Follow my blog with Bloglovin

Måndag -> torsdag i mat

Vill ni se min matvecka hittills? Vill ni? vill ni? Vill ni? Antar att ni vill.

 

MÅNDAG. Omelett med potatis, svamp och lök. Den ser kanske inte mycket ut för världen, men SOM jag älskar F’s omelett. Då ska ni veta att jag inte ens tycker om omeletter egentligen. Det tog tre år innan han fick lov att laga denna. Nu får han inte lov att laga något annat.

 

TISDAG. Halloumi stroganoff med kikärtsris. Provade något nytt – stroganoff med halloumi. Det blev gott, men jag fick inte riktigt till smakerna, så ska nog finputsa denna rätt till nästa gång. Kanske återkommer med ett recept och allt. Vem vet. Det var kul att prova i alla fall. Ris gjort på kikärtor var också gott, men blir lätt grötit.

 

ONSDAG. Spaghetti med tomatsås. Inget slår ändå en bra tomatsås. Blir förvånad varje gång över hur ruskigt gott detta ändå är i sin enkelhet. Man behöver inte mer av livet än en god tomatsås. Adderade oliver och parmesan för extra wow.

 

TORSDAG. Hamburgertallrik. Idag unnade vi oss lite take away då vi kämpat med garderoben sedan F kom hem från jobbet (och innan dess slet jag ju med hyllorna) och inte orkade laga mat. Garderoben är snart helt klar! Fattar ni att ångestmomentet som stått staplat i oändliga kartonghögar på mitt kontor i månader äntligen är borta?? Känns overkligt.

 

96 gillar

Kommentarer (7)

 • Emma

  |

  min bästa halloumistroganoff är:
  halloumi, lök, tomatpuré, ketchup, grädde, svartpeppar och OREGANO. har serverat detta till flera personer som sagt att dom inte gillar stroganoff och samtliga har gillat den! det magiska är att skippa krossade tomater och ha i oregano i valfri mängd.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag ska prova oregano! ? Hade i timjan.

   Svara

 • Ronja

  |

  Off topic men: gjorde inte du nyligen ett inlägg om dina hårvårdsrutiner? Jag kan inte hitta det för allt i världen. Du verkar ha samma hårtyp som jag nämligen, och jag skulle gärna vilja veta hur du tar hand om ditt hår. Jag vet att du använder mycket torrschampo, men dom jag provat ger alldeles för mycket volym och det går inte ens att dra fingrarna genom det, det blir supertovigt. Skulle vara så tacksam om du ville länka det inlägget, om jag nu inte hittat på att du skrivit det ?

  Svara

 • Linnea

  |

  Mmm lagar alltid halloumi stroganoff. Brukar ta i lite senap och en burk creme fraiche med smak av fetaost och soltorkad tomat?

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh smart!! Det ska jag prova!

   Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv