Follow my blog with Bloglovin

Ett mål om dagen: måndag -> fredag

Vad sägs om lite matinspo denna söndag? Mat är ju livet! här är vad jag ätit måndag till fredag. Eller i alla fall ett av dagens mål. Har ju ätit mer än så på dagarna.

 

Vi kör ju ett varannan-dag upplägg med matlagningen. Det har gått sådär om jag ska vara ärlig, men vi kämpar på. I måndags var det F’s mat-dag och jag önskade hans pastarätt med grädde, champinjoner och purjolök. Älskar den.

Brukar alltid få kommentarer om att vi ska röra ihop pastan med såsen, att det inte ska vara så mycket sås, inte så rinnigt osv osv. Italiensk pasta har ju aldrig någon sås, utan den sugs upp av pastan. Men föredrar att äta den på svennevis istället och låta den bada. Sådeså.

 

Sen blev det tisdag och vi styrde upp den här favoriten. Thaisallad med kyckling och jordnötter.

 

Alltså denna rätt är sååå god. Favoriten på hela veckan. Dressingen <333

 

I onsdags åt vi pizza som sagt. Vi beställde från Cleopatra och satte oss vid havet. Nog för att jag är en extra allt person i övrigt, men just pizza tycker jag inte ska ha för mycket topping. Tumregeln är att man ska kunna hålla en slice utan att den viker sig av tyngden. Denna hade aaaaalldeles för mycket på sig och blev soggig. Men utsikten var nice.

 

I torsdags var vi lediga och jag fixade lunch till mig själv när F var iväg och fixade grejer till sin resa.

 

Gjorde sallad på allt gott jag hade i kylen. Mmmm sparris. Blir dock livrädd varje gång jag kissar efter jag ätit sparris. Ba VAD I HELSKOTTA ÄRE SOM LUKTAR. Sorry för too much information, haha.

 

Och i fredags blev det hamburgertallrik med Jacob. Vi satt på uteservering och höll på att bli knäppa av alla studenter som åkte förbi. Jag vill verkligen unna dem att få vara glada på sin dag, men fy i tusan så störigt det är alltså. De tutar, skriker, pumpar musik, smäller grejer och visslar som galningar. Blev på så dåligt humör. Nästa år kommer jag stanna inne de första veckorna i juni. Mvh/ bittertant.

 

Mmmmmmat.

118 gillar

Kommentarer (25)

 • Hanna

  |

  Haha å! Jag bara gråter så fort jag ser ett studentflak. Dom är så glada! Bara ren glädje! Kan inte låta bli att gråta över hur gulligt det är.

  Svara

  • Cornelia

   |

   Trodde jag var ensam om att gråta när jag ser studentflak haha!! Det är så fint ju

   Svara

   • Sara

    |

    + 1! Fast jag gillar alla skolavslutningar. Så vackert och sorgligt på samma vis ???

    Svara

 • Elin

  |

  Hahaha alltså jag är helt tvärt om med studenterna?? Blir helt rörd och kan knappt hålla tårarna tillbaka när de kör förbi. Gullisar ju, så oförstörda! (Hungrig nu obs, mums!)

  Svara

 • Kelly

  |

  Ett mattips som jag äääääälskar och som jag tror att också kan tycka om är maträtten BangBang. Är egentligen tänkt att serveras som en förrätt för sig själv typ, men jag brukar koka ris till och käka som huvudrätt. Så jäääääääädrarns gott och perfekt nu under varma sommardagar då den är som bäst kall!

  Tasteline har ett recept som jag brukar följa, men jag blandar ihop salladen med såsen istället för att servera den över som det står i deras recept.
  Tips tips!

  https://www.tasteline.com/recept/bangbangkyckling-bangbang-jisi/

  Svara

 • Robert

  |

  Ganska sällan jag äter sparris, men blev nästan sugen på att äta det nu bara för att… Skit i det, förresten. Smarrigt! 😉

  Svara

 • Carolina

  |

  Den pad thaisalladen gör vi ofta! Så himla god! Ett tips är att ha i glasnudlar också ? mums!

  Svara

  • Freya

   |

   Pad är ngt helt annat, herregud allt från thailand är inte pad ?

   Svara

 • Anna

  |

  Sådeså….s
  :)))) Nä förlåt :))). Men sås e fan livet :””””) <333

  Svara

  • Egoina

   |

   SådeSÅS ???

   Svara

 • fanny s

  |

  Ja men +1 på studenterna! Aaa vill inte vara så bitter och tråkig, har ju själv tagit studenten och vet hur kul man har. Men jag har verkligen blivit känslig mot höga ljud och stökighet, har väl att göra med att jag fyllt 30…/en annan bittertant

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Elli

  |

  I feel u angående studenterna. Bor på slottsgatan i Malmö, på bottenplan. Så flaken är precis i höjd med våra fönster + att vi har ett rödljus utanför oss så de brukar stå stilla och titta in hos oss haha

  Svara

 • Paulinn

  |

  Såg dig på tv!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • MK

  |

  Tycker du att du dricker mycket alkohol?
  Obs inget illa jag är inget nättroll som vill få dig må dåligt utan spontant har undrat det ett tag. Så la upp precis söndagsdrink på instagram. Ville inte kommentera där utan här får du själv välja om du låter den komma upp i kommentarsfältet eller inte

  Svara

 • Linda

  |

  Tips: vitlök i stekpannan gör stekt sparris hundra gånger godare, om man gillar vitlök såklart ?

  Svara

 • Delia

  |

  Håller med om studenten… här tar de studenten i två veckor o då är det INTE kul att bo i centrum när man dessutom jobbar olika tider o ärmarna när de tutar förbi ??‍♀️??‍♀️
  Och apropå sparrisen! Har kollat med de i min närhet o INGEN kan kännas vid att det luktar när man kissar?! What! Är jag den enda har jag tänkt haha drabbas också alltid av panik en halv sekund innan jag minns vad jag ätit

  Svara

  • Delia

   |

   *och är hemma när

   Svara

 • Nathalie

  |

  Åh champinjon-pastan ser så god ut! Finns något recept? 🙂

  Svara

 • Olivia

  |

  Men gud jag känner verkligen precis tvärtom!!! Jag måste få veta EXAKT hur man får pastasåsen sådär rinnig??? Min blir alltid tjock/drar ihop sig och blir mer krämig, men jag vill också att min pasta ska bada i tunn sås haha! Hur gör ni???

  Svara

 • Jessica

  |

  Relaterar till studenterna, gymnasium förföljer mig. Bodde granne med ett gymnasium i vår förra lägenhet, alltså bara över gatan, och så flyttade vi, tänkte dock inte på att den nya lägenheten oxå låg precis lika nära ett annat gymnasium ?‍♀️. Nu ska vi flytta igen och får tågstationen precis utanför istället ?‍♀️, men hellre de ?. Båda de första boendena hade vi när både jag och sambon studerade. Lagom kul när de startade på morgonen och man vaknade av studenter som redan var i partystämning ?

  Svara

 • Ella

  |

  Är precis tvärt om gällande pizza – ju mer topping desto bättre! Skulle lätta kunna typ skrapa av all topping och bara äta den, i min värld är brödet bara ett transportmedel för det goda. Burkar alltid lägga på extra topping när jag gör egen, haha. Så gott!!

  Svara

 • Fanny

  |

  Scrollade precis igenom din ”recept” kategori och hittade detta inlägg… be careful what u wish for säger jag bara 😂
  ” Nästa år kommer jag stanna inne de första veckorna i juni.”
  2020 året när det inte fanns några studentflak och alla människor rekommenderas till social distansering = man håller sig hemma så mycket de bara går

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh nej! Det är mitt fel 🙁

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv