En julig lista

 

En vecka kvar till julafton hörni. Nu peppar vi!

 

Roligt julminne?

En gång på julafton då jag och mamma var mitt i firandet när vi hörde en nyckel i låset. Ytterdörren låstes upp och in kom en kille som var lika förvirrad som vi. Han skulle egentligen till lägenheten på våningen över, men gick fel och tydligen passade hans nyckel till vår dörr också. Så himla märkligt.

 

Mysig jultradition?

När jag bodde hemma och mamma alltid väckte mig med varma mackor och oboy på sängen <3 Sen gick vi en lång runda med Madde, vår hund vi hade då.

 

Pepparkakor eller lussebullar?

Alltså är ingen grinch, men fattar inte grejen med något av det? Så meningslöst. Men äter gärna saker som smakar pepparkaka, som exempelvis pepparkakscheesecake. Saffranssmakande grejer är svårare. Eventuellt i en soppa, men det är en balansgång för ofta känns det bara som att äta flytande bulle enligt mig.

 

Julkort från mig, mamma och Mimi julen 2015.

 

Vad brukar du äta på julafton?

– Jag och mamma brukar äta traditionell norsk julmat. Ribbe och surkål. Mmmm. Till efterrätt har vi dock som tradition att göra Gino som är totalt ojuligt. Förlåt, nu är jag grinchig igen. Men ris i dessert? Liksom VARFÖR.

 

Favoritjuldoft?

– Clementiner. Älskarälskar när folk skalar clementiner på tåget, på jobbet, överallt. Bästa doften.

 

När ska helst första snön falla?

– När den vill. Men gärna inte före december månad. Men viktigast är ändå att den ligger kvar och inte blir brun slask sekunden den landar. Mvh/ Livet i Skåne.

 

 

Något negativt med julen?

– Överkonsumtion och att samhällets klyftor blir större.

 

Trodde du på tomten när du var liten?

Nej, min farmor avslöjade för mig väldigt tidigt att tomten var påhittad, så jag hann inte börja tro på det. Men jag måste säga att jag tyckte hela tomte-grejen var väldigt läskig och kanske fortfarande tycker? En “främmande” man med tillgjord röst och mask på sig kommer plötsligt hem till en, blir insläppt(!) och ber en komma fram och sätta sig i knäet liksom. Nej tack.

 

Är det okej att byta en julklapp man fått?

Ja! Jag skulle aldrig bli sårad över det. Jag vill ju såklart att en present jag ger bort ska uppskattas och användas. Vill mottagaren byta så är det helt fine med mig. Blir bara glad över att man är ärlig.

 

När är det dags att pynta?

När man vill. Fattar inte människor som får mentala sammanbrott när man pyntar “för tidigt” eller typ dricker julmust på fel tidpunkt. Låt människor leva.

 

 

Vad tittar du helst på?

Älskar Sunes jul. Sen älskar jag dåliga julfilmer som Ensam hemma eller Ett päron till farsa.

 

Vad vill du helst ha i julklapp?

Jag är inte svår. Gillar allt. Men om man skulle sammanfatta mig uppskattar jag nog mest saker i kategori mysigt. Doftljus, te, skrubb, ansiktsmask, fintvål, tofflor. Där har ni mig. Men just nu önskar jag mig helst saker till lägenheten såklart.

 

Bästa med julen?

Att alla blir så snälla och att det är mysig belysning överallt 🎄

 

109 gillar

Comments (25)

 • Kari

  |

  God jul Mimi! Hälsa Madde också! ❤❤❤

  Reply

  • Egoina

   |

   😭❤️🐶

   Reply

  • Liza

   |

   gOD jUL kari!! nospuss från MAX o mig

   Reply

 • Robert

  |

  Jag trodde på tomten när jag var liten! 😉 Däremot var det rätt skumt när vi var hos min mormor och tomten som kom hade en mycket välbekant röst. Förstod inte riktigt hur det gick ihop. 😉

  Reply

 • Emilia

  |

  Fast alltså efter att ha läst sin blogg i många år så kände jag direkt att det inte stämmer att du gillar när folk skalar clementiner, om de inte skalar i en lång remsa dvs..! 😏 Mvh Honsomgersådanasomdigångestmedsittskalande

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha true! Men doftar gott gör det 😌

   Reply

 • Nathalie

  |

  Hahahaha men fy för den där människan som gick fel och att nyckeln passade!!! En av mina värsta farhågor, att någon ska kliva in här hemma! Gud får panik bara jag tänker på det! 😵

  Reply

  • Hanna

   |

   Tänk om han inte alls gick fel utan hade hittat en tappad nyckel och egentligen tänkte göra inbrott?!

   Reply

   • Egoina

    |

    :O

    Reply

  • Linn

   |

   Hade någon som bodde i min lägenhet när jag inte var hemma. Saker flyttades pch jag trodde på riktigt att jag var psykiskt sjuk. När dörren låstes upp för tredje gången och stängdes igen när jag var hemma bytte jag lås direkt. (Trodde först inte att det var på riktigt, pga så sjukt). Sen flyttade jag nästan direkt, kunde inte bo kvar.

   Reply

 • Nataliew

  |

  Vad menar du med att det är negativt att samhällets klyftor blir så tydliga?
  Negativt att klyftorna blir större vid jul eller negativt att man märker av att det finns klyftor? För det är väl inte dåligt att se att problem finns isåfall?

  Reply

  • Egoina

   |

   Menade faktiskt både och. Syftade på hetsen kring julklappar och sådär. Men förstår att man kan tolka som du, så jag ändrar! Tack 🤗

   Reply

 • Hanna

  |

  Ja! Håller helt med. Varken pepparkakor eller lussebullar är egentligen gott? Trist och torr. Enbart mina egna lussebullar med vaniljfyllning och pärlsocker på är okej.

  Clementin, satsumas, mandarin etc på buss/tåg däremot, fy fanken. Blir superallergisk av doften och får stora utslag på halsen och i ansiktet. Hatar att folk inte tänker efter utan käkar nötter och citrus fritt – de två sakerna som många är luftburet allergiska mot. Brrrr.

  Reply

  • En annan Hanna

   |

   Allergikers unite! Haaaatar folk som äter jordnötter/nötter/mandel utan att kolla med andra (speciellt på tåg/buss). Värsta var en gång då jag som vanligt bokat allergiplats på tåget och den andra personen i allergikupén öppnade en nötpåse. Jag skulle just stiga av så reagerade inte så mycket men personen fick en tillsägelse av mig före jag gick.

   Reply

 • Nadja

  |

  Ååh jag älskar Sunes jul! 😍😄 Helt klart den bästa julkalendern enligt mig! 😀

  Reply

 • Jessica

  |

  Gud så skönt med en person som inte lägger sig i hur andra firar/pyntar/äter på julen 😍 Så trött på alla som tror att deras sätt är det enda rätta, som om det vore ett lagbrott att göra som man själv vill!

  Reply

  • Egoina

   |

   😘

   Reply

 • Sara

  |

  Hej,

  Frågar dig för jag inte hittar svar. Om man beställer från bluebox idag, hinner det levereras innan julafton? Bor i hbg om det spelar någon roll ☺️

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja, beställ senast onsdag så ska det vara noll problem 🙂

   Reply

 • Anna

  |

  Jag gillar inte heller lussebullar, MEN saffransbullar med vanilj är så jäääkla gott!! Du måste faktiskt testa att baka det, om du pallar förstås. Vet ju hur mycket du har med jobb och allt. Önskade jag kunde skicka en, för jag gjorde nog mitt bästa bullbak ever igår. Tror dock inte den blir så god om den får färdas med post… Haha.

  Reply

  • Egoina

   |

   😍

   Reply

 • Malin

  |

  Vilket himla tur att man får fira precis som man vill! Jag älskar ris a la malta men tycker det låter alldeles underbart att ni äter gino till efterrätt, man ska ju äta det man tycker är gott! 🙂 Är lite nyfiken på hur det är med din norska/pappas familj på julen, eftersom de inte firar. Gäller det allt som har med julen att göra eller just julklappar? Tänker på om de pyntar, lyssnar på julmusik, ser julfilmer, bakar julgodis etc.?

  Reply

  • Egoina

   |

   De julbakar och äter julmat (för att de tycker det är gott), men julpyntar inte. Tror inte de aktivt lyssnar på julmusik eller med vilje ser superjuliga filmer. Men typ Ensam Hemma skulle de kunna se 🙂

   Reply

 • Frida

  |

  Min systerson tror typ fortfarande på tomten. Alltså han vet att det är morfar.. men ändå inte liksom. Förra året så var tomten hos oss och sen någon stund senare skulle systersonen gå på toa och då hittade han tomtens käpp på toaletten 🙈😂 Vi ba ”oj oj, han måste ha använt toaletten innan han åkte vidare och glömt käppen! Hur ska det nu gå nästa jul?” … i alla fall, året går, ingen har någon tanke på detta förrän två dagar sen när min systerson plötsligt säger ”I år kommer tomten inte ha någon käpp, för den glömde han på mormors toalett!” 😂

  Haha, tack för påminnelsen! Så i år ska vi komma ihåg att ge tillbaka käppen till tomten 😂

  Reply

  • Egoina

   |

   Så söt!! 😂😍

   Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv