Follow my blog with Bloglovin

Vad är grejen med vita strumpor?

Jag måste fråga er en grej. Jag började följa en tjej på Instagram som lägger upp Tinder-profiler på sin story. Mycket underhållande. Man blir väldigt sugen på att vara singel. Not.

Plötsligt upptäckte jag ett mönster. Var och varannan kille nämner vita strumpor på sin presentation. Är det inte att de söker någon som kan ”vara sig själv” och sitta ofixad med mjukis och vita strumpor i soffan så är det mer såhär, rakt på sak:

 

 

Jag förstår inte. Vad är grejen med vita strumpor? Är det liksom rent, fräsch och därför hett? Eller är det totalt tvärtom, att vita strumpor är totalt oattraktivt och att dessa killar vill visa vilka good guys de är som till och med kan acceptera det ???

Vad tror ni? Ironi eller något folk på riktigt gillar?

Är det någon som vet hur det ligger till? Eller själv har strumppreferenser? Snälla hjälp.

 

Kul detalj är att denna kommentar trillade in på ett gammalt inlägg idag när jag var mitt i mina funderingar. Vad händer med världen? Är det något jag missat? Är vita strumpor ens något att ha åsikter om?

VAD ÄR GREJEN MED VITA STRUMPOR?

 

109 gillar

Kommentarer (38)

 • Frida

  |

  Vilket Instagram-konto är detta? Gör mitt liv lite roligare tack 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Isabelle.wahlf ???

   Svara

 • M

  |

  Ingen aning men kan det vara någon symbol för att man är in to något speciellt sexuellt eller nått? Som ett kodord?

  Svara

 • L

  |

  Du är ju inte singel så du klarar dig!

  Svara

 • Robert

  |

  Fattar inget av detta. 😉

  Svara

 • Malin

  |

  Well… I USA är ”white socks” kokain…

  Svara

  • Marlene

   |

   Första jag kom att tänka på! ??

   Svara

 • Macilla

  |

  Alltså iiiiingen aning. Själv har jag alltid svarta strumpor så är uppenbart helt fel ute ?

  Svara

 • Hanna

  |

  Jag har ingen insikt att komma med ? men SNÄLLA återkom om du får någon klarhet, mycket märkligt tycker jag!

  Svara

 • Josefine L

  |

  Du borde tipsa om chipzhanna på instagram, såg att du hade kommenterat där en gång.. och oj så mycket chips jag hunnit smaka tack vare henne. Chips. Mmmmm. Fast tycker sällan om chips, och särskilt inte utan dipp, MEN, har hittat livets chips tack vare Hanna! Estrella Västkustchips Cheddar & rödlök, de är så sjukt goda, knapriga och dipp skulle bara förstöra dem. Och vita strumpor, det är väl en innegrej som visar att folk hänger med i modet och är clean, tar hand om sig, kanske? Jag vill gärna ha vita strumpor men de har en nackdel, de visar hur ostädat man har hemma (vilket iof är bra för då åker dammsugaren fram rätt snabbt). Slut på meddelande.

  Svara

 • Julia

  |

  Gissar också att det är kod för kokain 😉

  Svara

 • Paulina

  |

  Lätt sätt att få en högerswipe eftersom de flesta har vita strumpor??

  Svara

 • Martina

  |

  Hoppas att nån svarar som har koll på detta, känner att jag måste få veta! Själv har jag mest svarta strumpor, men vita/ljusa om jag har ljusa byxor, eller vita skor. Men så är jag ju 38 och hänger inte alls med i trender, dock singel så jag borde kanske lära mig!

  Svara

 • LaLa

  |

  Detta var sjukt mysko? Har verkligen ingen aning och tycker jag brukar hänga med bra i typ roliga internetfenomen och trender hehe.
  Gud vad jag inte saknar att vara singel. Men det är nog för jag är +30. Männen i min ålder (utom min partner hehe) verkar ju helt katastrofala.

  Svara

 • Louise

  |

  Tänker att det är något som många har så man uppmuntrar många att swipea höger, har annars ingen aning om vad det skulle vara för grej med det. Inte något jag märkt i mitt tindrande iaf!

  Svara

 • Jenny

  |

  Har aldrig ägt ett par vita strumpor tror jag, vet inte när jag någonsin skulle ha på mig något som vita strumpor passar till!? Har man sneakers har man ju låga strumpor så att kanten inte syns.. Förstår ingenting ?

  Svara

  • I

   |

   Vita strumpor passar väl till allt?

   Svara

   • R

    |

    Har några vita lågstrumpor, men för vanliga strumpor är väl ändå svarta/mörkgrå absolut enklast att matcha?

    Svara

 • E

  |

  Ingen aning vad de menar med vita strumpor. Tycker dock inte om det här med att hänga ut tinderprofiler, de som skrivit sina sexuella preferenser har ju gjort det för att hitta någon som är ute efter samma sak, känns fel att hänga ut någon för det. Man är ju inte tvingad att swipa liksom, är ju bara att sålla bort de man inte gillar eller vill samma sak som än själv. Hellre någon som är öppen från början med vad de är ute efter än att det blir en överraskning när man ses..

  Svara

 • Öz

  |

  Har inte tinder och vet inte om det är någon kod för något annat. Men i exempelvis Turkiet snackas det mycket om vita strumpor. Det anses vara “bonnigt” och avtändande. Detta gäller framför allt om man har det till kostymbyxor/finskor. Ser faktiskt extremt fult ut haha. Vita underkläder är en annan sådan sak… osmakligt!

  Svara

 • Öz

  |

  Korrektion: Oj såg nu att det var män som skrev om vita strumpor. Jag trodde det var kvinnor som inte ville ha män med vita strumpor haha. Då vet jag inte längre 🙂

  Svara

 • Nathalie

  |

  Ooops, antagligen därför jag är singel! Jag har gamla utslitna strumpor som jag dessutom använder under väldigt lång tid ??

  Svara

 • Janne

  |

  Jag försökte googla “vita strumpor tinder”, gör INTE det. Hamnade direkt på någon porrsajt, med min jobbmobil!! Omg, lär ju få en telefon från min arbetsgivare, hahahah!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • J

  |

  Kan du inte skriva ett inlägg om dina tinder-erfarenheter?? Varit på tinder en mindre evighet nu och litar på killar mindre och mindre för varje dag som går haha.. Trooor jag hittat ett guldkorn nu dock, som verkar intresserad av mig också, hoppas! Brukar tänka “men Egoina lyckades så det finns solskenshistorier!”.

  Svara

  • Sanna

   |

   Min kompis med, de har varit tillsammans i 2-3 år och bor ihop ?

   Svara

  • Fanny

   |

   I sommar ska jag gifta mig med en kille som jag träffade på Tinder! Ge inte upp;)

   Svara

  • Elin

   |

   Träffade min sambo via tinder. 16 dagar till bf av vårt barn nu dessutom och 1/3 får vi nycklarna till vårt hus.
   Men jag hade gett upp om tinder. Slöswipeade en sen decemberkväll på mitt fd jobb när jag höll en fd kollega sällskap. Bästa jag någonsin gjort

   Svara

   • Sara

    |

    Jag och min kille träffades på Tinder för 2 år och 2 månader sen. Idag är vi sambos och förlovade. Trodde inte heller på hela Tinder-grejen men plötsligt hände det ??

    Svara

  • Julia

   |

   Träffade min man på tinder 3 år sen! Vi gifte oss o våras och om allt går bra ska vi få en bebis i början av augusti <3

   Svara

 • Hanna

  |

  Jag var på Tinder-dejt för något år sedan med en kille från Skottland. Och han berättade att han, PÅ RIKTIGT, aldrig använder samma par strumpor två gånger. Han köper nya strumpor, hela tiden. Likadana vita strumpor. Han använde liksom strumpor som andra använder engångshandskar? Behöver jag säga att vi inte sågs igen?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha men gud så weird??

   Svara

 • Danielas Dagbok

  |

  Jag har en bloggläsare som med jämna mellanrum kommenterar hur hemskt hen tycker det är att jag använder låga strumpor, alltså, FATTAR INTE????? 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha så himla konstigt!!!

   Svara

 • Linda

  |

  Jag skulle gissa att det har och göra med den virala diskussionen förra året om hur sjukt det är att unga personer glider runt i tio minusgrader med jeans och låga (vita) strumpor. Var flera komiker och influencers som tog upp det på sina sociala medier och till slut togs det ju även upp på nyheterna om hur farligt det kunde vara och alla de intervjuade sa i princip att de hellre är snygga än varma. Jag tänker att det är det personen på bilden menar, att hen vill ha någon som väljer utseende före komfort.

  Annars är ju teorin om att typ alla har det, ganska rimlig. Typ “är du tjej, swipea höger”, “har du blåa/bruna ögon, swipea höger”

  Svara

 • Sarah

  |

  Jag jobbar i tingsrätt och hörde faktiskt termen vita strumpor i ett narkotikamål jag satt på innan jul. Där hade säljaren + köparen använt uttrycket som ett kodord för just kokain som polisen sen hittade.

  Så kan hända att det härrör till “white socks” som några har varit inne på. Vore ju dock så himla konstigt att skriva så på tinder haha? Använder inte tinder själv så vet inte 😀

  Svara

 • Sofia

  |

  jag äger bara vita ankelstrumpor, går hellre utan än med höga (ännu värre FÄRGGLADA!!). Fryser jag om ankeln? kunde icke bry mig mindre

  Svara

 • Ella

  |

  Vita strumpor är kodord för att säga “jag säljer kokain” eller “jag vill köpa kokain” fick jag veta häromdagen!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv