Follow my blog with Bloglovin

Vad gör du bara för att du själv tycker det är roligt?

I annonssamarbete med L300

Jag läste en väldigt intressant artikel om stress och återhämtning nyligen. I artikeln stod det att kvinnor i större utsträckning än män drabbas av stressrelaterad ohälsa och en av anledningarna är bristen på återhämtning. När jag tänker på återhämtning tänker jag på saker som spa-besök eller att åka iväg, men det intressanta var att artikeln pekade på att den bästa återhämtningen är helt kravlös. Alltså något som bara är roligt och inte upplevs som pressande.

Jag tyckte att det var så upplyftande att läsa. Jag brukar tänka att jag ”slösar tid” när jag kollar på serier eller sitter med min telefon, men de där orden fick mig istället att känna att det är viktigt att göra just sånt. ”Vad gör du bara för att du själv tycker det är roligt”, ska man fråga sig.

 

 

Något jag tycker om att göra är att vara länge i badrummet. På helgerna har jag en lång morgonrutin och tar gärna med mig en kopp kaffe in och står och duttar med krämer och produkter länge innan jag är redo att starta dagen. På vardagarna kör jag istället en kvällsrutin. Att låsa dörren och vara helt själv inne i badrummet och syssla med mitt eget är min bästa återhämtning.

 

 

På sistone har jag provat serien Hyaluronic Renewal från L300. Serien innehåller effektiva hyaluronsyror som hjälper huden att producera och behålla sin egen hyaluronsyra. Serien rekommenderas för hy som vill ha fukt, fasthet, lyft och förbättrad struktur. Ja jo, det tackar man ju inte nej till. Hehe.

 

 

Jag måste erkänna att L300 är ett märke som hamnat lite under radarn för mig. Men när jag tittade i mitt badrumsskåp upptäckte jag att en av mina favoriter bland mina dagkrämer faktiskt är därifrån.

Hur som helst – jag verkligen ÄLSKAR denna serie. Den är så prisvärd, och hör och häpna: jag har inte behövt använda fuktmask en enda gång sedan jag började med dessa produkter. Min hud är inte lika torr längre och dessutom upplever jag inte heller att jag blir flottig under dagen. Jag är supernöjd! Stort plus att dagkrämen innehåller SPF 15 också!

 

Min favorit är serumet. Den är så skön och får huden att kännas så mjuk, nästan som sammet typ? Effekten blir som primer och sminket sitter bättre.

 

 

Om ni är sugna på att prova har Apoteket Hjärtat just nu 25% på denna serie! Här kommer ni till erbjudandet. Det gäller fram till och med den 22/4.

 

 

Jag hoppas verkligen att ni tar er tid till återhämtning i vardagen. Vad gör du när du ska göra något du BARA tycker är roligt och släpper tanken på att prestera? Svara gärna bland kommentarerna. Vore så mysigt att läsa!

KRAM ?

 

83 gillar

Kommentarer (39)

 • Rebecka

  |

  Såå fint och välgjort samarbete!! Jag tycker det är ganska svårt att veta vad man gör för att återhämta sig och bara för att man själv vill, men jag kom också fram till i somras att jag måste sluta döma mig för att jag sitter halva dagarna med telefonen, för det är ju så skönt ändå.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack ❤️ Ja men precis! Om det faktiskt är något som gör att man slappnar av borde man inte döma sig själv ?

   Svara

 • Glashusbloggen

  |

  Jag skriver (böcker). Jag mår så bra av det. Skrivandet är balsam för min själ brukar jag säga. Jag misslyckas alltid när jag ska ha hudrelaterade-slappna-av-grejer, haha. Skulle blanda någon ansiktsmask någon gång, de blev för mycket vatten. Skulle en annan gång testa en sådan man bara lägger på. Den gick sönder. Men hudkrämer gillar jag, har dock ingen lång rutin på det heller men blir sugen på att testa serumet nu : )

  Svara

  • Egoina

   |

   Men så härligt!! Skulle också vilja skriva böcker, men hade nog tyvärr känt det lika mycket som press som kul. Men men, en dag kanske ☺️

   Svara

 • Helena

  |

  Målar! Eller ja, kladdar 😉 Drar fram mina akryl och vattenfärger, papper och penslar. Gör en kopp kaffe. Tiden bara rinner iväg, kan lätt sitta i 4 timmar! Älskar också att gå till gymmet sent och inte ha någon brådska därifrån. Köra på med lite vad jag vill, våga testa någon ny maskin, springa lite och sedan avsluta i bastun 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Det lät så mysigt ?

   Svara

 • Sabina

  |

  Haha, jag skulle tycka det var pressande istället att stå varje kväll och greja med hudprodukter :’D så olika det kan vara. Jag slänger på lite aloe vera innan jag ska sova så får det vara klart!
  Men när jag vill göra nåt avkopplande brukar jag läsa! Är aldrig så avkopplad som då. Älskar ju tv-serier också som du men har tyvärr svårt att komma ifrån det där tänket att jag ”borde göra nåt vettigare med tiden” :/

  Svara

 • Robert

  |

  Kolla sådana där 10-minuters videos på Youtube med mer eller mindre roliga incidenter brukar vara kul om man hittar nån vettig. Fartyg som skrapar i varandra för de kommer för nära eller slår i en bro som är för låg och liknande. 😉

  Svara

 • Karolina

  |

  Fint! Blir sugen på serumet? Själv planterar jag om eller bara påtar bland mina växter. Sååå rogivande och avslappnande, gärna med någon snäll pod i bakgrunden?

  Svara

 • J

  |

  Använder hjärnan mycket på jobbet så är helt tömd när jag kommer hem. Då sätter jag gärna på skräpserier (typ real housewives)
  Sen gillar jag att gå en promenad med föräldrarna. Man umgås på ett annat sätt än vad man gör med sina vänner, kan va rätt tyst och bara vara 🙂

  Svara

  • Charlotta

   |

   Åh ja päronpromenad är underskattat! Man kan gå där tyst för att sen peka på en tussilago eller gå och fundera vems skogsskifte det är!?

   Svara

  • M

   |

   Älskar real housewifes (OC och beverlyhills)! Skäms dock för det. Men det är perfekt avslappningstv!

   Svara

 • Mika

  |

  Alltså så bra att ställa den frågan till sig själv? det jag gör bara för mig är löptränar, äter god mat med vänner o familj, och spelar candycrush samtidigt som jag kollar på paradise hotel ☀️

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha spelar också Candy crush och tittar på PH ???

   Svara

   • Lovisa

    |

    Samma här, avkoppling ? har använt serumet i flera år, ett av de bästa på marknaden enligt mig. SÅ återfuktande!

    Svara

 • N

  |

  Detta är SÅ viktigt!!!! Jag har länge kämpat med ångest hit och dit, men har lärt mig nu att det som funkar allra bäst är en HOBBY! Det kan vara vad som helst. Men något som bara är ROLIGT! Det tog lång tid för mig att hitta vad jag njuter av att göra, men man ska aldrig sluta leta ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • Lina

  |

  Älskar att gå till badhuset och ”simma”. Flyta runt i den varma avslappningspoolen, bada lite bubbelbad, sitta i bastun, ta en låång dusch. 2 timmar springer iväg fort, och det känns som man har tränat ?

  Svara

 • Kära Astrid

  |

  Hej!
  Tack för en härlig blogg! Vi har en nystartad podcast som riktar sig till ungdomar som vill ha svar på frågor från en psykolog. Kära Astrid heter den och görs av Elin Hagström och leg. psykolog Astrid Forslund. Vi gör podden helt ideellt och hoppas kunna reda ut en del frågor som unga människor kan tänkas ha.
  Lyssna gärna på oss! Vi finns också på Instagram som karaastridpodden. Kram!

  Svara

 • Jackie

  |

  Jag är tyvärr i riskzonen för att bli utbränd, men kämpar på… Det är faktiskt väldigt avslappnande med tv-serier, fippla med mobilen eller måla tånaglarna. Annars är hederligt fysiskt arbete väldigt underskattat, som att rensa i trädgården, det får mig att inte tänka alls på jobbet. Stressen med barnen finns alltid men det blir bättre med åren.

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh ta hand om dig ❤️

   Svara

 • Sigg

  |

  Jag dricker kaffe lääänge på morgonen med någon serie på datorn och spelar mobilspel<3 Och min pojkvän och jag pusslar! Rekommenderar verkligen det. Sjukt avslappnande och mysigt. Vi kan sitta med det i timmar å knappt prata haha

  Svara

 • Gerra K-Son

  |

  Det finns ju olika vapen/verktyg mot stress och det är detta fenomenet med blogg/hemsida ett bevis på, hade jag själv inte haft en egen blogg att hänge mig åt hade jag med all säkerhet redan varit in i den berömda väggen.

  Ha en fin dag…

  Svara

 • N

  |

  Mkt bra samarbete.

  Jag lyssnar nog på pod, går ut på en promenad eller lagar mat länge med olika moment (händer aldrig på en vardag för precis börjat nytt jobb som tömmer min hjärna).

  Svara

 • Rebecca

  |

  Blir lite sugen på att testa ☺️ Vet du om det är veganskt eller inte?

  Svara

 • Kajsa

  |

  Älskar att du gör reklam för anti-agekrämer direkt efter din 30-årsdag ?❤️ Du är fantastisk.
  Själv äter jag enligt matschema (fd. anorektiker), umgås med familjen, går i skogen och lägger mig runt 19 varje dag för att hålla mig pigg och välmående. Och tar probiotika. Och massor av mediciner hehe. Men allt detta gör att jag kan ha ett fungerande och roligt liv!

  Svara

 • Martina

  |

  Mitt favoritcitat är ”The time you enjoy wasting is not wasted time.” Så himla sant!

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • Elle

  |

  Kan du inte länka till artikeln du läste? 🙂

  Svara

 • Hannah

  |

  På väg till och från jobbet spelar jag Candy Crush, lagom ansträngande och hjärndött och jag behöver inte tänka på något alls.

  Annars så är det läsning och tv-spel som gäller för min del. Lägger också en hel del tid i köket, jag hör själv hur jag låter nu men det är något väldigt avslappnande över en väljäst spänstig bulldeg eller en kalops som ska puttra i fem timmar, haha!

  Svara

 • Lisa

  |

  Jag går långa promenader med min hund och försöker koppla av med en bok eller spela lite tv-spel. Men även om jag inte har något att plugga vid vissa tillfällen verkar jag ändå ha lite svårt att koppla av så jag letar ändå efter saker som ska göras. Men försöker bryta den trenden!

  Svara

 • Marias bokhylla

  |

  Jag älskar att läsa (kanske man fattar av mitt namn, ja). Det har visserligen blivit mycket av recex som gör att det inte alltid är njutningsfullt, men det är fortfarande dit jag vänder mig när jag vill slappna av. Behöver jag verkligen verkligen slappna av tar jag någon gammal beprövad favorit så jag inte behöver bli obehagligt överraskad. Eller spel, tv-spel, dator-spel eller sällskapsspel.

  Svara

 • Robert

  |

  Man får inte glömma att det finns fler könsidentiteter. Viktigt att tänka på även om vi fått höra sen vi var små att det är manligt/kvinnligt. 😛 🙂

  Svara

 • Rebecka

  |

  Hur använder du krämerna? Serumet som avslut efter dagkrämen och/eller nattkrämen? Eller blir det för mkt för huden att absorbera på en gång? ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Alltid serum först efter rengöring. Dagkräm eller nattkräm sist! ?

   Svara

 • Malin

  |

  Det här med återhämtning är ju så knepigt tycker jag! Jag har alltid sett tv serie tittande som min återhämtning men det är inget jag får ihop nu med småbarn. Kanske delvis en prioritering men jag har svårt att stänga in mig för något sånt när lilleman är nyfiken och vill komma in. Min tid blir nog också badrummet men för min del så är det långa duschar och smörja och sånt efter. Det är nog det enda jag inte alls har satt åt sidan sedan jag fick barn faktiskt nu när jag tänker efter. Försöker vara duktig och gå och lägga mig hyfsat för jag vet att jag behöver mycket sömn, så där försöker jag väl få återhämtning. Sedan jag började jobba heltid, har sambo och barn så tycker jag helt ärligt att det är lite väl mycket tid med andra människor. Skulle verkligen önska att kunna jobba hemma en dag i veckan för att få skärma av mig från alla lite, men tyvärr är det inte möjligt i mitt yrke..

  Svara

 • Isabel

  |

  Åh, jag har skrivit blogginlägg om precis det där – känslan att slösa liv. Orkar inte rabbla allt här så du får helt enkelt läsa själv: https://isabel.elle.se/att-slosa-liv/

  KRAM från en helsingborgare till en annan!

  Svara

  • Egoina

   |

   Så bra och viktigt inlägg! Tack för att du länkade ❤️

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv