Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Det här är min sista vecka som 20-någonting. Tänk så häftigt ändå – nästa vecka börjar ett nytt decennium av mitt liv. 

Ska krama ur det sista ur denna vecka. Bli för full, bete mig olämpligt, klä mig i för korta kjolar och vara ansvarslös. Lika bra att passa på innan jag får höra att jag ”faktiskt är över 30 och borde typ skaffa barn istället”. Nä skoja. Angående det första alltså, det där sistnämnda har jag hört i fem år. Kul att va kvinna : )))

Denna vecka ska jag bland annat på ett H&M-event, jag ska göra ett samarbete, fixa naglarna och på lördag ska jag ha FÄÄÄST! Har ganska mycket fix kvar inför lördag, men det känns under kontroll nu. Mest tack vare Caroline som hjälper mig och är moraliskt stöd. Stjärna alltså!

Sista veckan som 20-någonting börjar NU ✨

 

147 gillar

Kommentarer (14)

 • Sandra

  |

  Ja du, varför får man frågan hela tiden om barn bara för man är kvinna? Sen jag gifte mig kommer frågan väldigt mycket oftare också. Tycket det är mysko att folk frågar, man vet ju aldrig omständigheterna. Man kanske inte vill ha barn? Man kan inte få? Man har svårt att få? Känns uber-privat att fråga om det när man tänker efter. Även om jag förstår att folk inte menar något illa. Men ändå.

  Svara

 • Robert

  |

  Brukar tänka ibland på “kravet” att skaffa barn och hur det går ihop med kvinnors rätt till sina egna kroppar. Fattar inte hur det går ihop. 😛 😉

  Svara

 • Pauline

  |

  Men hur snygg är inte du!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Marie

  |

  Nä du 30 är inte gränsen för barn…det är lugnt för din del ifall du nu vill ha barn. I så fall löser det sig på något vis. Min barndomskompis är 44 o väntar sitt 8e barn nu, dessutom är hon mormor.

  Svara

 • Jessica

  |

  Fyller också 30 nästa vecka. Tjoho! Folk har försökt ge mig ålders-ångest senaste året för att jag närmar mig 30 men jag tycker bara att det är fantastiskt att få bli 30 ? mitt liv har bara blivit bättre och bättre de senaste åren så jag förknippar att bli äldre med att saker blir ännu bättre ?
  GRATTIS TILL OSS! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!

   Svara

 • Lis

  |

  Det är ju verkligen pissjobbigt det här med att fylla 30 och inte ha barn än. Oavsett om man vill ha det eller inte! Man vet att alla tycker man borde, så därför blir ju pressen jobbig oavsett.

  Det hade varit uppskattat om du ville skriva mer om just det ämnet (jag är inte säker på om du är frivilligt eller ofrivilligt barnlös). Framförallt för att jag vet att när du öppnar upp jobbiga diskussioner på din blogg blir kommentarsfältet ofta fantastiskt.

  Men är det ett ämne som är för jobbigt av ett skäl eller annat är ju det fullt förståeligt och respekterat.

  Svara

 • Anna

  |

  Det där kravet på barn alltså. Började höra det också vid 24-25 års ålder från alla möjliga håll. När jag var 27 satt jag på en jobbmiddag, hade samma dag fått mens, igen, efter många många månader av försök till att bli gravid. En kollega sa högt och tydligt så alla hörde ”Jadu när ska ni ha barn då? Det börjar väl bli dags nu innan dina ägg blir gamla”. Happ, man pratar tydligen om mina ägg på en jobbmiddag, kul! Visste inte ens vad jag skulle säga. Log, bet ihop och grät hela vägen hem istället… Kommer aldrig glömma hur förnedrad jag kände mig!

  Svara

 • Mila

  |

  Jag är otroligt osäker på om jag vill ha barn. Är snart 32. Sa alltid förut “Aldrig barn!! Aldrig!!” men de senaste 3 åren har det gått över till “Kanske…”. 😛 Men iaf så för att inte bli stressad och jäkta fram ett beslut så samlar jag på historier om lite äldre mammor. 🙂 Min egen mamma var 36 när hon fick mig. Min moster var 40 när hon fick sitt första och enda barn. Sångerskan Tityo var väl 50 år häromåret när hon fick barn? 🙂 Jag tycker det känns skönt att tänka så. Och neeej jag har ingen föreställning om att jag är någon slags mirakelkvinna som kan vara fertil längre än vanligt, men för mig tar detta tankesätt bort den värsta stressen iaf. Som sagt här ovan, vi kvinnor får ju ofta höra från typ 25-27 “är det inte dags nu innan du ruttnar inifrån?!” och det tycker jag bara är sjukt.

  Svara

 • M

  |

  Som kvinna kan man inte få bar rätt det är för få, för många, för långt åldersspann mellan dom, för kort åldersspann mellan dom, det är för lite pojkar, för lite flickor osv osv. Längtat till frågan slutat komma…. Kanske när man är pensionär.

  Svara

 • Amanda

  |

  Tipsar om en suuuuuperbra pod som heter ”barnfrihet”, alla borde lyssna på den! Man får verkligen nya perspektiv. Jag själv har alltid varit säker på att jag vill ha barn men har nu börjat ifrågasätta VARFÖR, tack vare podden. För vem, vill jag det? För att mina föräldrar ska få barnbarn? För att man SKA? För att alla andra skaffar barn? Eller för att jag verkligen vill och tror att jag skulle vara en bra förälder? Jag har inte landat ännu i om jag är barnfri eller inte, men det var verkligen nyttigt för mig att ifrågasätta just varför, det minskade min stress kring att ”jag måste skaffa barn snart” oerhört mycket. Och den stressen är skön att slippa, oavsett vad man sedan bestämmer sig för!

  Svara

 • Jeanette

  |

  Jag brukar också lyssna på podden Barnfrihet. Jag är snart 39 och har en sambo sen 7 år tillbaka så nu har folk slutat fråga..Jag kommer nog aldrig vara 100 % säker på att jag inte vill ha barn men nu kanske ändå naturen ser till att det inte blir så..höhö.. Jag skulle nog inte orka ta hand om ett barn, känner att jag har nog med mig själv med typ 1 diabetes och ständig trötthet osv.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv