Follow my blog with Bloglovin

Helgen i 15 bilder

Helgen i 15 snapshots:

 

I fredags tog jag med crossianter med toscatäcke till jobbet till mig och Ida som vi fikade med.

Känns som att vi försöker överträffa varandra med presenter? Aja sjukt trevlig tävling så inte mig emot. Dessa var ok men ganska torra om någon undrar. Köp inte.

 

Efter jobbet åkte jag och F på matmarknad i Landskrona! Det fanns massor med olika matvagnar från världens alla hörn.

Vi älskar crepes, men köper aldrig det då vi får fullständig panik på hur lite Nutella det är i :’)

 

Efter många varv och svår beslutsångest körde vi på olika sorters franska grytor.

I min var det så mycket vitlök att jag mådde fysiskt DÅLIGT i flera timmar och hade svårt att somna. Är så känsligt för vitlök och rå lök. Men den var god i alla fall.

 

Lördag, 09.00 och dags för morgonpromenad! Har inte varit sådär hurtig sedan 2016?? Fick rosiga kinder och allt.

 

Kan fortfarande inte fatta att jag bor knappt 1 minut från havet!! Måste börja uppskatta det mer.

 

Vi köpte surdegsbröd och avokado och fixade en riktig Instagram-klyschig frukost. Saknas bara något i en bowl eller ett pocherat ägg.

 

Vid 13.00 åkte jag till Linneaträdgården och mötte jag upp min kändis-kompis som var i full färd att bli fotograferad till ett loppis-reportage. Vilken loppis queen hon är alltså.

 

Jag myste med min favorit så länge.

 

Sen åt vi lunch, beundrade våra fynd och bestämde oss för att styra upp en spelkväll med oss själva och våra killar.

 

Sagt och gjort. Jag och F fixade take away och sen gick vi hem till dem. Kan tipsa om appen ”Vad gör jag?”. Så kul! Det är som med andra ord, men man kan välja kategori.

 

Spola spola fram till söndagen. Det var ett riktigt pangväder och vi åkte till F’s syster för att ge hans syskonbarn ett påskägg (vi är ju inte hemma nästa helg).

 

Det blev succé! Vi sa att vi sett en hare som skuttat förbi och misstänkte att han kanske gömt ett påskägg i trädgården och att det nog var bäst att hon letade. Och det hade han!

(Sen ville hon gå ut hela tiden för att se om haren gömt mer…heh).

 

Så mycket fint! Och russin! Vilken hit!

 

Lika bra att leka med allt direkt.

”Oj ska du använda upp allt direkt”, sa F när hon visade hur fin hon gjort sig. Lol så typisk F-kommentar. Kan tänka mig att han var vettig, sparsam och ordentlig redan som barn. Det var jag också och gör allt jag kan för att sluta vara sån. Livet är till för att levas! Det är roligare att gå crazy med sina klistermärken och ha riktigt kul än att låta dem ligga i en låda.

 

Sen skrev vi skyltar som förklarade vem som fick vara i kojan vi byggt. Det var bara jag, hon, F, stora djur och små djur. Fullt rimligt ju.

Det var den helgen. Mysigast på länge!

 

113 gillar

Kommentarer (17)

 • Frida

  |

  Jag har också slutat vara den där sparsamma typen som väntar på ”rätt tillfälle”. Brukade spara på doftljus som var dyra eller kläder för speciella tillfällen… men man vet ju inte hur länge man får stanna här på jorden! Vad gör mina dyra ljus för nytta när jag ändå ligger i graven? ☺️

  Svara

  • Egoina

   |

   Exakt! ???

   Svara

 • Isabell

  |

  Var hittar jag tallrikarna som du har? ?? ( de grå med mönster )

  Svara

  • Egoina

   |

   Rusta! ?

   Svara

 • Anna-Maria

  |

  Så härlig helg ni ser ut att ha haft det! 🙂 Jag har alltid också varit sådär att jag ska spara på allt till ”rätt tillfälle” men det är ju så himla fånigt och dumt! Bättre att ta vara på det och njuta när man har möjligheten istället! Man vet ju egentligen aldrig vad som kan hända… ?

  Svara

 • Helena

  |

  Jag läste ”croissanter med tacostäcke”, tyckte mig se en majs på bilden och tänkte men herregud, har hon helt tappat det? ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt på en del av bilderna. 😉

  Svara

 • Josefine

  |

  Känns så konstigt att se bilder från Helsingborg på din blogg nu när jag skaffat pojkvän där. Blir en helt annan relation till flera av platserna. Har bara varit där några få gånger ännu (vi har distansförhållande och ses typ en gång i månaden, men varannan gång hos mig). Men till exempel bilden vid vattnet, där demonstrerade han eko-grejen i cirkeln för mig för bara några månader sen. :’)

  Svara

 • Bunny Therése

  |

  Åh så ledsen jag blir ändå, så många fantastiska klistermärken som man sparsamt stoppat undan för rätt tillfälle som sedan aldrig kom och när man flyttade hemifrån och städade ur sitt rum så fick alla oanvändbara och torra klistermärke kastas. Håller helt med, livet är för kort för att ”sparas”!

  Svara

 • Emelie

  |

  Älskar när du tipsar om appar sådär, sist fastnade jag och min sambo i korsordet som du tipsade. Det enda vi gjorde på vår vakna tid typ ??

  Svara

  • Egoina

   |

   ???

   Svara

 • Michaela Wåhlander

  |

  Hej Egoina.

  Vår son är 1,5 år, och innan vi fick barn har vi inte reflekterat över detta då våra föräldrar gjorde samma. Men nu så, så exempelvis det här med att säga att påskägget är från haren, och julklapparna från tomten tycker vi känns fel, och inte för att barnen inte ska få tro på saker, utan för att det är ju faktiskt vi föräldrar som jobbat ihop pengar för att köpa dessa saker.. ??‍♀️? Och det är ju oss han ska tacka och förstå värdet av att saker inte kommer gratis. ?

  Svara

  • I

   |

   Man förstår ändå inte värdet av pengar när man är liten. Och när han är tillräckligt stor för att förstå så kommer han ändå inte längre tro på tomten eller påskharen.

   Svara

  • E

   |

   Intressant reflektion! Jag känner så här. Det är hur viktigt som helst att barn rent allmänt lär sig förstå värdet av pengar och att de inte växer på träd. Men att låta påskharen komma på besök en gång per år och låta barnen vara i det, tror jag inte är någon fara. Barn är dessutom olika och har inte samma inställning till påskharen, tomten och så vidare.

   /Blivande förskollärare

   Svara

 • Linnea B

  |

  Haha, det var jag som skickade bild på insta på vår poscheratägg-avokadomacka-frukost.

  Jag ska också alltid spara grejer. Gärna ätbara grejer också typ jordgubbar. Som möglar för jag väntar för länge ? 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha så instagrammigt 😉 Jaaa samma här. Vet inte hur många avokados jag slängt!

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv