Follow my blog with Bloglovin

The sooner state

Då har F åkt till USA! Han ska vara borta i 10 dagar ungefär. Det bestämde ganska hastigt att han skulle dit på grund av jobb och det var så kul när han berättade det för mig.

Jag: Var ska du då?

F: Till Tulsa.

Jag: Aha. I Oklahoma.

F: Ja, hur visste du det?

Jag: ”The sooner state”.

F: Jäklar vilken koll du har!

Nu tror alltså F att jag har superkoll på städer, stater och staters nickname. HAHA. Älskar det.

Men hela anledningen till att jag vet det där är ju på grund av Vänner:

 

 

Huuur lustigt att han ska just till Tulsa? Orkar inte. Sjukt hur mycket man lär sig av serier förresten. Mitt ex hävdade att absolut all hans allmänbildning kom från Simpsons.

Iaf. VAD SKA HAN KÖPA TILL MIG I USA? Får jag inte åka dit själv får jag i alla fall göra en beställning. Måste ha salt water taffy i alla fall (också Vänner, hehe). Vad mer?

 

162 gillar

Kommentarer (61)

 • Julia

  |

  Nyquil! String cheese! (Inte supergott men hur kul med ost i stavar?!) Reese’s Peanut Butter Chocolate Spread! Basically all mat!

  Svara

  • Rebecka

   |

   Och cookiedough spread!!!!

   Svara

 • Bianca

  |

  Haha gud vad roligt! Har en känsla av att Camilla bloggbevakning kommer att älska det här inlägget ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Sofia

  |

  Levi’s!!!!! Så mycket billigare i USA. Helt sjukt. Sen är Combos cheddar cheese också sjukt goda

  Svara

 • Linnea B

  |

  Han kanske kan ta med kottar eller en glödlampa från hotellet till dig..? 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Och salt och batterier ?

   Svara

 • Sofie

  |

  Reese’s!!!! Jordnötssmörsgodis, mmmmmm.
  Och kanske converse? Också mycket billigt.

  Svara

 • Malin

  |

  Nyquill! Dayquill! Sneakers! Lemon head!

  Svara

 • Sara

  |

  Vilken tur att det bestämdes att han skulle dit på jobb men att han kommer tillbaka så snart igen så det inte bestämdes att ni skulle flytta dit 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha verkligen ?

   Svara

 • Sara

  |

  Min farmor vill alltid att jag ska ta med mig coffee creamer hem, finns i massa olika smaker. Jag brukar bara ha i kylen tills jag åker sen håller den tills jag kommer till Sverige och farmor gråter lite för att jag kom ihåg och sen radar hon upp dom i kylen ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

  • Emos

   |

   Jaaa coffe creamer, saknar det så mycket!!

   Svara

 • A-L

  |

  Nu börjar ju mycket av det som finns i USA komma till europa också. Men Nyquil och Dayquil håller jag med om, iaf Dayquil, Nyquil blir man så dåsig av, känns nästan läskigt ibland.
  Be honom ta med konstiga snacks, det finns så mycket att välja på i USA!

  Svara

  • Magz

   |

   Ååååååh det finns ett enda MÅSTE, det ultimata snackset: yoghurt covered mini pretzels!!! ??? helst Trader Joe’s.

   Svara

   • Johanna

    |

    aaaaa som jag saknar dem!!

    Svara

 • Julia

  |

  Är jag den enda som inte fattar skämtet?? ?? har följt vänner i föera år haha

  Svara

  • Egoina

   |

   Har du inte sett när Chandler somnar på ett möte och måste flytta till Tulsa? ?

   Svara

 • Nelly

  |

  ”Frankly, I’d sooner be in any other state!” ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha exakt! Hör det i mitt huvud hela tiden ?

   Svara

 • Lina

  |

  Lucky charms! ??❤❤❤

  Svara

 • marie9017@gmail.com

  |

  Åh var typ frälst första gången jag åkte till USA ? äntligen kunde jag prova allt som jag bara sett på Youtube tidigare. Jag rekommenderar dessa om man gillar salt och sött ihop:
  https://www.amazon.com/Angies-BOOMCHICKAPOP-Sweet-Kettle-Popcorn/dp/B01IDUY1VC
  Finns i de flesta matbutikerna ?. M&M caramell är också fantastiska ?

  En del smink är mycket billigare där också. Den mascaran jag brukar ha fanns för halva priset ?

  Svara

 • Sara

  |

  Smink! Ögonskuggspaletter från Too Faced mer specifikt… nu vet jag inte inte om det finns i närheten av där du bor, men i min stad finns det inte så är alltid kul att köpa på sig smink överlag när man är i Usa tycker jag ?

  Svara

 • Ella

  |

  Tarte Shape Tape concealer!! Du gillar ju smink hyfsat mycket ändå, och det här ju THE concealer i sminkvärlden (i USA iaf eftersom den inte går att köpa någon annanstans). Köp typ tre st så kommer de hålla ett bra tag och asså det är så. värt. Jag älskar den, utan tvekan bästa jag prövat och önskar jag kunde köpa fler, hehe.

  Svara

 • Lovisa

  |

  Finns ett bra silverbalsam jag kan återkomma till men REESES PEANUT BUTTERCUPS!!!!!

  Svara

 • Lovisa

  |

  SÅ kul att jag och min bror gjorde exakt likadant med mamma när hon skulle till Tulsa på jobb (vad gör alla där egentligen? Ingen vet ju vad Chandler gör…?). Man kunde riktigt se hur stolt hon blev över att ha så allmänbildade barn ?

  Svara

  • Filippa

   |

   Han är en Transponster ju. Det vet ju alla.

   Svara

   • Egoina

    |

    ?

    Svara

 • Elin

  |

  Whitening munskölj!! Pluggade i USA en period och fascinerades över hur alla använde whitening munskölj. Testade själv och har aldrig haft så vita tänder. Har testar med svenska varianter men tycker att de bara gör tänderna gulare. Jag använde en billig variant från Walmart som fungerade perfekt. Förmodligen inte så skonsamma mot tänderna men vilken blekning är det egentligen. Suddar ut vilka kaffe/vin-missfärgning som helst. Så tips tips!

  Svara

 • Frida

  |

  Hahaha min första tanke när jag läste rubriken var Tulsa, Oklahoma! På tal om att lära sig saker från Vänner (eller kanske snarare inte lära sig saker). Jag var ute o reste för några år sedan o träffade ett gäng från Yemen (yemenroad, Yemen) o jag blev helt paff. Finns det på riktigt?! Hahah

  Svara

 • Caroline

  |

  Kommer inte på nåt annat än converse, men alltså Reese peanut buttercups har ju funnits länge i Sverige? Svingott men finns ju här 🙂 Tyckte inte USA hade gott godis, men roliga chips och läsksmaker däremot!

  Svara

  • Lovisa

   |

   Ja Reeses finns här men inte miniatures som har den bästa PB till choklad ration jag tror Egoina kommer uppskatta. Och de är billigare än halva priset där 🙂

   Svara

 • anna med litet a

  |

  Älskar’t!!
  Fyller 40 i höst och planerar för kul på festen. Har kommit från till att jag vill ha ngt quiz lr åtminstone ngn gren i en 5-kamp (a la Ida mot alla) som handlar om Vänner. Jag kommer vinna – LÄTT! Om jag inte utmanar min man. Då kan det bli lika. Problemet – vem ska göra frågorna?! Jag kan ju knappast göra dem själv!

  Svara

 • Hanna

  |

  Varför tipsar alla om Reeses? Det finns ju på typ alla vanliga mataffärer här i Sverige! Men kanske är asbilligt i staterna? ?

  Svara

 • Nathalie

  |

  Med tanke på att dollarn är skyhög förlorar man pengar på att köpa vanliga saker, typ smink, kläder, prylar. Och Reeses finns ju på typ Ica?!
  Så tipsar om ingenting 🙂 allt finns ju på nätet idag mycket billigare.

  Svara

 • Minns

  |

  Everything but the Bagel Sesame Seasoning Blend Från Trader Joe!

  Kryddmix som gör allt gott!!!

  Svara

 • Elin

  |

  Egoina, jag måste bara säga, om han inte vill med: ÅK SJÄLV!! Missa inte USA, det är helt fantastiskt och går kanon att resa själv ❤️❤️❤️

  Svara

 • Felicia

  |

  Egoina!!! Jag behöver hjälp. Jag ska fira min bästa kompis som fyller 26 år imorgon och vill ge henne något kul, gärna något att göra tillsammans eftersom hon pluggar på annan ort och vi därför inte ses så ofta. Bor i Malmö och tänker att Helsingborg hade väl varit kul att göra ett dygn, typiskt sånt som man aldrig gör för att man bor ganska nära. Jag behöver därför dina bästa tips på saker att göra i Helsingborg! Vet att du lagt upp en del bilder från någon restaurang där du i princip sitter på sandstranden, kan det vara något t.ex.? HJÄLP!!!!

  Svara

 • Hejsan

  |

  Clear eyes !! droppar mot röda ögon . De som säljs i Sverige /Europa är inte i närheten så bra pga regler osv. Men här snackar vi effekt! Så bra när man är trött. Man ser genast piggare ut 🙂

  Svara

 • Annie

  |

  Jag är så nyfiken på exakt vad F jobbar med! Vet ju att han är ingenjör av något slag men mer specifikt? Eller är det något så där krångligt att man inte fattar ett ord av när han ska förklara vad han gör, haha?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ja alltså de första åren hade jag så svårt att hålla kvar fokus när han pratade om sitt jobb. Jag bara ”jaha….eller…ehh…va”. Haha. Men han är ingenjör inom maskinteknik. Typ. Jobbar med optimering av produktionen har jag förstått det som ?

   Svara

 • Tina

  |

  Maple syrup?!

  Svara

 • Sara

  |

  Så himla roligt inlägg ? sjukt att han skulle till Tulsa ?

  Svara

 • Linn

  |

  Funyuns!

  Svara

 • Elin

  |

  Peter Thomas Roth produkter (har för mig att du använder någon av maskerna), så mycket billigare än här hemma!

  Svara

 • E

  |

  Kan du inte ha ett hitta nya vänner inlägg snart? Tänker att det kan finnas ett stort behov nu till sommaren. Själv ska jag vara kvar i min studentstad för första gången över sommaren och har inte så många vänner kvar och pojkvännen i annan stad så vore kul att träffa lite nya vänner 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Oklahoma? Har de inte en massa tornados och grejer där eller är det nån annan delstat jag tänker på? 😛 Minns att jag såg nåt rejält oväder nån annanstans i världen på Youtube varpå nån från Oklahoma kommenterade att ”I Oklahoma kallar vi det där för duggregn”, typ. 😉

  Svara

 • Mici

  |

  Håller med andra – Dayquil och Nyquil!! (Se till att han plastar in dem ORDENTLIGT i resväskan dock, du vill inte ha en major schampoo disaster med dem grejerna 😉 )
  Sen är allt från Too Faced och Benefit sjukt mycket billigare i staterna, och Converse-skor om du behöver det!

  Svara

 • Anne

  |

  Airborne och Azo (om en har tendens att få urinvägsinfektion). Finns massa ”Roliga” mediciner här us som inte finns i sverige.

  Svara

 • Hanna

  |

  Du borde honom att köpa med sig cinnamon toast crunch – flingor som är sjukt goda! Köper alltid med mig när jag är i Usa.

  Svara

  • Amanda

   |

   Jaaaaaa! Läste igenom alla kommentarer bara för att kolla om någon tipsat om cinnamon toast crunch. Det absolut bästa som finns i flingväg. Cinnamon life (Oatker) är också goda, men inte fullt lika ljuvliga.

   Svara

   • Amanda

    |

    Haha Oatker.. menade såklart Quaker. Spännande det där med att ha en utbränd hjärna.

    Svara

 • J

  |

  Drunk elephant kanske? Har hört så mycket om det märket

  Svara

 • Josa

  |

  Åh Oklahoma! Jag var utbytesstudent där back in the days, i en håla utanför just Tulsa ? Köp Nyquil (bästa medicinen), beef jerky och pop-tarts! Och säg till F att han måste äta calf fries, en spännande specialité i okie-land ?

  Svara

 • Anna

  |

  Märkeskläder (billigare här i USA), melatonin, poptarts, sour patch (godis), Mike & Ike (godis), chips i roliga smaker, hot sauce.

  Svara

 • Jennifer

  |

  Det mesta finns här, men till vilka priser? 🙂 storpack twizzlers, red vines, pop tarts, reeses, fig newtons(många hatar, men å så gott) converse och smink. Finns de mests här, men det mesta är billigare!

  Svara

 • Helen

  |

  Men gud jag sitter o kollar på det avsnittet när jag läste detta inlägget ? ”woopsi”

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv