Follow my blog with Bloglovin

Heldag i Helsingör med second hand, lunch & fina dörrar

I fredags drog detta glada gäng till Helsingör för en heldag! Caroline, jag och August. Hur söt är han inte förresten. Jag dör.

Planen var fyra saker: 1) gå i second hand butiker, 2) äta, 3) kolla i affärer och 4) köpa blommor på torget.

 

Först började vi med frukost. Semla för min del, muffins till Caroline och flaska till August.

 

Framme! Jag har inte direkt varit i Helsingör *på riktigt* sedan jag var tonåring. Men då var det mest barerna och spriten jag ville åt om jag ska vara ärlig…eh. Men så mysig stad ju. Ville ta kort på varenda dörr jag såg.

Hur gjorde förresten ni i resten av Sverige som inte hade Danmark nära? Köpte från langare? Väntade tills ni fyllde 18?

 

Sån himla lyx att ha en second hand-expert med sig. Caroline visste exakt var vi skulle gå och guidade mig från det enda stället till det andra.

 

Så gullig gata minus alkoholskyltarna.

 

Vi gick in i en pastellig butik som var den gulligaste jag sett. Där fanns det kashmir-tröjor i olika färger med veckodagar på. Hur smart? Tänk att aldrig behöva fundera på vad man ska ha på sig. Dock dyrt. Sju gånger 1300 danska.

 

Det danskaste jag gick med på att äta var spätta med remuuuläääöööe.

 

Ännu mer loppis. Hittade tyvärr inte så mycket, utan mest bara stora saker som stolar och trälådor som jag inte orkade dra på. Men här inne köpte jag faktiskt något! Visar sen.

 

Älskade denna spegel. Himla praktiskt att slippa se hur ful man är också.

 

Det var ju trots allt fredag, så det fick bli lite bubbel! Och lyxkaffe för min del. August fick mat och undersökte hur tyngdlagen fungerar genom att putta ner sina leksaker på golvet om och om och om igen. Newton har konkurrens.

 

Och sist men inte minst blev det blommor. Var lite sugen på en megabukett med tulpaner, men köpte lite annat ni ska få se sen.

 

Sen tog vi båten tillbaka till Helsingborg igen. ALLTSÅ kolla. Älskar honom <333

 

Det var det. Supermysig dag! Måste tillbaka snart igen!

?

101 gillar

Kommentarer (40)

 • Lisa

  |

  Väntade tills jag fyllde 18 år och drack en gång och sedan aldrig mer.

  Svara

 • Caroline

  |

  Hur gör du för att se så bra ut på bild? Jag tycker jag ser bra ut i spegeln men genast på bild ser jag ut som ett spöke! Har du några tips?

  Svara

  • Egoina

   |

   Blogga i 10 år och ta bild på dig själv ofta ? Nä, men på riktigt. Ta bild på sig själv ofta och lär dig vilka vinklar du gillar ??

   Svara

 • Julia

  |

  Älskar Helsingör! Vore ju underbart om du kunde vidarebefordra Carolines secondhand-tips! Glad måndag!

  Svara

  • Johanna

   |

   Håller med, vill också ha de där tipsen 🙂

   Svara

  • Linnéa

   |

   Signar upp på den!!

   Svara

  • Catharina

   |

   Det vill jag med ? wow så roligt!!

   Svara

  • Hanna

   |

   Jaaaa!

   Svara

 • Emma

  |

  Hahaha, vi hade langare ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jag med iofs. Minns att det var sjukt billigt och att han levererade med bil till önskat ställe. Det är ju bättre än hur jag har det nu ?

   Svara

 • J

  |

  När jag gick första året i gymnasiet så hade vi en langare vi köpte öl och vodka av. Dealen var att vi skulle ensamma åka med i bilen till ett safe place… att man våga haha. Men det hände aldrig något konstigt. Andra/tredje året hade man hunnit få äldre bekanta så man slapp dom läskiga langarna 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Tessi

  |

  Köpte av langare haha :p vet inte ens hur vi hittade personen men på något sätt fick vi tag på han . Han kallades för ryssen och sålde mycket vodka. Fyyy egentligen . vad tänkte man med? För att köpa var man tvungen att ha med sig en stor väska att lägga spriten i och alltid kontanter och man var alltid tvungen att sitta i hans bil själv med honom. Så vi fick turas om vems tur det var att sitta i bilen och göra ” affären ” medan vi andra stod utanför en bit bort och väntade 😮

  Svara

  • Egoina

   |

   Omg ??

   Svara

 • Jos

  |

  Otroligt söt unge! ❤️

  Svara

  • Jackie

   |

   Så söt unge så jag dör söthetsdöden!!!

   Svara

 • Sarah

  |

  Alltså, jag blir sååå sugen på att testa en färgbomb när jag ser bilder på ditt hår. En pastellrosa färg. Ska man, ska man inte? Mest rädd att det ska fästa ojämnt på mitt hår (blekta slingor med en del mörkblond utväxt, hehe).

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaa kööör 🙂 Finns dock stor risk att det blir ojämnt. Prova lite på underhåret först 🙂

   Svara

  • Josefine

   |

   Sådana inpackningar fäster bara på redan behandlat hår och trillar direkt/efter en tvätt av från obehandlat t.ex. utväxt. Så finns risk att dina slingor påverkas men inte utväxt 🙂 Men beroende på hur tydliga skiftningarna är så behöver det inte spela roll.

   Svara

 • Mathilda

  |

  Vad heter secondhandbutikerna?:))

  Svara

 • Lina

  |

  Jag är från värmland. Köpte hembränt av min granne ?

  Svara

 • Milla

  |

  Fick av föräldrarna.. vet att det låter fel men det funkade bäst för oss. Äldre syskon och deras vänner hade köpt av en langare, som till slut åkte fast för både det ena och det andra. Han sysslade även med tyngre grejer, hembränt osv. Mina föräldrar blev nojiga och tyckte väl det var bättre att ha kontrollen själva, än att jag skulle möta upp skummisar och köpa fulsprit. Så jag brukade få med mig några öl eller cider och sen hämtade de mig mitt i natten efter festen. Haha vilka minnen ?

  Svara

 • Stina

  |

  Langare och så fanns det några som brukade åka till Tyskland och köpa på sig stora lager man kunde köpa (relativt) bllligt av. När man blev äldre hade man kompisar som kunde köpa ut. Folköl var alltid lättare, folk snattade och vissa små kiosker sålde till oss minderåriga! Är från Stockholm.

  Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉 Jag drack knappt en droppe alkohol före jag var 18 ändå så jag hade inte det problemet. 😉 Mvh /Lyckas aldrig vara normal vad det än gäller, haha

  Svara

  • Sara

   |

   Jag är inte heller normal då, drack inte heller före 18 år ? Var alldeles för feg för att prova langare och allt vad folk nu gjorde för att få tag i alkoholen

   Svara

 • Anna

  |

  Hade jag bett om det så hade mina föräldrar köpt ut åt mig, men det var aldrig aktuellt. Väntade typ ett halvår innan jag handlade första gången på systemet, så nej jag är ingen storbrukare av alkohol. Sen att jag får världens huvudvärk när jag dricker (inte efter som andra) gör att det inte är speciellt lockande att dricka

  Svara

 • Lovisa

  |

  Vi bad alltid någon kompis storasyskon köpa ut, alternativ någon äldre kompis haha

  Svara

 • ab

  |

  Måste åka till Danmark och beställa remuuuläääöööe.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jaaa! ?

   Svara

 • Evelina

  |

  Kommer ifrån en liten by i Hälsingland och vi köpte hembränt av kompisarnas föräldrar som brände hemma. Så mina kompisar fick alltså hb av sina föräldrar, sjukt när man tänker efter.. 100 kr för 1 liter, räckte precis lagom 1 helg om man var 2 st. Men fy vad man kräktes varje fest ? Öl och cider var mycket svårare att komma åt, man fick vänta tills ens kompisar kunde köpa ut på systemet åt en. Men kul hade man ?

  Svara

 • Elin

  |

  Måste bara säga att jag tycker att ditt hår är så himla fint just nu! ? Älskar nyansen!

  Svara

 • LaLa

  |

  I Borås rökte vi cannabis istället. Jag var inte full förrän jag var typ 20. Men på gymnasiet rökte vi mycket hasch. 🙂

  Svara

 • Sophie

  |

  Här var det vodkabilen som gällde om man inte kände någon. Tack och lov hade jag en betydligt äldre bekant som jag en kväll fick nog och frågade snällt om hon kunde tänka sig köpa ut lite. Vi blev jättebra kompisar genom det av nån anledning och är nära vänner idag, 8 år senare hahaha! När jag fyllde 18 köpte mamma åt mig, hon tyckte det var löjligt att jag fick dricka på krogen men inte köpa själv. Hade även nån kompis kompis som brände hemma, så honom fick man ofta köpa av också. Han var dock sjukt obehaglig och skrev 1000 gånger om dagen och ville att man skulle komma över och röka på med honom. Nä fyfan, hade aldrig vågat varken vodkabilen eller hembränt idag, haha!

  Svara

 • Frida

  |

  Har semesterångest måste snart boka nåt för sommaren. Önskar mig ett semesterinlägg om drömställen i Europa (du behöver inte ha varit där).
  Har du själv bestämt semesterställe för sommaren 2019??

  Svara

 • Cornelia

  |

  Alltså jag brukar aldrig tycka små barn är söta, men herregud det där kan vara det sötaste barnet jag någonsin sett

  Svara

 • Sabiina

  |

  Förlåt men hade inte du ett samarbete med småsure?
  Tänkte på att du dissade alkoholskyltarna, men de finns tre flaskor med exakt dom som du bloggat om tidigare?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ja där fick du mig ? Nej, menar såklart att det inte är fint bara. Tänkte inte ens på exakt vad det var på skyltarna. Men gillar både Små sure och öl ?

   Svara

 • Sara

  |

  Men åhhh kan inte din vän göra en helsingborg/helsingör-loppislista? Har en farmor i Helsingborg men tycks aldrig se några loppisar?! Vore guld ju!!

  Svara

 • Hanna

  |

  Bilderna på dig och August ? Så fotogeniska båda två!

  Svara

 • Lillasyster

  |

  Vill gärna också ha en sammanställning på loppisar i Helsingborg/Helsingör. Är där relativt ofta men det blir bara samma gamla gata och affärer ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv