I helgen när det äntligen blev december

I lördags blev det december! Vi gjorde oss juliga och gick en runda på stan. Jag skulle se om det fanns fler ljusstakar på Clas Ohlson (de var slut buuu) och skulle handla lite julklappar.

Men i ärlighetens namn slutade det med att jag mest shoppade saker till mig själv. Har shoppat så mycket på sistone. Jag vet inte om det är konsumtions-tiden som påverkar mig, eller om jag typ tror att jag kan köpa mig själv glad. Något är det.

 

Sen hade vi myskväll hemma och gjorde Gino bland annat. Kanske världens bästa dessert.

 

Avslutade lördagen med en lång kvällspromenad. Det var helt vindstilla och fin belysning överallt. Älskar december ✨

 

Sen äntligen äntligen blev det söndag och första advent. Har längtat som ett barn efter att få tända första ljuset.

Har pyntat med granris i hela lägenheten, satt ut doftpinnar som doftar kanel & apelsin, och till och med köpt mossa till min ljusstake. Jag vet, vem är jag ens.

 

Åt vörtbröd med ost och kryddade kaffet med kanel, vanilj och kardemumma. Är det jul så är det.

 

Jag fotade och fixade samarbete i några timmar och sen trotsade jag regnet för att gå på julskyltning med Caroline.

 

Den var dock inget att hurra för, så det blev en juldrink på Grand istället. Valde Tomtegrogg som bestod av gin och julmust. Smakade precis lika äckligt som det lät…men är det jul så är det som sagt.

 

Sen åt jag brända mandlar, gjorde ett nytt försök på Clas Ohlson utan lycka och sen gick jag hem och såg Madagaskar 3.

Det var mina första två dagar av december och hallå NU ÄR DET JUL 🎅🏼

 

96 gillar

Comments (22)

 • Denise

  |

  Nej men hallå julmust och JÄGER är en vinnare däremot!

  Reply

  • Rebecka

   |

   Tack för den länken! Jätteinspirerande /tjej som försöker sluta konsumera i onödan

   Reply

 • BB

  |

  Ibland kan jag tänka vad jag skulle bjuda på om jag var med i halv åtta hos mig. Vilket bara de är konstigt då jag inte är intresserad av matlagning och inte skulle vilja vara med, men de jag ville komma fram till är att jag ibland tänkt på dig och tänkt att Regina skulle göra gino till efterrätt! Fast vilka rätter skulle du faktiskt bjudit på?

  Reply

  • Egoina

   |

   Jaaa det är så kul att tänka på!! Har tänkt på gino, men det känns för basic liksom. Hade behövt göra en twist på den då. Har faktiskt ingen färdig meny som känns hundra, men tänker på detta sjukt ofta 😅😅

   Reply

   • Rebecca

    |

    Nää Regina jag tänker att du skulle göra semifreddo ju? 😀

    Reply

 • Marie

  |

  Går det inte att beställa på deras hemsida?

  Reply

  • Egoina

   |

   De finns inte på hemsidan tyvärr 😔

   Reply

 • Sara

  |

  Hallå! Doftpinnarna!!! Var har du köpt dom? Letar som en galning efter exakt doftpinnar med julig lukt!

  Reply

  • Egoina

   |

   Dom är från Klinta! Har alltid deras doftpinnar 😍

   Reply

 • anonym

  |

  Men det är ju inte jul ännu. Varför tycker du julen är nu?😉😯

  Reply

  • Ina

   |

   Uhh första advent har varit? Är väl rätt standard att då börja äta pepparkakor, dricka glögg, och pynta med tomtar och jullampor?

   Reply

 • Johanna

  |

  Sjukt imponerad av er rena ugn😅

  Reply

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Reply

 • Jennie

  |

  Min sambo hatar gino…. Jag har fortfarande inte kommit över den chocken när jag insåg det! Jag menar, känner jag honom ens?! Har du några tips på hur jag kan omvandla honom till att bli en gino-lover?

  Reply

  • Egoina

   |

   Gör en PERFEKT Gino med frukt han gillar (byt ut eller skippa om det är någon frukt han ogillar tex). Chokladen ska bli som ett hårt, karamelliserat skal och det måste servas med god vaniljglass. Gillar han fortfarande inte då så dumpa… 😉

   Reply

   • Jennie

    |

    Han säger att han inte gillar varm vit choklad och att han ogillar varm frukt oavsett vilken det är.. Han känns som ett hopplöst fall men jag ska försöka! Jag ger inte upp 😉 Annars får jag väl se det positivt att jag får dubbel så mycket gino till mig själv, haha!

    Reply

    • Egoina

     |

     Jo men det skulle jag också kunna säga! Gillar inte heller varm vit choklad eller varm frukt. Men gillar gino. Ge inte upp!!

     Reply

 • Teresa

  |

  Alltså, bästa julgroggen är Captain Morgan + julmust. Lovar! Är min favvodrink! Testa! God jul😍

  Reply

 • ab

  |

  Läste att du hade köpt mÖssa till ljusstaken och undrade var den var och om brandrisk.

  Reply

 • Therese Johansson

  |

  Vad kryddar du med för vanilj?

  Reply

  • Egoina

   |

   Raw vaniljpulver 😊

   Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv