Bubbel, tvål och arga personer på bussen

Ojoj jag överlevde på Gekås trots mensvärk från helvetet, 14.000 steg och utskällning på bussen. Vi tar det i ordning.

 

Vi åkte buss till Ullared och hem. Så smidigt. 200 kronor kostade det tur-retur från Helsingborg och man fick shoppa så mycket man ville. De skrev till och med att de aldrig varit med om att någon shoppat så mycket att det inte fick plats. “Tills nu”, lade Caroline till. Challenge accepted.

 

Väl framme började vi i sportbaren. Chokladboll för bränsle och bubbel för gott mod.

 

Jag blev lite besviken om jag ska vara ärlig. Hittade inte så mycket kul. Köpte mest tvål känns det som. Tvål i all ära men SÅ spännande är det ju inte.

Ändå landade kalaset på 2300 kronor. Hehe. “Jag har inte shoppat någonting”, sa jag till F när han kom hem. “Hur mycket handlade du för då”, undrade han. “Ehh jo okej jag shoppade kanske liiite”.

 

Sen var det dags att betala. En kombination av att vi inte hade beräknat så bra marginal med tid och att vi hamnade bakom en kvinna som köpt ett exemplar av varenda pryl i hela varuhuset (på riktigt alltså) gjorde att vi blev försenade till bussen.

Det blev mycket stressigt och när bussen egentligen skulle gå stod vi fortfarande och slängde ner saker i våra kassar. Fyra minuter senare kom vi springande till bussen som var snäll och väntade. Bussen var snäll, men människorna i den not so much. Vi gick på och folk buade(!), skrek “dålig stil” och “så gör man faktiskt inte”. Ni kan tro att vill-inte-vara-till besvär-personen i mig bara ville lägga sig ner och dö. Men lade korsord och sov istället och vips var jag och min tvål hemma. Allt som allt en kul dag ändå!

💸

134 gillar

Comments (38)

 • Sara

  |

  Men usch vilka otrevliga busspersoner 🙁 Men du kan väl visa i ett inlägg vad du köpte, visa all tvål 😉

  Reply

  • Egoina

   |

   Tvål kommer! Hehe. Ska fota i helgen när jag har dagsljus 🙂

   Reply

 • Andrea

  |

  Men va?! Det är ju inte klokt! Bua och ropa på andra för att de kommer ett par ynka minuter sent? Så otrevligt och ovänligt. Måste varit jättejobbigt för er💕 Smidigt och billigt att åka buss, det visste jag inte..men håller mig nog ifrån GeKås ett litet tag och väntar till efter jul;)

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja, det var faktiskt ganska sjukt. Trodde inte man kunde bli så arg för 5 minuter 😅

   Reply

   • ab

    |

    Hade väl varit en annan sak om man var på väg till jobbet men några minuter hit eller dit efter att ha varit på Ullared hela (eller halva) dagen och inför en längre bussresa där restiden ändå kan diffa beroende på trafiken.

    Reply

  • Louise

   |

   Fick ångest bara av att läsa det 😮 hatar verkligen när folk ska vara högljutt otrevliga om småsaker, ibland tappar jag bara hoppet om mänskligheten xD

   Reply

 • Alicia

  |

  Hahha alltså det förvånar mig inte att det är så, busstanterna är några vi pratar mycket om på luncherna. De är speciellt folk 😂 så ledsen att jag inte såg dig idag!! Tittade och tittade och tror väl kaaanske att jag såg ditt svall vid stekpannorna en snabbis men det var det. ÅHJA. Next time

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja de är speciella 😜 Synd vi inte sågs! 😢😘

   Reply

 • Mici

  |

  Men herregud, om ni var tio-femton minuter sena?!
  Otrevliga människor.
  Tur ni hade bubbel i kroppen i alla fall!

  Reply

  • Egoina

   |

   😂🥂

   Reply

  • Celina

   |

   Otrevligt att bua och så ja, men även respektlöst mot alla som var i tid att komma sent oavsett om det är 5-15 minuter. Det är samma sak som att vara sen till ett tåg eller flyg?

   Reply

   • MC

    |

    Jag har blivi utbuad på ett plan som jag fick hoppa av pga sjukdom. 350 sura britter som skulle till Vegas och blev en timme sena. Så jävla pinsamt! Får svettningar och illamående bara jag tänker på det såhär nästan 5 år senare.

    (Är dock glad jag klev av för jag var gravid (syntes inte, haha annars hade det ju varit sinnessjukt) och hade fått blödningar och min läkare sa att bebisen inte klarat sig utan behandlingen jag fick💕💕💕)

    Reply

 • Frida

  |

  Men herregud hur orkar folk? Förstår om ni hade varit en halvtimme sena, för självklart vill man bara åka hem efter de hektiska timmarna i varuhuset. Men fem minuter? Hade det varit 70 åriga Britt hade nog ingen sagt något. Nu är jag intresserad av dina inköp! Hoppas du vill visa senare i veckan 🙂

  Reply

 • Bella

  |

  Men shit att folk gjorde så!? Man kan ju tänka det men inte skrika och bua….det betendet stämmer med min fördomsprofil över vilka människor som handlar på Ullared😂(förlåt alla artiga som också handlar på Ullared)

  Reply

  • Egoina

   |

   😂

   Reply

  • Egoina

   |

   😂😜

   Reply

 • Angelica - utlandssvensk

  |

  Men alltså vem G Ö R ens så!? Hur irriterad man än är så buar man väl inte ut två tjejer som uppenbarligen inte kommer för sent med flit. Suck på en del vuxna människor alltså. Kram!

  Reply

 • Ella

  |

  Haha, asså så typsik övre medelålders person som är negativt inställd till typ allt, röker gula marboro och jobbar på kommun-kommentar – ”näe, sådär gör man faktiskt inte”. I såndär överstittar/läxa upp ton. Som att de aaaldrig varit sena till något. Och som att ni gjorde det frivilligt. Och som att världen går under nu när de är fyra minuter sena hem till köttfärslimpan och kvällens avsnitt av Bonde söker fru. Lägg ner.

  Reply

  • Egoina

   |

   😂😂😂

   Reply

  • Elin

   |

   Världen GÅR iofs under om man är fyra minuter sen till Bonde söker fru. Rätt säker.

   Reply

   • Egoina

    |

    😂

    Reply

    • Sandra Trankell

     |

     Jag brukar kalla såna för “helt sanslöst” för det sa ett par en gång när jag var i New York, högst upp på taket i Rockefeller Center. De hittade inte utgången och stönade “HEEEELT SANSLÖST” Jag pratade med engelska med dem, låtsades inte vara svensk när jag pekade ut utgången åt dem. Då såg dem sura ut bara och gick dit. Haha, det var så lätt att höra när en missnöjd svensk kom i närheten.

     Reply

     • Egoina

      |

      😅

 • Hanna

  |

  Hade kunnat vara en av de sura busspersonerna. Men inte på bu-nivå kanske utan “klänga surt-nivå”. HATAR när folk springer efter (den redan sena) bussen så att bussen stannar och blir ännu senare 😅. Men det är ju en lite annan sak med en busstur Tor till ett separat mål, än en vanlig linjebuss 😉.

  Reply

 • Skatan

  |

  Åkte med en bussresa via jobbet dit en gång. Då var det ett par som kom närmare 1h sent med två överfulla vagnar var till en redan fullpackad buss. I jämförelse med det så är liksom fyra minuter ingenting! 😅

  Reply

  • Egoina

   |

   Oj! Det var några som var senare än oss, men efter 20 minuter körde bussen. Undrar hur de tog sig hem sen 😬

   Reply

   • M

    |

    Blev dom också utbuade?

    Reply

    • Egoina

     |

     Japp, eller det var iaf tanterna som fick busschauffören att köra (hon ville vänta lite till). ”Köööör nu! Skit i dom!!” 🙈

     Reply

 • Rebecca

  |

  Men gud vilket sjukt beteende 😮 Alltså jag fattar faktiskt att man kan bli lite sur över att folk är sena, hade kunnat bli det själv haha. MEN att gå från att vara lite irriterad inombords till att bua ut folk när de kliver på bussen?! Det är ju sjukt ohyfsat, har folk inte blivit basic uppfostrade? Skrämmande.

  Reply

 • Madoo

  |

  Hahaha! Vad sjukt! Hoppas du kan skratta åt det nu i efterhand!

  Reply

 • Mariam

  |

  Hahaha. Skrattade högt först när jag läste om buandet men sedan övergick det till en stark irritation, hade jag gått på den bussen och blivit buad åt så hade jag skällt ut busstantarna. Och folk säger att unga inte har något hyfs?! De mest oförskämpa människorna jag träffat in public är utan att överdriva typ 50+

  Reply

 • Annie

  |

  Jag tänker direkt att så kasst av busschaufför/ansvarig över resan att inte poängtera det här (fast det kanske hen gjorde?) och säga att det vanligtvis tar längre tid än man kan tro vid kassorna (för såna där vagnar där man tror att personen har shoppat allt i hela varuhuset är väldigt förekommande!!) och att man helst ska vara vid bussen 15 min innan avgång. Då har man en kvart till förfogan för de som råkar bli sena. Gekås är typ svåraste stället ever att ”beräkna” hur lång tid det tar från kassa till parkering…. Mvh en som bor vid gekås och kallar sig själv proffessionell gekåsshopper

  Reply

  • ab

   |

   Håller inte med om att det var kasst av dem, men ja, det skulle ha varit bra att påminna folk om att det kan bli köer vid kassorna och att se till att komma tillbaka till bussen i tid.

   Reply

 • Robert

  |

  Haha, wtf eller vad skriver man? Smarrigt kan man också skriva på en bild där. 😉

  Reply

 • Anna

  |

  MEN det som var positivt ändå var att det inte var mycket folk igår, att de har ändrat om vid jul/inredning mm så att man inte behöver trängas till tusen där 😄 mvh nybliven mamma med barnvagn i ena handen o bebis på andra armen 😂

  Reply

 • Ellie

  |

  Nej fy vad trist av folk att gapa och bua! Hjälp… Hade jag gjort en sådan resa hade jag nog faktiskt förutsatt att det kommer blir 10-20 min försening för det blir det ju alltid när folk i grupp ska komma i tid och klämma ihop bagage m.m. 🙂

  Undra om det är samma gamlingar som har mage att handla kl 12:05 en vardag och betala kassörskan i mynt medan man står bakom och nästan gråter för snart är lunchen slut och man har inte ens hunnit betala för sin sallad? 😉

  Reply

 • JUNITJEJ

  |

  Så himla trist med sådana gnälliga människor!!!

  Reply

Leave a comment

Arkiv