slutade bra fastän vi båda upplevde nån typ av väldigt stark kärlek mellan oss. Jag kunde inte ens va i närheten av honom och blockade honom överallt där det gick och vad honom i princip att dra åt helvete.
  Nu har det gått sju år, han har hållit sig borta och jag fick en övertygande känsla av att vilja förlåta honom. Sagt och gjort så kontaktade jag honom och han berättade att han hatat sig själv hela tiden och inte ens kunnat gråta. Vi började skriva till varandra mer och mer, och det sjuka är att känslorna finns kvar för oss båda (vi har pratat om det). Problemet är att han är i ett förhållande sedan flera år tillbaka och hon ska bo hos honom i sommar. Han vill inte göra slut förrän vi sets irl för att se om det känns lika bra då. Han mår fruktansvärt av situationen, och ärligt talat gör jag det med.
  Jag vill ju bara att han ska lämna henne för gott och va med mig istället medan han säger att han inte kan göra så mot henne (jag vill heller inte såra henne!!), men hur ska jag stå ut hela sommaren av att veta att de delar säng när jag mest av allt bara vill spendera varenda sekund för resten av mitt liv med honom?!? Han har inte lovat nånting vilket jag förstår, men samtidigt ger han hela tiden vibbar om att han planerar att lämna henne bara vi träffats först. Har INGEN att diskutera detta med.
  Är jag en idiot som går med på detta?
  Kan det verkligen va riktig kärlek efter allt vi gått igenom?
  Ska jag verkligen acceptera att de delar säng hela sommaren även om han gör slut med henne?
  Åhhh får panik..

  Svara

  • ab

   |

   Hurdå inte såra henne? Endgame är väl att han ska lämna henne? Och under tiden är hon ovetande kvar som backup i fall det inte skulle funka mellan er. Hur hade det känts om du hade varit i hennes sits?

   Och varför tog det slut mellan er förra gången?

   Svara

   • Alice

    |

    1. Hon vet om att vi pratar igen så det är inga lögner eller försök till otrohet.
    2. Det slutade med ett fruktansvärt brott och det har tagit många år att förlåta det, men jag vet nu (så gott det går) att han verkligen blivit en bättre person sen dess och att han aldrig skulle kunna såra mig så igen.

    Svara

    • ab

     |

     Men vet hon om hur mycket ni pratar, alltså nästa hela dagen varje dag som du skriver nedan?

     Och menar du att det inte är otrohet för att det saknas fysisk kontakt? Han utforskar möjligheten att vara med dig medan han är i ett förhållande.

     Du skriver om att han ”ger vibbar”. Ni borde nog reda ut var ni båda står.

     Svara

     • Alice

      |

      Ja, det vet hon, iaf enl honom. Och hon vet hur nära vi stod varandra förut.
      De har en öppen relation så lite oklart var de båda drar gränserna..
      Och ja, det är det vi försöker göra. Därav mitt desperata försök att få lite icke-dömande input..

 • Alice

  |

  Kan tillägga att han jobbar utomlands i perioder vilket innebär att vi inte kan ses nu, utan får vänta till mitten av sommaren. Men vi pratar/skypar/skriver så gott som hela dagarna alla dagar.. dessutom var egentligen planen att han skulle flytta ihop med sin nuvarande och de skulle börja med att bo i hans nuvarande boende tills de får sitt gemensamma (vilket han nu ger vibbar om att han inte tänker flytta ihop i höst pga mig).

  Svara

  • Alex

   |

   Näää alltså.. han får ju bestämma sig. Gör slut med tjejen och fortsätt prata med dig eller sluta flirta med dig och satsa på tjejen. Han låter son ett as mot er båda.

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv