Glassnyheter 2019

Okej, detta är ett ganska weird inlägg att skriva i ett iskallt februari. Men glassnyheterna för 2019 har redan kommit! Tänk. Snart sitter vi där på bänken med den starka vårsolen i ansiktet och svalkar oss med en glass. Snartsnartsnart.

Här kommer nyheterna och mina tankar!

 

Unicorn från SIA. Gräddglass med smak av hallon och blåbär samt hallonrippel. Säg hej till alla barns garanterade favorit. Ändå konstigt att det kommer en enhörningsglass först NU?  Eller konstigast är kanske att det inte finns en Frozen-glass. Hallå frozen och glass? Klockrent ju. I alla fall. Denna glass är säkert söt och god. Vill prova pga fin, men är ganska säker på att det inte är någon gastronomisk upplevelse.

 

Solero Organic Juicy Lemon. Syrlig och len citronkräm som omsluts med ett lager av isglass med smak av citron. Ekologisk och vegansk. MEN HJÄLP hur god låter inte den här? Låter som den perfekta svalkaren en varm sommardag. Läste dessutom att det ska vara GBs syrligaste glass någonsin. Jag smakade aldrig förra årets nyhet som var likadan fast med smak av peach. Men denna ska jag lätt testa.

 

On the Dough – Ben & Jerry’s slices. En puckformad glassbit gjord av kolaglass, mörk choklad, kexcrisp, bitar av kakdeg, jordnötssmör och chokladkexswirls. Den här kan ju inte vara annat än god. Dock mycket mäktig om jag får gissa. Känns mer som en kaka med glassinslag än en glass. Men jag klagar inte.

 

Bamse från GB. Gräddglass med smak av päron som doppats i choklad. Mjä. Alltså päron + choklad är ju en bra kombo, men den här var alldeles för tråkig för att vara en barnglass. Den försvinner garanterat till nästa år.

 

KINDER BUENO Ice Cream Cone. Hasselnötsglass med en kärna av mjölkchokladsås i en frasig våffla toppad med en lager av hasselnötskräm. Nutella-fantasten i mig skriker HALLELUJA. Men det är ändå något med den här som gör att jag inte tror att det är en fullträff, kan inte sätta fingret på vad. Det här är en mindre variant av en strutglass vilket jag tycker är positivt. Är ju tråkigt när en strutglass blir en hel middag. Nu kan man äta båda! (Eller få plats för två glassar, heh). När jag googlade denna fick jag määängder med träffar, så det verkar som att denna redan är en favorit utomlands.

 

Magnum Brownie. Botten av chokladbrownie, vaniljglass med swirl av kolasås omsluten av en lager magnumchoklad. “En fantastisk smakupplevelse” skriver de själva och jag känner mest….why. Vad är det för smakupplevelse med det här? Känns ju så basic. Säkert gott, absolut. Men det här känns som en typiskt exempel på när man ska go wild, men ändå spelar safe. Har dessutom läst på flera stället att brownien är obegripligt hård. Så njä. Känner mig inte så pepp. Men ska såklart smaka ändå.

 

Magnum White Chocolate & Cookies. Glass med smak av kex och en chokladswirl med smak av kex, som omsluts av vit choklad med ännu mer kexbitar i. Det här är alltså GBs egen beskrivning av smaken. Kex och kex med kex…och ännu mer kex. Alltså jag förstår inte. De tar bort Double Caramel och Double Chocolate Caramel (som är glassarnas glass) och tar in sånt här istället? Nä den här glassen förstår jag mig inte på alls. Känns bara tråkig, mäktig, sliskigt söt och…kexig.

Trocadero Zero. Den här har ni säkert inte missat så omskriven den är. Det är alltså en isglass med smak av läsken Trocadero, utan socker. Jag är kanske den enda i världen som aldrig förstått mig på Trocadero. Tycker knappt den läsken smakar något överhuvudtaget. Men aja. Säkert en trevlig isglass. Tror inte det är någon wowig smakupplevelse, men hoppas jag har fel. Dessutom: Träningsnördarna som *räknar kalorier* måste också ha något att suga på i sommar : )))

 

Cornetto Salted Caramel. Vaniljglass med salt kolasås och krispiga kolakulor i en våffla med smak av både kola och vanilj. Ja, men now we’re talking. Det här låter ju gott? Fruktar dock redan är det är snålt tilltagit med kolasås, men det tycker jag ju alltid så är det bara att anta. Så länge de där kolakulorna inte är för störiga kan det här nog vara en riktig hit. Synd att de inte blandade in choklad i kalaset bara, men man kan väl inte få allt.

Kola Sandwich från SIA. Gräddglass med kolasmak, kolasås och chokladkex. Ja, men varför inte? Det här låter som en uppgraderad sandwich. Jag älskar klassikern sandwich just för att den är så god i sin enkelhet, men den här som dessutom har glass med smak av kola samt kolasås kan vara en sandwich 2.0. Måste provas i alla fall!

 

Vad tror ni? Vilken glass ser ni mest fram emot att prova? 🍦

Glassarna kommer att finnas i butik vid olika datum, men i mitten av maj ungefär borde alla finnas!

En sorglig nyhet är att Daim Liqorice försvinner. Ni vet struten? Var det bara jag som gillade den? Nåja, jag ska nog överleva med tanke på alla kul nyheter ovan. Men till 2020 önskar jag mer choklad och lakrits. Helst salt lakrits mmm. Andra glassar som försvinner är Magnum Coconut, Sandwich break, Solero red berries, Mintchoklad dröm, Magnum Cookie crumble och Twister bär.

Glassnyheter 2018

 

74 gillar

Comments (53)

 • Katarina

  |

  Ibland blir det verkligen supertydligt hur olika vi är. Magnumglassen med kakor i verkar ju vara en total DRÖM! Jag brukar inte gilla magnum men den här kommer jag nog dyrka. Trocadero har jag aldrig riktigt gillat men just Zero tycker jag är svingod haha. Den där salted caramel grejen däremot…. what? Så trist! Haha. Så olika. Tur det finns något för alla!

  Reply

 • Robert

  |

  Är intresserad av allt med vit choklad samt den där mastiga “kakan”. Smarrigt! 😉

  Reply

 • Angelique

  |

  När du skrev Frozen kopplade jag inte alls först, jag tänkte på frozen typ som i frozen strawberry daquiry och undrade vad det finns för glass som inte är frozen, men sen ramlade poletten ner haha.
  Och jag är faktiskt mest taggad på Trocadero-glassen!! För jag är ett sånt där träningsfreak som älskar att hitta nytta versioner av saker :’D Jag bor dock i Spanien och den lär ju inte komma hit så jag får passa på när jag åker till Sverige. Mat är typ det jag saknar mest med Sverige, för att de är så innovativa när det gäller hälsosam mat, vegetariskt osv!
  Det här blev en lång kommentar, jag blev väldigt engagerad av ditt glassinlägg haha.

  Reply

 • Felicia

  |

  Från en sur-missbrukare låter ju Soleron mest lockande. Oh så fräscht!

  Reply

 • Camilla

  |

  Ja! Mer choklad och mer lakrits! 😍👌🏻

  Reply

 • Linda

  |

  Men jo! Det finns en Frozen-glass. Du behöver inte köpa den, smakar 0% gott!

  Reply

  • Egoina

   |

   Ahhh jag googlade nu! Det fanns det visst! Tänkte väl, haha 🙂

   Reply

 • Emos

  |

  Fast den där magnum ser ju ut som att den skulle kunna vara av cookies & cream smak, och det älskar jag!! Får se vad det är den kommer smaka 🙂

  Reply

 • Kajsa

  |

  Kan tipsa dig om Lidls Caramel Chokladstrutar 👍👍👍

  Reply

 • Linnea B

  |

  Åh, vet inte varför men blev himla glad av detta inlägget? Älskar typ allt ätbart och att testa nyheter haha. 😍

  Reply

 • Sanna

  |

  Älskar nyheter och längtar så till sommaren! Frost glass finns ju för övrigt redan, och kom 2006 om jag inte minns helt fel från Triumf Glass.

  Kram Sanna

  Reply

  • A

   |

   Du måste mena 2016? 😂 filmen kom ju för bara några år sen

   Reply

 • Fanny

  |

  Cornetto jordgubb försvinner också… de jävlarna 🙁

  Reply

  • Louise

   |

   Du skämtar?! 😱

   Reply

 • Malin

  |

  Det finns en Frozenglass, den är ljusblå och smakar tuttifrutti 😉😎

  Reply

 • Emma

  |

  Det finns Frozen-glass redan! Kanske inte i styck men iaf i flerpack. Tänker på min dotter som är nötallergiker och hoppas hon kan äta nån av glassarna som riktar sig mot barn (vissa ser ju ut att göra det). Hon blir så ledsen när hon inte tål, suck!

  Reply

 • Malin

  |

  Anledningen till att den sockerfria glassen är så hypad är väl även för att den är så mycket bättre för alla med diabetes. Min son hoppas jag verkligen gillar den då det skulle vara guld för oss att kunna ge glass utan att blodsockret går bananas 😍😁

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh hoppas han gillar! 🙂

   Reply

 • Chipzhanna

  |

  MEN ÅH JA lova att du recenserar alla på bloggen!!! Tror nya glass-recensioner nästan är det roligaste jag vet.

  Reply

 • Emma

  |

  Sandwich-glassen finns tydligen redan i Finland sen evigheter tillbaka enligt min sambo som är född och uppvuxen där. Han blev positivt överraskad av denna nyhet!

  Reply

 • Emma

  |

  Cornetto jordgubb försvinner också, min absolut godaste glass 😭😭

  Reply

  • Tina

   |

   Ohhh NOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!
   Dagens sämsta nyhet 😭😭
   Både jag och min son älskar den glassen!
   Vad är det för märkligt beslut……..

   Reply

 • Sara

  |

  Glass på sommaren då vill jag ha en fruktig och syrlig glass. Magnum White strawberry är den stora favoriten. Men glass på höst och vinter får gärna vara sjukt söta, mastiga och sliskiga. Typ Ben and jerrys tror jag på då och Magnum kex med mera kex 😊 Tänk sitta hemma i soffan framför en brasa och äta en sån. Gaaaah sugen

  /Älskar glass. Alltid. Hela tiden. Oavsett temperatur ute 😊

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh ja! White strawberry är så god 😍

   Reply

 • Caroline

  |

  Men alltså, detta ser ju underbart ut! Är det bara jag som minns Magnum Strut från ca.. 94-98 någonting? Godaste glassen i mannaminne! (Men ingen vet någonsin vilken jag menar, 😅)

  Reply

  • Louise

   |

   Magnum cone mandel?
   Strut med vaniljglass m krossad choklad.
   Godaste ever ju!

   Reply

 • Sabina

  |

  Jag är peppad på Kola Sandwich eftersom den är laktosfri, wohoo, vilken lycka 😀 önskar mig fler laktosfria glassar!

  Reply

 • Amanda

  |

  Åh jag älskar att du är så snabb på den hör bollen haha! Såg nyss dessa nyheter på aftonbladets sida men kände att jag hade velat läsa mer om varje glass. Klickar mig in här hos dig och hittar vadå – rediga tankar om varje glass, älskart! 😍 Jag är orimligt taggad på kinder bueno och BnJ-pucken, men hade också gärna sett mer saltlakrits! 🤤

  Reply

  • Egoina

   |

   👌🏼😜

   Reply

 • Evelina

  |

  Glutenintolerant som jag är så är jag faktikst lite besviken 🙁 Är helt okej med att jag inte kan äta strutglass, men när nästan 90% av alla nya glassar innehåller brownie eller kakbitar så blir jag lite sur haha. Vet att det är ett i-landsproblem, men jag vill också äta nått mer nytt än bara isglass

  Reply

 • Emma

  |

  Alltså åh, har ivrigt inväntat detta inlägg sen jag såg att nyheterna släppts! Tycker utbudet kändes lite halvtrist, äter inte heller mjölkprodukter så då blir det genast ganska skralt…. Ser fram emot Solero och Trocadero glassarna ändå 😍

  Reply

 • M

  |

  Åh, laktosfri chokladglass 😍😍😍

  Reply

 • Hanna

  |

  Men mmuuuuummmmsss vill ha en sån där citronisglass NU!
  Men urk på den där Kinder-glassen. Min fobi klarade inte att se bilden med som där äckliga bitarna på toppen….brrrrr det kryper i hela mig.

  Reply

 • Sophie

  |

  Orimligt taggad på Kinder Bueno-struten och nya Cornetto! De har verkligen allt jag älskar. Kommer äta så mycket glass i år, haha…

  Reply

 • StrongMama

  |

  haha så kul att se de här, jag jobbar med kampanjartiklar och har undrat lite om den där unicornglassen, undra om den är god? Har inte testat den än.
  Ska bli härligt att äta glass i sommar 😀

  Reply

 • Emma

  |

  Den där unicorn borde hetat unicone istället 😅
  Men så är jag göteborgare också…

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha!

   Reply

 • Patricia

  |

  Jag jobbar på gb och jag kan säga att citron soleron är sjukt god , helt klart värd o prova 😃

  Reply

  • Egoina

   |

   😍

   Reply

 • Jessica

  |

  När man inte gillar glass (om det är under 25 grader varmt) men man är gravid, så plötsligt älskar man glass (trots -11) och kommer in på detta inlägg 😭😍🤤

  Avskyr för övrigt också trocadero, vad är grejen med den läsken egentligen?! Ser mest fram emot nya sandwich! 😊

  Reply

 • Pernilla

  |

  TACK för att du uppdaterar oss om alla glassnyheter! Blir orimligt pepp på vår och sommar nu! 😁 Älskar för övrigt inlägg som dessa när du uppdaterar om nyheter i godis/mat/glass-världen! Man vill ju inte missa något! 😉

  Reply

  • Egoina

   |

   😘

   Reply

 • Louise

  |

  Skojar du, försvinner double caramel? 😲 Därför jag inte hittat flerpacken, trodde ju det bara var dom som försvunnit.
  Känner jag måste ut o panikköpa de som finns kvar i butik nu 😭

  Reply

 • E

  |

  Min sjuåring skulle lätt välja bamse glassen. Hans val på glass är tex piggelin eller sandwish. Äter vi mjukglass tar jan strut ber om mindre glass på toppen och inte strössel 🙄

  Reply

  • Egoina

   |

   Så söt 😂

   Reply

 • allenheim.blogg.se

  |

  Unicornglassen finns här i Thailand och jag har tappat räkningen på hur många sådana min son äter per vecka 😂

  Reply

 • Rebecka

  |

  NEEEJ MAGNUM COCONUT

  Reply

 • Moa

  |

  Tips! Iaf på mitt maxi säljer de ut daim lakrits-strutar för 3 kr styck!!

  Reply

 • Therese

  |

  Kul att du var så snabb med nyheterna på glassfronten. Jag älskar verkligen choklad ock kakor i glass. Men blir den här sommaren lika varm som den förra så vill jag hellre ha läskande glass. Så citronglass blir perfekt. Men skulle gärna se mer fruktiga glassar. Tänk Häagen Dazs jordgubbsglass på pinne. Mmm. Älskar lakritsglass också! Ska testa Hemglass lakritsbåt snart. Verkar lovande.

  Reply

 • Anja

  |

  Visst saknar vi 88:an gjord på lakrits från GB?
  Min favoritglass är karl fazers salmiakglass, synd bara att triumpfglass inte finns i alla butiker.
  Påtal om lakrits köpte jag hemglass lakritsbåtar varje gång glassbilen var förbi i somras, tack vare ditt inlägg om glassar.

  Reply

  • Egoina

   |

   Jaaa den saknar vi 😭 Salmiakglassen måste jag smaka! 😍

   Reply

 • Nils

  |

  Gb har de absolut sämsta glassarna förlåt glassubstitutet.Billiga skräpingredienser och ingen riktig grädde. svensjars smaklökar förglass har blivitrejält förstörda sen de såldegb till utländskaskräpföretagetunileversomgenast började byta ingredienser och flytta produktion utomlands.

  Reply

Leave a comment

Arkiv