Follow my blog with Bloglovin

Veckans: ont i rumpan, försvunnen frisör & nytt pendelsällskap

Veckans jobbiga: Det har varit så sinnessjukt kallt hela veckan att jag blir galen. Vissa dagar känns det inte som att jag lyckas få tillbaka värmen på hela dagen och har ingen känsel i fötterna från att jag vaknar tills jag går och lägger mig. Jag och Sofie har pratat om detta och relaterat i hur man bara ger upp att vara fin när det är kallt. Jag går med samma tjocka tröja och halsduk hela tiden, orkar inte ens bry mig om kläder. Vilket är ganska skönt ändå.

 

Vi har en termometer på kontoret som visar 21 grader. “Det kan inte stämma”, tyckte jag och Ida och hängde termometern i lampan för att få en mer *tillförlitlig mätning*. Haha. Blev ingen skillnad.

 

Veckans konstiga: Provade ett spinningpass i veckan och det är kanske den tråkigaste träningsformen jag någonsin provat, men det var inte det jag skulle berätta utan – jag fick så ont i rumpan sen?? Kunde seriöst knappt sitta dagen efter och hade till och med ont när jag gick. Är detta normalt, har alla andra rumpor av stål, eller är det mig det är fel på? Nu tyckte jag ju att det var en tråkig träningsform, men även om jag hade tyckt om det hade jag alltså inte kunnat göra det igen för att det gjorde så ont. Hur knäppt ändå. Har aldrig hört om detta. Speak up people. Lider ni i tysthet? Någon annan än jag som fått ont av spinning? Någon?

 

Veckans surprise: Att min frisör tydligen inte svarar i telefon för att hon FÖDER BARN. Alltså va? Jag hade ingen aning. Jag var hos henne senast i september och uppfattade inte alls att hon var gravid. Hur som helst är det ju kul för henne, men mindre kul för mig som måste hitta en ny frisör ett tag framöver. Senast jag vågade mig på att prova en annan frisör fick jag tigerränder alá 90-talet : ((

Så om ni har tips på bra frisörer i Helsingborg – tipsa GÄRNA. Helst någon som är grym på att göra tunna, blonda slingor. Help a sister out!

 

Mvh/ mest slitet hår i hela Skåne.

 

Veckans bästa: Har fått en ny pendelkompis! Jag och denna vovve åker samma tåg till och från jobbet. Fatta så lyxigt. Hjärtat krampar i sötchock varje dag.

 

118 gillar

Kommentarer (65)

 • Natalie

  |

  Sjukt ont i rumpan! Och mellan benen, haha!

  Svara

 • Sophie

  |

  Får alltid ont i rumpan av spinning när jag inte kört på länge, men det går alltid över efter någon gång. Men kan absolut relatera!

  Svara

 • Bea

  |

  Har inte kört spinning så mycket men tror att rumpan vänjer sig efter några pass 😀
  Annars finns ju sånadär blöjbyxor, alltså cykelbyxor med inbyggd vaddering för rumpan som tävlingscyklister har! 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha Ida pratade om såna. Trodde hon skämtade ?

   Svara

   • Sara

    |

    Sådana är faktiskt toppen. För en sån som mig som cyklar mycket (som träningsform på sportcykel) är de guld värda. Hade inte klarat mig två meter annars ?

    Men vad det gäller spinningen, det blir bättre. Ge det några gånger för rumpan men nu tyckte du ju inte om det ändå så ? Okej svammel deluxe, hejdå ?

    Svara

 • Martina

  |

  Inte erfaren på just spinning, men när det gått väldigt längesen jag cyklade sist kan jag få ont i rumpan. Går som tur var över efter några cykelturer, så jag slipper ha rövont resten av cykelsäsongen. ??

  Svara

 • Ebba

  |

  Min rumpa dog första gången jag gick på spinning! Andra gången hade jag tre par mormorstrosor på mig och då gick det betydligt bättre 🙂

  Svara

  • Filippa

   |

   Hahaha, skrattade orimligt mkt åt den mentala bilden av det här =) “Bäst jag tar två par… nä fan TRE får det bli!”

   Svara

 • Vi

  |

  Haha har aldrig varit på spinning men tänker att det är samma sak som när man cyklar länge? Då måste typ rumpan vänja sig (lol) innan det inte gör ont att cykla

  Svara

 • Cornelia

  |

  Solid hair bredvid Haket är bästa frisören i Helsingborg enligt mig. Jag går till Evelina men har fått känslan att alla där är superduktiga. Tipstipstips

  Svara

  • Louise

   |

   Instämmer, går till samma och är alltid nöjd!

   Svara

   • D

    |

    Ja ja ja!!

    Svara

 • Johanna

  |

  Inte Helsingborg, men kan VARMT rekommendera Paulina på skult på Hansa i Malmö. Hon är den enda som får röra mitt hår!

  Svara

  • Sara

   |

   Nja jag skulle inte rekommendera henne. Hon var min favorit frisör länge men de senare gångerna har hon varit väldigt hårdhänt och känns som hon mest vill att klippningen ska bli klar snabbt. Tummen ner tyvärr jag kommer byta nästa gång.

   Svara

 • E

  |

  Alltså jag vet!!! Smärtan efter spinning är helt sinnes. Och folk säger ”äh, det är bara de första gångerna”. MEN VEM GÖR DET IGEN NÄR MAN UPPLEVT SMÄRTAN EFTER FÖRSTA GÅNGEN? Fattar inte. Och det är ju inte ens roligt. ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur ?

   Svara

 • Robert

  |

  Haha, har aldrig testat spinning så kan inte relatera till rump-problemen. 😉 Däremot är det skönt att bli klippt ibland. Hoppas det ordnar sig med det. 😉

  Svara

 • Frida

  |

  Åh jag har också alltid frusna fötter (och händer visserligen) men har köpt tåvärmare! Tips! Det är typ som sånna handvärmare men man har de inuti tofflor eller mellan två par strumpor (inte direkt mot huden), det är såååååå skönt!

  Och med frisören så borde hon ju vart gravid ~5 mån i september. Behöver ju inte synas något alls då egentligen 🙂

  Svara

 • jasmine

  |

  Åh nämen den vovven ser jag varje dag när dom går förbi mitt jobb på malmö c. Den går så himla gulligt ?

  Svara

 • Linnea

  |

  Jag rekommenderar värmefilt till alla jag känner! Världens bästa grej. Finns inget som är mer effektivt. När jag är bortrest tar jag med mig min vetekudde och använder den varje gång jag fryser. Fleecemorgonrock över pyjamas tycker jag också har varit väldigt hjälpsamt för mig när jag går omkring hemma och inte kan släpa runt filten.

  Svara

 • Sofia

  |

  Alltså rosa läppstift till dina blå ögon kan vara det vackraste jag sett ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • B

  |

  Brukar ha en vadderat sadelskydd med silikon i, annars gör det ont!

  Om du kan tänka dig att åka till Landskrona är Pia på Hårstudio Clippia bäst! Ligger bredvid tuppaskolan!

  Svara

 • Jessica

  |

  Om du orkar stanna kvar i Malmö efter jobb så är Elaine på Debners vid Lill torg utan tvekan den bästa frisören för ljust hår! Blir alltid lika nöjd hos henne ?

  Svara

 • Terese

  |

  Som Frida skrev finns det tåvärmare, samma till händerna och även värmevästar! Min sambo som tillbringar mycket tid i skogen på vintern har kommit fram till att han måste köpa en, speciellt efter att en kompis som har en sån värmeväst frågar om han fryser
  -jaa
  -inte jag ???

  Svara

 • Cecilia

  |

  Vi har -27 grader hos mig just nu och det är helt enkelt löjligt kallt.❄️ Drömmer om sommar och sol men tyvärr är det ju ett par månader kvar tills dess. Får stå ut helt enkelt!

  Svara

 • Erika

  |

  Säg någon del av ens nedre region som mår bra efter spinning. Men man vänjer sig. Låter sjukt att man går dit igen efter att man fått ont första gången, men gillar man träningsformen står man ut. Eller köper cykelbyxor eller sadelskydd. Jag får fortfarande ont efter flera år om jag inte varit på ett pass på någon vecka eller inte använder rätt byxor. Heja dig, kul att du kommit igång med träningen! ?

  Svara

 • Alexandra

  |

  Om du orkar ta dig till Ängelholm så är fredrik på volym grym!

  Svara

 • Ewe

  |

  Ah, kylan.. är så less på vintern och kylan nu att jag spyr! :<

  Svara

 • Johanna

  |

  Alla på Ivan Selemba är superduktiga, fortsatte tom gå där efter jag flyttat till Malmö ? jag har gått hos Annie, hon är också föräldraledig men jobbar lite då och då ?

  Svara

 • Julia

  |

  Kul att du testar spinning! Fattar vad du menar med rumpont men efter många års spinning (är frälst, för mig är det som meditation) så har jag lärt mig att det helt beror på HUR man sitter på cykeln. Små justeringar gör stor skillnad 🙂 fråga instruktören om tips nästa gång!

  Svara

 • Alice

  |

  Rekommenderar varmt Sakkra Salong som ligger typ längre in på samma gata som Utposten! Marwa är fantastiskt duktig på blonda slingor!!

  Svara

 • Josefin

  |

  Jag testade spinning förra veckan för första gången. Hur jag kände inför spinningen? DET TRÅKIGASTE OCH DESSUTOM HETSIGASTE (?) JAG VARIT MED OM. + så sjukt ont i rumpan. Eftersom jag bestämt mig för att vara snällare mot mig själv 🙂 gick jag faktiskt ut från spinningpasset efter 30 min. Hade sjukt ont i rumpan både när jag cyklade och efteråt i flera dagar …..

  Svara

 • L

  |

  Vanligt att få ont i rumpan och under fötterna när man börjar med spinning, sen vänjer man sig. Sen är ett tips att testa spinning med olika instruktörer.
  Själv älskar jag spinning när det är max 30-45 min, peppande instruktör och bra musik. Kan hata spinning när det är en instruktör som är oengagerad (eller för klämkäck, tål det inte!) eller om musiken är kass. Kämpa på och se om du hittar ett pass som passar dig! 🙂

  Svara

 • Emilia

  |

  Jag pendlar från Göteborg för att gå till Jessica på Holy hair, hon är både bäst hårmässigt och trevligaste jag varit med om! ?

  Svara

 • Fanny

  |

  Testa indoor walking istället (crosstrainer). Superskoj! Spinning är rena rumpdöden!

  Svara

  • Marie

   |

   Åh jaaa, iw är så himla kul. Jag var väldigt skeptisk innan jag testade första gången eftersom jag inte alls tycker om spinning och trodde iw skulle vara liknande….men jag är helt fast o går flera ggr i veckan.

   Svara

  • Johanna

   |

   Håller också med om iw! Riktigt roligt!

   Och madsen Hair and makeup har riktigt bra frisörer. Går själv hos Jossi! Riktig stjärna! Flyttar hon till världens ände följer jag efter ??

   Svara

 • Emilia

  |

  Får alltid ont i rumpan när jag inte kört spinning på länge, nu tycker jag förvisso att det är en riklig rolig träningsform MEN allt hänger på instruktörens upplägg och låtval. Det finns vissa spinningpass som jag aldrig går på och vissa som jag inte vill missa! Ett bra spinningpass är så jävla gött!

  Ang frisör så går jag till Josefin B på Vacker på Väla. Hon har gjort ett hästjobb med mitt hår från rött/lila till blont.

  Svara

 • Mila

  |

  Nu var det iofs flera år sedan jag tränade spinning men hade nog aldrig särskilt ont i baken? Har iofs en väldigt stor bak haha 🙂 Kanske hjälper det… Har en vän som fick så ont av att rida att hon la något slags geléskydd på sadeln andra dagen. Det såg lite kul ut. 🙂

  Svara

 • ab

  |

  “Veckans ont i rumpan” kan bli en ny kategori/rubrik i dina Veckans-inlägg. ?

  Svara

 • Michaela

  |

  Har nog helt missat vilket gym du går på, men om det finns mrl så prova det! (Har bara provat mrl på stc o älskar det ??)

  Jättekul träningsform, man tänker inte direkt på att man faktiskt tränar 😉

  Men ge det 2-3 gånger, det kan va klurigt första gången om man inte är van vid dans/step, men man lär sig fort 😀 spinning är absolut inget för mig ?

  Svara

 • Bella

  |

  Men sötaste hunden?!

  Svara

 • Lina

  |

  Rekommenderar Tanja på Salong Joan i Hbg 🙂

  Svara

 • Emmy Andersson

  |

  Instämmer med spinning! Min rumpa och punani led i ett par dagar efteråt. Såå ont. Never again.

  Hoppas du hittar en frisör! 🙂

  Svara

 • Jag

  |

  Har du ordentliga vinterskor? Prova ullstrumpor och möjligtvis ullsula i skorna. Att sitta still är döden för cirkulationen. Några burpees varje halvtimme brukar få upp värmen.

  Svara

 • Olivia Bradbury

  |

  Salong Style it på N.långvinkelsgatan! Fråga efter Sanna, du kommer inte bli besviken 🙂

  Svara

 • Danielas Dagbok

  |

  KUNDE INTE RELATERA MER!!!

  Spinning leder ej till annat än att man blir sjukt uttråkad och får sjukt ont i rumpan. Så jäkla ovärt.

  Svara

  • Nelly

   |

   Och blir halvdöv av den höga musiken.. ?

   Svara

 • Cecilia

  |

  Eva på Ivan Selemba är bäst 🙂 Sörjer att jag bor för långt bort för att klippa mig där nu 🙁

  Svara

 • Jenny

  |

  Testa Linda på Idas hårdesign på väla. Hon är grym på färg, du hittar lite bilder på insta. Hairbylindaa ??

  Svara

 • Sara Rödett

  |

  Det där om att inte bry sig om hur man har på sig när det är kallt är ju så sant! Jobbar alltid tidig morgon och varenda morgon så kallar den där gråa, stickade polo tröjan, svart t-shirt, termoleggings och jeans på en. Såå jäkla tråkigt! Varje kväll tänker jag på att det kunde vara kul att dra på sig något fint, men varje morgon när det är kallt och mörkt så vill jag bara ha på mig något jag vet blir varmt och gott! Tur att man har 4 min på cykel till och från jobbet och åker alltid hem och byter om till något roligare.

  Svara

 • Lina

  |

  Louise på Oss hårstyling! Ligger på pålsgatan, parallellgata med drottninggatan i Hbg! Bäst! Lycka till

  Svara

 • Charlotte

  |

  Tänk på att värmen stiger, så ju högre ni sätter termometern desto varmare bör det rimligen bli. Kallast lär det ju vara mot golvet 🙂

  Svara

 • Jennie

  |

  När det kommer till spinning och ont i rumpan: JA som fan de första 2-3 gångerna! När man sedan kommit in i det och får rätt teknik är det bara fruktansvärt roligt och en superbra träning!

  Frisör: sanna på salong styleit på n långvinkelsgatan. Gjort blonda slingor hos henne sen över 10 år tillbaka 🙂

  Svara

 • Anna Fröderberg

  |

  Michelle på Studio Colorista, Drottninggatan 35!!! Kolla in deras insta @studiocolorista ?? Hennes man äger även stället med Helsingborgs bästa pizza, Brutale!! Tips om du inte varit där ?

  Svara

  • Therese

   |

   Håller med! Michelle är bäst!?

   Svara

 • Johanna

  |

  Kan rekommendera Jessica på holy hair spm någon skrivit. Fan fanken i helvete så bra hon är ?

  Svara

 • Marie

  |

  Jag köpte tunna ullstrumpor på Lindex. De har räddat mina fötter.

  Svara

 • Karin

  |

  Tänker att du kanske skulle haft lite lägre sadel? Visst kan man bli öm när man är ovan, men låter som du fick ondare än vad som känns rimligt, om du nu inte köttade på med ett 3-timmarspass 😉

  /spinningledaren

  Svara

 • Nelly

  |

  Får också alltid ont av spinning, men jag har alltid antagit att sadlarna på de cyklarna är så obekväma för att det är meningen att man ska stå och cykla mer. Håller för övrigt med om att spinning är skittråkigt..

  Svara

 • Elin

  |

  Alltså omg jag testade spinning (eller ja, indoor cyckling om det nu är skillnad???) för första gången idag och tyckte det var så jääääkla kul!! Var bara tvungen att berätta för dig haha. Vi körde med pulsmätning så det var hela tiden lätt att hänga med på om man körde lagom hårt, och det kändes typ som en blanding mellan laserdome och bingo???? Hahaha. Alltså. Blev så SJUKT positivt överraskad, och inte alls ont i rumpan pga stod upp typ en tredjedel av tiden? Du måste måste måste ge det en chans, jag körde på fitness24seven vid Värnhem (Malmö), instruktören hette carolina eller caroline tror jag. GULD alltså på riktigt!

  Svara

  • Egoina

   |

   Wow okej! Haha! Får kanske ge det en ny chans och prova annan typ av spinning då! ?

   Svara

 • Camilla

  |

  Så sjukt ont i rumpa och snippa av spinning. ?
  Har fått så många rekommendationer om Daniel på salong Divino. ? Har själv bokat en tid till honom nu. ? Han ska vara så grym på blont hår. ?? Kolla på insta danielsalongdivino ??‍♀️??‍♀️

  Svara

 • Malin

  |

  Jag får alltid svinont i rumpan om jag cyklar, och detta gäller alla typer av cyklar och inte bara vid spinning. Det gör att jag undviker cyklar, jag går hellre överallt även fast det tar längre tid. Många säger absolut att det går över, men den smärtan jag har efter en gång är inte att leka med och det är verkligen inte värt det för min del, det är liksom inte vanlig träningsvärk vi pratar om.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv