Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

7 serier jag sett på sistone

Mitt nyårslöfte 2018 var ju att inte titta på serier och istället göra något vettigt med mitt liv (oklart vad för gjorde ju inget). Men i år gör jag tvärtom! Jag har dessutom utökat från Netflix och även skapat konto på Viaplay och HBO. Good times ?

Det här har jag sett på sistone:

 

Bonusfamiljen

Älskar älskar älskar Bonusfamiljen. Den mest välskrivna svenska serie som gjorts på länge. Skådespelarna är fantastiska och karaktärerna är ännu mer fantastiska. Det känns som att jag känner allihop, jag känner däremot inte med någon vilket gör det så intressant. Jag typ ogillar och gillar alla på samma gång. Bonusfamiljen är träffsäker och full av känslor. De vågar lyfta känsliga ämnen och handlingen är ibland ångestframkallande, men det är fortfarande en varm serie med mycket humor. Jag uppskattar inte sidospåret med terapeuterna och deras story dock. Men men man kan väl inte få allt som man vill. Hoppas så att det kommer en ny en säsong!

 

Street food

Netflix har kanske världens bästa och mysigaste matprogram: Street food. I varje avsnitt får vi följa med till en ny plats i världen och se olika typer av gatumat och människorna bakom maten. Den här serien är så vackert filmad och genuin. Mötet med människorna är så fint och det är precis lika spännande att träffa dem som det är att se den goda, annorlunda eller märkliga maten de serverar.

 

Sjukt oklar

En humorserie i 8 avsnitt på SVT med Clara Henry som jag såg i ett svep. Handlar om 24-åriga Ellen som går om gymnasiet och låtsas vara 16. En favorithandling verkligen, det där är typ min dröm. Eller det var i alla fall kanske fram till jag blev 25. Vill så gärna gå om gymnasiet med allt jag vet nu och den person jag är och det självförtroendet jag har. Vilken revansch. Jaja. Nog om mig. Absolut sevärd en tråkig söndag, men jag vet inte…det var ändå något som inte helt stämde. Jag älskar Clara och jag gillar handlingen, men hennes roll blev lite för mycket för mig. Jag är kanske för gammal för serien : ))

 

Mommy dead and dearest 

En dokumentär som verkligen satte spår i mig. Den handlar om mordet på Dee Dee Blanchard, en utredning som visade sig avslöja att saker inte alltid är som de verkar. Några konstiga Facebook-poster dyker upp och Dee dee hittas mördas. Hennes sjuka dotter Gypsy pekas ut. Men är dottern verkligen så sjuk? En historia om bedrägeri, lögner, manipulation och ett svårt fall av Münchausen by proxy. Ni måste se den! Finns på HBO.

 

The Act

Och när ni har sett dokumentären kan ni se serien som har gjorts baserat på fallet. Vi får följa med in och se hur det egentligen är bakom de stänga dörrarna när ingen ser. Kände mig så otroligt kvävd och illa till mods när jag såg denna serie. Vet inte varför jag minns just detta så tydligt, men den scen som satte absolut mest spår i mig var nog när Dee dee sondmatade Gypsy med den mixade pizzan ?

 

Paradise Hotel Norge

Jag har bloggat om detta tidigare. Men den norska versionen av PH är så gullig, genuin och snäll jämfört med den svenska (finns dock fortfarande folk jag stör mig på……eh). Det är inte lika mycket drama och supaknullaslåss och intriger på Pandoras. Det är teman varje vecka och allmänt snällare stämning. Plus att de pratar ju norska också! Haha. På tal om det är jag helt chockad över hur många norska dialekter det finns? Visste ju att det fanns många, men baserat på personer i norska PH finns det ju oändligt.

 

Big little lies

Slutligen en liten shout out om att Big little lies börjat igen! Ett nytt avsnitt på HBO varje måndag. Den nya säsongen har börjat bra tycker jag! Serien är baserad på boken med samma namn och har stora skådespelare som Reese Witherspoon, Nicole Kidman och Alexander Skarsgård. Något som började som ett bråk mellan småbarn har resulterat i ett mord. Men vad har hänt?

 

70 gillar

Kommentarer (12)

 • Cecilia

  |

  Sjukt oklar är ca de bästa jag sett, skrattade så jag grät åt vissa scener! Och då är jag äldre än dig ? älskade verkligen den

  Svara

 • Sandra

  |

  Jsg försökte kolla på Sjukt Oklar men jag tyckte nog att det märktes för mycket att Clara Henry inte är skådis (sen innan) kändes väldigt krystat. Flåt Clara, gillar dig!

  Angående The Act är det en av de bästa serier jag sett! Patricia Arquette är så grym, tips är att se på Escape at Dannemora där hon spelar skitbra också (Finns på HBO)
  Synd är bara att jag läst är att skaparna av serien aldrig bett om Gypsys godkännande att göra serie av hennes liv. Kan tycka det är väldigt fräckt och respektlöst. Hon är inte glad över det :/

  Svara

  • Hanna

   |

   Instämmer! Gillar också Clara, men hennes skådespelande kändes verkligen som just skådespelande ?

   Svara

 • StrongMama

  |

  Det är så härligt med serier men jag hittar fasen inte tiden. Blir galen på mitt liv ibland men ändå inte. Samtidigt som jag inte orkar fastna för serier så önskar jag att jag hade tiden. Men jag prioriterar annat.
  Kommer ihåg när jag var helt fast vid Desperate Housewifes hahaha den va kul. 🙂 och det var länge sen. 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Verkligen intressant tanke att gå om gymnasiet. Nästan synd att man inte hade en tidsmaskin eller föryngringsmaskin eller nåt. Fast jag hade nog gärna sluppit betygshets och annat plugg. 😉

  Svara

 • Karolina

  |

  Alltså jaaa angående norska dialekter! Jag jobbar i Norge tillsammans med norskar från hela landet, och jag lär mig aldrig att prata norska ordentligt pga alla pratar helt olika! Vilken dialekt ska jag ta liksom?

  Svara

 • Bella

  |

  Oj vad du är lik blonda tjejen i big little lies!

  Svara

  • Jeanette

   |

   Det är ju Reese Witherspoon ?

   Svara

 • Jessica

  |

  Jag älskar bonusfamiljen! Jag läste någonstans att de inte jobbar så mycket utifrån repliker utan scenarion och att det de säger till varandra till stor del är improviserat. Tycker det känns som att det är så för dialogerna känns så äkta och verkliga.

  Serien med Clara Henry har gått mig helt obemärkt förbi, låter som att jag vill ge den en chans. Man gillar ju Clara liksom ?

  Svara

 • Martina

  |

  Jag kollar också PH Norge men den här säsongen är mycket sämre än tidigare tycker jag, den här känns som den går mer åt ”Sverige-drama” än de tidigare. Backa ett par år så handlar det ännu mer om spelet och deltagarna är ännu mer ”vanligt folk”. Detsamma gäller för danska. Visst har du påpekat att norska översättarna gör ett riktigt uselt jobb dock? Jag är ingen expert, men t o m jag vet att rolig inte betyder rolig osv, lite störigt.

  Svara

 • Sigrid

  |

  Jag håller just på att lyssna på Big little lies (eller stora små lögner som den heter på svenska) som ljudbok. Ska se serien sen!:D

  Svara

 • Lisa

  |

  Serietips: years and years på HBO, så bra!!!! Måste ses.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv