En vecka i mat

Jag har fått önskemål om att följa upp mitt och F’s varannan-dag-upplägg. Vi har alltså sedan årsskiftet kommit överens om att fixa middag varannan dag. Vi hjälps (oftast) åt att laga den, men det är en person som är ansvarig för att bestämma vad vi ska äta och att alla råvaror finns.

Det här kan vara vår bästa idé någonsin! Trots att jag egentligen inte lagar mat mer sällan känns det som att jag gör det eftersom jag nu slipper ansvaret med att projektleda nästan varje dag. Så skönt! Enda nackdelen är att F gärna vill äta kött (bacon rättare sagt, haha) och jag vill ju helst inte det på veckodagarna. Men men. Fördelarna väger ändå upp tycker jag.

Men låt oss kika på lite mat då! Såhär kan vardagarnas middagar se ut för oss. Obs på att det ibland blir take away, ibland har vi något annat planerat efter jobbet och äter på olika håll, och ibland äter vi mackor. Det här är två veckor som jag slagit ihop:

 

Pasta och tomatsås på allt som finns i kylen. Detta är en stor favorit. Man kan ju ha precis vilka grönsaker som helst i en tomatsås. Här blev det massor av paprika.

 

Halloumiburgare! Så enkelt och gott. Åt med tryffelmajo, sallad och rester av en salsa jag gjort. Med sällskap av Vänner eftersom F jobbade över.

 

F introducerade mig till omelett en dag.

Han har tjatat om detta sedan vi blev ihop, men jag har envisats med att jag “inte tycker om omelett”. Det gör jag tydligen visst? Denna är gjord på potatis, lök, svamp och bacon. Så himla gott. Lite meckigt då alla ingredienserna ska stekas först, men det är lätt att göra ett helt gäng matlådor på en gång. Dagen efter gjorde vi omelett igen, men skippade baconen och det blev minst lika gott.

 

Pasta med pestosås. Det här åt vi på kvällen efter att ha varit på Ikea för 50000:e gången och bara ville “laga något snabbt”. Det är en sås gjord på pesto och creme fraiche, med rostade pumpafrön.

 

Torsk i ugnen med en sås på creme fraiche, dill, paprikapulver, lökpulver och lite ströbröd på toppen. Åt med broccoli, potatis och gurka.

 

Och pasta igen, såklart. Märks det att jag är ihop med en italienare eller? Detta är F’s favoriträtt och specialare. Purjolök, bacon, grädde, massa kryddor, buljong, soja och parmesan på toppen. Detta åt vi i söndags. Perfekt då vi var lite bakis.

Sådärja. Det var all mat för denna gång!

Ps. hur störigt att jag har en tallrik som med en skada på kanten och tydligen råkat få just den tallriken hela två gånger i detta inlägg 🤦‍♀️

 

94 gillar

Comments (27)

 • Jag

  |

  Vi har kock på jobbet och får gratis frukost, lunch och mellanmål varje dag, samt frukt och fika. Så hemma blir det mest havregrynsgröt 😛

  Reply

 • Lovisa O

  |

  Tips ang bacon, sett jättemånga rekommendera eldorados vegobacon. Luktar inte så gott innan tydligen men efter det stekts rejält ska det vara likt köttbacon.

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack! Ska prova 😘

   Reply

 • Emma

  |

  Är F italienare?? Eller är det sarkasm som jag inte fattar? ahha Var stensäker på att han är fransk.

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Jo, han är halvt fransk. Men hans farmor och farfar var egentligen från Italien. Så han är liksom både och. Han kallar sug italienare när det passar, tex när han vill äta pasta 😜

   Reply

 • Sofie

  |

  Nu blev jag jätteförvirrad, är F italienare?!
  Varför trodde jag att han var fransk?! *förvirrad*

  Reply

 • Olivia

  |

  Snälla dela med er av receptet på sista pastan, den som var F’s favorit!😍 Och en helt en annan grej, varför har jag fått för mig att han är fransk och inte italienare?😂

  Älskar din blogg förresten, för mig finns det ingen blogg där ute i influencer-världen som når upp till din!

  Reply

  • Egoina

   |

   Ska fråga om jag får dela receptet! Tack snälla 😘

   Reply

 • Emelie

  |

  Måste bara fråga då det är många som tar bilder på deras mat och det ser så otroligt lite ut. Behöver ni inte äta mer en typ en potatis? Eller är det bara jag som äter mer än genomsnittet hahah. Eller är det att det ser bättre ut på bild med mindre? (För jämnt när jag ska ta bild på mina stora portioner ser det ju inte jättelegant ut haha)

  Reply

  • Alice

   |

   Haha tänkte exakt samma sak, hur lite potatis äter hon?! 🙂

   Reply

   • Egoina

    |

    Man får ju lov att ta två gånger 😌

    Reply

   • Anna

    |

    Inte bara jag som tänkte det alltså 😂 blev hungrig när jag såg hur små portioner de var

    Reply

 • Frida

  |

  Men va? Han är väl halvfransk? Eller har jag missat nåt att han är italienare? 😂

  Gillar förövrigt när du visar era maträtter. Ger inspiration! Önskar att jag kunde visa bilder på våra i utbyte 🙁

  Reply

 • Jenny

  |

  Du har säkert nämnt detta tidigare men vad är det för dressing du har på salladen (bladspenaten)? Ser ju såå gott ut

  Reply

 • Lisa

  |

  Men är inte F fransk? Blir förvirrad haha 😀

  Reply

 • Johanna

  |

  Åh vart kommer dom gråa tallrikarna ifrån? Sååååå fina 🤗

  Reply

  • Egoina

   |

   De mörkare från Rusta och de ljusare från Åhléns 🤗

   Reply

 • Rebecca

  |

  Italiano? Han är väl fransk? Eller han både och? *förvirrad*

  Så smart tips är detta. Men skulle aldrig funka med min kille asså. Vi är så olika i maten. Och skulle bli orättvisa. Jag lagar gärna längre o större grejer, han typ snabbmakaroner o köttbullar. Önskar vi vore som er o ha nästan identiska smaklökar/gilla samma saker. Men man kan inte få allt 😉

  Ha en fin helg! Kram

  Reply

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉 Bacon är gott. Omelett är gott. En massa annat är gott. Kanske blir tjatigt med omelett som “vanlig mat” för mig som äter omelett till frukost men det är ett bra tips ändå. 😉

  Reply

 • Jessica

  |

  Älskar att alla reagerar på att F ”plötsligt” är italienare 😂

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha, jag trodde jag skrivit om det redan. Han är fransman eller italienare lite som han känner för 😂

   Reply

 • Anna

  |

  Prova (om du inte redan gjort det) hälsans köks sojabacon! Lite liquid smoke på de och det smakar väldigt likt Bacon! Vill du vara äventyrlig (och kanske få ett blogginlägg ;)) prova att göra eget vego Bacon på tofu! Jävligt gott har bra recept!

  Reply

  • Egoina

   |

   👌🏼

   Reply

 • Elin

  |

  Så gott allt ser ut!! Väldigt roligt inlägg, det får du gärna göra flera gånger. Perfekt med inspiration till veckans middagar/matlådor 😃 Trevlig helg!

  Reply

 • Denise

  |

  Hahah men hallå, åt du seriöst EN broccoli till torsken? 😂

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha alltså detta intresse i hur mycket jag åt. Om sanningen ska fram så åt jag en liten portion (den på bilden) pga var ashungrig och väntade på att F skulle komma hem. Och sen åt jag en till tillsammans med honom när han kom hem 🤷🏼‍♀️

   Men liksom, ibland är man jättehungrig, ibland inte så hungrig osv av olika anledningar. Inte så konstigt. Lovar att jag äter mer än tillräckligt varje dag 😌

   Reply

Leave a comment

Arkiv