Follow my blog with Bloglovin

Projekt tavelhyllor

Idag har jag lekt Byggare Bob! Om Byggare Bob målar och borrar? Det vet jag inte kom jag på. Han kanske bara bygger? I ALLA FALL. Jag har varit sjukt händig idag.

Jag fick för mig att jag skulle sätta upp tavellister på väggen mellan mitt kök och vardagsrum. Caroline visade mig en bild för ett tag sedan och jag har varit helt såld sedan dess.

Jag lånade en borrmaskin av mamma igår och planerade att sätta upp hyllorna idag. F har varit sjukt skeptisk. Han har inte sagt det rakt ut, men mellan raderna har jag förstått att han tycker att jag tagit mig vatten över huvudet som ville ge mig på det här själv. “Du tror alltid att allting är så lätt”, sa han igår och jag blev irriterad. Men det slog mig idag när jag påbörjade projektet att han nog har rätt ändå. Eller jag tror kanske inte att allting är lätt, men jag har inget emot när saker blir krångligt. Jag oroar inte mig i förväg. Jag tar för givet att jag fixar det, medan han behöver gå igenom varenda litet hinder och risk innan han är redo. Jag kände mig sjukt mycket som Lisa i Bonusfamiljen nu? Haha.

 

Jag började med att spackla hålen som blev när jag tog bort alla tavlor. Tänkte egentligen bara slipa och sedan dutta färg, men det blev inte bra…

 

…så jag gick och köpte väggfärg och målade hela väggen istället. Det blev mycket bra! Kanske inte perfekt, men det gör inget eftersom jag ska ha tavlor här.

 

Sen satte jag upp tavellisterna. Tänkte egentligen ha 4 stycken, men tyckte det blev så kompakt då. Valde att ha det största mellanrummet till taket så att jag kan ha höga tavlor och t.ex. växter längst upp.

Men det ser kanske märkligt ut. Eller? Jag tror att det kommer bli bra när jag sätter upp tavlor och böcker på hyllorna, men jag känner mig lite osäker faktiskt. Är orolig att jag får göra om allt igen ?? Vad tycker ni?

Är väldigt nöjd med valet att ha en utbytbar tavelvägg istället för en skänk som stod där innan. Blev mycket luftigare. Kan visa före och efterbilder när jag fått upp grejer på listerna!

 

137 gillar

Kommentarer (38)

 • Louise

  |

  Hej ? var noga med att kolla ifall det krävs mollyplugg, annars kan det vara så att hyllorna brakar ner av lite tyngd ???

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag har pluggar! 🙂 Fick dock inte i skruvarna helt, så kanske får köpa kortare.. får fråga F när han kommer hem, har noll koll. Haha 🙂

   Svara

 • Kari

  |

  Det blir jättebra! Duktigt jobbat! ??

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack mamma 😀

   Svara

 • Johanna

  |

  Tror det kommer bli supersnyggt!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Lisa

  |

  Är listerna sneda eller ser jag fel? Ser ut som de lutar rejält eller så är jag sned haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Det hoppas jag inte. Har använt vattenpass nitiskt ???

   Svara

   • Lisa

    |

    Då är det jag som sned! Jag är vänsterhänt så allt blir automatiskt snett i bild ??

    Svara

    • Egoina

     |

     ?

     Svara

 • Robert

  |

  Bra start, som det brukar heta. 😉

  Svara

 • Sophie

  |

  Är den nedersta lite långt ner? Sjukt bra gjort iaf! 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är det jag funderar på ? Men vill iofs ha ”hela väggen”.

   Svara

   • Sophie

    |

    Ser ju annorlunda ut när du väl ställer dit tavlorna.. Blir säkert bra! 🙂

    Svara

 • Jennie

  |

  Tänk på att när du sätter upp tavlor och annat fyller de ju upp väggen. För ögat kommer det nog se ut att vara lika mycket tom vägg både uppe och nere och kännas centrerat. Snyggt!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Tror och hoppas också det ?

   Svara

 • friyaay

  |

  Kommer bli svinbra! Har funderat på likadant 🙂 Om du ändå målat hela väggen kan du ju lika gärna passa på och ta hörnet där du sågade av bänkskivan också :´)

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha kom på det efteråt. Så dumt att jag inte gjorde det ?

   Svara

 • Linnea B

  |

  Tänker att den längst ner kanske är lite i vägen typ när man dammsuger osv? Och att det kanske inte drar åt sig blickar så långt ner? Men du får ställa dit tavlor å grejer och testa!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja jag får testa ?

   Svara

 • Bella

  |

  Snyggt jobbat!! Jag tycker det ser bra ut☺ och om du inte blir nöjd när du ställer dit tavlorna så går det ju faktiskt att borra igen☺

  Svara

 • Sara

  |

  Kommer bli toppen! ?
  Men ett tips, den vanliga dammsugaren kan gå sönder om du suger upp för mycket byggdamm. Partiklarna är liksom för små och smiter igenom påsen och dammar igen hela maskinen (eller något sånt ?), så använd en grovdammsugare om du har tillgång till en och annars hederlig sopborste och skyffel ??

  Svara

  • Egoina

   |

   Oj hade ingen aning ?

   Svara

 • ab

  |

  Kan hålla med om att inte oroa sig för mycket. Tänker att det ändå blir bra till slut (även om det kan uppstå frustration och misstag längs vägen) så länge man håller sig borta från el och VVS,

  Svara

 • Di

  |

  Hallååå, vad har du för påsar till den dammsugaren? Har en likadan men aldrig lyckats hitta rätt påsar, så varje gång jag dammsuger väller det ut damm, grus, ris, ja allt man dammsög upp förra gången… knasig kommentar, men väggen kommer bli hur snygg som helst!

  Svara

  • Egoina

   |

   Köpte en hel hög samtidigt som jag köpte dammsugaren ?

   Svara

 • Lina

  |

  Alltså det är ju ett så bra tankesätt!!! Håll i det för fan! Som Pippi Långstrump :

  “Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert!” ❣️❣️❣️

  Svara

  • Egoina

   |

   ???

   Svara

 • sus

  |

  Var är tavellisterna ifrån? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Ikea!

   Svara

 • Charlotte Wahlström

  |

  Det viktigaste för mig är att hjärnan kopplar hur saker sitter till något logiskt, som exempelvis MITT på väggen = lika avstånd från golvet som till taket. Och du har ju så med dörren, de tre tavellisterna sitter mitt i dörren om du förstår hur jag menar. Lika långt till karmen längst upp som till golvet 🙂 Blev kanon! Och jag har börjat inreda mer efter konceptet expect the unexpected. Typ varför sitter den där tavlan där ensam och inte i rak linje? FÖR ATT JAG KAN TYP yolo.

  Svara

  • Egoina

   |

   ???

   Svara

 • Hanna

  |

  Heja, jag gillar din attityd! För att citera Pippi ”Hur ska jag veta att jag inte kan om jag aldrig har provat?” 😉
  Själv ska jag göra ansiktsmålning på barn på jobbet imorgon – vilket jag aldrig gjort förut, haha! Men ah, hur svårt kan det vara? 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Det grejar du ??

   Svara

 • Olivia

  |

  Jag har likadana tavellister på en vägg. Jag valde att sätta dem centrerat på väggen, men nu när jag ser hur du har satt dina så ångrar jag att jag inte satte mina längre ned. Tror det kommer bli perfekt när du får dit tavlor!

  Svara

 • Emma

  |

  För min smak så är det lite väl rakt och stelt och väldigt vitt ? hade hellre satt hyllorna på olika nivåer, men blir säkert fint när du pyntat klart och så, är din stil helt klart 🙂 .. Spontan tanke, en platsbyggd (bok)hylla med rundat hörn mot köket hade oxå kunnat vara fin 🙂

  Svara

 • Sabina

  |

  Jag är helt klart som du och tänker att jag fixar allt 😛 och oftast går det ju ändå bra haha!

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv