Follow my blog with Bloglovin

Onsdagsfråga

Åh vad jag önskar att jag gillade GoT när jag läser om alla som hyllar den, men nej. Jag har försökt flera gånger. Blev du fast från början eller krävdes det några avsnitt? Jag tycker den är otroligt seg det jag har sett ?

Svar: Jag tror det krävdes en hel säsong för att jag helt skulle fatta grejen. Och det krävdes fyra säsonger för att jag skulle tycka att det var den bästa serien någonsin. Kan tyckas vara knäppt att jag fortsatte titta, men jag hade seriöst ingenting att göra den sommaren för fem år sedan, haha.

Såhär skrev jag då ”Idag har jag tittat på Game of Thrones hela dagen. Ni hade rätt, jag är helt fast! Jag trodde inte att det skulle vara min grej och det är det inte heller. Men ändå kan jag inte sluta titta? Svårt att förklara. Det enda jag inte uppskattar är all magi, tycker det är tråkigt.”

Håller fortfarande med om att magin och vissa side-storys kunde skippats (tyckte allt om Bran var zzzzz), men det är okej då resten av så bra. Vissa grejer i serien som man inte riktigt förstår sig på tror jag spelar mycket större roll i böckerna. Om du orkar och vill – kämpa dig igenom några avsnitt. Få inte panik över att det är många karaktärer och låt det vara lite segt ibland. Sen är det är ju inte hela världen om det inte är din kopp te. Jag själv har exempelvis aldrig förstått grejen med Harry Potter. Har läst tre böcker och sett alla filmer, men fattar fortfarande inte vad som är bra. Allt är inte för alla.

Sen tror jag också att det blir svårt när något blir extremt hajpat. Då är ju förväntningarna skyhöga. Man förväntar sig så mycket att det kvittar hur bra det är. Som när Ida tipsade mig on Espresso House’s Salted caramel latte med orden att det var det GODASTE HON NÅGONSIN DRUCKIT. Jag tog en klunk, förväntade mig att himlen skulle fyllas med flygande enhörningar (typ), men det hände inte (duh) och jag kände bara….mjä. Hade hon inte lovordat den så mycket hade jag kanske blivit imponerad.

På tal om när saker blir hajpat förstår jag de som som blir anti när något är otroligt hajpat. Jag kan också känna lite så ibland. Det pratas om det överallt så mycket att man nästan spyr på det och väljer att ta avstånd istället. Tycker dock det är sjukt töntigt när man tar avstånd för att vara ”speciell” och inte ”som alla andra”. Typ som folk som vägrar Melodifestivalen eller inte lyssnar på viss musik bara för att. Man bara mmm du är SÅ cool.

 

65 gillar

Kommentarer (12)

 • Malin C

  |

  Jag har bara sett pyttelite och fastnade inte, men eftersom man ser och läser om det precis överallt så blir jag MÄTT på det ändå. Lite som när man ätit en dålig räka och mår illa bara man ser räkor sen… Var samma sak med Harry Potter. Jag kan tänka mig att ge det en chans och titta för det MÅSTE ju vara bra när så många hyllar det, men först måste allt lägga sig för att det inte ska bli total overload.

  Svara

 • Josefine

  |

  För mig tog det bara ett avsnitt innan jag var fast, men började kolla på det avsnittet och stängde av mitt i TRE GÅNGER innan jag till slut, den fjärde gången, tog mig igenom hela.

  Svara

 • Sara

  |

  Haha åh känner också igen det där. Det tog mig säkert minst 5 avsnitt att komma in i GoT. Jag minns att jag tänkte efter första avsnitt: FYFAN vad tråkigt! Haha. Men jag är väldigt glad att jag fortsatte att kolla 🙂 Så ge det en chans om du vill!

  Svara

 • Josefine

  |

  Vad gäller GoT så rekommenderar jag att läsa böckerna (de är som vanligt mycket bättre än serien), det var så jag fastnade. Dock, eftersom jag håller på att bli galen i väntan på nästa bok av bokserien, så har jag sett tvserien och den är rätt bra den också (eller ja, jag har en hel del åsikter av den mindre bra sorten om senaste säsongen som jag inte tänker lufta pga vill inte spoila, men i övrigt). Kan förstå att tvserien anses seg i början (själv tröttnade jag på alla sexscener och att kvinnor alltid skulle vara nakna så mycket som möjligt, men det blir bättre i senare säsonger), men jag visste ju vad som skulle komma på grund av böckerna så jag var därför hooked på tvserien från början. Aja, sorry för allt svammel, men alltså, rekommenderar verkligen böckerna. Sträckläste alla en sommar för ett par år sedan och funderar på att läsa igen, haha. (Obs, böcker och tvserie divergerar ju längre man kommer)

  Svara

 • Amanda

  |

  Jättemärklig fråga, men hur kommer det sig att du alltid tittar på serie på din dator? 🙂 Du borde ju verkligen skaffa en chromecast, AKA bästa uppfinningen ever för folk som ÄLSKAR att streama och titta youtube och inte har råd med apple-tv (alltså jag:)) Haha! Bara ett litet tips!

  Svara

 • Hanna

  |

  Jag har sett alla GoT-säsonger men är fortfarande inte fast. Tvingar mig igenom det, bara för att ”man ska”. Tycker inte att det är dåligt, men däremot att det är så himla segt. Tom nu de senaste 2 säsongerna då dom tryckt in typ en säsong i ett avsnitt (om man jämför med tidigare säsonger). Har 4 avsnitt kvar på den här säsongen nu…. zzzzz

  Svara

  • Hanna

   |

   HUR har man tid att ta sig igenom typ hundra timmars serie utan att ens tycka att det är bra?? ? Blir man inte stressad över att man kunde gjort något vettigare med tiden?

   Svara

 • Sandra

  |

  Hade en kollega förut som var värsta hype-man. Han sa att cirka allt som var bra var HELT MAGISKT. Haha, jag slutade tro på hans lovord rätt snabbt 😀

  Svara

 • Jenny

  |

  Såg fram till första avsnittet till säsong 5 sen la jag ner det. Fastande nog ganska fort men tycker det var samma samma hela tiden och hajpat som fan. Gillar generellt inte fantasy men Harry potter är jag uppvuxen med och gillar starkt.

  Svara

 • Jag

  |

  Jag har försökt, men det är ju så otäckt? Massa våld, blod och våldtäkter hela tiden.

  Svara

 • ida

  |

  Jag undrar en sak. Du fotar alltid datorn istället för TV:n när du ser på nåt TV-program.
  -Tittar du verkligen på datorn istället för TV:n eller är det för att det ser snyggare ut på bloggen?
  Man kan ju casta till TV:n eller använda en sladd för att visa hela skärmen.

  Svara

 • Erika

  |

  Jag förstår verkligen det där med Harry Potter. Jag fattar inte grejen, har försökt, genom att titta på fyra första filmerna men alltså zzzz. Så tråkigt! GOT började jag och sambon att kolla på efter säsong 3 hade sänts. Fastnade totalt och längtade så till 15/4 då sista säsongen startade men för varje avsnitt blir det liksom sämre. Jag bryr mig knappt längre om mina favoriter… vet inte om det är för att jag vet att det är sista säsongen men det är bra att det tar slut nu. Skaparna verkar ha stora problem att få ihop allt, vilket gör mig så besviken. Allt man undrar över som de inte kommer hinna besvara. ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv