Onsdagsfråga

Jag undrar en sak. Du fotar alltid datorn istället för TV:n när du ser på nåt TV-program. Tittar du verkligen på datorn istället för TV:n eller är det för att det ser snyggare ut på bloggen? Man kan ju casta till TV:n eller använda en sladd för att visa hela skärmen.

Svar: Vet inte hur många frågor jag fått om detta på sistone, haha. Ja, jag tittar alltid på datorn. Har faktiskt både Apple-tv och Chrome cast, men jag vet inte…jag gillar liksom inte att titta på tv. Jag har aldrig igång tvn när jag är ensam och de senaste fyra åren har jag startat tvn max 10 gånger. Jag tycker att det är mysigt och mer intimt med datorn. Jag behöver inte den där stora skärmen. Plus att jag kan sitta var jag vill och flytta på mig hur jag vill med datorn.

Jag tror inte att jag är en “tv-person” helt enkelt. Jag tänker inte ens på att jag har den. Jag sätter inte på tvn det första jag gör när jag kommer hem för att ha “sällskap”. Om jag tittar på någonting så tittar jag på någonting. Ett undantag skulle kunna vara Vänner eller djurprogram. Men i det stora och hela tycker jag faktiskt det är extremt störigt med tv på i bakgrunden. Kan inte koncentrera mig då. Samma sak med musik. /Kultjej89

Jag övervägde ju om jag skulle ha tv eller inte när jag flyttade och kan säga nu med facit i hand att om jag hade bott själv hade jag inte haft tv. Men om man bor med någon och tittar tillsammans med någon tycker jag att det är trevligare med en tv än en liten datorskärm. Tittar alltså gärna på tv tillsammans med andra, men inte när jag är själv. Sen tycker jag det är så otroligt jäkla sorgligt att behöva möblera efter en tv! Hemska möbel.

Vad tycker ni? Är extremt nyfiken på era tv-vanor? TV – JA ELLER NEJ?

 

 

Och när ni ändå svarar på dagens fråga undrar jag om ni också täckt för webbkameran eller inte? Tidigare hade jag inställningen att om någon vill titta på mig så gör det för all del, det är inget intressant ändå. Men efter att ha lyssnat på x antal dokumentärer och konspirationsteorier (som inte ens är konspiration längre) täckte jag för. Så himla läskigt ju.

 

71 gillar

Comments (52)

 • Decdia

  |

  Jag har sällan tv:n igång. En gång var jag utan kanaler i över en månad, sen fick jag besök av en tekniskt kunnig person som upptäckte att jag kommit åt nån hdmi knapp eller nåt. 😂

  Reply

 • Bea

  |

  Brukade täcka för den!
  Men, är det samma med frontkameran på mobilen???

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja :O

   Reply

 • Sabina

  |

  Jag är precis som du, har inte ägt en tv på 11 år och tittar på både serier och film på laptopen. Gillar inte slötittandet som en tv kan medföra, känns som att jag slösar tid på nåt vis. Tycker också det är mysigt att kunna välja mellan soffa eller sängen haha!
  Och har täckt för webbkameran 😛

  Reply

 • Julia

  |

  Stor tv-motståndare haha! Om jag kollar själv tittar jag på datorskärmen och sen har jag lyxen att bo i ett kollektiv med projektor, så där har vi våra filmkvällar 🙂 Kan dock tycka det är najs och gör det mer seriöst att titta på en riktig tv, när jag är hos mina föräldrar till exempel, men tycker det är så fult och opraktiskt att jag aldrig skulle vilja ha en i mitt egna boende.

  Webbkamera: jag täcker inte för den men har typ konstant dåligt samvete över det :/// Är dock mkt strikt över att kameran på min killes icke-bärbara dator ska vara täckt då den är vinklad precis mot sängen :/ :/ :/

  Reply

  • Polly

   |

   Men varför inte bara täcka över den och slippa ångesten?

   Reply

 • Caroline

  |

  Jag har ingen TV, folk tycker jag är knäpp men jag kollar ändå bara på datorn och vill inte ha en TV som tar plats. Och ja självklart har jag täckt över webbkameran!!

  Reply

 • Erika

  |

  Jag tycker också det är skitstörigt med tv/musik på i bakgrunden! Har musik på när jag städar eller tränar, aldrig annars. Trodde jag var ensam i världen!

  Reply

 • sandra

  |

  Jag tänker att om det är något man bör täcka för isåfall är det väll kameran på mobilen? Datorkameran ser ju bara mig när jag sitter framför den, stirrandes.

  Reply

 • Sigrid

  |

  Jag är som du med tvn. Använder den bara till Bonde söker fru;) så just nu har tvn sommarlov. Och jag har inte möblerat mitt vardagsrum efter den:)

  Reply

 • Annie

  |

  Nope! Har ingen tv. Tycker det tar för mycket plats och är så fult + kostar en del. Det väger inte upp den stora skärmen! Datortittande for lajf. Men allra helst radio eller böcker!

  Reply

 • Sofia

  |

  Låter spännande med dokumentärerna! Minns du vad någon av dem hette? ♡

  Reply

 • Lilly

  |

  Jag använder min tv främst för att spela tv-spel, så är ändå glad att jag har den. Tittar också mest på datorn annars, förutom när jag har besök eller kanske ska se en längre film.
  Blev nyfiken nu på dessa konspirationsteorier du skriver om! Har hört att hackers kan hacka sig in och kolla på en genom ens webbkamera om de vill, men jag har också varit av den åsikten att om de vill titta på mig så får de väl göra det för det är inte så intressant ändå. Men vad var det du fick reda på som fick dig att ändra dig och faktiskt täcka över webbkameran? Berätta gärna!

  Reply

  • Fius

   |

   Ja, snälla berätta mer om konspirationsteorierna!

   Reply

 • Josefin

  |

  JA till TV! Känns som jag är den enda i min ålder (22) som längtar till kvällens program på tv börjar, haha! Så mysigt.
  Ang. Webbkameran så täckte jag för häromveckan. Vet inte om jag tror på teorierna som finns, men känns ändå obehagligt att veta att tänk OM någon kan hacka sig in och titta. Så safety first!

  Reply

 • Lisa

  |

  Alltid TV. Skulle aldrig någonsin välja datorn framför en hederlig mysig TV där jag kan slänga i DVD eller Blu Ray och inte behöva överanstränga ögonen framför en dator.

  Och täcker alltid för webbkameran. Ransomware sprids som en löpeld den vägen.

  Reply

 • Denise

  |

  Ååh haha jag är helt tvärt om 😅 Älskar att kolla på TVn. Castar allt som går och blir nästan lite irriterad när det finns appar eller streamtjänster som inte har chrome cast funktionen. Och självklart är webben täckt, känner mig så iakttagen annars 😅

  Reply

 • Cornelia

  |

  Vad heter dokumentärerna du lyssnat på om webbkameran? Vill också lyssna! 🙂

  Reply

 • Emma

  |

  Jag har täckt för webkameran. Sann historia: jag fick en dag en vänförfrågan på facebook. Kände inte igen namnet så klickade på hennes profil. Det första inlägget som dyker upp är en video med en stillbild på en manlig kompis till mig som sitter med bar överkropp. Anar oråd och kontaktar min kompis. Det visar sig att han ovetandes blivit filmad när han tittar på porr och…ja ni kan räkna ut resten själv. Han har sen fått utpressningsmejl om att videon kommer skickas till alla hans vänner om han inte betalade en viss summa. Han betalade inte, så då skapades fb-profilen som skickade vänförfrågningar till alla hans vänner. Flera stycken hann dessutom se videon.

  Reply

  • Egoina

   |

   😱

   Reply

 • Amanda

  |

  Delar din relation med tv! Sitter just nu i soffan (framför den jävla tvn som rummet är möblerat efter) men utan den påslagen (sambon badar). Startar ALDRIG tv. Njuter av tystheten, lugnet! Kollar knappt på dator/Ipad heller. Men ser förstås nån serie då och då tillsammans med sambon. Dock somnar jag varje gång ✌️

  Reply

 • Elin

  |

  Tittar bara på datorn själv men min sambo tittar gärna på tv och vill gärna ha den igång även när han inte tittar. Helt orimligt enligt mig. Jag tänkte på att jag väljer att titta på datorskärmen hellre än tvn senast när jag såg finalen av got och ändå tittade på datorn, haha.

  Reply

 • Robert

  |

  Ja, frågan är vad man har TV:n till egentligen? En grej kanske är att det är skönt att luta sig bakåt i en fåtölj och kolla på en lite större skärm ibland, men men… Allt och lite till finns ju på datorn så det blir ju mest den. 😉 😛

  Reply

 • Inez

  |

  Själv avskyr jag att kolla film/tv/serier på datorn!! Om en serie inte finns på någon av de streamingtjänster jag har på Apple TV kan jag skippa att kolla serien helt och håller för att slippa kolla på datorn haha!

  Täcker alltid för webbkameran!

  Reply

 • Jag

  |

  Vi har bara tv för att spela tv-spel 😛 annars kollar vi mest på datorn.

  Reply

 • Emos

  |

  Vi har inte kanaler inkopplade till vår tv. Har en ps4 där kan vi kolla på diverse tjänster som netflix osv. Men är jag hemma själv kollar jag alltid på datorn, och inte på tv:en, det är bara när vi kollar på något tillsammans 🙂 Men har en ganska stor skärm till datorn, så blir lite som att titta på en tv 😀

  Reply

 • Tina

  |

  ”Sen tycker jag det är så otroligt jäkla sorgligt att behöva möblera efter en tv! Hemska möbel”
  Hahah, tänkte direkt på vänner pch avsnittet när de är i barmuda och joey frågan en kvinna ” no tv? What is all your furniture pointing at?” 😂

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha tänkte också på Joey när jag skrev 😂

   Reply

 • Stina

  |

  Har ingen tv, int haft de på 1 1/2 år å tänker int köpa någon heller. Och ja, har också webcamen övertäckt med en bil-sticker man fick med från personlig almanacka 😅

  Reply

 • C

  |

  Haha! Vi har tv, men jag undviker den gärna men sambon sätter på den så fort han kommer hem även om han inte tittar. Har däremot ingen dator! Jag kanske är den enda som inte har en? Men jag kan inte komma på vad jag ska ha en dator till när allt går att lösa med telefonen?

  Reply

 • Emma

  |

  Haha jag är precis lika! NEJ till tv:n och ja, webcamen är förtäckt 😄

  Reply

 • K

  |

  Skönt att höra!! Jag har en tv men har den aldrig på. Har den mest för att mina föräldrar köpte en ny så gav de mig deras gamla. Har också Apple-tv men föredrar att kolla på datorn. Förutom när det kommer till Harry Potter- det måste ses på tv (att jag har dem på dvd:er påverkar lite eftersom jag inte får in skivor i min laptop).
  Blir glada att höra att jag inte är ensam för jag får typ alltid kommentarer om det 😆
  Och med kameran: nej men ska nog göra det nu. Var hittar jag info om detta? 🙈

  Reply

 • Linda

  |

  Jag har ingen dator utan bara en surfplatta så jag tittar antingen på den eller castar till TVn. Är däremot precis som du och kan inte koncentrera mig med TV eller musik på i bakgrunden.. Kan inte koncentrera mig på det jag egentligen ska göra. Absolut hatar att lyssna på musik eller TV medans jag diskar t.ex… Så weird.

  Reply

 • Martina

  |

  Jag älskar att alla play-tjänster finns i TV:n så jag inte behöver starta dator och hålla på. Krypa upp i soffan och se på TV är ju bäst. Händer att jag kollar på datorskärm ibland om jag vill sitta nån annanstans i lägenheten, men det är ju inte alls samma sak… Nä jag är team TV 😉

  Reply

 • Amanda

  |

  Jag castar till TV:n och så kör jag på att kolla netflix och läsa bloggar på datorn samtidigt. Gäller ju att multitaska för att hinna med allt här i livet… 😉
  Och yes, min webbkamera är alltid täckt!

  Reply

 • Johanna

  |

  Tvöttom.. Startar datorn endast när jag dka göra fotobok till barnen (de får en per år), annars startar jag aldrig datorn.. Slötittar inte så ofta på tv heller, utan tittar för jag vill se något. Störs också av att ha tv eller musik på i bakgrunden, stressar mig enormt med alla ljud..

  Reply

 • Ellen

  |

  Har inte haft en TV sen min lilla (tjock-tv) gick sönder för sisådär 7 år sen. Kollar enbart serier på datorn och går på bio ibland iofs för att se en film 🙂

  Täcker även för kameran (såklart) !! Men inte på mobilen, den kanske man borde räcka för den med egentligen?!

  Reply

 • Caroline

  |

  Oooh kan du berätta vad de sagt om webbkameran??

  Reply

 • Emma

  |

  Kollar på TV:n när jag ser något med sambon men kollar jag på något själv är det alltid datorn som gäller! Dock inte för att den går att flytta runt för det är en stationär dator, utan mest för att jag inte orkar flytta på mig, datorerna är där vi hänger största delen av vår vakna tid, p.g.a. dator/spelnördar 😀

  Reply

 • Simona

  |

  Team TV här! Vill bara förtydliga att man inte måste ha tv:n på i bakgrunden utan kan slå på den enbart för att casta något dit, det är ju dessutom en annan hdmi-ingång. Tycker det är bättre “arbets”ställning att titta på tv än på dator. Med reservation för att jag då för tillfället inte har någon dator… 😂

  Reply

 • Marie

  |

  Älskar min tv. Har på den så ofta som möjligt.

  Reply

 • Josefine

  |

  OMG, jag är EXAKT som du på den här punkten! Om jag tittar på något, så tittar jag på något (via datorn) – tv:n är aldrig igång enbart för att gå i bakgrunden och herregud vad jag kan störa ihjäl mig när jag är hos folk som gör så (stjäl ju fokus!), haha! Jag hade inte heller haft en tv om jag bott själv. 🙂

  Reply

 • Mila

  |

  Oj förvånad över hur många som föredrar att se film/serie på laptop?? Jag har lite kass syn och nackproblem så jag brukar försöka se på film/serier på vår TV, känns lite mer ergonomiskt fast kanske inte är det haha 🙂 Det enda jag hellre ser på laptop är YouTube videos för de brukar vara i lite sämre kvalitet och blir tydligare på stor bild. 😉

  Ang. kameran så är min kille stor IT-nörd (jobbar med sådant t.o.m.) och han har kameran igenklistrad så jag har tagit efter. 😛

  Reply

 • A-L

  |

  Vi har ingen TV sen flera år tillbaka. Vi har gan ska hektiska liv med barn och jobb och ses faktiskt inte jätteofta och med en TV så blir det så lätt att man bara slötittar på den istället för att umgås, så vi valde att inte ha någon och att istället umgås på “riktigt” 🙂

  Reply

 • Josefine

  |

  Äger inte en tv och har inte gjort det sen jag flyttade hemifrån för snart 2 år sedan. Saknar den inte alls och tänker inte på att jag inte har den. Enda gången är om man ska titta tillsammans på något, som du säger, men har inte ens en soffa (lägenhet på 23 kvadratmeter) så det brukar sällan bli att vi är hemma hos mig då.

  Reply

 • E

  |

  Har alltid tvn på när jag är hemma men tittar sällan uppmärksamt på något, den är mitt sällskap ❤️ ang att tejpa över webbkameran så har jag gjort det sedan jag gick gymnasiet 2007-2010 då vi fick våra skoldatorer 😅 på senare år har jag även satt ett litet klistermärke över frontkameran på min iPad. Vill göra samma på telefonen men tänker att den använder man ändå rätt ofta så det skulle bli för jobbigt att sätta dit/ta bort hela tiden 🤔 mvh paranoid

  Reply

 • Linda

  |

  Åh snälla kan du inte skriva ett inlägg om det här med webkameror och varför? Har ju hört rykten om det som en skriver här ovan (utpressning efter att man blivit filmad när man ser på porr), men har bara hört det som rykte innan. Jag täcker inte för, har aldrig funderat på det, men blir väldigt nyfiken på hur alla tänker och resonerar och varför man gör det! Hur stor risken är liksom.. Hade iaf varit ett intressant inlägg, och det kan säkert skapa en del diskussion bland kommentarerna 😀

  Reply

 • Jenna

  |

  Jag äger inte ens en dator..
  Eftersom jag har kontorsjobb så sitter jag 8h framför datorn så orkar jag inte med mer tid hemma sen. 🙂 D Håller mig till tv, tycker det är ett behagligt sällskap när jag är själv hemma men konstigt nog brukar jag hade mute på..
  Laptopens webbkamera på jobbet är övertäckt!

  Reply

 • Agnes

  |

  Äger ingen tv, gav den till mina gudbarn när jag flyttade sist. Men inte för att jag inte ”har tid att titta på tv”, tittar ju på dator och plattan. Men det är tydligen sjukt provocerande för andra att man inte har tv. Får alltid frågor om det om jag har någon på besök. Och framför allt om man, som jag, har två teknikintresserade bröder. De är mycket bekymrade 😂

  Reply

 • Susanna

  |

  Har en tv men inga tv-kanaler samt har ingen fungerande dator, använder mobil och surfplatta. Har Chrome cast och kollar Netflix, HBO, Viaplay och YouTube på tvn 🙂

  Reply

 • rebecca

  |

  Jag är tvärs om, använder min dator typ en gång i månaden annars är det telefonen och chromecast till TVn som gäller. Sen kollar jag en del på vanlig TV också och tycker det är mysigt att ha något på i bakgrunden även om jag inte tittar.

  Reply

Leave a comment

Arkiv