Listan om störiga grejer

 

Såg denna lista hos Sandra och tog den rakt av. Älskar att störa mig.

 

Vad är det absolut störigaste du vet?

Ojoj var ska man börja. När det är kallt och man ska gå ur duschen, när kläder och hår blir statiskt, när man missar bussen för att den är tidig, när man tvättar händerna eller diskar och får in vatten i tröjärmen, när nageln går av och är vass och ojämn, folk som luktar illa, eller att ha en sten i skon. För att nämna något.

 

Vad tror du andra stör sig på med dig?

Att jag aldrig svarar i telefon, att jag zonar ut ibland, att jag är tidsoptimist, att jag har svårt att bestämma mig. Sen tror jag att alla som inte känner mig tror att jag är dryg eftersom jag är introvert och avvaktande till en början.

 

Störigaste personlighetstypen på fest?

– Den som bara pratar pratar pratar om sig själv. Gå hem snälla.

 

Någonting du stör dig på i kollektivtrafiken?

Kan ju snart doktorera i detta ämne. Men värst är nog ändå folk som ställer sig precis nedanför rulltrappan och knyter skorna, kollar något i telefonen eller bara…funderar. Herregud vad håller ni på med FLYTTA ER.

 

Andra offentliga platser där folk borde vara mindre störiga?

Ja, sluta gå så sakta i smala gångar i matbutiker. Vik undan för tusan.

 

Störigaste personen på kontoret?

Instämmer helt med Sandra om att folk som plötsligt dyker upp bakom ens skärm när man inte är beredd är de störigaste. Men kanske lite värre är nog ändå de som stannar kvar och tittar när man gör en annons/ skriver en text/ redigerar en bild och börjar påpeka att oj du stavade fel, oj nu hoppade den där och varför gör du…hallå jag är inte klar!!! Blir så stressad då.

 

På Internet?

De som drar slutsatser utan helhetsbild. Typ skriver om en artikel de bara läst rubriken på, dömer en person utan att veta hela historien osv osv. Blir ju orolig för mänskligheten ibland.

 

Det mest irriterande ljudet?

Mitt väckarklocka-ljud. Hör den ibland när någon har den som ringsignal och ryser. F hade ett tag sin favoritlåt som alarm på morgonen. Det är till denna dag det mest obegripliga jag hört. Varför förstöra en låt så.

 

En grej du stör dig på med dig själv?

Att jag biter sönder mina läppar hela tiden när de är torra. Måste sluta men kan inte.

 

Det störigaste en person kan göra på en dejt?

Prata skit om sitt ex.

 

Det störigaste en person kan göra i ett förhållande?

Försöka vinna argument och bråk till varje pris.

 

Någonting du stör dig på, men som du vet är löjligt och du borde sluta bry dig?

Ljudet när folk dricker. Det är det absolut störigaste jag vet i hela världen. Men jag vet att det ligger hos mig. Måste ju låta folk få dricka herregud. Men vill strypa någon varje gång.

 

Är det störigt att störa sig på grejer?

– Nej. Det är kul att störa sig ju. Det är så man får utlopp för det och kan skratta, ventilera och släppa istället för att bara koka inombords och låtsas att allt är bra. Störiga grejer är störigt men att störa sig är ok. Någon som håller med?

 

Fler störiga inlägg till den som gillar:

Den sura listan

Ord jag hatar

De 12 mest störiga känslorna

4 saker som irriterar mig orimligt mycket

Jag hatar människor som…

 

Haha ok. Vilken positiv person jag verkar vara då : )))))))

 

127 gillar

Comments (39)

 • Hannes

  |

  Hej!
  Måste fråga men driver du med oss eller fungerar du verkligen såhär som person? Både allt du verkar störa dig på (ljudet när folk dricker?!) och din renlighetsmani, tunnelbanegrejer osv. är över alla gränser.

  Har du gått i terapi någon gång? Du behöver det verkligen, det är inte sunt att hata/ogilla/störa sig på såhär mycket som du gör. Galet!

  //Hannes

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha men gud. Såklart är detta skrivet ironiskt, med glimten i ögat. Jag vet inte hur du definerar ordet störigt, men för mig så är det mesta av detta inte en big deal. Det är små störiga grejer i vardagen man kanske kan känna igen sig i.
   Menar du att du inte hade kunnat skriva en lista på saker som är störigt? 😊

   Reply

   • Therése

    |

    Jag skulle säga att det är full normalt att störa sig på såhär många saker. Jag stör mig på minst lika många och älskar de här inläggen 😂 Mer hat-inlägg, please? ♥ ♥

    Reply

  • Frida

   |

   Jag instämmer med allt Regina skrev i inlägget. Jag är och resonerar precis likadant. Förövrigt tycker jag att det är mer osunt att INTE störa sig på någonting än att faktiskt störa sig på saker. Det kanske är över dina gränser. Men det är inte över mina och, som det verkar, inte heller över Reginas gränser. Tycker dessutom att det är tydligt att inlägget är menat att ta med en nypa salt.

   Reply

  • Emma

   |

   Någonting som är störigt är när personer, på ett allt annat än välmenande sätt, uppmanar andra att gå i terapi… eller vänta det är inte störigt, det är oförskämt.

   Reply

 • Marie

  |

  Det finns sjukt mycket irriterande i mataffärer…på väg in i butiken hamnar man bakom någon som stannar precis innanför de automatiska grindarna, där står dom och funderar på om dom ska gå till gurkan eller tomaterna först medan en annan blir klämd i grindarna 🙈. Eller i kassakön när man har stått i kö en evighet och dom öppnar en ny kassa, tror fasiken att den som står sist i kö alltid hamnar först i nya kassan 🙉. Också i kassakön när personen bakom står ända inpå en . Man har en vagn upp i ryggen och när man ska betala har personen nästan tryckt sin egen kod så bråttom har dom 🙊.

  Reply

 • Sanna

  |

  Instämmer på sista frågan! Fattar inte folk som alltid ba ”nu ska vi va positiva, va inte så negativ” när man stör sig på nåt. Hur orkar man hålla allt inom sig liksom, för självklart stör ju även positiva människor sig på något.

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha lite så. Sen får man ju ur sig det liksom 🙂

   Reply

 • Nadja

  |

  Haha så bra lista! 😂 jag stör mig fruktansvärt på folk som tuggar med öppen mun och verkligen SMASKAR så att alla hör. Det värsta jag vet är när någon äter banan så…😐😅

  Reply

  • Angelique

   |

   Aa fyfan, fick rysningar bara av att läsa din kommentar :’D

   Reply

  • Sara

   |

   Jag håller verkligen med! Usch, så äckligt! Har folk inte fått någon uppfostran?! Det är ju en sak om man råkar smaska lite grann, men det är hemskt när folk smaskar under en hel måltid! Har svårt att äta själv då.

   Reply

 • Jenny

  |

  Läste din lista om ord som du inte gillar. Är det fortfarande ord du inte gillar eller har du “kommit över” det.

  Och en annan fråga om du inte gillar sk tillsammans vad tycker du om ordet älskar? Har av någon oförklarlig anledning väldigt svårt för just det ordet men inte problem med andra ord med sk.

  Reply

 • C

  |

  Åh denna listan skulle vara guld att kategorisera i olika yrken också. Så man vet vad servitörer, läkare, poliser mm stör sig på.
  Själv är jag tandhygienist och stör mej på (topp 3):
  1. Patienter som kommer 15 min för sent och begär att jag ändå ska ta in dom. Och bara ha 15 minuter på mig fast jag skulle haft 30.
  2. Patienter som vägrar bli bakåtlutade i behandlingsstolen. Så många menar att dom KAN bli yra när de ligger ner. Som om inte jag blir det när jag står upp och ned och ska titta i munnen. Och ligger inte folk ner när dom sover? Blir dom yra då med?
  3. Patienter som klagar att det är för dyrt. Som om jag var den som satte taxan liksom. Eller när dom säger att dom har vänner som betalade mycket mindre. Jo fast då kanske dom borstar tänderna oftare än 2 gånger i veckan och inte har 15 hål!
  Haha märks det att jag haft en dålig dag på jobbet? 🙈😂

  Reply

  • Egoina

   |

   😂

   Reply

  • Isabell

   |

   Jobbar som tandsköterska & kan bara hålla med! Speciellt när folk inte ”kan” ligga ner i behandlingsstolen. Liksom snälla kan jag få bildbevis på när du står upp & sover hela nätterna då? Eller som på mitt jobb där vi har en incheckningsskärm (som bara hälften ser trots att man typ snubblar över den på väg in genom dörren) och när folk checkat in (så tror vi ju att de sitter där & väntar på att bli hämtade) ja då går de in på toaletten & stannar i typ 10 min. Fine att man kanske behöver bajsa först men checka in efteråt då?! Jag kan inte behandla dig när du är på toa…

   Reply

 • Johanna

  |

  Hahaha å bästa!! Så härligt att störa sig, speciellt i grupp då blir de liksom ännu härligare 😂

  Reply

 • Nena

  |

  Håller med om allt!
  Klarar heller inte av människor som tuggar tuggummi eller äter. Men det finns ett ord; misofoni!

  Reply

  • Fia

   |

   skulle precis skriva samma att det finns ett ord för det! har kollat upp det, har allvarliga problem.😅 vill typ riva av mig öronen.😂men försöker komma ihåg att det är jag som är sjuk i huvudet, och inte alla som råkar låta när de äter/dricker. förutom vissa som tuggar tuggummi med öppen mun, dem är det ju något fel på på riktigt.

   Reply

 • Lina

  |

  Alltså herregud jag minns det där ord-inlägget så väl för ett år sen! Vad jag skrattade, jag var till och med tvungen att läsa det igen och alla kommentarer alltså DOG igen 😂😂😂😂

  Reply

  • Egoina

   |

   😂

   Reply

 • Robert

  |

  Riktig mardröm om folk skall stå och anmärka på allt man gör. 😉 Långsamma människor i kassan eller kassakön på affären känns “lagom kul” också. 😛

  Reply

 • Filippa

  |

  Håller såå med!! En annan situation jag kom och tänka på gällande matbutiker:när någon står lite i vägen i en butik men man pallar inte säga ursäkta så ska man liksom lite smidigt försöka smita förbi ändå, men så blir det liksom ändå för tajt och man ba oj jaha hehe skulle komma förbi bara?? stelt*

  Reply

 • Jonna

  |

  Uhh, det där med väckarklocka-ljudet. Jag hör också mitt som andras ringsignal ibland och det går rysningar i hela min kropp.
  Är för övrigt också en introvert person och måste få tid på mig att “känna in” personer, grupper och stämningar innan jag slappnar av. Tar nog pris i antalet gånger jag förvånat folk när min riktiga personlighet kommer fram haha. :))

  Reply

 • Deo

  |

  Hade Mössens arbetssång från Askungen som väckarklocka-ljud, det var rätt coolt… undra om man fortfarande kan ha låtar. 😂🤔

  Reply

 • My

  |

  Något som stör mig otroligt är att det fortfarande inte går att lyssna på musik och läsa din blogg samtidigt. (På telefonen) 😫😫😫 så fort man kommer in här så stängs allt bakgrundsljud av.

  Reply

 • Julie

  |

  På tal om störiga saker (med glimt i ögat, ej för allvarligt dvs) – ljud som en spelar på mobilen (Spotify, podcast, ljudbok etc) stängs av när en går in på din blogg. Gissar de är något med reklam du har….

  Reply

 • Fia

  |

  skulle precis skriva samma att det finns ett ord för det! har kollat upp det, har allvarliga problem.😅 vill typ riva av mig öronen.😂men försöker komma ihåg att det är jag som är sjuk i huvudet, och inte alla som råkar låta när de äter/dricker. förutom vissa som tuggar tuggummi med öppen mun, dem är det ju något fel på på riktigt.

  Reply

 • Tuss

  |

  Jag tror vi alla stör oss på mängder av saker men oftast stannar dom åsikterna kvar i huvudet och går över ganska snabbt. När allt kommer omkring är det säkerligen massor av människor som stör sig på mig emellanåt också.

  Reply

 • Frida

  |

  Rolig lista!
  En sak jag stör ihjäl mig på är när folk hostar. Vet inte varför men jag klarar inte av det ljudet 😅

  Reply

 • U

  |

  Haha 😂😂
  Jag kommer inte på något jag stör mig på nu, känner inte igen mig i din lista. Jo det där med bussen när den är tidig. Eller folk som stör sig på att man kommer sent till en fest, det är störigt. Eller jag vet Nu, värsta jag vet, när random människor TILLRÄTTARVISAR en typ “håll till höger” eller till och med suckar och gör arga ljud när de tycker att en är ivägen 😤

  Reply

 • Lisa

  |

  Stör mig på så sjukt mycket saker att jag själv tycker att jag är störig ibland hehe…. men min värsta (och jag veeeet att folk tycker man är okänslig osvosv) är långsamma människor! Jag är nog konstant lite stressad pga stockholmare men jag kan verkligen få små psykbryt inombords när det rör sig i ultrarapid, cringe-ar bara jag tänker på det!! Såklart jag inte flippar på äldre eller tex nån med barnvagn men måste verkligen djupandas ändå…. tvåa är nog när man kommer till slutet av rulltrappan och personen framför STANNAR och ser sig omkring ughgggggghhh, hur klarar man ens av vardagen då?? End of rant hehe. Kram!

  Reply

 • Tove

  |

  Jag stör mig på när man möter ett par eller två personer som går i bredd på trottoaren och ingen av dem går åt sidan så man själv måste göra det. Har alltid lust att knuffa till dem men går snällt åt sidan pga mes. Haha

  Reply

 • Linnea B

  |

  Skulle vara oerhört o-störigt om jag fick be dig om en tjänst och publicera min kommentar, eller på något vis nämna min bössa, eller själv skänka några kronor, till förmån för musikhjälpen ❤️ Den heter ”Alla tillsammans” och det är sjätte året i rad jag har den.

  Tack för din tid!

  https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/alla-tillsammans?amount=50

  Reply

 • Matilda

  |

  När nageln går av och blir vass och ojämn och man inte har en nagelfil till hands så kan man gå in på en toalett och slipa till den på det där spacklet (eller vad det nu heter) som sitter mellan kakelplattorna. Det fungerar SÅ BRA. Mitt liv tog en vändning när jag lärde mig detta!

  Reply

  • Egoina

   |

   Såå smart! Tack!

   Reply

 • Em

  |

  Eucerin smoothing skin balm på läpparna varje natt när du sover och du kommer inte ha några torra läppar att bita sönder 😘

  Reply

 • Bella

  |

  Kul inlägg 😀 Jag stör mig nog inte på så mycket utom när bilar bakom en ligger supernära, blir så stressad att dom ska krocka in i mig om jag måste bromsa för något. Ibland när såna bilar har legat supernära och hetsat (tex blinkar med helljus och håller på trots att jag redan kör 120 på en 100-väg) så brukar jag göra fula fingret i fönstret åt dom hehe

  Reply

 • D

  |

  Alltså. ”Ljudet när folk dricker.” JA. Och när folk smaskar och äter med öppen mun. Har en kollega som både smaskar när han tuggar och så SÖRPLAR han när han dricker sitt vatten?! Hur kan man dricka så?! Sörplar sjukt högt också. Låter som när man dricker med sugrör och det är knappt något kvar. Hade jag känt honom tillräckligt bra hade jag frågat hur fan han dricker 😂 och att han skulle ge fan i att smaska

  Reply

 • Charlotte

  |

  Många av de här sakerna stämmer såååå bra in på mig med. Speciellt det med vad du tror andra stör dig på hos dig. Har också en tendens att zona ut och behöva ta in intryck, så är inte alltid den snabbaste men är sjukt kreativ till slut! Har du testat din personlighet förresten? Det hrä testet är svinbra: https://www.16personalities.com/sv /en annan introvert och som stör sig på saker <3

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv