Follow my blog with Bloglovin

Listan om tid

Vad är ditt förhållande till tid?

Ganska ångestladdat tror jag. Funderar ofta på tid, hur fort den försvinner och att den aldrig kommer tillbaka. Kan ibland nästan känna hur tiden tickar ifrån mig och hur jag sakta dör. Eh ja okej. Peppig blogg.

 

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Det vet ni by now. Natten såklart! Men jag gillar också att vakna tidigt, tidigt. Poängen är bara att ingen annan i hela världen ska vara vaken (nåja) och att det är helt tyst. Det är den bästa tiden på dygnet.

 

Vilken är den bästa veckodagen?

Gillar torsdagar tror jag. Jag jobbar hemifrån, vet att det är fredag imorgon och att jag sedan har en hel helg framför mig.

 

 

När går tiden som snabbast?

När jag delat en flaska bubbel med någon jag tycker om och pratar strunt. Swoosh säger det bara.

 

När går tiden som långsammast?

När någon är arg på mig. Typ om jag bråkat med F och han säger ”vi tar det sen” och jag vill att sen ska vara nu : /

 

Äter du snabbt eller långsamt?

Äter snabbt varenda mål förutom frukost. Där är jag så långsam att det är löjligt. Det tar en timme minst. Men det går ju knappt att äta på morgonen? Jag behöver lite tid innan kroppen är redo.

 

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i?

Alltså jag vill nog helst leva i den tidsepoken jag är i just nu när jag tänker på levnadsstandard, jämställdhet och sådär. Ja, jag vet, så tråkigt svar. Det enda som kan få mig lite sugen på en annan tidsepok är att få bära hatt. En riktig håll-käften-hatt vill jag ha. Så himla tråkigt att vi inte håller på med hattar längre. Eller synd jag inte är kunglig kanske.

 

 

Hur lång tid tar det för dig att sminka dig?

Exakt sträckan mellan Helsingborg och Landskrona med tåg. Det vill säga 11 minuter. När det vankas fest kan jag lätt sminka mig i en timme dock.

 

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Fundera på saker, pussas, utmana mig själv, vara själv, pyssla med saker, kompisdejter, upptäcka saker, lära mig saker, ta hand om mig själv osv osv. Livet.

 

Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Att vänta i alla dess former, som att stå i kö till exempel.

 

Vad skulle du gärna ha mer tid till?

Att leva. För att binda tillbaka till mitt peppiga svar på första frågan då. Kan få sån jäkla existensiell ångest över faktumet att mitt liv inte är för evigt. Att tiden hela tiden tickar och att det snart tar slut. Fy fan. Börjar jag tänka på det för mycket känns ingenting värt något, vilket är knäppt för det borde vara tvärtom.

 

 

Vad gjorde du för tre timmar sedan?

Var på ett möte och sen gick jag och köpte jord till mina plantor.

 

Vad händer de kommande tre timmarna?

Ska snart hänga tvätt, sen ska jag ta en kvällspromenad och när jag kommer hem ska jag dricka te, kolla Bonusfamiljen och beställa en bröllopspresent.

 

Var ser du dig själv om tio år?

Tror jag bor i en stor lägenhet mitt i stan med megaterass, jobbar med marknadsföring för ett varumärke jag är stolt över och har riktigt kul varje dag. Hoppas jag har två barn också!

 

116 gillar

Kommentarer (15)

 • Lisa

  |

  Känner verkligen igen mig när det kommer till din åsikt om tid. Det känns bara som den rinner iväg! Det var inte alls längesedan det var jul men snart är det påsk och sommar. Tiden går bara så snabbt och jag vill kunna bromsa och stanna upp lite men det går inte. Vill kunna leva som jag gör nu och aldrig bli gammal och dö och lämna anhöriga och allt jag har byggt upp men det går ju inte att stoppa ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag med ?❤️

   Svara

 • Peppiga peppa pig

  |

  Jag tycker oftast att allt känns meningslöst. Man bara är på jobbet hela tiden, typ hemma för att sova bara. Men jag vet inte heller vad jag skulle göra om jag hade mer fritid, för när jag är ledig har jag ångest över att jag slösar bort mitt liv genom att typ kolla på Youtube.
  Jobb och Youtube, ska det inte vara mer än så? Ska det vara så här tills man dör? Peppigt

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh ❤️❤️❤️?

   Svara

  • Mila

   |

   Detta känner jag igen! Men för mig har det blivit bättre av att gå ner till 80% arbetstid (vet att inte alla har den möjligheten <3 ) och att fokusera på ett intresse. Nu jobbar jag två korta dagar i veckan och ägnar de eftermiddagarna åt mitt intresse (yoga, meditation). Hoppas i framtiden att få arbeta med just detta och slippa ha ett jobb som bara känns som jobb… Det är ändå min stora dröm, att känna att jag typ aldrig jobbar utan bara trivs med att göra något som ger mig ok med pengar. 🙂

   Svara

 • Anna-Maria

  |

  Kul lista! ? Jag kan relatera till en hel del, att det känns som att tiden bara rinner iväg liksom. Ju äldre man blir desto snabbare känns det som att tiden går. Märkligt fenomen och lite läskigt!

  Svara

 • Jen

  |

  Åhh, ääälskar ditt svar om att du gärna lägger tid på att fundera, vara själv osv. Så jävla skönt att någon annan känner så och törs säga det! Älskar också att vara själv och fundera osv (likväl som att jag älskar att plugga 150%, jobba 30%, träna i lag, festa, vara med vänner, vara med familj osv osv). Men känns alltid som att det är något fult att gilla att vara själv lika mycket som med någon.

  Kram ❤️❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Ella

  |

  Ååh! Jag såg en kortdokumentär på SVT igår, där bl.a bilder på Selma Lagerlöf visades. Jäklar i havet vilken håll käften-hatt hon hade! Sådär så att folk som satt bredvid i droskan var tvungna att flytta sig. Gött att ha ett huvud som funkar som manspread på pågatåget! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Vill också!!

   Svara

 • Robert

  |

  Ett mycket avancerat men vardagligt ämne med tid. Folk under svår stress upplever att tiden går otroligt långsamt jämfört med annars. Sen har vi Einsteins relativitetsteori som… Skit i det, förresten. 😉

  Svara

  • Mikaela

   |

   *Regina googlar Einstein relativitetsteroi*

   Svara

   • Robert

    |

    ?

    Svara

 • Rebecka

  |

  Känner igen mig med tankarna om tiden! Jag har haft en depression en gång, och då tänkte jag ihjäl mig på existensiella frågor. Jag fick i alla fall något halvreligiöst uppvaknande om att man kanske inte alls bara lever en gång! Vi är matade med det eftersom vi är uppvuxna i en sekulär värld, men tänk om livet är som ett kretslopp, att man liksom föds på nytt, antingen som sig själv igen, eller som någon annan.
  Det har hjälpt mig att tänka så i alla fall, så tänkte att det kanske kunde hjälpa att dela med mig! 🙂

  Svara

  • Mila

   |

   Detta tror jag på! 🙂 Ingenting försvinner spårlöst i vår värld, utan förvandlas ju till någonting annat. Så min kropp kommer ju bli till jord/aska som ger näring till gräs, träd, blommor, som i sin tur ger näring till djur/människor m.m…. Och sedan är jag övertygad om att alla har en själ som inte heller kan försvinna i tomma intet och den vandrar ju också vidare då till en ny ”behållare” (kropp?). Jag tycker det känns logiskt och även bra inombords med denna tro… 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv