Follow my blog with Bloglovin

4 nya men gamla böcker

Jag skrev ett inlägg om coffee table books för några månader sedan. Nu har jag påbörjat min samling! Jag letar efter böcker i second hand butiker och det jag är ute efter är att de ska vara grafiskt fina.

 

Säg hej till mina fyra första!

 

 

Det bästa är ändå titlarna:

Studier i den klassiska södern

Nikolaus och Alexandra – En intim skildring av de sista Romanovs och det tsaristiska Rysslands fall

Det levande förflutna

Verner Von Heidenstam 

 

Gamla böcker kostar nästan ingenting vilket ger mig existensiell ångest när jag börjar tänka på det. Tänk att människor lagt tid och energi på att skriva böcker och så en dag är plötsligt alla rader med ord knappt värda någonting.

 

Jag tycker att böckerna ger en mysig känsla och bryter av bra mot det moderna. Känns mycket intellektuellt att ha böcker om studier i den klassiska södern och den tsaristiska Rysslands fall dessutom. Hehe.

 

Just det! En annan mycket otippad bok som också bor hemma hos mig är den här. Caroline skickade bild på den till mig som ett skämt, men jag kände att….jo, jag vill nog ha den ändå. Coffe table books ska ju vara intressanta att bläddra i, och det är den här minst sagt.

 

Mycket spännande att läsa om hur en husmoder förväntades bete sig 1936. Exempelvis har jag lärt mig att damer endast ska hälsa på bekanta herrar och inte ”ska gå omkring och hälsa på alla”. Mycket viktigt också att det är herren som ska ta första initiativet till hövlighet mot en dam. Har så mycket att lära mig känner jag.

 

110 gillar

Kommentarer (39)

 • Nina

  |

  Känner att jag skulle vilja läsa hela den sista boken, haha! Kan du inte dela mera ur den?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Kanske borde göra ett helt inlägg om den ?

   Svara

   • Rakelspektakel

    |

    Ja det vore så kul och intressant med ett litet inlägg om denna bok 🙂

    Svara

    • Sabina

     |

     Håller med 😀

     Svara

   • Sara

    |

    Ja! Jag har faktiskt aldrig kommenterat en blogg innan men var tvungen nu för blev så nyfiken på den där boken ?

    Svara

   • Ella

    |

    Jag vill ha en hel serie! Typ som din dagbok!

    Svara

  • Bella

   |

   Håller med alla andra här?ge oss mer ur den boken!!

   Svara

 • Evelina

  |

  Var har du köpt korgen på nedersta hyllplanet? Känns som jag letat överallt efter något liknande men hittar ingen bra ?

  Svara

  • Egoina

   |

   H&M home ?

   Svara

 • Robert

  |

  Hej, på ”dina fyra första”! 😉

  Svara

 • Amanda

  |

  Haha har också boken om hur man är den perfekta värdinnan! Tur att vi kan lära att uppföra oss som riktiga damer?

  Svara

 • Victoria

  |

  Såg att Paula rosas tog upp om din händelse med civilkurage ?

  Svara

 • Andrés Manuel López Obrador

  |

  i ett inlägg skrev du och jag citerar dig ¨en del av era komenterar skrämmer mig, jag vill ingen något ont, jag vill inte ha det på mitt samvete¨ det är vad du skrev.

  Och jag tror du är en genuint fin och bra människa regina. du vill det bästa för alla.
  det är en fin egenskap.

  jag såg på tv4 häromdagen en intervjuv, med stefan åkerlund, Ebbas åkerlunds pappa som förlorade sin dotter i terrorattentatet i stockholm 2017

  hans enda dotter, han va helt förstörd. han berättade om sin saknad om det liv dom levde. det fick mig nästan till tårar. hon var 11 år.

  han berättadde han låg i sängen 16 timmar om dagen sen gick till hennes grav och pratade med henne.

  vad jag vill ha sagt är att livet är värdefullt. man måste ta vara på varje sekund med sina nära och kära, för man vet aldrig när det tar slut.

  jag söker inte förlåtelse, men att veta idag att jag fått dig att må så dåligt, det gör ont i mig även idag trots det var så längesen.

  jag vet man måste gå vidare me sina liv och det har jag gjort, och jag hoppas att du har gjort detta med.

  jag är inte samma människa jag var då. jag förstår du tycker jag är en idiot som försöker förklara varför. men jag har inget bra svar på det.

  under denna period jag mådde inte bra fysiskt och psykiskt. av hela mitt hjärta förlåt för den oro och rädsla jag orsakade dig. jag önskar jag kunde få det ogjort men jag kan inte vrida tillbaks tiden.

  Jag vet du är en bra människa, du vill inget något ont. du tyckte tom va dina bloggläsare skrev va skrämmande.

  jag ville bara förklara på nåt sätt regina.

  kolla på den intervjun regina med ebbas pappa och försök hålla tårarna borta, finns på youtube. https://www.youtube.com/watch?v=QxA6_8kq1lc&t=839s

  Svara

  • Egoina

   |

   Hej Anders Uhrbom

   Svara

  • Lina

   |

   Patetisk, som vanligt. Försöker få någon sorts empati. Men du får ingen här! Falskheten lyser igenom. Låt Regina vara ifred. Om du verkligen ångrar det du gjort så finns det bara en sak att göra, och det är att låta henne vara. Så sjas med dig!

   Svara

  • Merete

   |

   Hej Anders Uhrdom! Vilken tragisk människa du är.

   Svara

  • Kari

   |

   Om du önskar något som helst ogjort när det gäller min dotter är det enda rätta att du aldrig någonsin mer kontaktar henne , det betyder även att du inte alls skriver kommentarer till henne på sociala medier också.

   Detta betyder att du inte kommenterar detta heller.

   Om du känner bara en brökdel av den kärlek jag känner till Regina till din dotter, så förstår du (antagligen för mycket begärt) att det är en väldans tur att jag inte kan se till att du brinner i helvete.

   Svara

   • Nilla

    |

    Reginas mamma for president!! ????❤️

    Svara

 • Mli

  |

  Kan du plz komma hem till mig och inreda min lgh? Löv it!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • F

  |

  Lite OT här men..
  Jag köpte pure glow serien och den rosa tonern från ACO du rekommenderade och är så nöjd!
  Passade också på att köpa ”blodmasken” från the ordinary som du skrivit om. Nöjd med den med, så blivit sugen på att testa The ordinary’s nicacinamide 10% + zinc 1% nu när jag ändå håller på. MEN ska jag ersätta tonern med den eller ska jag bara tillägga den i min rutin och isåfall mellan vilka av produkterna?
  Förlåt för en halv bibel orelaterat till inlägget, men litar på ditt omdöme (och så kan du vara den enda jag vet som verkar ha koll på hudvård hehe) ??

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh så kul att du är nöjd ? Nej, ha den efter tonern. Mellan toner och fuktkräm. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den än, men den är ju inte så dyr, så tycker absolut du ska prova. Berätta sen vad du tycker? Så spännande ?

   Svara

  • Missmartini

   |

   Niaminciden är skitbra, men bara om du tar mycket!! Jag snålade i början och märkte ingen skillnad.. sen blaffade jag på ordentligt istället å nu är mina porer betydligt mindre ?

   Svara

  • F

   |

   Åh, tack vad glad jag blir att ni båda tar er tid att svara ?? ska testa och utvärdera om ett par veckor ?

   Svara

 • Adina

  |

  Vad roligt att du letar second
  hand ? Bättre för miljö, plånbok och så blir det ju mer unikt ?

  Svara

 • Skåne

  |

  jag vill också veta mer ifrån boken så snälla gör ett inlägg 🙂

  Svara

 • Linnes

  |

  Hej fina du! Vart är den svarta hyllan ifrån? ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Ikea ?

   Svara

 • Fia

  |

  så sjukt PEPP jag blev på alla dessa böcker. aldrig varit intresserad av romanovs tidigare men med ett så tjusigt omslag så!?
  mvh dömer boken efter omslaget.

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Cornelia

  |

  Psst! Verner von Heidenstam-boken heter inte Natur och Kultur, det är förlaget som har publicerat den. Boken verkar snarare vara en biografi om Verner von Heidenstam skriven av Staffan Björck. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha oj tack ?

   Svara

 • Lina

  |

  ”Natur och Kultur” är ju alltså namnet på förlaget, inte en del av bokens titel ?

  Svara

 • Ribecca

  |

  Ååh vill ha-begär på tsar-boken! ? Mycket för att den är fin, men även för att jag varit besatt av den familjen sen barnsben ?

  Svara

 • Sessi

  |

  Blev det lite tokigt med dubbelteckningen när du skrev Ryssland? Eller har titeln på boken en exotisk stavning som jag inte känner till??

  / mvh bakis och uttråkad

  Svara

 • Sandy

  |

  Vad fina! 😀 Prova att sätta en grön liten växt i din hylla också, gärna på en bok!
  Det kommer att liva upp hyllan och göra den komplett <3

  Svara

 • Johanna

  |

  Det finns en secondhand-bokhandel på drottninggatan 76. Helsingborgs Antikvariat. Finns hur mycket böcker som helst, många fina omslag ?

  Svara

 • Wysteriia

  |

  Men hur vacker är inte Det levande förflutna? Villhöver!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv