Bästa drinken vinner

I samarbete med SMÅ

För några veckor sedan bjöd jag in mina tjejkompisar till ett event som jag kallade för “drinkworkshop”. “Alla får skapa sin egen signaturdrink, den som kommer på den bästa drinken vinner!”, skrev jag.

I fredags var det dags!

 

Jag förvandlade mitt arbetsrum (har ett skrivbord nu, woho!) till en bar och dukade upp allt jag kunde tänka mig att man skulle vilja ha i en drink. Till höger stod också olika typer av sprit som rom, vodka, prosecco och gin.

 

Allt man kan tänka sig!

 

Pynt, sugrör och godis att ha i drinkarna.

 

Och såklart en discolampa. Annars kan man ju inte komma in i rätt drink-blandar humör.

 

Likörerna från SMÅ stod uppradade och redo att blandas i drinkar. Det fanns smakerna bubble fizz, vattenmelon, sour cola och twisted sour fruit att välja mellan. Den sistnämnda smakar precis som glassen twister(!).

SMÅ är en likör med låg alkoholhalt och finns i många roliga smaker. Här kan du se hela sortimentet!

 

Vid 18.00 anlände tjejerna. Vi började med att beställa mat och lotta lagen.

Jag bestämde att vi skulle vara två personer i varje lag, att drinken skulle ha ett namn och att man skulle göra ett “presentabelt” glas och några extra drinkar i plastglas så att alla kunde smaka.

 

Låt drinkkvällen börja!

 

Först ut var Malin och Lina och efter mycket funderande presenterades drinken Namnam! Det är en drink på SMÅ twisted sour fruit, ananasjuice, lime, prosecco och sprite.

 

Sen var det dags för Sara och Nina som gnuggade geniknölarna ordentligt.

 

Think Pink såg dagens ljus! Denna drink är gjord på SMÅ bubbly fizz, lime, hallonsoda, prosecco, tonic och lingonsaft.

 

Näst på tur var Emelie och Ida som uppfann Strawie. Det är en drink på SMÅ twisted sour fruit, jordgubbssaft, lemonade, soda och lime.

 

Kan vi ta en stund och beundra att de gjort en ros av en jordgubbe??

 

Sist men inte minst var det dags för Hannah och jag!

 

Jag ville så gärna ha grädde på vår drink. Men vi provade och det var asjäklaäckligt.

 

Till slut blev det den här. Mest för att alla hade gjort rosa, fruktiga drinkar och vi ville göra något annat. Almond desire heter den och är gjord på Amaretto, SMÅ sour cola och Coca cola. Den smakade mandelkubb!

 

Vi provsmakade och överlade.

Sen blev det omröstning! Med inspiration av Eurovision bestämde vi att man fick dela ut en 6:a, en 8:a och en 10:a (man fick alltså inte rösta på sin egen drink). Resultatet blev såhär:

Namnam: 54 poäng

Think Pink: 52 poäng

Strawie: 46 poäng

Almond desire: 40 poäng

Vinnardrinken blev Namnam och vem som förlorade kan vi ju ignorera…hehe.

Här kommer receptet på vinnardrinken!

 

Namnam.

 

Ingredienser (1 drink)

4 cl SMÅ Twisted sour fruit 

4 cl limejuice

Ananasjuice

Prosecco

Sprite

Grenandine

Is

Har tyvärr inga exakta mängder av allt. Men lek drinkexpert och smaka dig fram om du vill prova en Namnam hälsar tjejerna.

 

SÅ KUL KVÄLL!

Ska lätt ta med mig det här konceptet och skapa fler tjejkvällar. Man kan ju göra det med vad som helst egentligen. Vem som gör den godaste pizzan, vem som kan måla den finaste tavlan, eller vem som kan göra den godaste tårtan. Bjud hem dina kompisar på workshop! ⭐

 

113 gillar

Comments (17)

 • Nathalie

  |

  Så roligt och mysigt ni har det! Vilka idéer! 😍 Blir alltid så glad av att kika in här! KRAM

  Reply

  • Egoina

   |

   Vad kul att höra 😍😘

   Reply

 • Frida

  |

  Vilken GENI du är!! Uppskattar tiden och kreativiteten bakom dina inlägg (och samarbeten), det är en ÄRA att få läsa!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack snälla! ❤️

   Reply

  • Louice

   |

   Tänkte exakt detsamma! Plus så himla kul grej med drinkkväll! 🙂

   Reply

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉 Tror jag. Har ju ingen aning egentligen. 😉

  Reply

 • Anna

  |

  Du är på riktigt den enda bloggaren vart samarbeten är ROLIGA att läsa om!! Tack för det. Brukar annars bara scrolla förbi, men inte på din blogg inte. Måste testa vinnardrinken 😍

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack vad glad jag blir ❤️❤️

   Reply

 • Johann

  |

  Wow så kul! Måste få veta var ditt skrivbord är ifrån, behöver ett nytt och detta swrmycket lovande ut!!

  Reply

  • Egoina

   |

   Ska blogga om det sen, men det är från Ikea! 🤗

   Reply

 • Linda

  |

  Jag älskar vilket arbete och tanke du lägger ner på dina samarbeten! Det känns genuint äkta vilket gör att jag gladeligen läser alla dina inlägg!! Så tack. Och angående SMÅ, har du sett deras party-shots-pack?? 10 små miniflaskor. Så goda och roliga!!!
  Men till min egentliga fråga, som endast kommer ifrån ren nyfikenheten, hur kände du inför att göra ett samarbete om alkohol? Tänkte du att det kanske kan generera i en del sura miner över “dålig förebild” och andra orimliga krav som folk i allmänhet kan ställa på influencers?

  Reply

 • Rebecka

  |

  Vill absolut inte vara någon party pooper och förstår att du är påläst kring lagarna angående alkoholreklam eftersom du gör detta samarbete. Jag är förmodligen ganska färgad efter att ha skrivit min uppsats om influensers och alkoholreklam och hur det påverkar påverkar människor och normer på lång sikt, men jag tycker inte riktigt att detta inlägg följer lagarna kring alkoholreklam. Dels eftersom alkoholreklam inte bör ”uppmana till bruk av alkohol.” vilket ditt inlägg om en mysig drinkkväll kan uppfattas som. Dels för att du visar på flera flaskor i en bild och enligt lag får ”framställning i bild omfatta endast en återgivning av
  1. varan eller råvaror som ingår i varan”. Jag är helt medveten om att jag förmodligen låter anal och tråkig, men efter jag har satt mig in i ämnet kring hur alkoholreklam bland influensers stärker normer (finns väldigt bra rapporter från bland annat IQs rapporter https://www.iq.se/fakta-om-alkohol/rapporter/alkoholreklam) så tycker jag att det är tråkigt och blir oroad av att du (och många andra) väljer att göra marknadsföra alkohol på ett sätt som förstärker normerna kring alkohol.

  Reply

  • Emina

   |

   Jag måste tyvärr hålla med, känns synd/otäckt att influensers har den stora makten att påverka synen av alkohol till den unga publiken. Inget som borde stödjas. Måste dock tillägga att jag älskar din blogg och dina inlägg, ÄVEN detta alkoholinlägg. Dricker själv drinkar och tycker det låter som en rolig idé. Önskar bara att jag hade hört det av en kompis, inte av en betald stor bloggare.

   Hoppas du förstår vad jag menar.
   Kram!

   Reply

 • Hanna

  |

  Men gud vad kul, det här skulle jag vilja anordna eller bli bjuden på! 😍 Älskar Små Sure, nästan vad man än blandar dem med så blir det gott! Blev så glad när de lanserades i Sverige. Bara ta vad man har hemma och slänga ihop något 💃🏽 Små sure cola med Pepsi max och ganska mycket citron (och såklart massa is) är en klassiker här om man inte orkar vara så ambitiös, funkar varje gång!

  Reply

 • Nina

  |

  Sveriges bästa blogg! Bäst, bäst ingen protest. 😘💕

  Reply

  • Egoina

   |

   ❤️❤️❤️

   Reply

Leave a comment

Arkiv