Follow my blog with Bloglovin

Veckans: tjejen som inte var jag, färgen gul & avlyssnad av min telefon

Nu var det länge sedan vi körde en veckans-sammanfattning. Här kommer 6 snabba från veckan som gick:

 

Veckans fundering: Mamma undrar varför det heter “ligger inne” när det handlar om sjukhus och “sitter inne” när det handlar om fängelse. Så märkligt ändå. Marginell skillnad, men helt olika betydelse.

 

Veckans roligaste: I lördags skrev Emelie till mig att hon hade sett mig och F i Pålsjö skog, men att hon tyckte det var så konstigt för hon hade hälsat och vi hade bara ignorerat henne. Svarade henne att vi inte alls varit i Pålsjö utan att F är i Slovakien och jag hade varit med min mamma i Lund hela dagen. Skrev det till F som svarade såhär:

 

Haha! Sen misstänkte han att det var mitt frikort John Snow:

 

Vem vet ; )))

 

Veckans lättnad: Varje år oroar jag mig över samarbeten på bloggen. Min Instagram är ju inte lika stor som min blogg och det oroar mig att fler och fler företag endast satsar på Instagram numera (följ mig pliiiiz) och varje år tänker jag att i år är året då jag inte tjänar pengar på bloggen längre. Men! Redan nu i februari har jag signat flera långa samarbeten. Så skönt att jag kan pusta ut. Även om jag inte skulle hitta nytt jobb direkt när mitt vikariat tar slut (i september) klarar jag mig. Så skönt att veta.

 

Veckans insikt: Jag är redo för något gult. Jag har hatat färgen gul hela mitt liv och att ha gul inredning skulle vara över min döda kropp. Men nu har jag ändrat mig. Jag är redo för något gult i mitt hem! Smygbörjade med att köpa en gul bok för att känna efter och jag gillar det. Och jaaa jag vet att jag är en lättpåverkad tönt. Såg nämligen på Nyhetsmorgon i början av januari att gult är årets trendfärg, så det är 100% det i kombination med att jag till följd av det lagt märke till gula saker och sakta ändrat mig. Mvh/ originell.

Men ändå. Gult here I come!

 

 

Veckans godaste: De där krispiga, fyllda flodhästarna jag hittade på Normal. Alltså helt sjukt goda. Tänker på dem hela tiden. Haha. Fick tipset om att lägga dem i kylen en stund då de smakar ännu bättre kylda. Men liksom det hinner jag ju inte innan jag ätit upp dem…?

 

Veckans märkliga: Har lyssnat på en del podcasts som pratar om att vi blir avlyssnade för att sedan få riktad reklam utifrån vad vi har pratat om (väldigt enkelt förklarat). Såg ett klipp på Youtube när en kille testar det och efter det började jag prata högt om att jag *ska köpa hundmat till min hund*. Alltså jag skojar inte, efter det ser jag reklam för hundmat och hundleksaker ÖVERALLT. Jag vet förvisso inte om jag har fått upp reklam för det tidigare och att det är först nu jag lägger märke till det. Läskigt hur som helst.

 

91 gillar

Kommentarer (29)

 • Ida

  |

  Kanske för att man är inlagd på sjukhus och för att man är insatt i fängelse? Makear ju sense då ? Eller man kanske inte säger så i Sverige? Inmate – insatt?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, men varför är man just inlagd? Alltså fattar ju att man ligger ner när man är jättesjuk, men ändå.

   Svara

 • BB

  |

  Jag och en kompis prata om de med reklamerna en gång. Så gick vi in på olika sidor just för att se just vilken typ av reklam som kom fram. Så börja vi prata om babysaker (ingen av oss har barn så vi tänkte att de är ju inget vi brukar prata om) och japp sen var de reklam för bebissaker som kom upp. Slump eller inte, lite obehagligt ändå

  Svara

  • Egoina

   |

   Såå creepy!!

   Svara

 • Bella

  |

  Det har hänt mig flera gånger, det är helt sjukt! Vi är garanterat avlyssnade för att få reklam anpassad till oss, även om det låter paranoidt haha, det har hänt för ofta för att vara en slump och jag har gjort som dig och pratat om saker som jag inte har/är intresserad av och då fått sån reklam överallt?

  Svara

  • Egoina

   |

   Riktigt sjukt! Måste prova prata om fler random saker bara för att testa ?

   Svara

 • Jonna

  |

  Jag undrar också varför det heter så, eller “ligger i lumpen” också… Jag menar på sjukhus är det kanske rimligt att man säger “ligger” eftersom ett sjukhus mest innehåller läskiga britsar och prassliga sjukhussängar. Och på nått vis har jag fått för mig att du sitter väldigt mycket i ett fängelse, don’t ask me why (jag lovar, har ingen erfarenhet av det haha). Men i lumpen skjuter de väl på saker, har grankvistar på hjälpen, rullar runt i lera för att maskera sig och håller på med allmänt dryga och utmattande saker. Jag känner att detta ämne kräver forskning!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jaaa vad är det om??? Haha. Det här måste vi gräva i ?

   Svara

 • Emma

  |

  Ligger inne/inlagd/sängliggande
  Sitter inne/sitter av ett straff/sitter av tid
  I guess ☺️

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, sitter inne makes nog sense ändå 🙂

   Svara

 • Lisa

  |

  Tänker att det heter ligger inne på sjukhus för att man nog ligger ner mycket när man är sjuk, och sitter inne i fängelset för att man sitter av tiden?

  Smygbörjade med en senapsgul soffkudde i linne och kom av en slump på att det är skiiitsnygg till blekrosa!

  Svara

  • Egoina

   |

   Måste vara så. Åh låter superfint! 🙂

   Svara

 • Ewe

  |

  Usch, jag kommer nog aldrig gilla gult. Står fast vid den gamla frasen “gult är fult!” haha ;D

  Svara

 • Hanna

  |

  Avlyssningen stämmer! Man kan stänga av det på telefonen. Ex Facebook och Instagram har automatiskt inställt att de ska få spela in. Sjukt läskigt.

  Annan tanke – har inte gult vart inne typ hur länge som helst? Minst ett år iaf!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag är sent på det som vanligt ?

   Svara

 • Robert

  |

  Det hela är mycket enkelt! Man ligger på en säng när man är inlagd på ett sjukhus och man sitter… på… en… stol… på… ett… fängelse… Måste nog fundera en sväng här. 😉

  Svara

 • Lina

  |

  Du kommer säkert få hundra liknande kommentarer nu, men du kan ändra inställningarna för vilka appar som ska få tillgång till mikrofonen på din telefon så att dom inte kan avlyssna dig och sen ge riktad reklam! Detta blev jag varse om förra året och nu får jag ”bara” riktad reklam via cookies pga sånt jag googlat eller sökt på med text på telefonen..

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Det är ju faktiskt lite FÖR creepy…

   Svara

 • Sara

  |

  I appar där man måste godkänna åtkomst till mikrofonen kan de lyssna in och lagra nyckelord. Typ hundmat, eller skor m.m. Och sedan används detta i marknadsföringssyfte (oj långt ord). Många människor blir sådär paranoida (jag) och har stängt av åtkomst till mikrofonen i alla appar

  //Galningen som tror på att Storebror vet precis vad jag gör hela tiden ?

  Svara

 • Pernilla

  |

  Alltså det med att bli avlyssnad och sen få reklam om det man pratat om stämmer verkligen! Det är SÅ många gånger jag pratat om något, och direkt efter det fått reklam om samma grej! En gång när jag umgicks med några vänner så pratade vi bland annat om trädgård, Ikea, barnvagnar och att göra egen barnmat, senare när jag går in på Facebook så kommer dessa föreslagna grupper åt mig: “trädgårdsentusiaster”, “Ikea-loppis”, “köp&sälj barnvagnar” och “vi som gör egen barnmat”. ALLTSÅ sjukaste!!! Fattar inte hur detta ens kan vara lagligt!?? Man blir ju skrämd av hur “storebror” verkligen ser en överallt! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha så sjukt!

   Svara

 • Nina

  |

  Har också märkt det där med telefonen. Pratade med syrran om grå jumpsuits och fick upp reklam om det typ 5 minuter efteråt. Har även fått upp reklam om artros efter att ha pratat med svärmor om hennes artros :O

  Svara

 • Amanda

  |

  Haha älskar att John Snow är ditt frikort. Varje gång jag ser honom tänker jag på att jag vill ansiktsmaska med honom, han ser så torr ut. Hahah. Beror det på kylan kanske? Who knows!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha japp. Men det är mycket viktigt att han har på sig pälsen. Utan päls, not so much ?

   Svara

 • Sanna

  |

  Är Kit Harrington din kändiscrush? ? Vem är F:s?

  Svara

  • Egoina

   |

   JAG!!! 🙂 Haha närå. Minns inte faktiskt, han ändrar sig hela tiden.

   Svara

 • Emma

  |

  Haha er konversation alltså ???

  Svara

 • ab

  |

  Tyckte det var creepy när jag fick fotvårdsreklam precis efter jag hade klippt tånaglarna.

  “Ligga inne” beror väl på att det är det, alltså sängplatsen/övernattningen, som skiljer den inlagda från öppenvårdspatienten.

  Svara

 • Malin

  |

  Har du testat Nutella be ready? Det är typ samma sak med nutella inuti och finns på ica 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv