Follow my blog with Bloglovin

Sommarlista 2019

Hörni nu är det sommar har jag bestämt. Härligt va! Vi kickar igång med en sommarlista!

 

 

 

Vad gjorde du förra sommaren?

Jag följde fotbolls-VM, hade besök från Norge, åkte till Norge, var i Köpenhamn några gånger och åkte Kreta en vecka. Typ så.

 

Vad var det bästa med förra sommaren?

Alltså förra sommaren var ju helt sjuk. Det var pangsommar från tidigt i maj till sent i september. Den var FÖR bra. Kommer aldrig glömma sommaren 2018 då man fick prova på att bo i ett tropiskt land och kunde leva livet varjevarjevarje dag. Men hoppas ändå det inte händer igen.

 

Ett roligt minne?

Jag lärde mig att dricka öl! Är så töntigt stolt över detta. Haha. Det känns liksom som att jag missat något och att jag är “svår” när jag inte kan dricka öl i olika sammanhang. Men nu så! Tricket var att vänja mig vid ölsmak genom att pressa lime i den. Tyckte det blev mycket godare då. Sedan minskade jag limemängden successivt och vips gillade jag öl. Magi! Kritik för uppmuntran om att gilla alkohol som man inte gillar om 3…2…1.

 

Hur mådde du?

Både bra och dåligt. F höll på att renovera sin lägenhet och jag var väldigt ensam. Det syntes nog inte, men jag var ensam nästan varenda kväll och helg. Inget fel på det såklart, men trist kontrast från att vara van vid att vara med någon. Kändes som att jag bara väntade och väntade och ville så mycket men inget hände. Men jag mådde också bra då jag var relativt nyinflyttad i min lägenhet, ÄLSKADE att bo i stan och kände att saker fallit på plats lite mer. Sen helt plötsligt upptäckte mamma nya knölar i bröstet. Intalade mig själv hela sommaren att det inte var någon fara, men när jag kom hem från Kreta fick jag ett telefonsamtal och sommaren blev ganska mörk efter det.

 

Reste du någonstans?

– Jadå. Till Norge såklart och Danmark och Kreta. Bästa minnet är när vi hyrde cyklar och åkte runt och upptäckte Köpenhamn. Tips tips. Det måste ni göra!

 

 

Planer för denna sommar?

– Tänkte som sagt ta ledigt från jobbet i slutet av juli och början av augusti. Har inga spikade planer än så länge. Men jag och F pratar om att bila genom Estland, Lettland och Litauen. Var inte jättesåld på idén först, men han har lyckats sälja in det ganska bra och nu är jag megapepp. Hoppas det blir av! Sen ska jag till Norge såklart. Ser fram emot familjehäng och det blir fint när vi sprider farmors aska tillsammans <3 I övrigt tänkte jag hemestra så mycket jag kan. Sverige är ju fantastiskt!

 

Hur länge ska du vara ledig?

Minst tre veckor i sträck. Sen ska jag ta någon dag hit och dit har jag tänkt. Lyx att kunna göra så!

 

Vad ser du mest fram emot?

Vara utomhus, dricka rosé, ALLA DOFTER, ligga på en filt, äta mjukglass med massor av strössel och sena sommarkvällar när det aldrig blir kallt.

 

Vad kommer du att köpa inför sommaren?

Två saker: solkräm till ansiktet och en magväska. Just solkräm till ansiktet är inte alltid så lätt. Många jag provat täpper till huden och ger mig finnar, så hoppas på att hitta en som är bra i år. Jag har ju solskydd i mitt smink annars, men är ju skönt att gå utan. Vad gäller magväska har jag nyligen insett att det ju är en briljant typ av väska. Bekvämt och tillgängligt. Lol märks att jag är över 30 va?

 

Favorit i sommargarderoben?

– Kimonos! Helst långa, tunna att ha över klänning. Bästa plagget ju.

 

 

Kommer du bli brun?

Haha nä.

 

Vad vill du säga till ditt sommar-jag?

DU FUCKING DUGER SOM DU ÄR SNÄLLA GÅ TILL STRANDEN OM DU VILL DET.

 

Vad kommer du äta?

Jordgubbar, skaldjur och allt som är färgglatt och knaprigt.

 

Vad kommer du ha på dig?

Bekväma, luftiga och mjuka saker. Livet är för kort helt ärligt.

 

Hur kommer du göra dig illa?

Eh på inget sätt alls hoppas jag?? Men kanske bränner mig i solen då om jag måste råka ut för något : (

 

Vad oroar du dig för?

Att precis allting bara skiter sig.

 

Favoritsommarmånad?

Måste ändå säga juni. Älskar nu-händer-det-känslan och att allt ligger framför mig. Har sjukt mycket separationsångest gällande allt i livet, så redan i juli börjar jag tänka att sommaren snart är slut och det är inte så peppigt.

 

 

Hur kommer du att minnas sommaren 2019?

– Som en stor varm kram.

 

Sommarlista 2018.

Sommarlista 2017.

Sommarlista 2016.

71 gillar

Kommentarer (48)

 • Katarina

  |

  Jag har läst den där krönikan förr, den berörde då med men… inte lika mycket som nu när min mamma också fått återfall i sin cancer… så nu sitter jag på jobbet och gråter. Kanske en läxa i att inte läsa blogg på arbetstid 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️

   Svara

 • Lisa

  |

  Klart det inte skiter sig! Du är ju bäst ❤

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Jenna

  |

  Har samma problem som dig med att solkrämer gör mig fet och finnig i ansiktet.. Men! Jag äntligen hittat en som funkar och vill bara tipsa om den: ACO Sun Face Fluid Mattifying, finns både i SP 30 och 50 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   ???

   Svara

 • Emelie

  |

  Tips ifall ni ska bila genom Baltikum är att besöka Jurmula i Lettland. Fin strandstad 🙂 nära Riga.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för tips!

   Svara

 • Jessica

  |

  Kommenterar typ aldrig då det känns som om någon alltid hinner före med asbra tips men NU SÅ 😀
  Världens bästa solskydd för ansiktet kommer häääär…
  https://www.cocopanda.se/product/3101812?gclid=EAIaIQobChMIltrUzNzP4gIVycqyCh1xEgK2EAQYASABEgJ1-PD_BwE
  Funkar även på smink och lätt att ha med sig i väskan. PLUS att man slipper ge sig själv en ansiktspeeling när man lägger på solkräm i ansiktet och är på stranden. (Eller är det bara jag som alltid lyckas ha sandiga händer och fingrar?)

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för tips! ?

   Svara

 • Emma

  |

  Jag har också haft svårt att hitta en spf som inte täpper till men har hittat en som passar min känsliga hud. Hawaiian Tropic Sensitive Skin verkar funka bra! Ett tips bara 😀 Har känslig och oljig hud som hatar allt i princip..

  Svara

 • Jenny Andersson Jag

  |

  Jag har också haft problem att hitta en bra spf för ansiktet. Men så testade jag en från the body shop nu och har efter en månads användning inte märkt av ngr problem med tilltäppta porer. Så testa Skin defens multi-protection essence spf 50, kostar typ 300kr om jag minns rätt ? använder den över min vanliga dagcreme och den går ändå in i huden snabbt ?

  Svara

  • Sandra

   |

   Håller med om denna! Luktar gott också! Sen finns den i spray med SPF 30 som man kan spraya över smink också för att bättra på SPF om det behövs. Smart!

   Svara

  • emelie

   |

   +1 på den, sååå härlig att ta på sig 🙂 🙂

   Svara

  • Madde

   |

   Åh denna får jag så mycket finnar av vilket gör mig så ledsen då den är superhärlig!

   Svara

 • Madde

  |

  Angående solskydd till ansiktet!! Har du testat EVY Daily UV face Mousse? Har exakt samma problem som dig med att solskydd täpper till huden och ger mig finnar! Och tyvärr har jag sådan hud som alltid kräver minst 30spf så jag kommer inte undan det… Men denna är helt fantastisk!!

  Svara

  • Sara

   |

   JAAA! Denna är bäst bäst bääääääst !!!!! ?♥️?

   Svara

 • Johanna

  |

  Du måste smörja in dig även om du har smink!! Det är inte tillräckligt med skydd i sminket om man är ute en hel dag.
  Jag gillar rituals spf 50 för ansiktet, har du testat den? 🙂

  Svara

 • Johanna

  |

  Glömde skriva i min föregående kommentar: gillar även Garniers spray med spf 50. Dock är det ju svårare att veta om man fått spray överallt, så gäller att man är noggrann då! 🙂

  Svara

 • fanny s

  |

  Tips på spf till ansiktet är EVY! Dock har jag bara sett att den som är specifikt till ansiktet finns i spf 30, men det står på de vanliga flaskorna att de också kan användas i ansiktet om man vill ha spf 50. Jag gillar EVY skarpt och vet att en del som brukar få problem med finnar har mindre problem/inga problem med EVY. Glad sommar 🙂

  Svara

  • Sofia

   |

   +1 på den. Både den för ansikte och kroppen är så bra. Lätt att applicera, kladdar inte och ska dessutom sitta bättre än ”traditionell” solkräm! Litet obs kan svida lite om man har känslig hy.

   Svara

 • C

  |

  Bor och pluggar i Litauen (Kaunas) och här äter du billigt och gott så kan allt rekommendera dig o turista här! Va förbered dock på att det är ett fattigt land som kämpar på med att rusta upp sig men har sina skavanker här och där (blir dock charmigt efter ett tag 🙂 )

  Svara

 • Elin

  |

  På tal om Köpenhamn! Jag ska till Helsingborg i helgen och vi skulle vilja åka till Köpenhamn en sväng. Hur brukar du ta dig dit? 🙂 har kollat på tågbiljetter hos SJ men det är så dyrt… blir nog att bara ta färjan till Helsingör istället!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja det billigaste är helt klart att ta sig till Helsingör. Vet inte vad det kostar med SJ. Men kolla Öresundstågen annars, eller Helsingör – Köpenhamn ?

   Svara

   • Elin

    |

    Tack för tips! ?

    Svara

  • Ellen

   |

   Kolla på Flixbuss eller Nettbuss, brukar vara billigt och bra!!

   Svara

 • Josefine

  |

  Vilken härlig lista! Älskar din punkt med att hemestra så mycket en kan – det står på min lista också. Har du några bra tips på saker man kan göra i Skåne? Jag har bott hela livet i Skåne, men helt ärligt så har jag inte gjort så himla mycket utflykter här, så alla tips är välkomna!

  Själv kan jag tipsa om Kullabygden i nordvästra Skåne: Kullaberg är magiskt och du kan göra allt från att vandra, bada från klippor, dyka eller klättra m.m. m.m. Vi brukar åka dit med föräldrarnas båt och lägga oss vid en klippa och njuta av sol och bad, det är SÅ mysigt och känns typ som att man är vid medelhavet. Samma sak med Hallands väderö – rekommenderar verkligen att åka dit och sola, bada, äta glass och mysa med hästar/kor/får/whatever som betar där just denna sommar, samt spana efter sälar och tumlare. Sen ska vi inte tala om alla mysiga loppisar som finns i Kullabygden, utöver hur vackert landskapet är på sommaren.

  I alla fall, hade varit kul om du eller dina läsare hade velat tipsa om ställen att besöka i sommar! Hittills har jag detta på min lista: cykla på Ven, dricka äppelmust i Kivik, äta glass i Åhus, besöka Stens huvud, ha picknick i någon mysig park typ Sofiero, gå på Fredriksdalsteatern, vandra längst någon del av Skåneleden, fika i Mandelmanns trädgårdar. Fler tips? 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Bra idé! Borde samla hemester-tips i Skåne i ett inlägg!

   Svara

 • Mia

  |

  Om ni funderar på att bila genom
  Estland, Lettland och Litauen så är Estland vääääldigt underskattat på sommaren! Åk ut till öarna, besök sommarhuvudstaden Pärnu med vackra vita sandstränder, unna er spa (billigt). Dessutom är Estland lagom litet för att utforska på några dagar! Lettland och Litauen vet jag nästan inget om förutom att Riga var ganska mysigt och även där finns fina stränder strax utanför! Ni borde garanterat ge det en chans 😀
  // stolt estländare

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Linda

  |

  Hej!
  Vill tipsa om Skincitys hemsida och Paula’s choice ! Använder dagcremerna med spf 30 ? ÄLSKAR dom!

  Svara

 • Lina

  |

  HEJ! Jag brukar så sällan kommentera, men det var så sjukt att jag tänkte på random bloggare jag läser idag när jag duschade.

  Du och jag verkar ha samma hårtyp, självfall, torrt och tjockt. Obs på att mitt varit sjukt tjockt men nu tappat en tredjedel pga stress. Så ovärt. Hoppas det kommer tillbaka.

  ANYWHO! Var hos frisören, hon ba ”du ska nog ha produkter för lockigt hår”. Alltså, det MAKES SENSE? Såklart jag ska? Är ju därför det är torrt? Så köpte Sebastian Twist (finns med mkt bra pris hos lyko) och nu har jag ännu mer självfall såklart eeh, MEN så mycket mer återfuktat och självfallet är fint och inte frissigt kaos som det brukar vara om jag inte plattar det. TIPS! Bästa jag haft på tio år, då är jag ändå 29 och nästan enbart använt frisörschampo sen jag var nitton. Tycker mig vara lämplig kandidat för att säga vad som är bra och dåligt.

  Tänker på dig i duschen, obehagligt ändå. Förlåt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack!!! Ska beställa dirr! ?

   Svara

 • Jenkan

  |

  De allra flesta tycker att sommaren 2018 var den bästa på väldigt länge. För mig är det den mörkaste sommaren jag upplevt. Min pappa tappade synen dagen innan min dotters 1-årsdag och blev inlagd på sjukhus. Ett par dagar senare visade det sig att han hade bukspottskörtelcancer som hade spridit sig typ överallt. Knappt två veckor senare dog han. Min värld rasade samman.

  Mitt i allt detta fick jag reda på att jag var gravid igen, så jag var oerhört trött och illamående hela sommaren. Gjorde nästan inget annat än grät, sov och höll mig undan.

  Den här sommaren ska bli min comeback. Mina två fina döttrar, ett efterlängtat två-årskalas och otaliga timmar i pappas fiskebåt. Jag ser fram emot sommaren ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh ❤️❤️?

   Svara

 • E

  |

  Jag förstår inte riktigt hur smink med solskyddsmedel kan räcka som skydd? Det känns lite sisådär. Jag använder aldrig smink men kan inte tänka mig att att det skulle räcka för min del, jag är blond, har svårt att bli brun och brukar behöva ha solskyddsmedel redan i slutet av april. Jag tycker att apotekens egna produkter brukar vara bra och kan rekommendera att använda sig av en djuprengörande ansiktsmask för att förhindra dålig hy. Snälla, var rädda om er och smörj in er! Solen är härlig men farlig.

  Svara

 • Robert

  |

  Hoppas det blir lite mer lagom varmt i år än förra året. Annars känns det nästan bra att vara “året runt”-människa istället för att fokusera på sommaren. 😉

  Svara

 • Mli

  |

  <3 <3 <3

  Svara

 • blåmesen

  |

  Aha, lime i öl för att göra det drickbart? Måste provas. Jag känner mig också typ krånglig för att jag inte tycker om öl. Är väl lite sjukt egentligen men känns som att det hade varit lättare om jag gillat åtminstone någon sort.

  Svara

 • Jos

  |

  Kan vi inte alla bara bestämma att vi tänker njuta av sommaren och stranden och skita i samhällets osunda kroppshets. Tänk att det blir en styrka för andra tjejer att se dig sätta sin egen upplevelse i första hand och njuta av sommaren – tillsammans kan vi förskjuta gränserna i rätt riktning.

  Svara

 • Sara

  |

  «Vad vill du säga till ditt sommar-jag?

  DU FUCKING DUGER SOM DU ÄR SNÄLLA GÅ TILL STRANDEN OM DU VILL DET.»

  Åh, dette traff meg som et slag i magen og begynte å hylgrine. I år SKAL jeg også! Dette trengte jeg. Takk, Regina❤️❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️❤️

   Svara

 • Sandra

  |

  Kan verkligen rekommendera att åka till Litauens huvudstad Vilnius! Så himla fin och mysig stad på sommaren! Dessutom billigt att äta och dricka öl.

  Min favorit för SPF i ansiktet är från The Body Shop och har SPF 50, den heter Skin defence Multi-Protection Essence SPF50. Superbra, och det finns också en spray man kan ha ovanpå sminket om man vill, med SPF 30.

  Svara

 • Matilda

  |

  Åh, åker ni in i Tallinn måste ni ta er till Kompressor och äta pannkakor! Finns både salta med tillbehör som lax och Philadelphia, eller söta med t.ex glass och choklad. Bästa i hela Tallinn ?⭐️

  Svara

 • Johanna

  |

  La Roche-Posay spf 50 är det bästa solskyddet för ansiktet jag nånsin prövat, så nöjd!!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv