Follow my blog with Bloglovin

Ida mot alla

Nu kommer jag här med festlekar igen! Ni har väl inte missat att jag samlat allt sånt i en kategori?

Här är den: Festlekar & aktiviteter

Nu till 5-kampen jag styrde upp på Idas surprise-fest i lördags! Jag valde att kalla den: Ida mot alla! Det gick ut på att huvudpersonen Ida tävlade i alla grenar mot valfri person. Hon fick en ledtråd inför varje lek Fångarna på Fortet-style och sen fick hon välja vem hon ville tävla mot. Hade hon varit smart hade hon valt någon hon trodde var dålig, men hon valde att få en rejäl match i alla delgrenar. Hatten av för det ändå.

Här kommer alla grenar och hur det gick! Några av dem har jag redan tipsat om tidigare, men jag kör alla ändå:

 

1) SPOTTA GRODA

Ida fick välja en lagkamrat och två personer att möta. Sedan delade jag upp gelégrodor till lagen. Tävlingen gick ut på att i tur och ordning spotta grodan så långt man kunde, sedan skulle nästa person ska ställa sig där grodan landade och spotta så långt den kunde osv. Längst vann och efter långt och ihärdigt spottande gick vinsten gick till motståndarna.

Ida: 0

Alla: 1

 

2KARAKTÄRER I GAME OF THRONES

Att ha med ett moment om Game of Thrones kändes såklart givet. Det är det enda vi pratar om just nu. Det svåraste med GoT måste ju vara att ha koll på alla karaktärer, så det fick bli ett test på det.

 

Jag googlade ”Game of Thrones karaktärer” och fick upp denna bild med siffror och allt och då var leken klappad och klar.

Ida valde att möta sin bror och de fick två minuter på sig att skriva namnet på alla karaktärer de kom på. Ida ägde detta delmoment! Detta trots att hon svarade ”Han som låg med X” och ”Hon som dödade X” (vill inte spoila) på två av dem. Haha.

Ida: 1

Alla: 1

 

3) BALLONGLEKEN

Lek nummer tre gick ut på att blå upp sina ballonger så fort som möjligt. Ballongen skulle blåsas upp till ”standardstorlek” och jag signalerade när den var ok och kunde knytas. Ida var sååå dålig på det här. Haha. Bilden är tagen när hon började ge upp och försökte blåsa två samtidigt.

Ida: 1

Alla: 2

 

4) LÅTEN I RÄTT ORDNING

Jag letade efter kända låtar från 1989 och bestämde mig till slut för Poison av Alice Cooper. Jag skrev ut två exemplar av texten och sedan klippte jag ut alla delar från låten. Inledning, vers, refräng osv. Ida och hennes motståndare fick varsin hög med utklippta delar och sedan fick de tre minuter på sig att sätta ihop låten i korrekt följd. Det här visade sig vara så mycket svårare än jag trodde och varken Ida eller killen hon tävlade mot lyckades. De var faktiskt så extremt dåliga att jag inte ville ge poäng till någon. Men Ida fick ett poäng till slut ändå för att göra det hela mer spännande.

Ida: 2

Alla: 2

 

5) FLYTTA SMARTIES MED SUGRÖR

Vi är framme vid sista och avgörande leken! Flytta smarties ned hjälp av sugrör. Jag skapade två stationer som smartiesen skulle flyttas mellan och Ida fick välja en person att ha på sitt lag och två personer att möta. Det blev väldigt stressigt där ett tag…men till slut…TRUMVIRVEL….vann motståndarna.

Ida: 2

Alla: 3

 

Det slutade alltså med att ”alla” vann. Vi är tydligen bättre än Ida ??‍♀️

Aja. Hon kanske får revansch när hon fyller 40. Vi får se! ?

 

131 gillar

Kommentarer (2)

 • Annika K

  |

  Vi brukar köra spotta råtta ?
  Spotta geléråtta så långt man kan.
  Svårare än man kan tro ?

  Svara

 • Robert

  |

  Haha! Tyckte det var bra gjort att bara förlora med 3-2 mot alla andra. 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv