Returens omväg

Idag har paketkvinnan varit i farten igen. Har skickat tillbaka allt jag inte ska ha på mig på bröllopet.

Jag läste förresten att returer ofta går via ett annat land där de packas om innan de skickas tillbaka till Sverige igen. Fick grov ångest över detta med tanke på hur mycket jag skickar tillbaka. Vet att jag borde skärpa mig, men kan man inte förbjuda sånt? Sjukt att det får gå till så.

Japp jag gick ut i pyjamas 🙄

 

Och på tal om saker som är dåligt för miljön åt vi korv till middag idag!

Haha så random. Men fick en sjuk craving. Kan inte minnas sist jag åt korv. Skar den på mitten så att en blev till två korvbröd. Då kan man ha extra topping. #lifehack

 

72 gillar

Comments (25)

 • Maria

  |

  Korv med bröd är så sjukt gott! Speciellt om man grillar utomhus😍 klämde 5 stycken i måndags när vi premiärgrillade. Hade inget stopp!
  PS en glass till efterrätt också såklart

  Reply

 • Linnéa

  |

  Hej!
  Jag har jobbat på lager för webb butiker och utbildar mig inom logistik. Vill absolut inte ge någon shame till just dig men faktan är att returer är den största minusfaktorn för ett företag oftast. Zalando tex förlorar miljoner om inte miljarder varje år på just returer som man “bjuder på” genom fri frakt och fri retur exempelvis. Tänk bara själv vad det kostar att skicka tillbaka något som du säger via andra länder osv. Ganska snett samhälle vi lever i där man beställer kanske 5 plagg med vetskapen att man ska skicka tillbaka mer än hälften redan från början. Du är knappast ensam, det är så här e-handeln ser ut 🤷‍♀️
  (Fråga mig inte syftet med den här kommentaren, fun facts eller något)
  Linnéa

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja jag läste att Amazon (tror det var Amazon iaf) ska börja begränsa returer för de som returnerar mer än genomsnittet. Kanske rimligt ändå!

   Reply

   • Angelique

    |

    Jag såg att Asos också börjat med nåt sånt, bra tycker jag (även om de antagligen gör det av ekonomiska skäl, men naturen kommer ju att vinna på det)

    Reply

    • Louise

     |

     Många företag tar ju ändå betalt för returen, känns ganska självklart. Måste ju gå massa minus på gratis retur!

     Reply

  • I

   |

   Tycker att zalando får skylla sig själva isåfall. Den typen av beteende skapas ju såklart när man erbjuder fria returer på det sättet. Och det är just vad de vill, att folk ska passa på att klicka hem massa spontana saker och förhoppnings behålla/inte orka returnera . Hos dem som faktiskt har kostnad för frakt och retur är man ju lite mer noggrann när man klickar hem grejer hos. Men sen ser ofta saker helt annorlunda ut irl jämfört med bilderna. På modellerna sitter allting perfekt (man vet ju knepen med nålar osv, det går att få det att se ut på bild som att ett plagg sitter mycket bättre än vad de gör)

   Reply

 • Selma

  |

  “Kan man inte börja förbjuda sånt” lol alternativt att du tar ditt eget ansvar i det hela och slutar shoppa/retunera Kors och tvärs istället? Alternativt att du slutar låtsas som att du bryr dig genom dina trötta “miljöångest” inlägg här pa bloggen? Att shoppa är ingen mänsklig rättighet..

  Reply

  • Egoina

   |

   Puss!

   Reply

   • Polly

    |

    Hon har ju dock en poäng. Inte bara riktat emot dig utan emot många influencers som köper massa plagg online i syfte med att skicka tillbaka hälften. Det är säkertliget ett beteende flera delar, men då ni gör det öppet och du som också verkar medveten om hur frakten går till så får du vara beredd på folk reagerar också.

    Reply

   • Malin

    |

    Bra svar. 😂

    Reply

  • I

   |

   Selma, saker är inte sådär svart eller vitt alltid 🙂 Om egoina hade velat hade hon kunnat skippa att ens berätta om sina returer. Istället är hon ärlig och mänsklig och berättar hon tyvärr behövde skicka tillbaka grejerna men att hon är medveten om att det är dåligt för miljön. Hon har inte på något sätt låtsats bry sig mer än hon gör. Glad påsk!! 😊🐥

   Reply

  • Lisa

   |

   Men vad gör du? Slutar du shoppa? Slutar du returnera? Lägg ingen skuld på Regina när du säkerligen shoppar lika mycket som alla andra.

   Reply

   • Charlie

    |

    Lisa, antagligen gör inte Selma det. Är det så ofattbart att människor slutar shoppa nya saker? Många ändrar sitt beteende och vill förbättra. Jag förstår att man blir trött när man ser hur allt bara fortsätter som vanligt. Ibland måste det kunna bli dålig stämning.

    Reply

 • Sandra

  |

  Man kan komma rätt långt på vegokorv faktiskt, om man vill slippa “ångesten” spec gott när man har massa topping. Tips, om du hittar ICA’s egna vegokorvar – de är godast. Här är en som har testat sig igenom de flesta vegokorvarna! Synd bara att den är svår att hitta numera. Men den har lite grillsmak!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack ska prova 😍

   Reply

  • Nina

   |

   Hälsans kök, chorizokorv, är den godaste jag hittat iaf. Kanske inte så nyttig dock 🙈

   Reply

  • Lisen

   |

   Menar du deras frysta? Finns de fortfarande?!
   Saknar så mycket då de länge var de enda jag kunde äta och nu är jag fast med anamas (som är goda så klagar inte!) men ändå!
   Mvh glutenintolerant

   Reply

   • Nina

    |

    Japp de finns, brukar inte vara så svåra att hitta 🙂

    Reply

 • M

  |

  Jag är lika dan med nätshoppingen. Har nu dock ett halvår köpstopp (får handla secondhand). Det känns befriande. Det har fått mig att inse hur mycket onödigt jag handlat pga rabattkoder mm ibland har jag shoppat i soffan för att jag är uttråkad typ. Har nog varit lite av ett beroende.

  När köpstoppet är slut ska jag bara handla saker som jag tänk igenom. Inga impulsköp från soffan. Tänker också att jag ska handla i butik istället för att inte paket ska skickas fram och tillbaka. Det är ju väldigt ofta kläder inte sitter så bra som på bild… och handla kläder som kanske kostar mer men som jag vet har producerats under bra villkor.

  Reply

 • Tilda

  |

  Jag förstår faktiskt inte varför du behöver ett förbud för hur returneringar hanteras om du nu är medveten om situationen? Förstår att vissa saker returneras men det är väl bara att shoppa färre saker på nätet och inte köpa hem massa saker bara för att prova hemma (alltså att man redan när man beställer tänker att man lämnar tillbaka massa plagg). Det tror jag du fixar själv om du bara tänker till varje gång du blir shoppingsugen 🙂

  Reply

 • Fanny

  |

  Är jag den enda som typ aldrig beställer kläder från nätet? Beror iofs mest på att jag ofta ligger mellan två storlekar och aldrig vet vad som passar så det är mer regel än undantag att jag får returnera, vilket är drygt haha…

  Reply

 • Malin

  |

  Varifrån är din snygga pyjamas?

  Reply

  • Egoina

   |

   Cubus 🙂

   Reply

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😛 😉

  Reply

 • Rebecka

  |

  Haha… ångest jag fick nu då när jag beställde 6 bröllopsklänningar (5 från bubbleroom, 1 från zalando) där jag skickade tillbaka zalandoklänningen och 4 från bubbleroom… hittade iaf min bröllopsklänning, även om det drabbar miljön 🙁

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv