Frågor & svar

Jag har en fråga för nästa inlägg. Eller mer en fundering, något jag går och grubblar på och inte vågar ta med vänner. Jag vet inte varför men det är känsligt. Det är min kroppsuppfattning – jag känner mig FUL i alla kläder. Det enda jag känner mig någorlunda bekväm i är strumpbyxor, klänningar och kjolar, för jag har komplex för mina lår och min rumpa. Tycker dem är så stora plus att jag är ganska kort (157 cm) och känner inte att några byxor passar. Det är svårt att hitta byxor som passar och som jag inte känner mig som en elefant i. Ska jag köpa byxor i större storlek för att min rumpa och lår ska få plats (haha) så blir de för långa och ja ja, jag kan sy upp dem men orkar inte göra det varje gång? Blir ett sådant projekt bara för att jag inte har standardlängd. Jag har slutat handla på H&M för kläderna där är alltid för små och jag mår alltid dåligt när jag prövar kläder. Handlar mest på nätet nu för jag får ångest av provrum. Känner mig bara så vilsen och extremt oinspirerad. Blir så avis på dig som verkligen kan njuta av att ha olika sorters kläder. Jag VILL känna att det är ett sätt att uttrycka min personlighet, och jag har inget emot att jag är kort och rund. Jag vill inte behöva ändra mig för “samhället” förespråkar smalhet, men vet inte hur jag ska klä mig… Du är så klok och har en fin stil och tänkte om du har några goda råd?

Först ett spontant tips: ankelbyxor!! Så bra grej för oss kortisar. Blir ju normallängd på oss. Hehe.

Sen vad gäller det andra du skriver. Tänker att du måste ändra ditt synsätt. Vem säger att stora lår och rumpa = fult? En enkel grej du kan göra är att avfölja konton som får dig att tänka negativt om dig själv. Sen börjar du följa personer som har en kroppsform som mer liknar din. Lovar att man blir så pepp på att se fina kläder och stilar på människor som mer liknar en själv.

Nästa grej du ska göra är att lokalisera bra kläder! Kanske har du inte hittat “din passform”? Jag kan exempelvis absolut inte ha low cut jeans, helt omöjligt att hitta en sådan modell som sitter bra på mig. Jag måste tänka “päron” när jag handlar. Jag ser direkt på ett plagg om det kommer funka på min kroppsform. Och ja, H&M är helt jävla värdelösa på storlekar. Ibland passar 34 mig och ibland är 44 för litet. Hur sjukt är inte det? Skit i H&M! Och skit i vilken storlek som står på lappen. Det handlar ändå 90% om kroppsform. Jag menar mina kläder kan diffa flera storlekar bara pga vad det är för modell.

Tycker du fick ett bra tips bland kommentarerna också om att våga ta hjälp i butiker. Det är en jättebra idé! Säg att du har svårt att hitta plagg som sitter bra och låt butiksbiträdet guida. Det är trots allt deras jobb!

Så för att summera. Tre grejer:

1) Ändra synen på kroppen du är i. Den är ju fab!

2) Förstå din kroppsform och vad som funkar och sitter bekvämt på just din kropp

3) Be om hjälp

LYCKA TILL NU. Håller tummarna för att du uppdaterar din garderob och klär dig i sånt du blir glad av. HEJA <3

 

 

Vår son är 1,5 år, och innan vi fick barn har vi inte reflekterat över detta då våra föräldrar gjorde samma. Men nu så, så exempelvis det här med att säga att påskägget är från haren, och julklapparna från tomten tycker vi känns fel, och inte för att barnen inte ska få tro på saker, utan för att det är ju faktiskt vi föräldrar som jobbat ihop pengar för att köpa dessa saker.. 🤷🏼‍♀️🤔 Och det är ju oss han ska tacka och förstå värdet av att saker inte kommer gratis. 😆

Intressant synvinkel. Jag är ju ingen expert, men jag tror inte att så små barn förstår värdet av pengar ändå. Eller det kanske de gör? Dessutom tror jag att hon innerst inne förstår att påskägget är från oss, men det är kul att spela med på fantasin.

Oavsett tror jag inte att det är enstaka saker som dessa som gör barn otacksamma eller liknande längre fram. Vi är ju inte hennes föräldrar och hennes vardag, så att det händer spännande saker när vi kommer på besök tror jag bara är kul. Hoppas föräldrarna sagt något annars 😊

 

 

Ditt face…vilken jäkla perfekt hud du ser ut att ha! 😲😃 Blir faktiskt avundsjuk haha. Nej men, vad har du för hudvårdsrutin/sminkrutin egentligen? Du kanske har pratat om det förut? (Kommer i så fall inte ihåg). Fick bara lov att fråga eftersom, det helt plötsligt slog mig nu när jag satt och kollade på bilderna, att du såg så fräsch ut. 😁

Tack snälla! Har pratat massor om hudvård, hehe. För att summera: använder mycket fukt, rengör huden varje dag, använder dagkräm, nattkräm, serum, ögonkräm och viktigast: SYROR. Aha-syra och bha-syra är det som gör störst skillnad tycker jag. Tänkte sätta ihop ett inlägg med mina “måste ha” produkter inom kort. Men vill också påpeka att det som är en lika stor anledning (om inte mer) att min hud ”ser fin ut” på bild är hur ljuset faller när jag tar bilden. Glöm inte det!

 

 

Kan du inte berätta lite om din soffa? Hur känns den nu när du haft den i snart ett år? Är den nedsutten? Måste du puffa ryggkuddarna ofta? Är den skön att slappa i? Jag har varit kär i din soffa sen du köpte den, men med min beslutsångest är det en lååång process att bestämma sig!

Jag är nöjd! Forfarande störigt att den drar till sig hår, men får väl skylla mig själv som har så mycket av den varan. Dammsuger soffan minst en gång i veckan. Men supernöjd! Den är stor, bekväm och fin. Den är inte nersutten och jag puffar aldrig någonting, haha. Här är länk till den (annonslänk).

 

Åh kan inte du utvärdera linnelakanen sen?? Letar febrilt efter linnelakan som inte dammar och som inte kostar en miljon. Älskar din blogg för övrigt, enda bloggen man inte känner någon press ifrån när man läst!! Tack tack tack

Tack snälla för fina ord. Blir så glad <3 Jag ÄLSKAR mina linnelakan. De är snygga, sköna och har liksom lite “tyngd” vilket jag gillar. Dessutom är de bättre på att reglera värme än mina andra sängkläder. Så slå till så fort du hittar en bra deal! 🙂

 

68 gillar

Comments (20)

 • Elin

  |

  Tänkte rent spontant på det här med jultomten och påskharen – eller ja, jultomten iallafall.
  Min ena syster har 3 yngre barn och jag väntar mitt första barn nu till hösten. Vi har alltid haft tomte på julafton som kommer och delar ut paket – dock har vi valt att inte ge några paket från tomten. Det står aldrig ”önskar tomten” utan det står vilka det är ifrån, men det är en självklarhet att tomten ska dela ut alla klappar. Ser fram emot att mitt barn ska få ta del av våra traditioner och få träffa tomten.
  Så det är en väldigt smart lösning, barnen får tro på tomten – utan att det är tomten som ”köpt” paketen!

  Reply

  • Alice

   |

   Tycker också det är en jättebra lösning där barn kan få tro på tomten men förstå att paketen kommer från någon och ev om man vill ta det dit så kan man prata om pengars värde och vad paket kostar osv. Världen är orättvis och föräldrar har olika tillgångar så barn kommer få olika mycket julklappar, men då behöver de inte undra varför tomten (som på pappret känns som bara snäll och ev rättvis) ger så himla olika till olika barn.

   Reply

 • Lina

  |

  Jag har valt o inte skaffa barn, men har en storebror som har barn och han o hand fru gör så att de ger några julklappar från tomten och sen är resten från dem två. Just av den anledningen att de tycker att de blir skevt om tomten kommer med dyra julklappar hos dem o sen i skolan kanske någon inte fått dyra julklappar.
  Så de vill inte bidra med den grejen, så de har lagt de dyrare på dem själva o de ”billigare” är från tomten.
  För egentligen är de väldigt skevt några fick svindyra julklappar av tomten o sen hos vissa blev de inte alls dyra o kanske bara en.
  För de ska man tänka på att barn pratar om sånt de fått från tomten på förskola o skola.

  Reply

  • E

   |

   Ja, barn pratar om julklappar, kalas och dylikt men vi ska heller inte kväva den sortens diskussioner. Det är mycket prat om rättvisa i dagens förskola (kanske också i skolan) och det ska vara konstant rättvist överallt. Men livet är inte rättvis och det behöver barnen också lära sig. För alla barn har olika förutsättningar. Jag utbildar mig till förskollärare och har svårt för att så fort ett barn börjar prata om kalas utbrister en vuxen: Vi pratar inte om kalas i förskolan! För då kan de barn som inte blivit bjudna blir ledsna (nu pratar jag inte om kalas där den som fyller år bjudit alla utom en utan nu pratar jag om kalas där personen i fråga bjudit sina kompisar. Ja, precis som vilken vuxen som helst skulle gjort. Vem vill bjuda personer man inte valt att umgås med? Det är inte att vara elak (som vissa vuxna vill påstå).

   Reply

   • Fsklärare

    |

    På vår förskola får man inte lämna ut inbjudningar på hyllorna. Det svider att se andra skutta runt med färgglada inbjudningskort och inte ha fått något själv, och det tycker jag inte någon ska behöva uppleva på sin förskola. Sedan när barn pratar om kalas försöker jag fokusera på det roliga de berättar. Om de pratar om bjuden/inte bjuden försöker jag avdramatisera “man kan inte bjuda alla, alla kanske inte ens ryms. Och även om man ville bjuda alla är det mammorna och papporna som bestämmer”. Det verkar ta bort känslan av att vara bortvald, då kan man tänka på sitt eget kalas och vetskapen om att man själv inte bjöd alla man känner och ens föräldrar har slutordet – och så pratar vi om skattjakter, ballonger, lekar, presenter…

    Reply

 • Maria

  |

  Till dig med frågan om klädproblem. Känner igen mig så himla mycket, fram tills jag var typ 27 så hade jag ständig ångest över kläder och hittade aldrig något jag kände mig fin i och som satt bra. Så jobbigt! Jag är också 157 cm och med former så att köpa byxor har alltid varit ett ångest projekt. Tills jag hittade ginatricots mollie jeans. Har du inte provat så prova! Snyggaste bekvämaste jeansen någonsin. Stuprör, normalt midja, superstretch och inte ens vi kortisar behöver sy upp utan dom sitter som ett smäck 🙏 sen prova dig fram och be om råd i affär eller av kompisar. Och hittar du en stil du gillar så kör på den! Jag har lärt mig vad min stil är nu och vad jag trivs i och köper inget annat. Så ofta jag står och håller i saker i affären som jag tycker är fint, men har lärt mig att hänga tillvaka då det inte passar min stil och kommer i slutänden bara hänga i garderoben.

  Reply

 • Sofia

  |

  Jag har också länge haft problem med negativ syn på min kropp. Något jag börjat försöka tänka när jag provar är dock att “vad synd att den här tröjan inte passar min kropp” istället för att “min kropp ser så ful ut i den här tröjan” 😊

  Reply

  • Egoina

   |

   Exakt så! 👌🏼😍

   Reply

 • Petra

  |

  Till tjejen som inte hittar bra byxor, jag måste tipsa om ”poptrash-inspirerade” byxor från Only. Har flera par o dom sitter snyggt, är mjuka o sköna o supersnygga! Jag är också en kort tjej med rumpa o lår, köper XL som motsvarar ca 44/46. Bästa är att dom kommer i olika längder!

  Reply

 • Lisa

  |

  Till dig som har problem med kläder: stora lår och rumpa är precis lika fint som en smal kropp! Som Egoina skriver så behöver du bara hitta kläder som passar dig och som du känner dig bekväm i! Jag har väldigt breda höfter och har väldigt svårt att hitta jeans som jag passar i eftersom de antingen smiter åt på helt fel ställen eller att jag inte kommer i de alls. Har tidigare alltid använt jeans från Tommy Hilfiger som satt som en smäck men så ändrades formen och jag kom inte i dem längre. Jag ville ge upp men jag hittade så småningom nya jeans och det är de bästa jeansen någonsin! De heter body bespoke och är från Wrangler och finns bland annat på Zalando. Jeansen är anpassade efter alla kroppsformer och de går att köpa med ankellängd eller utan. Nu har jag två jeans från samma märke och sedan lite tunnare jeans på sommaren från Dr. Denim som även de har jeans anpassade för alla kroppsformer. De är både fina och behagliga och det känns som man inte har de på sig.

  Jag hoppas jag har hjälpt dig lite med jeans så du blir gladare och tänk på att du är fin precis som du är! Stor kram och Glad Påsk!

  Reply

 • Juli

  |

  Till tjejen med jeansen
  I FEEL U!!!!
  Jag använder oftast molly frän Gina eller från lager 157 (som jag klipper av för vem pallar sy upp). Beroende på hur stor du är så kan de vara en idé att boka in personal styling för att få professionell hjälp att prova ut nya jeans. Vet att zizzi har det om du har nära en sådan butik. Annars erbjuder Lindex 30 min intensiv jeansstyling tror jag. Värt att testa! Är (tror jag) kostnadsfritt

  Reply

 • E

  |

  Angående påskharen samt tomten. Barn förstår ganska tidigt att de inte finns på riktigt. Men de vill gärna tro på dem och visst kan man som förälder eller anhörig gå loss med deras fantasi. Och åter igen, alla barn är olika. En del barn “tröttnar” på tomten och påskharen när de är 3 år och andra tröttnar när det är 8 år. Alla julklappar behöver dessutom inte vara från tomten utan bara några stycken. Lär barnen att vara tacksamma genom att själv visa tacksamhet.

  Reply

 • Polly

  |

  Jag köper Bikboks jeans som heter Never Denim. Dom har en model som är ankellång där mina korta ben och breda röv får plats 😀

  Reply

  • Louise

   |

   Samma här! Köper typ inga andra jeans längre👌🏻

   Reply

 • Desiree

  |

  På tal om hudvård! Jag har suktat efter versos serum ett bra tag, men som fattig student har jag lyckats att inte köpa än. Minns att du tyckte det sved lika mycket när du köpte den som det gör i min tanke, hur var den?! Ser du nån skillnad? Såååå nyfiken på en recension/fattiga hudvårdsnörden🤓

  Reply

  • Egoina

   |

   Alltså är så besviken på den!! Märker inget! Måste ta före och efterbilder för att typ jämföra eller prova en längre period, men blev så opepp då jag blev så besviken…haha. Får återkomma 🙂

   Reply

 • Helen

  |

  Jag är 150 cm lång och har också större lår och rumpa. Jag har dessutom längre överkropp så mina ben är inte mycket att hänga i julgranen.
  Jag har aldrig gillat att köpa byxor, leggins eller liknande eftersom det ALDRIG passar. Ankelbyxor funkar inte heller, dels att de också är för långa och dels för att de helt enkelt inte passar. Det är inte meningen att de ska sitta som “vanliga” byxor.

  Men! I våras var jag på River Island, i Sthlm. De har en petiteavdelning där de har byxor i olika midjestorlekar, men även i flera olika längderna per midjemått! Hittade äntligen byxor som sitter som de ska och inte behöver sys upp!
  Det är en fantastisk butik för oss kortisar. Jag rekommenderar dig att testa byxor därifrån!
  Lycka till 😊

  Reply

 • Sandra

  |

  Hej! Det var jag som skrev frågan om byxor och kroppsuppfattning och vill bara säga tack Egoina för att du tog dig tid för att svara och för dina kloka svar! Och tack till alla i kommentarerna som delat med er av era egna erfarenheter och tips. Hjälper väldigt mycket att veta att jag inte är ensam i dessa känslor och denna typ av kropp haha. Tack ni är bäst!

  Reply

  • Anna

   |

   Hej! Vi är så många som känner igen oss i det du skriver! 🙂 jag har börjat ta hjälp i butiken och det hjälper SÅ mycket! Plus att det går snabbare för dom hjälper till att hämta andra storlekar 😀 brukar gå till Vila och Vero Moda i min stad, för där vet jag att dom hjälper till. Skit i HM och andra tråkbutiker där dom inte hjälper dig 😛

   Reply

 • A

  |

  Till dig som skrev första frågan – Ser att du fått supermånga bra tips på jeans, du kommer säkert hitta några som passar nu 🙂 Härligt att många läsare är så hjälpsamma, och skönt att höra att vi är fler som känner igen oss i problemet!Har varit i samma sits som du och tänkte faktiskt bjuda på ett helt annat tips nu; varför inte skippa jeans helt och hållet? Jag har som sagt varit i samma sits som du, haft jättesvårt att hitta rätt, provat alla modeller, känt mig missnöjd och ful mm. Så typ plötsligt en dag fick jag en insikt (haha jag vet…) – varför ska jag ens tvinga i mig själv i obekväma och åtsmitande jeans över huvud taget?! Har aldrig ens ifrågasatt det tidigare, för har alltid tänkt att jeans “ska man bara ha” men varför det egentligen? Jag tycker inte ens det är bekvämt(sitter åt i midjan, sitter för tajt, gör ont i linningen när man suttit för länge osv.) Så började jag kolla massa olika stilkonton och personer jag gillar/tycker har snygg stil, och insåg att typ ingen av dem har jeans(!) Finns SÅ mycket snygga byxor som inte är tajta, har osmickrande passform etc. Typ på vintern har jag stretchiga kavajbyxor, chinos mm. som har “loose fit” och nu till sommaren bara kryllar det ju dessutom av snygga mönstrade, utsvängda byxor som är både snygga och “lätta att bära”. SÅKLART ska du ha jeans om det är det du vill, du ska absolut inte låta din kroppsform begränsa dig(tumme upp för alla tips du fått här som sagt) men jag vill bara erbjuda dig ett annat perspektiv! Finns så mkt mer än bara jeans. /MVH tjej som snöat in på jeans, men numera har vidgat sina vyer 😉 Kram!

  Reply

Leave a comment

Arkiv