Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

Jag är nyfiken på vad du tycker om Verso super facial serum? Tycker du att den är så bra som alla vill få den till? Jag har den o jag vet inte, hade medik8 innan o tyckte den var mer wow, men har bara använt verso i knappt 3 veckor, men är otålig! Var bara tvungen att få ventilera mig lite till en annan hudvårdsnörd?

– Känner samma! Vet inte om det är fel på mig, men känner inte heller wow? Märker ingenting! Vet att hudvård är individuellt, men precis alla är ju så sålda på den så jag trodde att också skulle älska den. Har dock inte gett den ett helhjärtat försök ännu, utan har mer använt sporadiskt. Då är det ju svårt att veta vilken produkt som gör vad. Tänker att jag får prova under en bestämd tidsperiod (med hänsyn till menscykel, har t.ex. alltid sämre hy vid pms) och utvärdera, kanske ta före och efterbilder och så. Men hittills – inte imponerad. Spännande med Medik8 förresten, ska spana in! 🙂

 

Har inte med inlägget att göra men har en fråga, vad ska du göra när du fyller 30? Vi fyller 30 nära varandra och jag har noll fantasi på vad jag vill göra ? några förslag?

– Rulla ner och låtsas som inget? Haha nejdå. Jag funderar också på detta! Står mellan att bjuda in till brakfest och typ abonnera ett ställe, bjuda på mat osv, eller bara köra något intimt med mina närmsta. Oavsett vill jag fira i förskott med tema “Inte 30 än”, eller “Fortfarande 20-någonting” och fira av det som varit. Är inte redo för att mentalt vara 30+.

 

 

Är det skåpet som det diskuterats färg på, som du köpte av förra ägarna? Har undrat hur det blev med det ?

– Ja precis. Jag vill göra om det, men då det var så många som tyckte att det vore synd att “förstöra” det tänkte jag att jag lägger ut det till försäljning istället, för att se om jag hittar en ägare som vill ha det som det är. Så om någon är intresserad är det bara att höra av sig!

 

Hej! Känner att jag är tjejen med ständigt pågående problem, men du har så vettiga tankar kring mycket så jag väljer att lämna en kommentar här.

I början av sommaren dumpade min kille mig, och det har tagit hårt på mig. Det var mitt första riktiga förhållande, och nog för att vi bråkade en del tyckte jag om honom. Nu när det väl blivit som det blivit känner jag ingen mening med något, det känns som att jag levde för mycket för honom (heter det så?) och ingenting spelar roll längre. Jag går upp, jobbar, äter något, sover. Känner ingen mening med att få i ordning i lägenheten (flyttade i år) för vem ska se det förutom jag? Älskar att shoppa egentligen, men varför köpa nya kläder eller underkläder, det är ju bara jag som kommer att se dem? Varför äta bra/tillräckligt, jag är ju ändå ensam? Jag fattar att jag inte kan hålla på såhär och undrar om du har några tips. Vill så gärna vara glad igen, men sist jag var glad var det när jag var tillsammans med honom. ?

– Tråkigt att höra! Jag svarar dock på din fråga ganska sent och förhoppningsvis mår du bättre nu <3

Känner igen mig i det du beskriver om att det känns som att inget har någon mening när en relation tar slut. Vad man äter, hur det ser ut hemma, vad man har för underkläder (haha). Har känt exakt samma.

Detta låter kanske knäppt, men i mitt fall tror jag att det är bra att jag är aktiv på sociala medier, för det har många gånger fått mig att ta tag i mig själv. Säga vad man vill om att “visa upp en fasad”, eller “söka bekräftelse” men för mig har det hjälpt att dokumentera vad jag gör. Det är roligare att exempelvis laga en spännande maträtt eller göra fint hemma om man fotograferar och visar upp det. Du måste dock inte lägga ut vad du gör på sociala medier såklart, men man kan ju få “bekräftelse” på annat sätt. Bjud hem kompisar eller familj på middag, eller chatta med kompisar under dagarna om vad du gör.

Sen är det ju viktigt att göra saker för sig själv också såklart. I det stora och hela måste du leva ditt liv för dig själv. Du kan inte lägga alla ägg i partner-korgen och låta han vara den enda källan till att livet känns meningsfullt (och detta gäller även om du är i en relation). Jag tror att det handlar om att fake it until you make it. Få in vanor och rutiner du mår bra av och följ dem. Tänk inte så mycket, bara gör. Och strunta inte i de små sakerna. Klä dig snyggt, raka benen (om du gillar det), laga något gott, smörj in dig med den dyra krämen, tänd ett doftljus osv osv trots att du är ensam och ingen kommer att se det. Jag tror att du kommer att upptäcka att du faktiskt mår bättre och då känns det inte så meningslöst. Hoppas jag. Jag tror på dig i alla fall! Och du, du är aldrig ensam <3

 

 

Lite of topic men frågar ändå…
Du har ju haft tandställning, och nu har jag läst om din tråd bakom tänderna som har släppt. Ångrar du att du skaffade tandställning?
Jag funderar på att skaffa tandställning på egen bekostnad (alltså enbart estetiskt) men funderar på om det är värt krånglet? Är utseendet så viktigt så det är värt smärta, flera tandläkarbesök, ev. skav, tråden bakom tänderna osv?

– Det är ju såklart väldigt individuellt. Jag skämdes otroligt mycket för mina tänder innan jag fick tandställning. På den nivån att jag blev expert på att prata och skratta så att inte tänderna syntes. Detta har satt sådana spår att jag även har svårt för det idag. Så för mig var det en positiv grej att ha tandställning och jag är glad att jag gjorde det. Men jag vet inte om jag hade gjort det idag. Nu är jag mycket mer trygg i mig själv och tycker det är charmigt med ej perfekta tänder.

 

43 gillar

Kommentarer (14)

 • Jonna

  |

  Till hen som frågade angående tandställning! Jag skaffade min av estetiska anledningar och det är typ mitt bästa beslut någonsin. Jag ser ut som en helt annan människa idag, och det kanske inte ens beror på att mina tänder är rakare, utan för att jag har ett betydligt bättre självförtroende och LER ordentligt.
  Sen beror det väl också på hur mycket “fel” man har, om det är värt det eller ej alltså, mina tänder såg bokstavligen ut att vara inslängda i munnen på mig. För övrigt så gjorde tandställningen aldrig ont eller var ett problem och där kan det ju vara jag som hade tur + bra tandläkare, men det är inte så värst krångligt. Man vänjer sig snabbt. Jag har en tråd på underkäken och den har aldrig lossnat(ta i trä) och på nätterna har jag en skena på övre, funkar finfint. 🙂

  Svara

 • Ellen

  |

  Nej,var inte rädd för att bli 30!!! Livet blir bara bättre med åren, så känn dig varmt välkommen in i 30 årsåldern:)

  Hälsningar en trettiplussare

  Svara

 • Mila

  |

  Vilket bra svar till hon som blivit dumpad. <3 Jag tror det är jätteviktigt att "hitta sig själv" hur töntigt det än låter, innan man går in i seriös relation igen. När jag var lite yngre hade jag en tendens att hänga upp hela livet på mitt förhållande. Det enda som spelade roll var att han bekräftade mig. Men sedan började jag fokusera på annat, t.ex. sånt som verkligen intresserar mig! Jag älskar att läsa romaner, yoga, meditation, andligt smått och gott, och att pyssla och göra hemmet trevligare/finare. Jag hade en längre singelperiod och fokuserade på dessa saker och det var så skönt! Jag kände verkligen att jag byggde upp mitt eget liv, och sedan när jag träffade min nuvarande sambo så var han liksom en bonus i livet, utan att allting skulle kretsa kring honom. 🙂 Så jag vill uppmana dig som skrev frågan att upptäcka lite egna hobbies och intressen och dyka ner i dem.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja precis! Och det är en så skön känsla att längta efter att vara själv, eller göra saker för sig själv ?

   Svara

 • Emmy

  |

  Åh känner igen mig SÅ mycket i frågan om att vara ensam. Jag har gått från sambo till särbo och bor ensam för första gången i hela mitt liv (har flyttat till annan stad, min kille pendlar allt han orkar men det blir ändå många dagar ensam) och jag har haft SÅ svårt att känna motivation till att ha fint hemma, tända ljus, göra riktiga middagar etc. Fast jag egentligen ÄLSKAR att duka upp fint och ha ljus tända.

  För mig har det funkat jättebra att bara försöka sluta tänka så mycket på att “det är ju bara jag här”, och kör på som jag hade gjort om min kille bott här. För egentligen så städar och fixar jag ju faktiskt inte för hans skull. Mår så mycket bättre av att lyxa till det även i min ensamhet, för det gör ju faktiskt nästan alla som bor själva. Tror helt enkelt det är en vanesak, före jag träffade min pojkvän så hade jag jämt fina underkläder t.ex. fast det ALDRIG var någon som såg. 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Till dig som tycker allt är meningslöst efter förhållandet tagit slut:
  Gör ALLT du gillar som han ogillade. Tänker t.ex. om han ogillade att du hade läppstift så kan du använda läppstift varje dag i en vecka. Gillade han inte en viss typ av film eller serie, se den! Boka in träffar med vänner som får dig att tänka på annat, gör sånt du under er tid tillsammans inte hade tid för men gillar att göra osv. Allt blir bättre, lovar! <3

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • BB

  |

  Ni som haft tandställning utan att “behöva”, vart vänder man sig och vad kan de kosta? Jag har två typ “vampyrtänder” och ler aldrig men folkvandvården anser de som estetiskt eftersom jag biter ihop ordentligt och allt sånt men jag har ALLTID mått dåligt över de och skulle verkligen vilja göra nåt åt de.

  Svara

  • Filippa

   |

   Ååh vampyrtänder som är så himla sexigt! En av mina “trilla dit”-grejer på killar, och blir attraherad av tjejer som har det med. Le du, vampyr är en hemlig grej för många många <3

   Svara

 • Lisa

  |

  Skåpet!!! Är det någon som har köpt det? Har du någon annons ute? I neeeeeed the skåp!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Det finns kvar! Nej, har inte lagt ut annons än. Du kan få köpa? ?

   Svara

   • Lisa

    |

    Jag är väldigt intresserad! Vad vill du ha det? Antar att du kan se min mejl här kanske, om du vill svara mer privat 😀

    Svara

 • Denice

  |

  Medik8 är så bra!!!

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag fyller inte 30 förns i december, men för att bota ålderskrisen lite bokade jag redan nu en resa till New York och hotell med utsikt över hela Manhattan. Kan inte tänka mig en bättre födelsedag, och för första gången i vuxen ålder längtar jag efter min födelsedag ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv