Nyårsmål 2019

Äntligen dags för nyårsmål! Jag älskar att sätta upp mål för mig själv. Det känns som att det finns två läger här. Det ena lägret tycker att det är töntigt för att man ju kan göra förändringar när man vill eller onödigt eftersom man ändå kommer att misslyckas (peppiga människor).

Sen finns det såna som jag som älskar nystarter och en ny chans. Jag behöver tanken på att det finns ett helt oskrivet år för att känna mig peppad till att ändra på något. Sen om jag inte lyckas eller ändrar mig är inte det hela världen. Bara tanken på att jag kan bli en ny person är liksom hela grejen.

Aja. Nog babblat om det. Här kommer mina mål! Märk väl att jag kallar det mål och inte löften förresten. Löfte känns så dramatiskt.

 

Sluta feströka

Say what säger ni kanske nu. Ni som tror att jag är så duktig alltid. Nope. Det är jag inte. Jag röker inte till vardags, men till fest eller när jag mår riktigt dåligt tar jag gärna en…eller tio. Det är en så dum ovana och i år vill jag sluta med det. Det är faktiskt helt sjukt att jag inte slutat redan med tanke på att jag till och med sett vad rökning kan göra. Det är korkat, luktar illa och inte bra för mig. Jag har bestämt mig för att inte göra det mer.

 

Mindre kött och mer grönt

Och när vi ändå är inne på hälsans spår är mitt mål att äta ännu mer grönsaker än jag redan gör. Om det finns något som bevisat minskar cancerrisken så är det grönsaker, frukt och annan supermat. Sen vet jag att den största delen av all cancer är slump och genetisk, men man kan ju göra sitt bästa ändå. Vad gäller köttet vill jag fortsätta på samma nivå som jag gjort i några år nu, det vill säga ungefär kött en gång i veckan. Har dock ätit betydligt mer än så de senaste månaderna, men nu är det nytt år och ny chans osv. Poängen är inte att det är hela världen om jag äter kött, men min huvudsakliga bas är veg. Jag ser kött som ett undantag och något jag unnar mig.

 

Nytt jobb

Mitt vikariat tar slut i september. Är därför visserligen tvungen att skaffa nytt, men det är ju roligare att se det som ett mål. Innan september vill jag bestämma mig för nästa steg. Nytt jobb? Plugga? Frilansa? Satsa på en idé? Skriva mer? Vi får se!

 

Resa till USA

Andras mål är att resa mindre och mitt att resa mer. Bra där. Nej, men tänker mig en resa i år (förutom Norge) och då vill jag resa till USA. Jag har aldrig varit där, men tänkt på det i många år. Tänker att året då jag fyller 30 får bli året då jag prickar av denna bucket list-resa.

 

Vad är era nyårsmål för 2019? ✨

 

138 gillar

Comments (34)

 • Jeanette

  |

  Ta tag i min hälsa och skaffa fler kompisar! Se till att få tillräckligt med sömn, röra på mig och inte äta så mycket skräpmat. Ta till sociala medier för att träffa kompisar som har tid att ses irl 😉

  Reply

 • maria

  |

  – Avregistrera mig från nyhetsmail och erbjudande-sms. Märker hur shoppinggalen jag blir av att alltid få erbjudanden i mobilen! Är det nåt jag behöver kan jag gå till butik och se vad de har för erbjudanden.
  – Läsa böcker! En kompis hade som mål att läsa en i månaden, men så många kommer jag nog inte läsa. Kanske 5 i år. Det låter vettigt, läste en förra året! 😂
  – Köpa BRA löparskor, nu är det slut på ömma tår och brinnande benhinnor! Löpning och promenader ska vara kul, inte pina.
  – Laga mer mat hemma på lediga dagar, gärna att bjuda kompisar på!

  Några få mål som inte känns jättebetyngande. 🙂

  Reply

 • Karin

  |

  Sluta amma! Hehe, den borde bli lätt tycker jag, eftersom bebisen blir 1 i mars 🤗

  Reply

 • Johanna

  |

  – Läsa en bok varannan vecka, alltså minst 26 på hela året. Har redan plöjt två!
  – Mobilförbud i sängen efter kl 2o (gemensamt mål med min pojkvän)
  – Gå upp senast kl 9 på helger (om jag inte varit ute)
  – Äta veganskt en gång i veckan
  – Spara 3000kr/månad
  – Köpa max ett plagg i månaden (undantaget underkläder, strumpbyxor och verkliga ”behov”, typ nya träningsskor) målet är att det ska vara second hand

  Reply

 • Wysteriia

  |

  Jag håller fortfarande på med mina. Jag har mått väldigt dåligt psykiskt och haft mycket ensamhetsångest senaste månaderna så dom “målen” som jag är klar med är faktiskt att jag ska gå ut mer/åka till annan ort/hälsa på någon (menar inte på krogen på byn utan mer åka på dans/se ett band/hälsa på en vän) lämna huset helt enkelt. Sen ska jag bjuda hem vänner på spelkväll minst en gång i månaden. Känns rimligt och bra för mitt psyke, haha!

  Reply

 • Ellen

  |

  Experimentera mer i köket! Köpt massa med köksgrejer i bra kvalitet nu så jag ska ge mig fan på att våga misslyckas och våga prova nya saker.

  Reply

 • Sarah

  |

  • Nå 100 kg i marklyft
  • Lära känna nytt folk och skaffa lite nya bekantskapskretsar (bor någon i Karlskrona med omnejd får ni gärna hojta till!)
  • Försöka bli någorlunda klar med att inreda nya lägenheten

  Reply

 • Sara

  |

  Vad roligt med USA! Jag har som mål att lära mig att förstå schweizertyska, eftersom jag troligtvis ska till Schweiz på utbyte till hösten, klara årets alla kurser, spara och styra bättre själv över vad mina pengar används till samt resa utomlands i december. Vi får se hur det går!

  Reply

 • Lisa

  |

  Jag undviker nyårslöften för det ger bara stress och press. Men det enda jag ska göra som jag aldrig har gjort förut är att gå till en terapeut så jag blir av med min ångest och kan må lite bättre.

  Reply

  • V.

   |

   Heja!
   Mvh/ska också söka hjälp.

   Reply

   • Lisa

    |

    Heja oss ❤❤

    Reply

  • Sanna

   |

   Det är mitt mål också! Det var det redan förra året men det kändes bökigt att ordna med möten, speciellt på arbetstid. Men! I torsdags tog jag tag i det och bokade en tid via Kry! Så nu “går” jag till en kvinna via appen. Jag tänkte att det är iaf en början:)

   Reply

   • V.

    |

    Jättebra början! Så bra att det blivit mer lättillgängligt så att det inte måste vara ett så stort och bökigt steg 🙂 Lycka till!

    Reply

 • Tove

  |

  Kan VERKLIGEN rekommendera San Diego om du är sugen på USA!
  Har arbetat som Au pair där och den staden har allt; Fantastiska stränder, gudomlig mat (mycket fräschare och mer hälsosam mat där än i andra delar av USA), grym shopping, SÅ trevliga människor och mycket att se och göra!
  Jag har en dröm att åka tillbaka men att då hyra bil och köra västkusten från San Fransisco ner till San Diego.
  Önskar dig ett grymt 2019! 🙂

  Reply

  • Sandra

   |

   JA! tänkte också skriva det, har varit i San Diego, San Francisco, LA, Las Vegas, Memphis, New York, Orlando och Miami och mina top två är definitivt San Diego <3 och New York. Två HELT olika resmål och New York "måste" man ju nästan till men San Diego kommer alltid vara ett resmål i mitt hjärta.
   Jag skulle rekommendera att bo i Pacific Beach isåfall, eller Ocean Beach (mycket mindre) om du vill ha gött strandhäng och schyssta barer etc.

   Reply

 • Jag

  |

  Mina mål är att våga använda alla mina coola läppstift, även till vardags.
  Jag skulle gärna vilja springa en mil med, men det beror lite på vilket humör mitt knä är på 😛

  Reply

 • Sandra

  |

  Jag hade också som mål att sluta feströka ett år! När jag tänker efter så är det faktiskt 6 år sen, och jag har inte rökt en enda cigarett sen jag bestämde mig. Jag kan fortfarande bli sugen ibland när jag är på fest, men då tänker jag bara på hur jag kommer känna mig dagen efter när jag vaknar upp på en kudde som stinker rök, håret som stinker. För att inte tala om den vidriga smaken i munnen som vägrar försvinna! Då väljer jag hellre att avstå och får vakna upp pigg och förhållandevis fräsch dagen efter ;p Lycka till, klart du klarar det!

  Reply

 • Robert

  |

  Jag har inga sådana mål, haha. Sen är det väl klart att man vill grejer med grejer, typ “ta en dag i taget och gör det bästa av det”. Känns som jag tänker så just nu. 😉 Mvh /Roligt svar

  Reply

  • Robert

   |

   “Problemet” med mig är att jag har en del nördiga intressen jag gillar att utvecklas inom för tillfället. Folk kan tro att man är “knäpp” om man berättar, haha. 😉

   Reply

 • Bella

  |

  Har inte heller regelrätta löften. Mina mål för 2019 är:

  – konsumera mindre mängd animalier. Hade detta mål förra året också, vilket gick förvånansvärt bra. Vissa perioder har jag ätit mer kött, men sett över hela året minskade köttkonsumtionen en hel del.

  – sluta sletrian-/okynnes-/tröstshoppa. Hade även detta som mål under föregående år. Har tidigare år shoppat väldigt väldigt mycket. Har slösat tusentals kronor på helt onödiga saker. Hade några ”återfall” förra året, men sett över hela året så shoppade jag inte alls speciellt mycket skräp och onödiga saker.

  – gå ner i vikt och övervinna sockerberoendet. Detta har jag visserligen börjat ta tag i redan innan årsskiftet men det får stå med här ändå. Jag äter godis varje dag och jag är överviktig. Kroppen mår dåligt och jag har ont i lederna, extra besvärligt då jag har en reumatisk sjukdom. Har inget specifikt viktmål, vill i alla fall bli normalviktig (behöver gå ner minst 10 kg).

  Reply

 • Sandra

  |

  -Bli bättre på att säga nej
  -Skriva klart min bok
  -Minst en ensamresa
  -Röra på mig mer
  -Kommentera din blogg ibland och påminna dig om hur bra du är 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha <3

   Reply

 • Ulrika

  |

  Jag har många mål! Flyttar till nytt land så ska lära mig språket. Ska upprätthålla de andra språk jag redan kan flytande, genom att konsumera mer musik, film och böcker på de språken.
  Jag har satt upp några specifika mål för min träning: springa 8 km inom första 6 månaderna, och sen 12 det nästa halvåret. Samt springa i snitt 50 gånger i år (cirka en gång i veckan alltså). Också försöka göra yoga 3×30 dagar (tex yoga with Adrienne).
  Jag ska måla och teckna mer.
  Läsa minst tolv böcker i år.
  Få bättre koll på min och min killes ekonomi, blir lättare nu när vi flyttar till nytt land och får gemensamt konto vid samma bank osv.
  Sätta upp två sparkonton, ett till semester detta året (Portugal), och ett till semester nästa år (Korea och Japan).

  De flesta av mina mål har jag börjat med här i höstas, då jag sökte jobb efter examen i somras. Hade rätt mycket mental “plats” och energi till det, tex att läsa, träna och måla. Det var motiverande för mig att hitta tillbaka till några av mina intressen efter fem års heltidsstudier och jobb 🙂 ska börja en doktorandtjänst nästa vecka, som löper i fyra år. Därför känner jag att jag måste sätta upp konkreta löften eller mål för att inte gå in i samma studie/jobbdvala jag mentalt har vart i de sista fem åren.

  Reply

 • Josefin

  |

  Minska mobilanvändandet samt äta mer kött.

  Reply

 • Malin C

  |

  Åh herre! ÄR faktiskt chockad. Men förstår dig. Det är ju skit, men ja… gött. För hundra år sen var jag hooked.

  Och JA! Åk till USA! Jag åker till Kalifornien varje år (Förlåt! Kör iaf elhybrid) men på tisdag åker jag till Florida i FEM veckor. 🙌🏼☀️

  Reply

 • Saga

  |

  Det enda nyårslöftet jag har för 2019 är att skaffa fler vänner. Sådär lagom många så att man kan ha spelkvällar (Vill ju få vinna lite i yatzy, herrejösses, är det för mycket begärt?), VINKVÄLLAR (Åh herregud vad jag saknar spontana vinkvällar!!!) och bara ses och… laga mat. Diskutera lösningar på all världens problematik. Djupdyka i filosofi sådär lagom opretentiöst en tisdagskväll efter studierna. Frågan är ju bara HUR, eftersom jag är fullständigt värdelös på att 1) träffa nya vänner och 2) behålla nya vänner. Har förklarat bristen på vänner med att jag är nyinflyttad pga studierna, men nä, nu efter ett halvår är det dags att lägga den ursäkten på hyllan. Åh herregud. Får panik av blotta tanken. Kanske är dags att söka hjälp för den sociala ångesten också? Den är ju uppenbarligen ett hinder i detta känner jag, haha!

  Och sedan, kanske det mest viktiga målet: lära mig att uppskatta ett glas rött till maten. 2019 är det dags. Kanske ska jag till och med lära mig att uppskatta en kall öl på en uteservering i år och sluta vara så enformig med att bara dricka vitt, rosé och bubbel? Nu jävlar så, när man ändå är igång!

  Reply

  • Lina

   |

   Åh var bor du?? Vill också dricka vin och ha spelkvällar!!!

   Reply

 • NiN

  |

  Mina mål är
  – bli klar med mitt examensarbete (i mars!!)
  – skaffa ett jobb inom området (typ nu)
  – ta examen officiellt (juni!!)
  – äta vegetariskt
  – träna inför och klara av Göteborgsvarvet under 2.5 timme (i maj)
  – ha betald semester för första gången och inte skaffa ett sommarjobb!!
  – ha en gemensam semester med min sambo (i sommar)
  – åka till New York över nyår (min enda flygresa 2019)
  – ha ett köpfritt 2019, eller handla second hand. Men inget nyproducerat.

  Vill helst att jag lyckas med de tre första haha

  Reply

  • N

   |

   Vad utbildar du dig till? 🙂

   Reply

   • NiN

    |

    Jurist! 🙂

    Reply

 • M

  |

  – shoppingfri de första 6 månaderna (vågar mig inte på hela året)! Jag får handla secondhand. Det handlar egentligen inte om att spara pengar utan om klimatet.

  I övrigt att tänka mer klimatsmart. Tex äta mer veg, undvika plast i den mån det går och inte flyga lika mycket (inte redo att helt sluta resa).

  Reply

 • Sofia

  |

  Så bra mål! Jag har för första gången inga mål alls och det känns skönt att skippa det ett år 🙂

  Reply

 • Amanda

  |

  Påtal om att sluta röka, hörde något på radion om att donera pengar till ett parti man absolut inte håller med varje gång man tjuvröker. Är man t.ex. emot SD kan man donera en bestämd summa till dem varje gång. Så lär man aldrig mer röka, tänker jag. Funkar ju också på varje gång man skippar gymmet/träning pga lat, äter kakor till middag eller vad man nu vill sluta med. När morot inte lockar får man ta till piska, typ. 🤷😄

  Reply

  • Egoina

   |

   Blev plötsligt ännu mer osugen på att röka 🙈

   Reply

Leave a comment

Arkiv