Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

God kväll. Jag har jobbat, ätit middag och ligger nu och värmer mig i soffan. Det har varit så kallt på kontoret idag och jag har suttit och huttrat vid mitt skrivbord med händerna runt min tekopp invirad i min halsduk hela dagen. Fick veta att värmen kommer vara avstängd hela dagen imorgon för att de ska fixa en grej. Vet inte hur vi ska klara det? Tror jag kommer få sitta med jacka, vantar och hela kitet på mig.

Är pepp på denna vecka faktiskt! Jag ska gå ner till 70% igen och har alltså snart mer tid till bloggen. Har massa blogginlägg som jag vill ta tag i och ser så fram emot att ha mer tid och energi. Känner att jag har södra Sveriges tråkigaste blogg just nu. Bättre ska det bli.

Lite gott och blandat jag har på min to-do denna vecka:

?? Uppfinna en drink

?? Köpa sladd och upphängning till min nya sovrumslampa

?? Sälja ett skåp

?? Ha en middagsbjudning

 

Nu kör vi!

Och hallå! Såhär ljust var det när jag gick hem 16.40!

 

Det finns hopp!

 

110 gillar

Kommentarer (26)

 • Bunny

  |

  Snart blir det ljust igen! 😀

  Svara

 • Madde

  |

  Har inte med inlägget att göra men har en fråga, vad ska du göra när du fyller 30? Vi fyller 30 nära varandra och jag har noll fantasi på vad jag vill göra ? några förslag?

  Svara

  • Lisa

   |

   Måste du göra något speciellt? Jag gjorde ordning mina naglar och sedan inget mer men jag får ångest vid stora födelsedagsfiranden så det kan vara därför.

   Svara

  • Bella

   |

   Svarar trots att jag inte är Egoina. Jag hyrde en badtunna och bjöd in alla jag tycker om på mat, fika, bad, lekar osv. Många gör ju stora och coola grejer men tänk att det är dig själv du ska fira = gör något som du tycker är roligt och bjud in dom människor du vill fira med. Det kan vara 5 pers som kör gokart eller 150 pers i en hyrd lokal med Dj, det viktiga är att du själv har roligt tänker jag 🙂

   Svara

 • Sophie

  |

  Nää du, din blogg är min favorit atm! Tycker den är supermysig att läsa!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Sandra

  |

  Jag är nyfiken på vad du tycker om Verso super facial serum? Tycker du att den är så bra som alla vill få den till? Jag har den o jag vet inte, hade medik8 innan o tyckte den var mer wow, men har bara använt verso i knappt 3 veckor, men är otålig! Var bara tvungen att få ventilera mig lite till en annan hudvårdsnörd?

  Svara

 • Kari

  |

  ? Ringa mamma. ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️?

   Svara

 • Robert

  |

  God kväll! Jo, det blir faktiskt lite vårkänsla i redan i januari med tanke på att det känns lite ljusare, trots kylan. 😉

  Svara

 • Karin

  |

  Egoina! Eller nån annan klok person här.

  Vad tänker du om ingångslön för en nyexad kommunikatör? Vad vågar man kräva? Läser samma utbildning som du gjorde och har fått erbjudande om heltidsjobb där jag är studentmedarbetare nu, inom offentlig verksamhet. Så svårt!! Tycker det fackförbunden rekommenderat är orimligt högt..?

  Svara

  • Egoina

   |

   Vad rekommenderar fackförbundet? Tycker sånt är jättesvårt! Beror helt på bransch, efterfrågan, typ av jobb, erfarenhet. Tänker att de säkerligen kan få någon som ställer upp billigare än fackförbundets rekommendation (tyvärr) och därför är det svårt att kräva för mycket i början… Lycka till! ?

   Svara

  • Rebecca

   |

   Hej!
   Jag tog examen från samma utbildning i somras och gick i september på ett vikariat (ett år). Jag har en lön på 28 000, vilket jag ändå tycker är ok för ett vick. Jag vet inte vad facket rekommenderar, men min plan är att förhandla vidare om lönen när jag går över till ett fast arbete och då landa på ca 30.

   Jag vet inte vad du hade tänkt dig, men de kommer inte att neka dig jobbet för att du säger något “för högt” (om man inte är helt ute och svävar). Jag tycker att du ska säga 30 000 och sen ha på fötterna om vad du har bidragit med när du har varit där. Visa och argumentera att du faktiskt är värd 30 000 i månaden så kommer du säkert att landa på ca 28 000 – 30 000. Du sitter ju trots allt i ett väldigt bra förhandlingsläge om du redan arbetat där och är “inne i jobbet”.

   Stort lycka till! 🙂

   Svara

   • Egoina

    |

    Började också med 28 efter examen ?

    Svara

    • Rebecca

     |

     Jag ska dock tillägga att jag hade 28 som löneanspråk och fick alltså vad jag föreslog. Hade jag gjort om det idag hade jag bett om 30 och fått det till en förhandling/diskussion istället.

     Så Karin, 30 tycker jag faktiskt att du ska be om!

     Svara

  • Amanda

   |

   Hej Karin! Lägg dig på fackets rekommendation – MINST – och inte en krona mindre! Jag jobbar i samma bransch och la mig, av samma anledning som du beskriver, en tusenlapp lägre än deras rekommendation i löneförhandling med mitt första jobb vilket var jättejättedumt. Jag kunde lätt ha drivit upp lönen ett snäpp till. Tro på dig själv – du har redan erfarenhet av att jobba med dem (= de slipper lära upp dig helt från grunden, mer värt än att anställa någon billigare) och de vill ha dig, då kostar det (inom rimliga gränser). Lycka till!

   Svara

  • Sara

   |

   Tänker även att man förstör för andra i branschen om man lägger sig för lågt, eftersom de då också tvingas lägga sig lågt om anställningen inte skall gå till någon annan.

   Svara

   • Egoina

    |

    Sant! Tänkte inte på det! Självklart förstör det för alla. Gå efter fackets rekommendation 🙂

    Svara

 • Jessica

  |

  Är det skåpet som det diskuterats färg på, som du köpte av förra ägarna? Har undrat hur det blev med det ?

  Svara

 • Sofia

  |

  Hallå din blogg är överlägset roligast och läsa ju!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh, men tack 🙂 <3

   Svara

 • Linnea B

  |

  Skulle vi kunna få ta del av hur varannandag-matlagandet gick förra veckan och vad det blev för mat? ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Har gått bra hittills! Dokumenterade dock inte. Men tänkte att jag kan dokumentera nästa vecka (denna vecka är vi inte hemma samtidigt och ska äta borta och så) 🙂

   Svara

 • Bella

  |

  Men vad ljuuuust!!! Så där ljust har inte vi 🙁

  Svara

 • Skåne

  |

  Hur är det med din mamma? ??

  Svara

 • Sofie

  |

  Så skönt att det börjar bli ljusare!!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv