Follow my blog with Bloglovin

När jag färgade mitt hår lila

Innehåller annonslänkar.

Nyligen såg jag ett klipp på Instagram på en tjej som färgar sitt hår lila. Jag har inte kunnat släppa det sedan dess och insåg ganska fort att jag nog måste färga mitt hår lila jag med. Vet inte om det är en 30-års kris eller om 2019 är året då jag tänker fuck it och bara gör alla kul saker jag någonsin velat göra. Kanske både och.

I alla fall. Sagt och gjort!

 

Före.

 

Tadaaa!

Som ni ser blev färgen väldigt ojämn, inte riktigt så lila som jag önskat och den har endast fäst där mitt hår är blonderat. Men tänker att jag kör en omgång till imorgon så blir det nog bra.

 

Vivid violet // Lavender

 

Använde mig av färgbomber från Maria Nila. Det är en inpackningstoning och färgen ska försvinna efter ungefär 4-10 tvättar. Vi får se hur det går, läste att vissa får missfärgat hår när det håller på att tvättas ur. Men till slut borde det gå bort. Var väldigt osäker vilken färg jag skulle använda, men valde till slut att blanda Vivid violet och Lavender. Tog 50/50 av båda. Mycket nöjd med det beslutet. Tycker färgen blev perfekt!

Jag lät färgen sitta i 30 minuter i blött hår. Men fick tips om att ta i den i torrt hår i minst en timme, så det ska jag prova imorgon. Maria Nila själva rekommenderar dock 3-10 minuter (beroende på önskat intensitet).

 

Färgen är väldigt olika beroende på ljus. I varmare i ljus slår den mot rosa.

 

Och i kallare ljus mot blått.

 

Inomhus i lampljus syns det knappt alls tyvärr. Håret ser mest mörkare och mer rött ut. Men aja. Får väl hålla mig utomhus då.

 

 

Förstår faktiskt inte varför jag inte gjort detta tidigare? Känner mig som en blandning mellan en My little pony och en superhjälte ?

 

326 gillar

Comments (50)

 • Sara

  |

  Waaauu ? vad fint! Jag har också funderat på att färga håret lila, köpte färgen t.o.m., men nu har den bara luggit där i 2 månader. Vågar inte ? men kanske jag tar modet till mig nu

  Reply

  • Egoina

   |

   Jaa kör! ??

   Reply

 • Frida

  |

  Gud, det passar dig SÅÅ bra!! Dina ögon “poppar” (haha hjälp) så fint med den färgen ?

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh tack ??

   Reply

 • Lise

  |

  Ooh, det ble jo kjempefint! ? Bruk mye mer av produktet, og la det sitte lengre ?
  Øynene dine «poppet» virkelig frem med denne fargen. It’s a winner!

  Reply

  • Egoina

   |

   Takk ???

   Reply

 • M

  |

  Tyckte det bler supersnyggt? Passar dig! Du borde nästan färga hos i frisören i en en kall mörklila!

  Reply

 • Amanda

  |

  Snyggt! Undra om det fungerar på mörkt hår? Så sugen på att testa.

  Reply

  • Julia

   |

   Undrar jag med? Blekte slingor förut men har sen färgat mörkare igen.. och nu är det mörkare brunt.. men vill också ha lila nu! Haha sååå snyggt!

   Reply

   • Anna

    |

    Eftersom färgbomber egentligen är till för att förstärka pigmenten som tillfördes till håret krävs det att man är blonderad om dom ska fästa ändå 🙂 Eller ja, det är min erfarenhet iaf. Har haft ombre med brun botten och där har de inte tagit alls 🙂

    Reply

  • Anna

   |

   Fäster bara på ljust/blonderat hår tyvärr.

   Reply

 • Anna

  |

  Wow det blev assnyggt! Jag tänkte att det skulle vara lite sådär coolt ojämnt xD

  Reply

 • Ellen

  |

  Snyggt! Och vad himla mycket hår du har!!!! Själv fick jag för mig att färga håret grönt för ett år sen, kul när man får infall:) Är dock tillbaks på min vanliga gamla färg nu… kanske dags igen för färgbyte?!

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja ??

   Reply

 • Anna

  |

  Om du vill gå på ordentligt och färga håret på riktigt kan jag rekommendera färgerna från Directions, jag har Plum i mitt hår. Om du vill att håret ska bli mer jämt i färgen och starkare är det dock blekning innan som gäller. //En fellow lilahårig

  Reply

 • Ella

  |

  Åååååh så snyggt! Så himla coolt till dina ögon! Jag färgade också håret rosa för ett par år sen och kände att det var det coolaste jag någonsin gjort, haha. Kändes så overkligt att kolla mig själv i spegeln, typ. ”Är det verkligen jag?”
  Mamma övertalade mig dock att färga över det ganska snabbt vilket jag ångrar som fan idag, önskar jag hade behållt det längre.
  Men modigt av dig iaf! Och väldigt fint! 🙂

  Reply

 • anonym

  |

  Wow vad fint. Får lust att gå med i nån grupp och läsa tarotkort och sånt. Vet inte varför. Men fint blev hårfärgen.

  Reply

  • Egoina

   |

 • Robert

  |

  Haha! Vilket hår! Snyggt! 😉

  Reply

 • Amanda

  |

  Jättesnyggt! Dock är det ju så med färgbomberna att de endast ger resultat på blonderat/färgat hår. Jag har nog testat allt från rosa till blått och till gult!

  Reply

 • Emma

  |

  Jag kör deras röda färg i håret (iof för att piffa upp färgen mellan färgningar) men jag lägger den i fuktigt hår och kan lätt gå runt med den en hel eftermiddag för att det ska sätta sig bra ?

  Reply

 • Amanda

  |

  Åh va du är modig! Jag blev också sugen nu ju ?

  Reply

 • Kimberley

  |

  Så snyggt.

  Reply

 • Emma

  |

  Wow, att du vågade, så snyggt ???

  Reply

 • Jackie

  |

  Åh så fint det blev på dig! Jag funderar på att färga nackhåret chockrosa, sen när jag tröttnat på det, så rakar jag bort det. Hihi

  Reply

 • Anna

  |

  Så himla snyggt!!

  Reply

 • Sabina

  |

  Wow jättefint! Rekommenderar också directions dock om du sen vill behålla lila 😀

  Reply

 • Ida

  |

  Jag skulle rekommendera Revlons färgbomber istället! Upplever som du att med Maria nilas så blir det lätt ojämt och fäster inte på naturligt hår utan måste vara blekt på ngt vis. Har inte detta problemet med Revlon och jag kör på Viloet. Välkommen i gänget 😉

  Reply

  • Sara

   |

   Har läst massa negativt om Revlon och att det missfärgat håret på många och blivit grönt eller helt annorlunda mot vad som utlovas. Har du märkt av det något?

   Reply

 • Hanna

  |

  Men wow ? älskar det!

  Reply

 • Emma

  |

  Men fuck me up vad snyggt det blev!!! Passar dig sjukt bra! Blev orimligt taggad när du lade upp det på din instastory haha ? Älskar att fler väljer färgglada alternativ till sitt hår, man blir ju så himla glad av färger (eller ah, jag blir det iaf). Mvh// Grönhårig ?

  Reply

 • Ange

  |

  Men ja! Kör bara kör! Jag fyller också 30 i år och är så sjukt less på allt tjöt om att en är för gammal för det ena och har 30årskris på det andra. Är det kul så är det och jag tänker då iaf inte gå runt och ha tråkigt bara för att det lämpar sig för en kvinna på 30. Jag tycker att vi visar Kidsen att man kan fortsätta ha kul med hårfärg, kläder och livet så länge man vill, så kanske vi slipper både bitterhet och åldersnoja längre fram. Det tycker iaf jag verkar rimligare än att ha nån slags magisk gräns där det bara “inte passar sig längre”.

  Reply

 • Fia

  |

  Superfint! Om du inte vill fortsätta att vara lilahårig borde du fundera på att färga mörkare, det gör sig bättre till dina färger än blont/ljust även om du passar bra i det också! ?

  Reply

 • Sara

  |

  Yes så himla snyggt! ? Har sen jag började färga håret i gymnasiet alltid strävat efter lila, det var först i somras som jag tänkte fuck it o körde avfärgningsblekning (inte att rekommendera i amnings hår som man försöker spara ut dock) o sen äntligen blev lila på riktigt. 30-årskris här oxå kanske, men man lever ju bara en gång?! Varför ha tråkigt hår? ?

  Reply

 • Jessica

  |

  Asså tycker de blev så himla snyggt på dig! Tror de kommer bli ännu bättre när du lägger i torrt hår❤️?
  Vill bara tillägga att när dom skriver 3-10min så är de för folk som använder de som färgbomb som redan har lila hår men bara vill fräscha upp de! ?

  Reply

 • Sara

  |

  Alltså så fint! Färgen är helt gudomlig. Älskar lila och denna färgen var verkligen sjukt fin! ?

  Reply

 • Johanna

  |

  NÄÄÄ vad snyggt!! Jag tycker dock det är riktigt snyggt när det blir lite skiftningar sådär, att det inte är helt jämnt. Men blir nog sjukt coolt om du lägger i en omgång till för att få mer färg också. Modigt av dig!

  Reply

 • Sophie

  |

  Så snyggt!! Nackdelen med lila färg på blonderat hår är att det lätt blir lite svagt grönt när det tvättas ur. Eller väldigt grönt om man försöker sig på en hemmablekning när man ledsnat och den lila färgen fastnat i håret pga för poröst. :))) Mvh en som lärt sig den hårda vägen, hahaha!

  Reply

 • Emma

  |

  Jag tog samma beslut i somras och sen dess har jag varit lila. Har kämpat som ett djur för att det inte ska bli blått efter några tvättar (använder inte färgbomber) och nu är det inte blått trots att det har gått ett par veckor! Wohoooo! Lila är den enda rimliga färgen <3

  Reply

 • Eva

  |

  Alltså åh. Så himla fint! Jag har lätt 30-årskris och har tänkt att det bara är pga den jag vill färga håret lila. Men nä nudu, jag vill ha lila hår och tänker färga det punkt. Tack för finaste inspirationen?

  Reply

 • Madde

  |

  Snyggt! Tycker du kan klippa det som Molly Sandén och färga det ännu mer lila.

  Reply

 • Lisa

  |

  FUCK vad snygg du är! Du borde se ut sådär jämt! I love it!

  Reply

 • Sara

  |

  Supersnyggt! Mitt lila hår (28-årskrisen från Instagram, hehe) blev inte så lila, mer rödbrunt… men det är fint det också! Får skylla mig själv som inte blekte håret före. 🙂

  Reply

 • sanna

  |

  Jaaa så snyggt! Skit i om det blev ojämt, det var så snyggt ändå och syns så lite så vem bryr sig. Man ska våga! Det är bara hår, det växer ut nytt om det går åt pipan 😉
  Jag hade hår till midjan, tjockt, lockigt, mörkt.
  Jag ville ha knallrött hår. Så jag blekte det själv hemma, med hjälp av vänner, så det nästan blev vitt. Döden för allt hår 😀
  Sen slängde vi i den röda färgen och damn vad snyggt!
  Det var en ren chansning, det var otroligt mycket underhåll och jag fällde färg överallt.
  Men jag älskade det!
  Färgade det dock brunt igen när jag började jobba inom en myndighet, jag vart mesig och vågade inte sticka ut.

  Jag vill gärna igen men jag lyssnar för mkt på enstaka som säger “har du åldersnojja?” eller “neeej du är mycket finare i brunt hår”, som om det är dom som ska diktera mitt liv?

  Så hejja dig som vågade!! <3 <3

  Reply

  • Sara

   |

   Men gör det! Man blir glad av färg! 🙂

   Reply

 • Bella

  |

  Oj vad snyggt och coolt?!

  Reply

 • Emma

  |

  Jäklar vad snyggt det blev!! ? coolt att du vågade! ?

  Reply

 • Caroline

  |

  Åh, håller med alla, vilka ögon du (har) fick! & så är vi nog ett antal krisande personer härinne kom jag snabbt fram till. Mvh, ännu en 30-årskrisare som istället för att färga håret sade upp sig från jobbet för att studera på heltid. ?

  Reply

  • Egoina

   |

   Men heja!! Så modigt 😀

   Reply

Leave a comment

Arkiv