Follow my blog with Bloglovin

Game of Thrones – diskussion

 

Fick ett önskemål bland kommentarerna om att ägna ett inlägg till GoT-diskussioner. Såklart ska vi det! Detta inlägg är till för oss som vill diskutera Game of Thrones. Kommentarerna under detta inlägg är alltså SPOILERS!

Vad tyckte ni om sista säsongen? Och vad tyckte ni om sista avsnittet?

 

59 gillar

Kommentarer (85)

 • Egoina

  |

  Om sista avsnittet: Jag är besviken! Hade räknat ut att Bran var en stark kandidat, så jag blev inte förvånad. Men är det bara jag som tycker han är så seeeeg och dryyyg? Orkar inte med honom!! Och John Snow! Fucking jävla mes! ORKAR INTE. Bra att han gjorde något åt det till slut och bra att han inte styr när han är så jäkla tafatt, men vilket antiklimax ändå. Lol på att Arya skulle åka “utanför kartan”. Enda jag älskar är att Sansa styr the north. YES!

  Tycker i det stora och hela att det var ett segt och tråkigt avsnitt, tyvärr. Ville typ att det skulle vara slut ?

  Svara

  • Stephanie

   |

   Vad tycker du om säsongen överlag då? Tycker inte det är så mycket GoT-känsla över säsongen utan att serien gått ifrån vad den varit.

   Svara

   • Egoina

    |

    Håller med om att den inte var vad man förväntade. Jag tycker att det varit högt och lågt. Vissa avsnitt har varit bra och andra sådär. Är inte supermissnöjd, men det har varit för förutsägbart till att vara got tycker jag.

    Svara

  • ab

   |

   Känns som de har varit dåliga med “show, don’t tell” med Sansa, så istället får de andra karaktärerna upprepa för tittaren att “She’s the smartest…” Dock imponerad av hur förlåtande hon var mot Theon.

   Svara

 • Matilda

  |

  Jag ville typ ändå att D skulle överleva o hon o jon styrde ihop o sket i incestgrejen hahah? Dock blev d lite 2 much att hon brände ner hela staden osv men men. Tråkit slut overall! Alla ba splittrades. O vad var grejen med att jon ba red iväg? Sket han i nights watch? Hm hm hm ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja jag förstod inte heller det med Jon? Hängde han med the wildlings?

   Svara

   • Linnea

    |

    Ja! Såklart han gjorde. Kompisarna från the vildlings, på andra sidan så kan han ju ändå leva ett liv med dem. Kanske en ny vildlings tjej, barn, maktb

    Svara

    • Egoina

     |

     Men ”får” han det då? Han blev ju dömd till the Wall? Eller var grejen att Bran hade gjort en deal till honom i smyg?

     Svara

     • Elin

      |

      Jag tänker att jon blev dömd till night watch var en undanmanöver för att greyworm skulle bli nöjd. Att det hela tiden fanns en baktanke om att han skulle bli fri på andra sidan.

     • Egoina

      |

      Ah, fattade inte det! ?

  • Maria

   |

   Japp. Jag tolkade det som att Jon valde att leva med dem för att kunna leva ett bra liv utan massa förbud. Eftersom han tittade så på porten som stängdes och att alla Wildings var med honom så tror jag att så var tanken.

   Svara

  • Heidi

   |

   Det allra första avsnittet börjar med att vi får se tre män från the nights watch rida ut från muren. Då möter de white walkers och the night king för första gången. Nu red de ut utanför muren igen men fria att röra sig som de vill i skogen. ?

   Svara

 • Jess

  |

  Årets antiklimax och så många lösa trådar. För att nämna några: Ingen förklaring till syftet med the three eyed raven eller varför the night king var ute efter bran. Hela biten med Arya som tränades för att bli faceless – why? Och all form av karaktärsutveckling dog. Det roligaste är att casten verkar vara likna besvikna. Men man får väl vara glad för de 6 säsonger som var bra!

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur!!

   Svara

  • Maria

   |

   Fast jo. Visst fick vi en förklaring till varför The Night King var ute efter Bran. Han ville utplåna minnet och Bran var ju den enda som kunde allt som hade hänt. Så där fick vi en förklaring. Förenklat. 🙂

   Svara

   • Jess

    |

    Jo förvisso, men det kändes inte som att fanns något syfte till det. Eller förstår du vad jag menar? Det känns som att de byggde upp för något men bara snuddade lite vid ytan på hela ämnet.

    Svara

  • Marie

   |

   De förklarade väl att Night King ville åt Bran eftersom Bran är en källa till mänsklighetens historia och Night King ville utplåna mänskligheten med allt som hör därtill.
   Aryas Faceless-resa kändes som ett sätt för henne att utvecklas som fighter och det ledde ju till att hon lyckades smyga på Night King trots allt.

   Svara

   • Egoina

    |

    Men förstår inte det med the raven, varför utnyttjade han inte det mer? Eller liksom…var det allt med hela den grejen. Så konstigt bara.

    Svara

    • Marie

     |

     Det enda han kan ”utnyttja” är väl typ att han kan kolla vad fienden gör just i stunden och lära sig saker i historien. Som att Night King var nära Winterfell eller att Jon är en Targaryen. Nu när han är kung kan han ju hålla koll på riket och lära sig mycket av vad andra kungar har gjort rätt och fel. Tror Bran som Three Eyed Raven blir en väldigt vis och bra kung. Kanske nästa raven kan bli kung efter honom?

     Svara

   • Jess

    |

    Jo förvisso, men det kändes inte som att fanns något syfte till det. Eller förstår du vad jag menar? Det känns som att de byggde upp för något men bara snuddade lite vid ytan på hela ämnet.

    Svara

  • Sofie

   |

   Han ville ta bort alla minne på barn! Det var syftet med Att döda han :))

   Svara

 • Julia

  |

  Nääe fy, är SÅ besviken och tyckte inget var logiskt. Vad var ens grejen med att Jon skulle vara rättmätig arvinge till tronen och en hemlig targeryen bara för att gå med i nattens väktare IGEN?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jag vet, sånt sjukt antiklimax och inte logiskt alls ?

   Svara

  • Emma

   |

   Fast tror ni inte att det var en stor anledning till att Dany flippade ur så sjukt mycket? ? Hon skulle skrämma alla, inklusive Jon, så de inte vågade sätta sig emot henne. Hon ballade ju ur totalt efter att det om Jon blev känt.

   Svara

 • ab

  |

  Störde mig på att det bara fanns typ ett lager sten ovanför Jaime och Cersei, kändes som det hade gått att gräva sig ut om de inte var medvetslösa.

  Så glad när Jon återförenades med Tormund och Ghost.

  Det där med berättarens makt kändes som om Benioff och Weiss syftade på sig själva.

  Bran säger sig inte vilja styra men å andra sidan “Why do you think I came all this way?” Han verkar dock oengagerad som Robert så makten ändå finns hos Tyrion. Tycker Davos hör hemma i small council samt att han var en bra fredsmäklare men Bronn?!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha JA Bronn?! Wtf??? ??

   Svara

   • Jules

    |

    Tyrion och jaime lovade ju honom det när han kom till winterfell, i utbyte mot att han ej mördade dem som Cersei hade anlitat honom för. A lannister always pays hos debts.

    Svara

  • Hanna

   |

   Tänk om Bran iscensatte allt för att få styra, eller i något annat syfte? Tänk bara på vad han gjorde med Hodor… han har kanske ändrat mer i historien än vi vet om.

   Svara

   • Susanna

    |

    Haha ja! Nästan så jag hoppas det. Han visste ju vad som skulle hända liksom

    Svara

 • Mika

  |

  Åh, jag är SÅ besviken, herregud vilket mjäkigt avsnitt och säsong överlag, förutom vissa undantag. Håller med dig på det mesta… Att Bran blev Kung zzzzzz och Jon vad hände med honom?? Zzzzzz Allt var bara så puttinuttigt och bra. Skittråkrigt slut, hade väntat mig mycket pampigare. :/

  Svara

 • Johanna

  |

  Fattade inte heller allt med alla lösa trådar, alla sidospår liksom. Men!!! Kan vi snälla bara ta ett moment och vara glada för Jons och Ghosts återförening ??????
  Och när Drogon puttade på Dany, jag har fortfarande ont i hjärtat. Men alltså erkände Jon Snow allt? Eller hur vet dom annars att han stack en kniv i henne? Eller det var Bran som visste det? ?
  Och bara en sak till. Att Sam överlevde och faktiskt nådde sitt mål! ??????

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, också glad för Ghost och Sam ?

   Svara

  • J

   |

   Jag tror någon av soldaterna såg att hon åkte iväg med draken och sprang dit upp. Ser Jon med en blodfläck bredvid sig, och erkänner. Jon har samvete

   Svara

 • Marie

  |

  Jag önskar böckerna kunde skrivas klart nån gång så man kan få ett mer välarbetat slut på historien. Tycker sista säsongen kanske är den sämsta av alla (fast ändå bra om man jämför med tv-serier överlag). Mest pga att allt känns så förhastat, att de som skrev inte visste hur de skulle knyta ihop säcken på bara sex avsnitt.

  Svara

 • Sandra

  |

  Men vad stod det på Varys hemliga lappar som han skrev?
  Varför kunde inte Jon få draken i slutet?
  Hur kunde Tyrion vada runt fritt där hans syskon dog? I den scenen rasade ju hela taket in?
  Hur kan det finnas så många unsullied och dorthrakier vid liv? De flesta verkade utplånas i slaget vid winterfell.
  Hur kan alla så enkelt acceptera en demokrati? De skrattar åt Sams förslag men köper det när Tyrion säger det.
  Varför hade inte Dany bättre skydd av sitt crew?
  Vad betydde det att det såg ut att växa en tulpan i snön utanför muren?

  Nae jag har så långa frågor, är förvirrad och tycker verkligen inte att säsong åtta levererade något förutom frustration och irritation.
  Fruktansvärt dåligt slut på en episk serie.

  Svara

  • Egoina

   |

   Har också funderat över lapparna. Konstigt att de och tjejen inte fick större betydelse.

   Svara

   • Siri

    |

    Var inte det bara att man skulle se att han tänka berätta för massa olika personer om Jon’s arv? För att folk skulle veta och välja att stötta honom. Tänker att han aldrig hann skicka dem och därför blev det inget mer av det.

    Svara

   • filippa

    |

    På varys lappar stod det att john var den rättmätigare arvtagaren (?) till tronen och den lilla flickan skulle förgifta Dany (hon jobbade i köket ((she wont eat))) .
    Detta gick ju dock i stöpet när dany förstod att någon försökte förgifta henne och Tyrion erkände att det var varys.

    Jag är så sjukt besviken på sista säsongen då all mystik och dialog försvann. Mina favoriter dog (Jorah och The hound), Jorah förvisso värdigt men hound? Kunde han inte bara fått slakta sönder mountain?

    Dany blev galen, ja, de kunde löst den biten. MEN ATT JOHN LÄT SIG FÖRAS TILL MUREN? Att greyworm sa “du ska inte prata” till tyrion och sen fick han prata sönder?

    Var är allt blod och drama? Var var alla sjuka oväntade dödsögonblick?

    Den enda gången jag kände något i sista avsnittet var när drogon puttade på dany, när john fick se ghost och thormund och när skiten var över och jag var förbannad. Skämt o sido.

    Så många år av fantastiska avsnitt, de förtjänade ett bättre slut

    Svara

  • Hanna

   |

   Det med blomman betyder att våren är på väg efter den svåra vintern. Årstiderna i GoT kan ju vara olika långa eller korta, och “paradiset” ska vara en evig sommar efter en eländig vinter. George R.R. Martin planerar att kalla den sista boken “A dream of spring”.

   Svara

  • Cecilia

   |

   Fast Sam lobbade för en verklig demokrati, där även folket fick rösta. Tyrion föreslog att ”eliten” skulle välja..

   Svara

  • J

   |

   Men vad stod det på Varys hemliga lappar som han skrev?
   – tror det stod om att Jon är den rätta och att lapparna skulle skickas med en fågel.

   Varför kunde inte Jon få draken i slutet?
   – jag har fattat det som att alla drakarna hade en egen ryttare förr. Jon hade sin drake (som dog) och Dany hade sin. Hon red ju aldrig på någon annan. Bandet mellan ryttare och drake är starkt.

   Varför hade inte Dany bättre skydd av sitt crew?
   – finns väl inga fiender kvar? Tyrion var redan fängslad. Sen tror jag att ingen annan hade kunnat gå förbi draken ens förutom Jon. Och Dany litar fullt ut på Jon, dom var ju ändå ett par. Sen var det lite naivt av henne… men har man precis bränt en hel stad kanske man känner sig odödlig. Tror det var därför Jon var tvungen att döda henne, är enbart han som har chans att vara med henne ensam.

   Svara

 • Linnea B P

  |

  Hahah alltså ni förstååår inte hur bisarrt det är att läsa kommentarerna när man sett 0 sekunder av got. Blir lite som att läsa reglerna till ”bamboozled” i Friends ?❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

  • Lina

   |

   Haha exakt så! Är rätt underhållande, och väldigt förvirrande ?

   Svara

  • Johanna

   |

   Alltså denna kommentaren förtjänar ett pris av något slag!! ??????

   Svara

 • Sabina

  |

  Hela sista säsongen har känts som de mer fokuserat på coola effekter och hur de ska filma mäktiga scener.

  Citerar vad jag skrev till min syster:

  Planeringsmötet inför sista säsongen gick nog till såhär.

  Vi vill att det här händer och det här och det här och det här.

  Sedan vill vi att det slutar såhär och såhär

  “Du praktikanten? Skriver du manuset? Så kan vi “stora pojkar ” leka med effekter och jobba för att skapa cooola filmtekniker”

  Svara

 • Sabina

  |

  Bran var det tråkigaste valet till kung men nu flera timmar senare så kan jag leva med det.

  Att dany skulle dö var väntat men jag trodde inte att det skulle ske så tidigt i avsnittet. Efter draken flygit i väg med hennes kropp så kändes resten mer som ett skämt.

  Det slutade iallfall lyckligt 🙂 innan säsongen började så tyckte jag det var jobbigt att många av ens favoriter skulle dö, men alla förutom möjligen dany överlevde.

  Trots jag skrivit två långa kommentarer med kritik så tycker jag ändå säsongen var okej. Men de hade behövt ett par säsonger till för att få plats med allt de ville ha.

  Roligaste i sista avsnittet var när Sam föreslog demokrati.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha håller med. Sam ❤️

   Svara

 • Malin

  |

  Jag är ändå nöjd! Det kändes som att alla hamnade där de skulle vara? Jon tog tag i sitt liv och dödade kvinnan han älskade, för att han var tvungen, sen får han leva sitt liv med sina kompisar i en miljö där han känns hemma? Han ville ändå inte ha tronen och var skulle han annars ha varit? Nu kan han chilla med Ghost och sina polare. Jag vet inte, allt kändes rätt? Ändå hyfsat oväntat slut?

  Svara

 • Evelina

  |

  Och varför dödades Jon inte direkt efter att han tillfångatagits när dödat Danearys? Alla andra som inte varit på Danys sida dödades ju direkt av gråmask och de obesudlade? Hur kan reglerna inte gällt för Jon?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, varför?? Tänkte också på det. En annan sak jag inte förstår är hur Jon lyckas fly när han står face to face med the night king när de krigade vid the Wall. The night king väcker alla döda och Jon är helt omringad och chanslös. Ändå lyckas han fly? Hur??? Tycker detta är så orimligt.

   Svara

 • Emma

  |

  Jag håller faktiskt inte med alls. Bran har haft en av de mest spännande historierna och har anat att han skulle ta tronen länge, synd bara att han inte hade ännu större roll i sista säsongen. Arya har sagt flera gånger att hon skulle dra på äventyr och det känns som att det är det enda rätta för henne. Att Sansa styr norden är ju grymt. Jon dödade Dany (bra) och fick hänga tillsammans med Ghost och Tormund (grymt). Bronn har haft en relativt stor roll hela serien och jag tycker det känns självklart att han ska sitta med i rådet.
  Jag tycker jag har fått svar på de viktigaste frågorna och vet faktiskt inte hur de hade kunnat avslutat serien på ett bättre sätt samtidigt som man fortfarande hade fått closure.

  Svara

  • ab

   |

   Fast vad gör karaktären Bronn lämplig att vara med och styra Westeros? Fattar att han blev Master of Coin för att han fick Tyrells Highgarden och the Reach i utbyte mot att inte ha dödat Tyrion och Jaime men ändå.

   Svara

   • Rebecca

    |

    Jag tänker att det skulle vara för “perfekt” om alla som hamnade i rådet skulle vara moraliska champions. De väljer ju eliten dit och han råkade ju bli bumpad till eliten. Sedan har ju så jäkla många dött (plus att the North nu är självständigt) att det fanns väl ingen kvar. Jag själv tycker dock om Bronn och att han genom serien har visat en ganska stor dos vett, om än självklart alltid stått på den sida som gett honom störst utbyte. Inte heller olikt hur folk i allmänhet fungerar trots allt? Dessutom har man ju fått känslan av att Tyrion litar på honom trots hot om att bli dödad. Han är ju ingen Littlefinger i alla fall…

    Svara

 • Emma

  |

  Är ändå ganska nöjd, men lite besviken. De kunde lika bra totalt skitit i att John var en targaryen, eftersom det inte spelade någon som helst roll i slutet, ändå gjorde de en så stor deal av det??

  Svara

  • Jackie

   |

   Det har du fan rätt i! Eller, kanske han inte hade fått rida på draken, eller kanske blivit uppeldad av draken där i slutet. Min gissning av slut var att Jon skulle avrättas av Dany med drakeld, men då hinner Jon säga dracarys och draken eldar henne istället. Hon tål ju eld men det saktar ner henne. Job hoppar på draken och den äter upp henne. Haha men det hade varit mäktigt att se Jon säga “dracarys” mot Dany.

   Svara

  • Linda

   |

   Som jag tolkade det så spelar det sjukt stor roll!

   Nær dom ær i Winterfell och firar att dom vunnit kriget mot the Night king så sæger børjar ju Dany inse att redan dær så vill folket hellre se Jon som kung. Speciellt i norr. Sedan nær de kommer till Kings landing och hon førsøker hångla upp honom och han backar, och de pratar om att regera tillsammans men att det inte går, så vet hon ju dær att hon førlorat honom som sin pojkvæn i och med att det kommit ut att han ær Targaryen. Och nær klockorna ringer før att Kings landing ska ge sig så vet hon att hon redan førlorat, hon och Jon kommer inte kunna vara ihop som hon vill, och hon vet att får folket vælja mellan dom två så vill dom ha Jon som kung, plus att han dessutom har rætt till tronen føre henne pga han ær man och fødd føre henne (?). Han ær ju the rightful heir iaf. Min tolkning ær att det ær dærfør hon klickar och brænner ned hela staden, “Let it be fear, then”. Før hon vet att hennes fredliga crusade ær førlorad, så enda chansen før henne att få tronen ær att gå nuts.

   Svara

 • Jenny

  |

  Jag älskade slutet för Jon Snow! Så tråkigt om han hade blivit kung?? Han har kämpat och gjort vad som är rätt så länge. Även nu dödade han den han älskade. Som att det skulle vara en enkel grej? Jag gillade att han hade svårt för att göra det. Sedan skickas han till The Night’s watch men så har de organiserat så att han får leva i skogen med the wildlings och sin varg. Sååå fint ju ? Älskar slutscenen när de går in i skogen, musiken med kören där – wow!

  Svara

 • Jonna

  |

  Jag är också rätt nöjd över hur det slutade! Var väl ett litet anti klimax att Bran helt plötsligt valdes som kung bara sådär, efter att tronen har varit så eftertraktad i så många år. Läste på ett forum att de kunde gjort Bran till ultimate villain, eftersom han antagligen måste ha vetat att Dany behövde förstöra hela Kings landing för honom att bli kung. Men de tog aldrig rygg på det, utan mest att han skulle bli en bra kung. Håller med om att det känns som att dem skyndat sig igenom förra och denna säsongen (framför allt denna) och hade lätt kunnat göra 10 säsonger istället för 8 korta. Meeen ÄLSKADE sansas slut! Och hur magiskt var det när hon gick genom gången och alla bugade ?. Och Drogon och Dany, my heart ?. Tyckte ändå det var fint att han flög iväg med henne, hon var ju deras mamma trots alla, även om Jon är en Targaryen. Gillade att det känns som om allt fortsätter, och att det skulle kunnat komma en till säsong även om det inte gör det. Game of thrones ❤️❤️

  Svara

 • Therese

  |

  Tycker också det var ett ok slut. Bästa var ju att järn-tronen brann upp!

  Har hört att de planerar en spin-off om the Night-king, det är antagligen därför de lämnar massa lösa trådar. Blev annars väldigt irriterad på att hela den intrigen tog slut i ett avsnitt.

  Svara

 • J

  |

  Nu har det gått 24 timmar, har hunnit smälta avsnittet!

  – tyckte säsongen var bra. Det hände mycket och jag tyckte det var fint att alla man har följt dessa år är i samma ’rum’ för en gång skull. Förstår inte alls kritiken, att dom ska göra om säsongen osv. Vill gärna veta hur folk hade velat ha den då? Det är typ 20 betydande karaktärer och det är omöjligt att göra alla nöjda.

  – Att Dany brände ner staden. Ja, där var det delade meningar. Men krig är inte vackert, romantiskt, hjältedåd. Det är kallt, blod, aska och skrik. Jag tyckte man visade ännu en gång var the iron throne gör med en. De som styr eller vill styra är beredda att gå över lik, bokstavligen. När Robert anföll och tog tronen så skulle alla targaryen barn slaktas. Cersie sprängde en hel byggnad för att en ’sekt’ var emot henne. Tyckte danys rådgivare runt om henne var orättvisa, cersi hade inte backat om det var omvända roller. Maktbegäret är det farligaste vi har.

  – Att Dany blev påverkad av makten. Detta tyckte jag var jobbigast att följa, för ju närmare de kommer tronen ju mer förändras hon. Det är som att en förbannelse vilar över the iron throne sen många år tillbaka och påverkar alla som är en targaryan.
  Samma här så blev folk förvånade, sura över att den här karaktären bytte personlighet. MEN! Jag vet inte om detta tas upp i serien på samma sätt men Targaryan släkten är jävligt speciell. Flera år av inavel och personlighetsdrag går i släkt. Hennes pappa försökte slakta hela staden för han var paranoid. Rädslan och misstänksamheten tar över, samma är det för Dany. Hon har alltid haft folk på hennes sida som dör en efter en. På festen när alla hylla Jon så tänkte jag bara på ’ a targaryan alone in the world is a terrible thing’. I avsnitten känns det kanske som ett personlighetsdrag som ändrad på 1 timme, men bara resan från norr till söder var väl två veckor?

  Generally, if a Targaryen had multiple sons and one of them was clearly mentally unstable, they would try to skip over him in the line of succession in favor of a more stable younger son. Therefore, fewer of the early Targaryen kings had mental problems, because if a king did have a mentally unstable son he wouldn’t be allowed to succeed his father.

  Inte stabilaste släkten.

  – Jons nya identitet blev också ifrågasatt för många tyckte att den påverka ingenting. Klart den gjorde! Möjligheten att ta död på Dany fanns nog inte fören informationen kom fram. Jon hade kontroll över drakarna. Danys bror slapp stämpeln som kidnappare när det kom fram att han gifte sig med stark för kärlek. Tycker även att jon har alltid blivit uppmålad som you know nothing, men han vet sin bakgrund iaf :))
  Sen ville han inte bli kung, och helt ärligt hade jag nog inte heller velat sätta honom på tronen. Generna och tagit död på sin älskade kan nog trigga något där med…. tror alla var rätt överrens att targaryan ska inte styra, dom är för instabila. Dom vann pga drakarna men det är nya tider nu.

  Ursäkta superlång kommentar. Men ville dela med mig av något positivt från säsongen, liiite trött på allt negativt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Håller med dig om vad du skriver och tack för en intressant kommentar! Jag är okej med slutet och alla punkterna du nämner håller jag med om. Tycker bara att det gick så…snabbt, att de lämnade lösa trådar och alla saker som verkat vara ”en big deal” inte var det helt plötsligt. Antar att jag får läsa böckerna ?

   Svara

   • J

    |

    Ja, första säsongerna är ju rakt av från böckerna. Till och med konversationerna är likadana. Är inget ’byggd på boken’ nej det är boken rakt av. Nu finns inte sista böckerna för han är seg……. så jag kan hålla med om att allt gick snabbt. Dom blev bortskämda i början och helt plötsligt ska dom knyta ihop säcken själva, och det är nog supersvårt! Har för mig författaren har nämt att han skulle kunnat dra ut säsong 8 i 5 säsonger. Men tror faktiskt inte skådespelarna hade velat köra på 5 år till (eller 8-9 år pga tiden att göra allting)

    Svara

    • Lovisa

     |

     Hej! Håller med Regina om att din kommentar var intressant och håller med om vissa av dina resonemang. Däremot förstår jag VERKLIGEN mycket av den kritik som riktats mot säsongen och framförallt mot Dan & Dave som skrivit manus.

     Jag kan hålla med om att många slutsatser är okej. Jag är okej med att Arya dödade the night king, att Jamie gick tillbaka till Cersei, att Danarys tappade det och att Bran fick tronen. Däremot så har vägen dit varit under all kritik.

     Det känns verkligen som att manuset Hollywoodifierats under de senaste säsongerna. Man lade mer budget och omtanke vid alla coola effekter, såsom battlefields (eeeh totalt täckt i mörker), dödande av drakar (hur kunde den andra draken vara så enkel att döda medan Drogon var helt oövervinnerlig?) och brännandet av en hel stad (som gick från 0 till 100 och inte alls hänger ihop med hur Dany sagt att hon vill bekämpa TYRANNER, inte civila), istället för att lägga tid och energi på karaktärsutveckling (hur kunde Tyrion bli så korkad? Vad gjorde ens Cersei? Vad hände med Jons hela claim som Targaryan? Vad sysslade Varys med? Vad var poängen med Bronn? Varför i hela friden ska Arya bli Columbus/Dora utforskaren?) och storyn.

     Angående storyn så finns en jätteintressant fanteori om hur det hela borde ha slutat. Håller inte med om allt, men det fan som skapat den knyter an betydligt med till teorier/sägner som berörs i boken, karaktärers utveckling och storyn som den var från början. Rekommenderar! Den finns att se på youtubekanalen Banditincorporated.

     Tack för mig ?

     Svara

    • Sanna

     |

     Handlar inte om att författaren är seg. Han skriver alldeles för mycket. Förlaget tror ingen kommer vilja läsa böcker med sidor på över 1000 sidor så därför måste han hela tiden skriva mindre och då får han inte ihop det. Så tvärtom, han skriver alldeles för mycket och han vägrar skriva lite och då blir det att inga böcker kommer ut.

     Svara

 • Linnea

  |

  Men jag vet inte. Tyckte typ att hela sista säsongen kändes förhastad. Hur kunde Bran ta sig från Winterfell så snabbt? I EN RULLSTOL. Samt typ att man fick se mer av Drogon eldar upp tronen än Jon dödar Dany.
  Sen att Drogon ba tar henne i klon (???) kändes konstigt. Vart tog de vägen liksom. Skrattade till högt när han tog henne i klon? Det var ju jättekonstigt. Likaså att Jaime och Cercei låg typ längst upp bland stenarna…… de borde legat underst om de skulle ha dött ://// hahah så många åsikter kring detta avsnitt. Men är ändå överlag nöjd pga allt jag bryr mig är att Arya är den coolaste karaktären någonsin. Men vad var grejen med den vita hästen i förra avsnittet?? Var det noll mening med den? Hon hade ju lika gärna bara kunnat vandra ut från kings landing själv isf.. Samt hela den där bokgrejen, med Tyrion.. vad var det om ens..

  Svara

  • ab

   |

   >Hur kunde Bran ta sig från Winterfell så snabbt? I EN RULLSTOL.

   Fast det var ju inte så att han rullade ner till King’s Landing i rullstolen, han åkte väl hästdragen vagn och skepp tillsammans med Sansa och det hade varit ca 3 veckor.

   Störde mig också på det där med stenarna men får väl tänka att de dödades av kraften av de fallande stenarnas slag mot huvudet och inte kvävdes av rasmassorna.

   A Song of Ice and Fire är namnet på bokserien och det har spekulerats att det kommer att avslutas med att Sam har skrivit ASoIaF. Det ska vara komiskt att Tyrion inte ens nämns i boken men hur troligt är det att archmaestern i sitt historieberättande hoppar över Tyrion som var Hand till Joffrey (Acting Hand i Tywins ställe), Daenerys, och nu Bran.

   Svara

  • Elin

   |

   Sett att flera “stört” sig på att Jamie och cersei låg långt upp i stenhögen och att det på något sätt vore orimligt att de dött av det. Alltså.. Man kan dö av att få en enda sån sten i huvudet så vad är det som är så konstigt med det?

   Svara

   • Susanna

    |

    Tänker spontant att det folk stör sig på är att de stog på marken, hela taket rasar in men ändå ligger de PÅ en massa stenar. Men det hade ju inte varit en lika snygg scen om ingen hittat dem :p

    Svara

    • Elin

     |

     Ja absolut, det köper jag. Tänkte också på det. Men folk skriver ju att om de dog av stenarna så borde de legat underst. Eller att de borde kunnat gräva sig ut. Det var mest det jag regerade på. ?

     Svara

 • Marina

  |

  Två spår som inte blev uppklarade från avsnittet innan: Vem ringde i “fredsklockan” och vad var det Tyrion ville ha insmugglat i Kings landing?!?!?

  Svara

  • Linnea

   |

   Jag uppfattade det som att Tyrion ville ha hjälp att smuggla ut sina syskon från Kings Landing. Eller missförstod jag helt kanske?

   Svara

   • J

    |

    Det var smuggling av syskon ja 🙂

    Svara

 • Marite

  |

  Först var jag ledsen att Stark familji skildes igen, men Jon är lyckligare med free folk och Arya bryr sig inte om regering så det är ett bra slut för henne också. Tycker också att Bran ära tråkig, men det kandke bra att ha en kung som inte har nån ego. Gillade inte Dany och Jon tillsammans alls.

  Svara

 • Jackie

  |

  Jag är nöjd med slutet, sista avsnittet kunde inte bli något annat än ett avslut på det sätt de gjorde. Jag hade ingen aning att Bran skulle bli kung (men visst, hans roll är så konstig!) eller det roligaste, Jon hamnar i Nights watch igen! ? Men jag tror han stannar hos wildlings, det var ganska gulligt slut.

  För övrigt kunde de lätt ha gjort en säsong till på de 2 senaste säsongerna, det har gått alldeles för fort. Säsong 8 avsnitt 3 var verkligen en av de bästa någonsin. De kunde lätt ha visat/förklarat mer av alla karaktärer de senaste 2 säsongerna för ibland har de plötsligt gjort något och man tror man missat nåt. Som sista avsnittet. Jon är fängslad, Greyworm är kvar och fortfarande arg, och dwt har plötsligt gått flera veckor. De kunde gjort ett avsnitt på de veckorna!!

  Men annars. Världens bästa serie är över. ?

  Svara

 • emma

  |

  Nu kan man göra spin-off serier för Arya, Tormund, Jon, Sansa osv. hehe iom det framstod så tycker jag.

  Hela serien var tråkig. Det enda braiga avsnittet var kriget mot de döda.

  Svara

 • Jackie

  |

  Jon kommer lätt få barn med en wildling. Targaryen lever vidare så. 5000 år senare är White walkers tillbaka och enligt legenden finns dwt en rättmätig Targaryen beyond the wall som kan väcka drakäggen som hittats. Spin-off!!! ?

  Svara

 • Emma

  |

  Jag är mest besviken över att man inte fick veta VEM the night är och VARFÖR han ville förstöra alla minnen. Med tanke på hur många teorier som finns om honom är det för mig ofattbart att man inte förklarar detta.

  Svara

  • En annan Emma

   |

   Exakt! Och hur överlevde han drakelden?

   Svara

 • M

  |

  Jag tyckte om hur serien slutade. För mig kändes upptrappningen och slutet logiskt:
  – Dany framkom som maktgalen, vilket hon egentligen varit hela tiden.
  – Jon ville norr om muren igen och gav sig iväg med Tormund som är en vän han verkligen litade på.
  – Bran som inte har en egen agenda och mycket kunskap blir vald till kung.
  – Sam, Tyrion, Brienne och Davos som rådgivare till Bran (håller dock med andra, wtf gjorde Bronn där? ?).
  – Jaime sökte upp Cersei igen eftersom han har ett så starkt band till henne.
  – Sandor dödade the Mountain, det var så pass viktigt att han tyckte att det var värt att dö själv på kuppen
  – Arya gav sig av, hon har inte haft ett fast hem på många år och har inget som håller henne fast någon annanstans.

  Jag hade svårt för hur mycket action, ologiska scener och konstiga klippningar det var under säsongen, exempel:
  – Arya som hoppar fram från tomma intet och dödar Night King
  – Bara Melisandei blir tillfångatagen. Hur???
  – Arya reser sig ur askan i Kings Landing flera gånger. Hur överlevde hon men ingen annan?
  – Trots slaget mot de döda så överlevde jättemånga dothrakis, dog dem inte i slaget? Gäller alla som var med i slaget, Winterfell är liksom inte så stort, vart var alla överlevare under slaget?
  – Det var jättelätt att döda draken i avsnitt 4, men omöjligt i avsnitt 5.

  Och en annan grej som stört mig är hur Tormund stöter gång på gång på Brienne. Det finns inget romantiskt eller fint i det. Lämna henne ifred för fan!

  Svara

 • Petra

  |

  Pallar inte läsa genom alla kommentarer. Det känns ändå som att merparten av alla INTE är nöjda med upplösningen? Önskar nästan ett par alternativa slut. Kommer inte ske. Men uppföljning. Spin off. Just give me sumfin!!! ?????

  Svara

 • Åsa

  |

  Ha ha älskar engagemanget i kommentarerna ?? jag har sett hela serien och tyckte att den var underhållande och spännande, men känner bara att nu är den slut. Nästa serie liksom.

  Svara

 • gbg

  |

  Vet ni varför Jamie gjorde Brienne till riddare….

  …han ville ha ett one knight stand

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha dör ?

   Svara

  • Vendela

   |

   HAHAHA!

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv