Foundation och concealer

Nu är alla förberedelser inför helgen äntligen klara! Jag har köpt strumpbyxor, tvättat, packat, fixat klart med bröllopspresenten och till och med fixat till F’s frilla med en nagelsax (i brist på annan sax, haha).

 

Älskar känslan när man ska åka iväg. Jag anstränger mig alltid lite extra och gör sånt som jag sällan gör annars som att tvätta mina sminkborstar, vässa läppennor och rensa i necessären exempelvis.

På tal om smink gick jag för att köpa en ny foundation idag. Jag ville ha Double Wear från Estee Lauder då jag hört så mycket gott om den. En snäll tjej på Kicks hjälpte mig att hitta rätt färg i djungeln och ansträngde sig verkligen för att det skulle bli helt rätt. Men sedan visade det sig att de inte hade rätt färg på lager.

 

Då skickade hon med mig prover så att jag har för hela helgen…och kanske för en månad framöver 🙈

Alltså där snackar vi service! Ska garanterat köpa min foundation just från Kicks när de får in den igen. Om jag gillar den då. Nu får jag ju faktiskt chansen att testa först.

Blev så pepp på smink att jag köpte en Touche Eclat från Yves Saint Laurent också. Det är en ljusreflekterande “concealer” att ha under ögonen som jag också hört mycket gott om. Egentligen ganska sjukt att jag, sminknörd som jag är, inte har testat dessa två basic produkter. Men plötsligt händer det! Båda två på en gång dessutom! Galet så snygg jag ska vara i helgen 😌

 

103 gillar

Comments (13)

 • Cilla

  |

  Det är min favoritfoundation, jag har haft den sedan fem år tillbaka typ. Köper lite andra (svindyra) märken emellanåt för att se om något kan slå Estee Lauder men nej, det händer aldrig. Ingen av de andra har varit i närheten av så bra. Hoppas du också blir nöjd! 😀

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh så kul! Ser fram emot att prova 😍

   Reply

   • S

    |

    Den är otroligt bra! Haft den till och från sen jag var typ 17 (är 28 nu) 🙂 Ett tips är att applicera vääääldigt lite, och helst med en beauty blender av nåt slag. Då blir resultatet naturligt och fint men ändå täckande.

    Hoppas du gillar den!

    Reply

 • Johanna

  |

  Samma här, har testat många foundations (dyra som billiga), men ingen klår Double Wear. Hoppas den funkar för dig 😀

  Reply

 • Sophie

  |

  Åh, den är SÅ bra! Älskar den. Den, Lancôme Teint Idole Ultra Wear och YSL Touche Èclat Le Teint är de enda jag köper och varvar på (pga olika nyanser och egenskaper, har t.ex. Esteé Lauder på sommaren då den är mattare och YSL på vintern då den är lite oljigare och ljusare). Sååå bra alla tre, försöker mig på annat emellanåt men det blir bara inte bra till min hud hehe.

  Reply

 • Linda

  |

  Åh, jag fick hem double wear som prov från kicks för ett tag sen, jag kanske får testa den då. Hoppas det är rätt färg! (det borde det kanske vara då jag fick den som prov när jag köpte en från YSL)

  Reply

 • Hanna

  |

  Också min favvo sen flera år! Vilken färg matcha din hud bäst med? 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Har etiketten hemma, men typ ivory nude neutral något 🙈

   Reply

 • Ella

  |

  Double West är asbra. Touche Eclat däremot. Största slöseriet ned pengar jag varit med om. Ca 0 täckning och jag fick fyra (!!!) användningar ur den innan den tog slut. Jag trodde det var ett skämt. Det var flera år sen, så de har kanske (förhoppningsvis?!) förbättrat formulan nu, haha.

  Reply

  • Emma

   |

   Håller med!!

   Reply

 • Johanna

  |

  Tips! Om du tycker den blir för ”kakig” blanda i några droppar serum (estee lauder rekommenderar deras night repair).

  Och tips till alla er som inte vet det:
  Det är fritt fram att be om prover på krämer, smink etc på Åhléns och kicks! Det får man gratis och är perfekt när man vill testa något nytt men inte behöva köpa för att sen inse att det inte funkade eller så! 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack för tips 😍

   Reply

Leave a comment

Arkiv