Follow my blog with Bloglovin

Veckorevyn lägger ner

Oktober 2011. Jag håller i första numret av Veckorevyn jag skrev i. Så stolt <3

Veckorevyn lägger ner sin pappersutgåva vid årsskiftet. Jag är alltså snart inte krönikör längre. Blev inte jätteförvånad, men det känns ändå tråkigt. Det positiva är dock att jag funderat på att säga upp mig länge då jag inte känner att jag har tiden eller fantasin. Jag har skrivit över hundra krönikor, så det är kanske inte så konstigt att idéerna tar slut. Men det känns ju helt galet och otacksamt säga upp sig från något som varit ens dröm, så jag har inte klarat av att göra det. Därför är det skönt att beslutet togs åt mig.

Jag kommer aldrig glömma hur stolt jag var när jag fick veta att jag skulle bli krönikör. En hel sida i tidningen var min! Det var något jag hade drömt om sedan jag var liten. Jag har sedan jag var tonåring mejlat runt till varenda tidningsredaktion och frågat om att få bli krönikör och fått nej efter nej. Jag hade ingen aning om vad jag skulle skriva om, jag visste bara att jag ville skriva. 2011 fick jag äntligen napp och dessutom i den tidning jag helst ville skriva i: Veckorevyn.

Jag är så glad och tacksam över att jag fått vara en del av att forma en tidning till unga tjejer i 7 år ❣️

Ett fint minne jag har är när jag 2013 blev nominerad till Årets krönikör i Tidskriftsgalan. Juryns fina motivering:

Hon tar oss med in i sin värld. Berättar nära, med ett levande språk och med en twist av humor och medveten feminism om allt från utseendehets till bröstoperationer till dejtande och det obekväma i att träffa sitt ex på stan. Regina ”Egoina” Katralen nomineras till Årets krönikör för att hon är en av Sveriges mest angelägna nya pennor.

 

Såg ut såhär på galan. Jag vann inte, men det var häftigt att bli nominerad till något så stort.

 

Satt med Angelica Lagergren och Josefin Knave som jobbade på VR då.

 

Här är några favoriter av krönikor jag skrivit:

När det är för sent

Vår sista stund tillsammans

När man redan vet

Jag är redan hemma

Vi slösar genom att spara

När han inte kommer tillbaka

PMS är min superkraft

 

Min sista krönika är i butik nu (har tre opublicerade krönikor kvar här på bloggen) sen är det slut på krönikor. Kanske jag fortsätter skriva liknande texter på bloggen, eller kanske jag tar mig an ett nytt skrivprojekt. Vem vet. Men skriva, det ska jag ✏️

 

143 gillar

Kommentarer (13)

 • Sabina

  |

  Oj vad tråkigt! Och lite dåligt av dem att inte ha informerat oss prenumeranter haha!
  Jag har verkligen gillat att läsa dina krönikor men tur att din blogg finns 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   VeckoRevyn hälsar att information till alla prenumeranter kommer inom kort. De jobbar på för fullt med ett ersättningserbjudande för att allt ska bli så bra som möjligt 🙂

   Svara

 • BB

  |

  Jag är prenumerant och hade ingen aning om att den ska läggas ner :S borde man inte fått någo info? (Ligger såklart inte på dig att lösa men blev så förvånad)

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror beslutet togs hastigt, tänker att de skulle informerat annars. Jag visste inte heller. Men vet inte..

   Svara

   • BB

    |

    Tack för denna tiden då, tur att din blogg finns kvar <3

    Svara

    • Egoina

     |

     ?

     Svara

  • Egoina

   |

   VeckoRevyn hälsar att information till alla prenumeranter kommer inom kort. De jobbar på för fullt med ett ersättningserbjudande för att allt ska bli så bra som möjligt 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Härlig ”merit” i vilket fall som helst. 🙂 😉

  Svara

 • Sofia

  |

  Nej vad tråkigt!!!

  Svara

 • M

  |

  Kommer ihåg när du skrev krönikor i lokaltidningen i Landskrona! Titta så långt du kommit!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja ??

   Svara

 • Sara

  |

  Vad tråkigt att det läggs ned! Förstår dock att det är svårt med papperstidningar nu för tiden. Personligen föredrar jag papperstidningar och fysiska böcker framför nättidningar och e-böcker alla dagar i veckan! Tycker inte om att läsa långa texter från datorskärmen. Bloggar går dock bra!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv